Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 21 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

И сада прослави ти мене, Оче, у тебе самога, славом коју имадох у тебе прије него свијет постаде

Imao je slavu u Ocu u telu ili bez tela?

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Не знам питај о.Саву.

Pitam tebe.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Pitam tebe.

Оваплотио се у времену ту нема сумње да је то историјски догађај.

Али као што видиш у том истом времену не ван њега се и преобрази и васкснуо и умолио Оца да га сада у телу прослави славом коју је имао у Оцу.

дакле Исус Христос је и телесан у пуној пуноћи славе своје коју је имао и коју има у Оцу.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Кратос рече

Pitam tebe.

Кажи сад шта си хтео одговорио сам ти а сигурно ме ниси питао да научиш нешто него да кажеш. Кажи.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Оваплотио се у времену ту нема сумње да је то историјски догађај.

Али као што видиш у том истом времену не ван њега се и преобрази и васкснуо и умолио Оца да га сада у телу прослави славом коју је имао у Оцу.

дакле Исус Христос је и телесан у пуној пуноћи славе своје коју је имао и коју има у Оцу.

Mislim na onaj stih,kada On kaže slavu koju imadoh u tebi pre nego svet postade?O kojoj slavi je reč?Slavi vaskrslog tela ili je to pak ona slava po kojoj je ravan Ocu?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Mislim na onaj stih,kada On kaže slavu koju imadoh u tebi pre nego svet postade?O kojoj slavi je reč?Slavi vaskrslog tela ili je to pak ona slava po kojoj je ravan Ocu?

Па наравно да је то слава по којој је раван Оцу.

Син је Личност разумеш?

Подели на овим сајтовима

Син је Личност разумеш?

Та слава је иста са телом или без тела.

Подели на овим сајтовима

Син је Личност разумеш?

Pa to te pitam,znači nije imao telo.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Та слава је иста са телом или без тела.

Jeste.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Pa to te pitam,znači nije imao telo.

О, Боже! 

Да је имао тело зашто би се оваплотио?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Jeste.

Ма имао не имао тело, не знам на шта ти претендујеш са тим, пошто ја опште не размишљам тако.

Тело Христово није Он довукао са неба са собом, та теза је одавно напуштена.

Међутим не знам да ли ти сметнеш са ума да је ово Његова Творевина, дакле и то Тело је Његово.

Његово у смислу и пре постанка света ако сам Христос говори човеку познајем те и пре него ли што си настао.

Христос је и први и последњи Син Човечји а кроз Њега је све постало, јер је човек тај преко кога се Обожује (ствара) природа а Христос Син Човечји је подигао ту природу и узнео је на небо.

Дакле Христос је и у време унео пуноћу славе Његове коју има у Оцу. А Отац је онај без узрока.

Мени је све јасно ту за сада. Можда ја и грешим не знам.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Мени је све јасно ту за сада. Можда ја и грешим не знам.

Onda nemoj da tvrdis u postovima da je tako i kada ti neko ukaze na neke probleme takvog gledanja na te stvari, onda se ogradis.

Isto, kao sto si i meni zamerio, nemoj da tvrdis, nego postavi u obliku pitanja i nedoumice, ( sto moze da stoji i deluje sasvim razumno).....tako i primeni na samom sebi. :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Onda nemoj da tvrdis u postovima da je tako i kada ti neko ukaze na neke probleme takvog gledanja na te stvari, onda se ogradis.

Isto, kao sto si i meni zamerio, nemoj da tvrdis, nego postavi u obliku pitanja i nedoumice, ( sto moze da stoji i deluje sasvim razumno).....tako i primeni na samom sebi. :945729:

Koje probleme? el to neki "prohibitorum" međ‚tobom i Markom ili je nešto drugo/treće po sredi...

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Vedran рече

О, Боже! 

Да је имао тело зашто би се оваплотио?

El bi mogao da mi razjasniš taj pojam vanvremensko?Šta znači to za tebe?Pitam te zbog ove priče o vanvremenskom vaskrsenju.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...