Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, Јелена011 рече

Propustih dosta...smuckala kafu...taman mislim zacinice, kad zacina nema a sve je jasno.

I sad?Sta sad? Nije meni sto se vi ganjate, nego sto vas ja razumem o cemu pricate. Da vas ne razumem lakse bi mi palo :))

Pa racunali smo na vas koji dolazite na kafu kasnije da vam bude interesantno.

Ako nas se setite I vi sada sa nekom dosetkom I doprinesete. :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Kontekst tvoje implikacije me je nasmejao :D Srecom, pijem hladnu :))

Jel se andjeli onda suncaju?

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јелена011 рече

зависи им од природе коже.

ако се оваплоћавају у људе онда да, ако у глисте онда не

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јелена011 рече

Kontekst tvoje implikacije me je nasmejao :D Srecom, pijem hladnu :))

To nam se samo cini mada su neki iskljucivo na plazi da bi zavodili.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јелена011 рече

Kontekst tvoje implikacije me je nasmejao :D 

Ти си баш све пропратила види се. Ниси се шалила. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa racunali smo na vas koji dolazite na kafu kasnije da vam bude interesantno.

Ako nas se setite I vi sada sa nekom dosetkom I doprinesete. :)

Care dragi...meni sad u glavi moj prvenac od neki dan...kaze pricao sam sa Bogom...ja stadoh malo da ga propitam, reko jel ti je rekao nesto, Bog mislim? aha... i sad da li da se zabrinem sto mu odgovara il kafu da skuvam? I sta cu, skuvah kafu :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Ти си баш све пропратила види се. Ниси се шалила. 

Morah :D u jednom trenutku ni meni nije bilo jasno ko sta prica, ko jede, ko prdi, a ko se sunca na plazi. Pa morah da se udubim :))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јелена011 рече

Care dragi...meni sad u glavi moj prvenac od neki dan...kaze pricao sam sa Bogom...ja stadoh malo da ga propitam, reko jel ti je rekao nesto, Bog mislim? aha... i sad da li da se zabrinem sto mu odgovara il kafu da skuvam? I sta cu, skuvah kafu :))

Sigurno prica, opusti se.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

To nam se samo cini mada su neki iskljucivo na plazi da ni zavodili.

:)) nek sobuku da ne nazebu na promaji :D

ako ih se promaja ne dotice nit su ljudi nit su srbi :D

Подели на овим сајтовима

кућа за оваплоћене ангеле (са функционалним крилима)

58eb85408283f_kucazaovaploceneangele.thumb.jpg.aba420204312506f54effab798ea77a8.jpg

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Kratos kaže: Ne može Hristos poznati Kratosa pre nego li Kratos ima makar i ne svesno postojanje, šta god to postojanje značilo svesnom postojanju. :))

Подели на овим сајтовима

@Bokisd @Кратос 

Пошто ови приводе текстове против самих себе, јер не „контекстализују иманентно“, што би „нетварно“ рекао Боксит, а не верују ни Ивану, мада што не верују мени ништа, није за чуђење, јер сам их извозао на Паламу прилично ружно, овде доводим из Предања текстове да се анђели не ождеравају. То је јако тешко наћи зато што таква будалаштина никоме није падала на памет. Боксит и Кратос су измислили нову јерес, оригинални људи!

Поменут је Товит, наиме да је Рафа Надал (за неке женске особе анђео у телу, али овде није реч о тенисеру него анђелу Рафаилу), боравио међ' људима и ручкао. И онда сам вели: Све ове дане ја сам био са вама, али нисам ни јео ни пио, - тако се то вама само чинило (12, 19). То у време настанка Септуагинте јасно ставља до знања да нико нормалан није веровао да анђели могу да једу. Дакле, у александријском канону имамо експлицитну „нетварну“ тврдњу да анђели не једу, тако да се уводи привид у игру. Међутим, у извештају о Авраму немамо никаквих назнака да је реч о визији или неком привидном једењу, јер су ти реални људи од крви и меса јели реално месо и хлеб, као што су и вина пили.

Када читамо Писма, текст шта нам вели, онда можемо да „контекстализујемо иманентно“ Боксита и Кратоса, који су нас убеђивали како постоје у Предању (пошто у Писму нису могли да нађу) зилион примера да анђели једу и пију. Чудо је да до данас не наведоше ниједан пример!::J)))))))):)) Ми им наведосмо сасвим јасне изјаве из Џастина Поповића и Дамаскина, и они не прихватише исте, јер ваљда не могу да их „тварно контекстализују“.

Не постидише се Библије и ових светаца, као што и презреше Ивана, али ће можда приклонити ухо речима Јована Златоустог (то је светац у нашој цркви, иако је сада Константинопољ на екуменистичком путу)! Наиме, у спису О девствености, X, 3 пише: „Анђели се не жене, нити су у браку, као што нису придружени крви и месу, и не живе на земљи, нити подлежу мноштву жеља, нити им треба храна и пиће“. Мени треба јер имам крв и месо.

Тако ми Алааха, наставићу да вас малтретирам. Само ми се не јављајте више да анђели ждеру, јер ће вас Златоусти проклети!

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Zoran Đurović рече

Наиме, у спису О девствености, X, 3 пише: „Анђели се не жене, нити су у браку, као што нису придружени крви и месу, и не живе на земљи, нити подлежу мноштву жеља, нити им треба храна и пиће“.

Jooj zivoteeee.....:ani_biggrin:   :)))

Pa, ko' prica da andjeli imaju krv i meso na NEBU ili im treba hrana i pice na nebu. Vidi se da Zlatoust prica o andjelima na nebu,....jer, kaze, ...da ne zive na zemlji.

Naravno da im ne treba ni na zemlji hrana i pice, nego radi ljudi i radi ispunjavanja nekih odredjenih promisli Bozijih mogu i da ponekad okuse malo od hrane i pica. Zato, verovatno i Rafail kaze, pricinilo vam se, znaci , desilo se, ali, da ne bi poverovali da zaista andjelima treba hrana , kaze tako.

Mislio sam da smo zavrsili sa raspravama i da malo odahnemo jedni od drugih, ide i Vaskrs, trebalo bi malo da usporimo, pa, posle opet da se macujemo. :i6d1r8:

пре 32 минута, Zoran Đurović рече

јер сам их извозао на Паламу прилично ружно,

Zivoteeee.....0122_tuk

Sta bi sa onim oko Hrista i dva andjela ili tri andjela, vise ne vazi. :945729:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...