Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Vedran рече

Љубљени, ви много верујете своме уму.

У првим читањима Писма и Предања сам у ономе што разобличава грех увек видео друге, онда сам почео да примећујем да и о мени има речи, данас знам да се све то односи на мене. То сазнање желим да поделим са свима. Од тада за мене Псалтир не почиње речима : " Благо човеку...", већ " Тешко мени, нечовеку..." Ти разумеш о чему причам.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Žao mi je jer nije to istina. Istina jeste da te volim i jasno ti kažem, da postoje stvari koji su pisali sveti oci a koje su duboko pogrešne ili pak nisu ni malo dušekorisne.

Dakle kad budeš i dalje srljao u slepo verovanje a ne verovanje sa razumevanjem rečenoga, onda ću ja uvek biti grub da te zaustavim jer možeš ne samo ti da padneš preko ivice nego da povučeš i moje dete naprimer sa sobom.

Verovatno se salis.  :((

Svetima i ocima i hriscanima se dogadjale posete andjela u raznim oblicima, recimo u obliku ljudi, pricali sa tim andjelima ( kao ljudima ) , jeli i pili, ....oni losi bivsi andjeli im pravili razne smicalice i cak i fizicki prebijali, .....i, oci prenoslili takva svoja iskustva i dogadjaje, ljudi iz njihovih usta culi te price i zapisali i sad .......ti nesto pricas napamet.

Nisi mi jasan, ni malo.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, елТорнеро рече

У првим читањима Писма и Предања сам у ономе што разобличава грех увек видео друге, онда сам почео да примећујем да и о мени има речи, данас знам да се све то односи на мене. То сазнање желим да поделим са свима. Од тада за мене Псалтир не почиње речима : " Благо човеку...", већ " Тешко мени, нечовеку..." Ти разумеш о чему причам.

Разумем. Хоћеш да ми кажеш да ја имам брвно у оку. Јер мислиш да сам ја теби рекао да ти имаш трун. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Svetima i ocima i hriscanima se dogadjala posete andjela u raznim oblicima, recimo u obliku ljudi, pricali sa tim andjelima ( kao ljudima ) , jeli i pili, ....oni losi bivsi andjeli im pravili razne smicalice i cak i fizicki prebijali, .....i, oci prenoslili takva svoja iskustva i dogadjaje, ljudi iz njihovih usta culi te price i zapisali i sad .......ti nesto pricas napamet.

Мили! Пошто ти не причаш напамет реци нам где су то ангели јели и пили?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Мили! Пошто ти не причаш напамет реци нам где су то ангели јели и пили?

Pa u predanju. :)) 

Ali ti si nečovek pa hoćeš sada da ti čovek navede te napisane delove predanja.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Разумем. Хоћеш да ми кажем да ја имам брвно у оку. Јер мислиш да сам ја теби рекао да ти имаш трун. 

Видиш, оптужујеш ме, нећу се правдати, крив сам. Кажем да је врхунско сазнање, сазнање своје грешности и ништавности, пред Богом, и да, када то сазна, човек постаје квалитетно другачији. У овим темама које делују као најбезазленије, на форуму, се у надмудривањима губи много драгоценог времена. Ето то сам хтео да кажем, боље је причати о политици, без страсти, него о духовности острашћено.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, елТорнеро рече

Ето то сам хтео да кажем, боље је причати о политици, без страсти, него о духовности острашћено

Ne slažem se ni malo.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, елТорнеро рече

Видиш, оптужујеш ме, нећу се правдати, крив сам. Кажем да је врхунско сазнање, сазнање своје грешности и ништавности, пред Богом, и да, када то сазна, човек постаје квалитетно другачији. У овим темама које делују као најбезазленије, на форуму, се у надмудривањима губи много драгоценог времена. Ето то сам хтео да кажем, боље је причати о политици, без страсти, него о духовности острашћено.

Тачно је то што кажеш. Али одакле ти сазнање да неко други овде прича острашћено? То сазнање можеш имати о себи осим ако ниси прозорљив па видиш туђа срца и намере и испитујеш бубреге и унутрашњост? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, елТорнеро рече

Видиш, оптужујеш ме, нећу се правдати, крив сам.

Ако неко каже, као ти, "то и то каже Предање!", а онда кажеш "лењ сам да тражим, забављам се...", затим "не верујеш Предању јер ако верујеш Предању онда мислиш исто што и ја...", А затим ја укажем (и то уопштено) на чињеницу да неки пуно верују своме уму. То ти, љубљени, није осуда. То ти је констатација чињеница овде јавно изнесених. Ја не волим да се упуштам у испитивање туђих бубрега. Кад у нешто сумњам, што није чињенично изнесено, онда питам. Као Кратоса што сам питао да није био некад у секти. Не зато да га вређам него да га схватим.  

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, елТорнеро рече

Има ли у овоме острашћености? 

Ја мислим, и надам се, да нема. А Бог је Судија који мене боље познаје и од мене самог.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Ако неко каже, као ти, "то и то каже Предање!", а онда кажеш "лењ сам да тражим, забављам се...", затим "не верујеш Предању јер ако верујеш Предању онда мислиш исто што и ја...", А затим ја укажем (и то уопштено) на чињеницу да неки пуно верују своме уму. То ти, љубљени, није осуда. То ти је констатација чињеница овде јавно изнесених. Ја не волим да се упуштам у испитивање туђих бубрега. Кад у нешто сумњам, што није чињенично изнесено, онда питам. Као Кратоса што сам питао да није био некад у секти. Не зато да га вређам него да га схватим.  

Сагреших, опрости на времену које сам ти одузео. Опрости.:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, елТорнеро рече

Сагреших, опрости на времену које сам ти одузео. Опрости.:skidamkapu:

Опрости и ти мени. Јер ако си био повређен онда сам и ја крив иако нисам хтео да те повредим.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...