Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Да ли је неко гледао документарац о 3д реконструкцији лика са туринске плаштанице?

Тамо су речене неке врло интересантне ствари.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Vedran рече

Да ли је неко гледао документарац о 3д реконструкцији лика са туринске плаштанице?

Тамо су речене неке врло интересантне ствари.

daj link

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Zoran Đurović рече

Ако је по теби и Кратосу, онда сигурно важи, праштајте ми! Немојте да ме погубите у гријеху моме! :))

Дакле, Библија нигде не тврди то ваше безумље, које је равно равноземљашком, а сада те молим да ми из житија даш примере где анђели једу, пију, каке и пишке... Ајде, пошто си ти експерт.  

Ali za ne  postoji pisano , cak i nepisano predanje koje ima vaznost za nasu veru kao reci pisma ?

Kako je to objasnio onaj nas stari poznanik sv.Vasilije...... kaze da pisano i nepisano predanje koje nemamo jasno naglaseno u pismu, ima silu i dopunjuje pismo. Pa, navodi, recimo, kako se okrecemo prema Istoku kada se molimo ili kako u nedelju koji je dan Vaskrsenja ne klecimo i ne klanjamo se na molitvi, jer to je dan kada je ustao Hristos i zbog toga  stojeci slavimo taj dan i nemamo  razloga za tugu i klanjanje.

Gde je  u Pismu opisan dogadjaj Uspenja Presvete Bogorodice telom i dusom na nebo pored Sina Svoga ? Jedna od najvecih tajni i blagoslova hriscanstva, ne postoji ni nagovestaj o tome u pismu.

Jasno je da predanje ima u nasoj crkvi znacaj i vaznost jednak pismu. Tako je i ovo oko javljanja andjela ljudima deo tog duhovnog predanja.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vedran рече

одоше хитно да копају по Предању не би ли нешто нашли за подршку. :))

То су све ду'овне особе, јер их тако Куран учи. У Медреси су научили да Исус није пострадао на крсту, него се то само учинило људима (4:157)! Тако Куран учи да нису јели меса анђели код Аврама (LI. Adh-Dhariyat, 24-28). Јер Куран хоће да негира да је Оваплоћени био код Аврама и јео. Чак и мунџоси знају да анђели не једу. Али исто мора да се негира и Оваплоћеноме. Видите колико ствари испливава из једног наоко једноставног текста? Зашто су Кратос и компанија јеретици? Јер негирају материју. А нису довољно интелигентни да укапирају у чему се састоје њихове херезе...    

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Ali za ne  postoji pisano , cak i nepisano predanje koje ima vaznost za nasu veru kao reci pisma ?

Kako je to objasnio onaj nas stari poznanik sv.Vasilije...... kaze da pisano i nepisano predanje koje nemamo jasno naglaseno u pismu, ima silu i dopunjuje pismo. Pa, navodi, recimo, kako se okrecemo prema Istoku kada se molimo ili kako u nedelju koji je dan Vaskrsenja ne klecimo i ne klanjamo se na molitvi, jer to je dan kada je ustao Hristos i zbog toga  stojeci slavimo taj dan i nemamo  razloga za tugu i klanjanje

Opasna rakija.

Jeste istina je postoje Sveto Pismo i Sveto Predanje i mi smo vam u pismenoj formi citirali delove Svetoga Predanja čak i delove Svetoga Pisma pa stvarno misliš da smo mi ovde dokoni pijani kafanski muzičari pa da prihvatamo takve napojnice da se ti sada pozivaš na to pravo, da nas kritikuješ da mi izbegavamo Sveto Pismo i Sveto Predanje????

dakle ajmo junaci citirajte nam pismeno delove Svetoga Predanja na koje se pzivate a napojnice zadržite za sebe sviramo mi muziku za duše a ne za platioce.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Jasno je da predanje ima u nasoj crkvi znacaj i vaznost jednak pismu. Tako je i ovo oko javljanja andjela ljudima deo tog duhovnog predanja.

ово је живи циркус 12:smeha:

Па дај га више!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Боксит, не једи овна, јер је мрсна храна, а сада је пост. Праштај што ја не верујем у твоја и Кратосова мрсопредања!:))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Боксит, не једи овна, јер је мрсна храна, а сада је пост. Праштај што ја не верујем у твоја и Кратосова мрсопредања!:))

ali to im bre neko predao kako ne veruješ? :))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Јеси навалентан! Јадна твоја жена! 12:smeha:

Немо да ми кварите шансе!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

ali to im bre neko predao kako ne veruješ? :))

причале жене у бријачници

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Vedran рече

Тако позната ствар из Предања, а теби тако мучна и тешка да нам наведеш где се говори о томе да анђели једу.

Наша вера није нека вера у разноразна чудеса која не могу и не треба да се разумеју и објашњавају. То би била слепачка и тупа вера, вера у златно теле, незнабоштво, сујеверје. Наша вера је разумна вера. Наравно постоји много тога што надилази ум, али ми о томе можемо рећи реч, зато што је вера разумна.

"попримају облик". ОБЛИК! Наравно.

Vedrane, ko ce da cita tomove zitija svetih i duhovnih pouka otaca i da trazi sve te detalje ? Postoje takve pripovesti gde su se andjeli u ljudskom oblicju druzili sa ljudima , pricali i jeli i pili. Pogledacu bas, pa da pokusam da pronadjem.

'Poprimaju oblik', kaze Damaskin.Gde je tu neko nerazumevanje. Mogu da uzmu andjeli oblik coveka ili oblik psa ili nekog lava . Nisu real i tvarni, nego fatamorgana i fikscija. Da li , sada kada se javi andjeo u obliku coveka nekom hriscaninu, ovaj ga pokusa dodirnuti , proci ce mu ruka kao u nekom hologramu ? Ili kada su demoni istukli sv. Serafima, tukli su ga nekom bioenergetskom  silom ?

Ali kaze Damaskin da se i Bozijom silom javljalju, tada je sve moguce. Ako se i brda pomeraju, sta onda pricati vise. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Vedrane, ko ce da cita tomove zitija svetih i duhovnih pouka otaca i da trazi sve te detalje ?

Кад прочиташ јави се макар да нам кажеш да проблем више не постоји, да све православно исповедаш, јер ће тада тако бити.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...