Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 58 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zapisano je da razgovaraju o prestojecem dogadjaju, mislim da ih Hristos priprema da budu ucesnici dogadjaja.

Na Krstu je  muceno ubijeno I vaskrslo Carstvo Bozje.

Bog ne može biti ubiven.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 минута, Кратос рече

Bog ne može biti ubiven.

То што је Син Човечји био мучен и убијен и васкрсао јесте мучење и убијање и васкрсење Ипостаси Сина Божјег, но кад ти то будеш савладао онда ће и твоје досетке да личе само на лош хумор а не и на глупост.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Bokisd рече

Nesto je sakriveno od pocetka sveta i nama i andjelima i samo Bog zna sta se krije iza te 'tajne' i kada ce se dogoditi .

Демантује те Августин, све супротно теби прича, али сада не могу да пишем, висок ми је притисак, морам да легнем. 160 са 96

пре 21 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

И гле, два човјека говораху с њим, а то бијаху Мојсеј и Илија,

31

Који се показаше у слави, и говораху о исходу његовом који је имао да се испуни у Јерусалиму.

зато и ово прескачем

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zapisano je da razgovaraju o prestojecem dogadjaju, mislim da ih Hristos priprema da budu ucesnici dogadjaja.

Na Krstu je  muceno ubijeno I vaskrslo Carstvo Bozje.

A što im priča o predstojećem događaju kad se to desilo na nadvremenskom planu,zar proslavljeni Moše pojma nema da je već vaskrsnut i da je Bog po blagodati?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

То што је Син Човечји био мучен и убијен и васкрсао јесте мучење и убијање и васкрсење Ипостаси Сина Божјег, но кад ти то будеш савладао онда ће и твоје досетке да личе само на лош хумор а не и на глупост.

Невероватно шта им све падне на памет... Одох у кревет. Нисам могао вечерас на службу, надам се да ћу ујутро на литурђију... Убиће ме глупост а они се сродили са њом па немају проблем: :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Vedran рече

:navijanje:

Само за Тертулијана ће рећи "не важи се"! :)

Da, ali u citatu koji si naveo "sine nativitate, cum carne" Tertulijan jasno kaže da se se Hristos pojavio u realnom telu čoveka "cum carne" ali da se ovaploćenje još nije desilo, "sine nativitate". Što nam dakle govori da Tertulijan nije delio mišljenje o. Zorana o atemporalnom ovaploćenju. E sad, ako jeste, on bi napisao "cum nativitate sine tempore, sed sine nativitate in tempore (tempus)" Ali ja ne znam da je Tertulijan ovak pisao a niko od vas ovde nije naveo takvu neku njegovu misao. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

A što im priča o predstojećem događaju kad se to desilo na nadvremenskom planu,zar proslavljeni Moše pojma nema da je već vaskrsnut i da je Bog po blagodati?

Да би и они учествовали у ванвременском догађају.

Замисли ми по слободној вољи нећемо без Христа да учествујемо у ванвременском догађају али то смо ми Хришћани који верујемо у Царство Божје немаш обавезу да нас разумеш.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Znači Ipostas je umrla na Krstu pa smo u tom trenutku imali sv.dvojicu?!!Šta je bio Otac bez Sina tada?Bezlični Duh neki?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Znači Ipostas je umrla na Krstu pa smo u tom trenutku imali sv.dvojicu?!!Šta je bio Otac bez Sina tada?Bezlični Duh neki?

Шта још сада захтеваш од мене да расправљам узимајући за основ расправе твоје неумесне досетке?????

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Кратос рече

Onda brišeš suštinske razlike između Boga i stvorenog sveta,svet je večan,znači čist pantizam.Drugo u večnosti imaš dva lica koja su bez tela Oca i Duha i Sina koji je od Oca rođen sa telom,i to telom stvorenja a Bog tela nema nego je Duh.Ali evo izbaci mi vreme daj na večnom planu da vidimo el Sin ima telo i pre stvaranja sveta da ili ne?

Какве везе сада има свет са овом причом, говори се о Христу, свет се кроз слободу опредељује за вечност или за смрт, Христово оваплоћење не подразумева нужно спасење.Како избацујеш време а користиш прилог за време пре и после за мене је тај разговор немогућ. Ја верујем као што сам рекао.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Шта још сада захтеваш од мене да расправљам узимајући за основ расправе твоје неумесне досетке?????

Sam si rekao da je Ipostas stradala što znači da je umro Sin Božiji,Logos ej alo,nok nok,iz enibadi der, u tom trenutku,ja ti samo ukazujem na implikacije te bogohulne teologije.Izbrisao si Oca na tren....bio je bezličan totalno jer mu Sin umre....ccccccccc........STRašno šta sve neću da čita ovde....da se čovek prekrsti i lijevom i desnom rukom....a dođe mi i nogom...confused1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Какве везе сада има свет са овом причом, говори се о Христу, свет се кроз слободу опредељује за вечност или за смрт, Христово оваплоћење не подразумева нужно спасење.Како избацујеш време а користиш прилог за време пре и после за мене је тај разговор немогућ. Ја верујем као што сам рекао.

Na večnom planu znači ,,pre,, bilo kakvog akta stvaranja da li Sin Božiji ima telo,nema vremena,nema ničega samo Presveta Trojica da li Sin Božiji rođen od Oca ima telo ljudsko?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Кратос рече

Ипостас је страдала, али је Христос кушао смрт по људској природи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Čak i da telesno umre i vaskrsenjem zadobije život večni.

Zato sabor osuđuje greh kao istinsku smrtnost jer smrt je prekid zajednice sa Bogom, prekid blagodati koja omogućava večni život a ne telesna smrt što nam je i Hristos pokazao svojim životom na zemlji.

Ovo je ujedno odgovor i Ivanu Markovitju na odluku sabora u K.

To nije odgovor na moju primedbu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...