Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 16 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kao i uvek i to posle 20 strana.

Sad će da prođe nekoliko dana i opet po starom, dok ponovo ne izgugla vladiku Nikolaja pa citira njegove reči...

On sam iz glave ne ume ni simvol vere da ponovi a kamoli da ga objasni.

I eto ga opet na teološkoj temi da lovi jeretike :))

I šta kaže Simvol Vere da se ovaplotio ili da ima neko prevečno telo?Ajde monofizito gukni....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Јанко рече

Мислим, али проверићу. :)

Можда мислиш на паримију са јутрења велике суботе после опхода са плаштаницом језекиљ 37 глава о васкрсењу мртвих.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

I šta kaže Simvol Vere da se ovaplotio ili da ima neko prevečno telo?Ajde monofizito gukni....

Син Човечји Исус Христос није створење.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ljudska priroda u Hristu je nestvorena priroda?Odgovori mi na to pitanje,a mogo bi ava jer ga tolko izbegava a trubi kako je nekoga ođe razbucao a na najlaganije pitanje beži ko đavo od Krsta....:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ово ти је формула на линији првог Кирила. :D

Превише јака, не знам из ког је полемичког контекста, јер је Кратоса испратити немогуће и за Хегела. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Zoran Đurović рече

Проблем са Кратосом је што тврди нешто и то стави у термине, а кад га разбуцаш по том основу он тврди да је причао сасвим супротно. 

Problem je samo što ti bežiš od mojega laganog pitanja.....ljudska priroda koju Logos uzima na sebe nestvorena ili stvorena?Odgovori mi na to.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Problem je samo što ti bežiš od mojega laganog pitanja.....ljudska priroda koju Logos uzima na sebe nestvorena ili stvorena?Odgovori mi na to.

Логос ју је створио мајсторе.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Ljudska priroda u Hristu je nestvorena priroda?Odgovori mi na to pitanje,a mogo bi ava jer ga tolko izbegava a trubi kako je nekoga ođe razbucao a na najlaganije pitanje beži ko đavo od Krsta....:))

Поучиће те ава, али прво да потпишеш да не знаш зашто Павле каже да је кроз Ис Хр све Отац створио. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Логос ју је створио мајсторе.

Odlično.Dakle stvorena je,nije večna?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ivan Marković рече

Važi, dogovoreno, obećavamo. A da ti više ne porediš Hrista sa Horusom. I ako se već baviš Hristovom ličnošću, koristi kredibilnije izvore od Cajtgajsta, može?

Izem ti poredjenje.

Ja kazem da treba da budemo svi dobri jedni prema drugima bez obzira na praznike i religije a ti kazes da treba da postujem vaseg boga...

Ovo moje je mnooogo iznad... neuporedivo.

Tako da, ne. Ne obecavam.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Кратос рече

Govori jer je Isus Hristos prevečni Logos.Ne bunim se,bunim se da je imao telo prilikom stvaranja sveta...

Ево овде Господ говори о стварању света Јову. То си ваљда слушао у четвртак?

Мало сам ти исповдвлачио. Дакле коме се то отварају вратнице пакла, и од кога се то плаше?

И како то да говори Јову о стварању, па му онда говори ове речи о вратима пакла, и то у прошлом времену "видевши те, уплашише се".  

Како је то могуће ако се Он још није оваплотио? 

Око моје виде Те? Како? Алегорија, слика, типологија? Како га виде?

2.png.f0faef493de12f66add7cb9c04957042.png

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Поучиће те ава, али прво да потпишеш да не знаш зашто Павле каже да је кроз Ис Хр све Отац створио. 

Bežiš i dalje od odgovora....vrlo nevešto....a ja sam ti to već odgovorio,jer je jedan te isti Logos koji pre stvaranja nema tela al ti ne smeš da kažeš da je priroda koju prima stvorena jer onda ćeš da razbucaš sam sebe o preegzistinciji ,,ljudske,, prirode u Hristu i odlaziš u monofizitizam....

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Bežiš i dalje od odgovora....vrlo nevešto....a ja sam ti to već odgovorio,jer je jedan te isti Logos koji pre stvaranja nema tela al ti ne smeš da kažeš da je priroda koju prima stvorena jer onda ćeš da razbucaš sam sebe o preegzistinciji ,,ljudske,, prirode u Hristu i odlaziš u monofizitizam....

Да ли је крај стварања Царство Божје или није?

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Матусал рече

Можда мислиш на паримију са јутрења велике суботе после опхода са плаштаницом језекиљ 37 глава о васкрсењу мртвих.

Ово што сам цитирао је одатле. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...