Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne kaže on da je Bogorodica rodila Boga, on kaže da ga je Bogorodica stvorila.

A što mu je trebala Bogorodica kad je imao već predvečno tijelo?Što se razvijao u utrobi kao i svaki drugi čovek a nabesima ima neko nadvečno telo?Bilo mu dosadno pa aj kao malo ću da se ovaploćujem tako što ću da se rodim kroz ženu iako već imam telo a i svi već spašeni i pre postanja sveta:0212_rolleyes:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Кратос рече

A što mu je trebala Bogorodica kad je imao već predvečno tijelo?Što se razvijao u utrobi kao i svaki drugi čovek a nabesima ima neko nadvečno telo?Bilo mu dosadno pa aj kao malo ću da se ovaploćujem tako što ću da se rodim kroz ženu iako već imam telo a i svi već spašeni i pre postanja sveta:0212_rolleyes:

Добро, то теби можда никад неће бити јасно јер изопачено тумачиш оно што говорим, него врати се на "двоструко" васкрсење у Мт. Просветли ме. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Objasnili smo ti naravno a ti što to karikiraš to nije ništa noVo jer ti karikiraš i samog Sina Božjeg.

Bolelo je na Krstu danas Sina Božjeg to da znaš i to jako ga je bolelo i to toliko snažno da ne možeš ni da zamisliš, popljuvan je i mučen kao što to činiš i ti sada i sve je to JAKO I ČUSTVENO OSETIO KAO SIN ČOVEČJI.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ako ga dobro razumem, Bogu da bi se ovaplotio bilo je potrebno ljudsko telo zenskog pola u vidu majke koja bi mu "dala" xx hromozome, od koje bi preuzeo telo i sve ljudske osobine i prirodu, malo ga svario kao u sc filmovima i preradio da ne bude gresna priroda vise no samo ljudska i onda tako hibridno se rodio. Kljucna rec roditi koje moze da bude viseznacno.

Da li bi Hristos mogao da se otelotvori i bez majke? Da samo bude puf i eto ti Bogocoveka ovde? Koja je uloga majke u takvom poimanju svega?

Nisam dosao da ukinem zakon se odnosi i na zakone ljudkse prirode, da se radjamo od jednog oca i jedne matere, zamisli da coveku i ovog doba samo se otelotvori neko pa pomislio bi da je pobegao iz Toponice ili Laze...a tek tada.

Zato se i obrezivao, zato je postovao zakon i u svim drugim slucajevima. Zasto se Bog ranije javljao onako kako su ljudi mogli da skontaju. Zasto se Sveti Duh javio u vidu goluba e ne recimo pere detlica...

Ne zato sto je Njemu potrebno da se tako javi, nego sto smo mi tupavci.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Ајде пробај поново, не капирам шта хоћеш да кажеш

Da je Marija davalac ljudske prirode Sinu Božijem,i da Sin kroz nju i preko nje postaje čovek.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Нећу га скинути са крста све док не потпише Мт текст да је Хр тада васкрсао! - Једино што се види неки благи помак је кад каже: не знам. :D

Meni ovo sto Kratos prica zvuci katolicki...

Bog je izabrao Presvetu onda jer je bila najcistija od svih, kao da je Boze me prosti pedofil pa bira najcistije, onda moramo to da popeglamo jos malo da ona bude isto bez greha i onda je "dostojna" da prenese genetski materijal Hristu. Zivela eugenika.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Da je Marija davalac ljudske prirode Sinu Božijem,i da Sin kroz nju i preko nje postaje čovek.

a maRIJI DALA EVA?

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Bokisd рече

Odjavljujem se , :0222_shocked:  dok nije postalo vruce. 

Nije stepen ljubaznosti koji treba da odluci sta je dobar komentar, vec sadrzaj i supstantivno uopste. Ako neko dodje sa tvrdnjama koje ne drze vodu, uprkos cinjenici da imaju nekoliko hiljada godina starosti, ne moze se ocekivati da se odgovor prvenstveno odlikuje ljubaznoscu.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Objasnili smo ti naravno a ti što to karikiraš to nije ništa noVo jer ti karikiraš i samog Sina Božjeg.

Bolelo je na Krstu danas Sina Božjeg to da znaš i to jako ga je bolelo i to toliko snažno da ne možeš ni da zamisliš, popljuvan je i mučen kao što to činiš i ti sada i sve je to JAKO I ČUSTVENO OSETIO KAO SIN ČOVEČJI.

Pa ko kaže da ga nije bolelo?Ja kažem da kao Večna Ipostas i Očev Logos nije umro a da je umro kao Sin čovečiji,ono ljudsko što je primio Logos na sebe umire,ono večno ne može da umre jer je Bog.Ličnost je osetila svu patnju i stradanja prirode koju je primio na sebe.I nju on vaskrsava,ne veskrsava nešto što ni ne umire već ono što je podložno smrti a to on prima preko Presvete.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Јелена011 рече

Meni ovo sto Kratos prica zvuci katolicki...

Bog je izabrao Presvetu onda jer je bila najcistija od svih, kao da je Boze me prosti pedofil pa bira najcistije, onda moramo to da popeglamo jos malo da ona bude isto bez greha i onda je "dostojna" da prenese genetski materijal Hristu. Zivela eugenika.

A gde sam ja to rekao da je izabrao Mariju zato što je najčistija?

Подели на овим сајтовима

Opet smo u nekoj prici oko Vaskrsenja. Vec smo o tome diskutovali i opet sve nesto u krug, iste price, isti argumenti. Meni licno je ovo dovoljno da shvatim stvari :

" Али Христос уста из мртвих, и би новина онима који умреше.

Јер будући да кроз човека би смрт, кроз човека и васкрсеније мртвих.

Јер како по Адаму сви умиру, тако ће и по Христу сви оживети.

Али сваки у свом реду: новина Христос; а потом они који вероваше Христу о његову доласку;"

Sve ima ovde. Svi odgovori na sva postavljena pitanja. I, Hristos , koji je ustao i Vakskrsao iz mrtvih posle Svoga pogrebenja,  kao novina stvari, i zbog cega je bilo Njegovo Vaskrsenje, .....zbog coveka Adama svi umiru, tako ce po Hristu svi oziveti.

U tom buducem opstem Vaskrsenju iz mrtvih. Jer, mora neki red i poredak da bude, tako je Bog uspostavio ove stvari koje se ticu vaskrsavanja. Prvo Hristos , a potom svi mi koji verujemo o Njegovom Drugom  i Slavnom dolasku.

Idem van grada u manastir na sluzbu, srecni Praznici svima.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

a maRIJI DALA EVA?

Jok,dao joj Pera iz Grocke....:))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

A gde sam ja to rekao da je izabrao Mariju zato što je najčistija?

Nisi, to su implikacije iz tvog konteksta 12:smeha: (izbaci pridev najcistija, ubaci koji god kriterijum hoces)

Ne odgovori mi ko je majka?

Zenska jajna celija, spermatozoid, tudja materica? Ona koja rodi bebu il ona cije je jajasce.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Pa ko kaže da ga nije bolelo?Ja kažem da kao Večna Ipostas i Očev Logos nije umro a da je umro kao Sin čovečiji,ono ljudsko što je primio Logos na sebe umire,ono večno ne može da umre jer je Bog.Ličnost je osetila svu patnju i stradanja prirode koju je primio na sebe.I nju on vaskrsava,ne veskrsava nešto što ni ne umire već ono što je podložno smrti a to on prima preko Presvete.

Ako hoćeš bratski savet, NEMOJ DA SVEDOČIŠ VERU ONIMA KOJI SE DUBLJE NE RAZUMEJU U PRAVOSLAVNO ISPOVEDANJE, SABLAZIĆEŠ NAROD I NIKO NEĆE NEKO VREMENA ZNATI NI DA SE PREKRSTI A KAMOLI NEŠTO VIŠE OD TOGA.

Pogotovo nemoj da svedočiš veru onima koji opšte nisu pravoslavni, pomisliće da je pravoslavlje skup konfuznih idiota oko konfuznog idiota koji im nije znao objasniti ni ko je on a kamoli nešto drugo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...