Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Bokisd рече

zasto bih sad andjelima davao svosjtvo da su bogovi po prirodu ?

И ја верујем да ти то не би радио намерно, кад би схватио да је управо то логички закључак који искоди из твојих тврдњи. Али проблем је што ти не пазиш када говориш о овим стварима, и зато не примећујеш импликације. И сад се чудиш одакле то, и онда падаш у искушење да мислиш да те неко клевеће, импутира ти и слично. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Vedran рече

заиста. и ја сам минимум једанпут указивао на ово.

Pa on kopipejstvuje takva svoja pitanjaprojekcije već tri godine sa vremena na brzinu veću od svetlosti. 

To mi je jedino logičko rešenje da mi nismo ni videli ta pitanja niti imamo mogućnost ikada da ih vidimo.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Tvar u smislu materijalnosti. Nije tvarno, rekao sam, .....andjeosko telo, nije isto KAO nase telo, koje je tvarno, materijalno, koje mozemo  opipati.

Zar je tesko ovo razumeti ?

Gde tvrdim da su andjeli bogovi po prirodi ?

Zaboravio si onu nasu raspravu o netvarnim Bozijim energijama i kako postajemo bogovi po blagodati. Ako sam tada tvrdio da je covek bog po blagodati i razumem kako idu te stvari, zasto bih sad andjelima davao svosjtvo da su bogovi po prirodu ? :blush:

Ucitavas stvari koje ne postoje.

Чек мало, мрсиш појмове. Извињавам се @Zoran Đurović што упадам... 

Када једном за свагда рашчистиш шта је тварно = створено = (и духовни и материјални свет), све ће се слегне

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

I jedan netvaran.

Sa tim da li ti znaš da anđeoska tvar mora i da priča da bi je ljudi čuli?

Znam da je to u tvom stilu, ali hajde pokusaj biti jasan, sta si htjeo da pitas?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

И ја верујем да ти то не би радио намерно, кад би схватио да је управо то логички закључак који искоди из твојих тврдњи. Али проблем је што ти не пазиш када говориш о овим стварима, и зато не примећујеш импликације. И сад се чудиш одакле то, и онда падаш у искушење да мислиш да те неко клевеће, импутира ти и слично.

Ne znam  na koji post prvo da odgovorim.

Bas zbog toga sto kazes, da postoje implikacije u recima koje govorimo, pazim strogo sta pricam. Evo, mozes da das neki primer iz nekog mog posta , da pogledamo koje se  implikacije mogu izvseti iz tih mojih stavova.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Znam da je to u tvom stilu, ali hajde pokusaj biti jasan, sta si htjeo da pitas?

Oblik i telo nije isto.

Oblik na koji nam svetitelji Crkve ukazuju može biti i oblik svesti a ne nužno oblik tela.

A nama anđeoska priroda nije poznata osim da je stvorena i u službi Boga.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ИгорМ рече

Када једном за свагда рашчистиш шта је тварно = створено =

Бокисд кад хоћеш да напишеш твар замисли сТВАРање. :)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, ИгорМ рече

Када једном за свагда рашчистиш шта је тварно = створено = (и духовни и материјални свет), све ће се слегне

Mozemo da probamo da rascistimo.

Ne znam odakle da pocnemo. Da li se svi slazemo, da  sve sto je stvoreno nije postojalo  pre svoga stvaranja i da je stvoreno iz nicega ?

Dakle, sve stvari i materijalni i duhovni svet su stvoreni ?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Bas zbog toga sto kazes, da postoje implikacije u recima koje govorimo, pazim strogo sta pricam. Evo, mozes da das neki primer iz nekog mog posta , da pogledamo koje se  implikacije mogu izvseti iz tih mojih stavova.

Па рекао ти је отац Зоран више примера, и ја сам наводио неке. Рекао ти је о Гаврилу и Богородици, рекао ти је о боговима по природи итд итд. Ја сам ти говорио о сексу са анђелима и слично. Ти мислиш да он и ми измишљамо, али није тако. То су реалне импликације које происходе из онога што си присао, потписивао, аминовао.  

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Ne znam  na koji post prvo da odgovorim.

То је због контекста...12:smeha: Али кад будемо имплицирали контекст у контекстуализацију импликација онда ће нам све бити јасно:2v2e0jr:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Mozemo da probamo da rascistimo.

Ne znam odakle da pocnemo. Da li se svi slazemo, da  sve sto je stvoreno nije postojalo  pre svoga stvaranja i da je stvoreno iz nicega ?

Dakle, sve stvari i materijalni i duhovni svet su stvoreni ?

O Bože obriši nekada neki komentar kad vidiš da si već dobio odgovor i pre nego što si pritisnuo enter i stavio poruku na forum.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da dodam anđeo poprima oblik svesti koju deli svaki čovek.

To je taj ljudski oblik o kojem svetitelji govore a ne telo.

Немој о томе! :dedica:

Ваља решити крв и месо прво. ;)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Oblik i telo nije isto.

Oblik na koji nam svetitelji Crkve ukazuju može biti i oblik svesti a ne nužno oblik tela.

A nama anđeoska priroda nije poznata osim da je stvorena i u službi Boga.

Poznata nam je, stvorena je. Nije nam poznata u detalje naravno.

Ovo za svijest i dalje ne kontam, zasto je tesko biti jasan to mi nije jasno :))

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Боксит, ја прихватам и да сам тиква, и да се анђели крљају само кад си ти прихватио да је Христос у телу био код Аврама и ручкао тамо. Немо'сад да ми повлачиш потпис као онда кад сте потписали за Василија Великог!:))

Odlicno za andjele. :ok:

E, sad, samo da raspravimo, koje je tumacenje zaista ispravno kod javljanja Trojice ocu Avramu. Imamo dva tumacenja, Hrist i dva andjela i tri andjela. Ovo o Hristu i neka dva svetitelja, ja licno nisam nasao nigde kod otaca.

Nesto se secam, vec si pricao nesto oko  tumacenja otaca pre nikejskog perioda u vezi javljanja Trojice i naravno, sledstveno, tumacenje javljanja Troijice u vreme post nikejskog bogoslovlja o Trojici.

Tako da moramo da imamo ovo u vidu kod tumacenja javljanja Trojice ocu Avramu, kako bi se uklopilo ovo  ucenje o Licnostima i Prirodi u ovu pricu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...