Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da dodam anđeo poprima oblik svesti koju deli svaki čovek.

To je taj ljudski oblik o kojem svetitelji govore a ne telo.

Sta ima da primaju ista? Imaju svoju svijest, imaju svoju prirodu, imaju svoje tijelo...daj da ne komplikujemo. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Justin Waters рече

Poznata nam je, stvorena je. Nije nam poznata u detalje naravno.

Ovo za svijest i dalje ne kontam, zasto je tesko biti jasan to mi nije jasno :))

Pa anđeo ti nikada neće reći nešto što nema smisla za čoveka, tipa popni se na mont everest, uradi tri skleka,čučni,klekni,skoči preko panja sa istočne strane,i čekaj.

Verovatno postoji nešto što anđeli ne mogu da kažu čoveku jer postoji razlika u prirodi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Verovatno postoji nešto što anđeli ne mogu da kažu čoveku jer postoji razlika u prirodi.

Е, овде ти опет неће ући у фронему :D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vedran рече

Па рекао ти је отац Зоран више примера, и ја сам наводио неке. Рекао ти је о Гаврилу и Богородици, рекао ти је о боговима по природи итд итд. Ја сам ти говорио о сексу са анђелима и слично. Ти мислиш да он и ми измишљамо, али није тако. То су реалне импликације које происходе из онога што си присао, потписивао, аминовао. 

Oko Gavrila i Bogorodice, nisam ni spomenuo taj dogadjaj.

Bogovi po prirodi ? Seks sa andjelima ?

Evo, da ne pricamo napamet, daj primer, neku recenicu koja implicira na neki kontekst stvari o kojima govoris ili kako kaze otac,....имплицирали контекст у контекстуализацију импликација. :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Sta ima da primaju ista? Imaju svoju svijest, imaju svoju prirodu, imaju svoje tijelo...daj da ne komplikujemo. 

Naravno da je imaju ali mi njima priznajemo za pravo da našu svest razumeju u potpunosti a mi njihovu ne.

Ili ima neko da se raspisao i opisivao anđeosku svest? Mislim ipak bi trebalo da bude barem u osnovnoj školi to učenje.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

Poznata nam je, stvorena je. Nije nam poznata u detalje naravno.

Ovo za svijest i dalje ne kontam, zasto je tesko biti jasan to mi nije jasno :))

Ти ли си учитељ на Поукама са 10491 порука, и не разумеш шта вели ВСБ? Како ћеш разумети Небеске ствари које ћу вам једног дана ја саопштити? :))12:smeha::cheesy3:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Bogovi po prirodi ? Seks sa andjelima ?

Evo, da ne pricamo napamet, daj primer, neku recenicu koja implicira na neki kontekst stvari o kojima govoris ili kako kaze otac,....имплицирали контекст у контекстуализацију импликација. :945729:

Doktore početak svake inplikacije je u tvom stavu, naš stav nema tih problema.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Како ћеш разумети Небеске ствари које ћу вам једног дана ја саопштити?

Ti si jedini koji to ovde uradi bez mog pitanja :))

Doduše imamo pojačanja, vedrad leon augustin.....žika i (lista neaktivnih a dobrih članova)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Naravno da je imaju ali mi njima priznajemo za pravo da našu svest razumeju u potpunosti a mi njihovu ne.

Ili ima neko da se raspisao i opisivao anđeosku svest? Mislim ipak bi trebalo da bude barem u osnovnoj školi to učenje.

Pa ko kaze da oni nas uopste razumiju, oni su glasnici dato im je samo da saopste nesto ne moraju ic da razumiju. Mogu i ja da izbiflam po necijem nalogu nesto iz kvantne mehanike ili programiranja, ali to ne znaci da sam razumio :))

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Doktore početak svake inplikacije je u tvom stavu, naš stav nema tih problema.

Naravno da je tako u teoriji, ali, evo, moze jedan mali primer tih implikacija ?

Lepo iznaliziraj moje tekstove i kazi, evo, ovde postoji taj problem.

Ovako, moze se smatrati da se prave klasicna ucitavanja nekih stvari u moje reci koje ne postoje. :0201wink:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Јеси ли ти поспан? Питаш ме за импликације. Кад ти их наведем, ти онда кажеш "нисам ни поменуо то". :bu:Буди Бог с нама!

Знаш ли ти шта значи реч "импликација"? Последица. Дакле последице онога што си ти причао јесу ове ствари које сам ти сад навео. 

Ниси морао нешто да поменеш да би оно што си рекао имало последице које утичу на то што ниси поменуо. Е ово ћеш сигурно схватити :0426_feel:

Јер да си сагледао импликације (ПОСЛЕДИЦЕ) ти те ствари не би ни помињао.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Ти ли си учитељ на Поукама са 10491 порука, и не разумеш шта вели ВСБ? Како ћеш разумети Небеске ствари које ћу вам једног дана ја саопштити? :))12:smeha::cheesy3:

VSB je jos i dobar sad imam osjecaj da je napredovao u razlaganju. Dok ti nisi dosao na forum, nisam samo ja mislio da je covjek konfuzan. :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Pa ko kaze da oni nas uopste razumiju, oni su glasnici dato im je samo da saopste nesto ne moraju ic da razumiju. Mogu i ja da izbiflam po necijem nalogu nesto iz kvantne mehanike ili programiranja, ali to ne znaci da sam razumio

Pa zato se kaže da mogu da jedu i da piju ( učestvuju u programiranju a nisu programeri. razumem osećaj koji ti se budi dok jedeš iako ga ja direktno ne mogu osetiti. Kako razumeju tu našu funkciju telesnosti a da pri tom nisu telesno učesnici nikome nije jasno ali su nedvosmisleno to nama jasno i poručili. Zato se kaže da su jeli i pili, dakle delili potpuno ljudsku svest u razumevanju određenih pojmova kao i opis osećaja telesnog zapisa.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Vedran рече

Јеси ли ти поспан? Питаш ме за импликације. Кад ти их наведем, ти онда кажеш "нисам ни поменуо то". :bu:Буди Бог с нама!

Знаш ли ти шта значи реч "импликација"? Последица. Дакле последице онога што си ти причао јесу ове ствари које сам ти сад навео.

Ниси морао нешто да поменеш да би оно што си рекао имало последице које утичу на то што ниси поменуо. Е ово ћеш сигурно схватити :0426_feel:

Јер да си сагледао импликације (ПОСЛЕДИЦЕ) ти те ствари не би ни помињао.

Koliko se secam , to sa Gavrilom je pomenuo Justin i posle se ogradio. Ja nisam pomenuo tu stvar, i nisam pratio diskusiju oko toga.

Ne razumem , kako ta stvar moze imati veze sa mojim stavovima, ako je to pomenuo Justin u njemu znanom kontekstu stvari. Ja sam se u njegovom postu samo slozio sa konstatacijom da andjeli mogu da krkaju i da se opijaju. :pivo:

Ipak, da li mozes da kazes, koje su to tacno implikacije mojih stavova koje se ticu ovoga sa javljanjem Gavrila ?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Koliko se secam , to sa Gavrilom je pomenuo Justin i posle se ogradio. Ja nisam pomenuo tu stvar, i nisam pratio diskusiju oko toga.

Ne razumem , kako ta stvar moze imati veze sa mojim stavovima, ako je to pomenuo Justin u njemu znanom kontekstu stvari.

Нема то везе са Јустином. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...