Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 12/25/2016 at 15:11, Avocado рече

Ja ne jurim tebe, već odgovaram na ono što pišeš tj. kopiraš. To se zove komunikacija tj. razmena ideja i mišljenja.

То је све тачно са тиме да комуникација подразумева слободну вољу оба саговорника. Што се мене тиче, ја сам ову хипотезу учио још у гимназији и још тад сам, иако у то време нисам био утврђен у православној вери тј. једва сам је и познавао, назирао да је у питању тешка пропаганда и испирање мозга. Касније, када сам почео да се бавим теологијом моја гледишта у вези исте су се само учврстила тако да сам одавно 100% сигуран да је у питању лаж високог калибра, само врло вешто упакована у обланде научности зарад пецања лаковерних, несигурних, каријериста и сл. Касније сам установио да се многи научници не слажу са њом али да су скрајнути и на врло безобразан начин маргинализовани. Такође сам установио оно што је мени најбитније, а то је да она буни многе вернике јер им савест не да да помире та два гледишта. Неке је лакше придобити сладуњавим причама о томе да је наука једно, а религија дисјунктна са науком и сл., али шта ћемо са бистријима?

Међутим, и лажи које је ова хипотеза инспирисала су треснуле о под( комунизам, нацизам) тако да се и овој ближи крај.

Подели на овим сајтовима

Још један `мрачњак` и `незналица` проф др Енди Мекинтош

andy-mcintosh.jpg

Andrew McIntosh is professor of thermodynamics and combustion theory at the University of Leeds.[1] His group has received recognition for research on the physics behind the gaseous "cannon" of the bombardier beetle and his biomimetic application of this to the design of spray mechanisms, which has resulted in several patents. McIntosh is a believer in the pseudoscientific principle of young earth creationism.

https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_McIntosh_(professor)

Подели на овим сајтовима

McIntosh is director of the organisation Truth in Science which promotes creationism and intelligent design.[8] In November 2006, the University of Leeds issued a statement distancing itself from creationism, and noted that McIntosh's directorship of Truth in Science is unconnected with his teaching or research

logo.png

For many years, much of what has been taught in school science lessons about the origin of the living world has been dogmatic and imbalanced. The theory of Darwinian evolution has been presented as scientifically uncontroversial and the only credible explanation of origins. Nevertheless, you only have to read recent editions of academic and popular science journals to realise that there is a battle raging over this very issue.

We believe that a critical examination of Darwinism and the controversy that surrounds it will enable students to become better scientists. Nevertheless, many schools are reluctant to teach the controversy. This is partly because most popular school textbooks present Darwinism as the only scientific theory of origins and give little coverage to alternative theories, sometimes misrepresenting them..

GCSE Science Specifications in September 2007 gave a fresh opportunity to reconsider what is taught about origins in science lessons. These specifications place an emphasis on students understanding 'How Science Works'. This concept is explained as follows by the Edexcel Examination Board:

How Science Works is primarily about helping students to engage with and challenge the science they meet in everyday life. Students need to adopt a critical, questioning frame of mind, going ‘behind the scenes’ to understand the workings of science and how it impacts on society and their lives.

We consider that it is time for students to be permitted to adopt a more critical approach to Darwinism in science lessons. They should be exposed to the fact that there is a modern controversy over Darwin's theory of evolution and the neo-Darwinian synthesis, and that this has considerable social, spiritual, moral and ethical implications. Truth in Science promotes the critical examination of Darwinism in schools, as an important component of science education.

Check out our you-tube video: https://www.youtube.com/watch?v=BqI58zFE4eo

http://www.truthinscience.org.uk/

Подели на овим сајтовима

Organization[edit]

According to the Truth in Science website the organization is run by a Board of Directors who are advised by a Council of Reference and a Scientific Panel. As of 20 June 2007 these are listed as follows

Board of Directors[edit]

• Stephen A. Hyde (Chairman)
  • Professor Andrew McIntosh,[4] Professor of Thermodynamics at the University of Leeds, a Christian and creationist.[5]
  • Phillip Metcalfe (Vice Chairman), a Christian publisher.
  • John Perfect, a teacher.
  • Maurice Roberts, Minister of the Free Church of Scotland (Continuing) and former teacher of classics.

Council of Reference[edit]

• Stuart Burgess, Professor of Engineering Design at Bristol University, has a Diploma in Theology from the London Reformed Baptist Seminary (of the Metropolitan Tabernacle),[6] and is a creationist.[7]
  • John Blanchard, Christian author of popular books including Evolution: fact or fiction? Has Science Got Rid of God? and Does God Believe in Atheists?
  • Gerard A. Chrispin, A lawyer and director of Daylight Christian Prison Trust.
  • George Curry, Minister of Elswick Parish Church (St Stephen and St Paul), Newcastle upon Tyne.
  • David Harding, Pastor of Milnrow Evangelical Church, Lancashire.
  • Dr Russell Healey, teacher of mathematics.
  • Derek Linkens Professor and Dean Emeritus, Department of Automatic Control and Systems Engineering, University of Sheffield.
  • John MacArthur Pastor of Grace Community Church in Sun Valley, California
  • Albert N. Martin Pastor Of Trinity Baptist Church, in Montville, New Jersey
  • Steve Taylor Professor in Micro and Nano Technology at the University of Liverpool

Scientific Panel[edit]

https://en.wikipedia.org/wiki/Truth_in_Science

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, о.Горан рече

То је све тачно са тиме да комуникација подразумева слободну вољу оба саговорника. Што се мене тиче, ја сам ову хипотезу учио још у гимназији и још тад сам, иако у то време нисам био утврђен у православној вери тј. једва сам је и познавао, назирао да је у питању тешка пропаганда и испирање мозга. Касније, када сам почео да се бавим теологијом моја гледишта у вези исте су се само учврстила тако да сам одавно 100% сигуран да је у питању лаж високог калибра, само врло вешто упакована у обланде научности зарад пецања лаковерних, несигурних, каријериста и сл.

Obično ljudi ne moraju da beže od rasprave o tvrdnjama u koje su 100% sigurni...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Avocado рече

Obično ljudi ne moraju da beže od rasprave o tvrdnjama u koje su 100% sigurni...

Sve zavisi. Ako neko smatra da je dao odgovarajuce argumente, moze da kulira. Naravno, to je subjektivna stvar, ali je sasvim opravdavajuce, jer, ostavlja citaocima da stvore svoje sopstveno  misljenje o datim pitanjima.

Ili je mozda neka druga fora u pitanju, mozda, takticki potez. Mozda smatra, da treba pustiti drugu stranu da navede svoje argumente i odgovarajuca objasnjenja, jer se tako,  lakse moze odgovoriti na zadata pitanja.

I ko zna kakve sve,  neko ima ideje u glavi. :idea: Ja recimo, smatram, da evolucionisti grese u predstavljanju svojih stavova na forumu, na vise pogresnih taktickih tacaka. Druga je stvar, sto se evolucija medijsko populistickom metodom i taktikom predaje ljudima i narocito decjoj populaciji, ali, to sve samo po sebi govori o samoj evoluciji .

Tako da , nista ne znace tih 100% sigurica, narocito evolucionistima. Zar nismo konstatovali da evolucija jos nema 100% tacnu istinu real life stvari ? :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

Sve zavisi. Ako neko smatra da je dao odgovarajuce argumente, moze da kulira.

Ako je dao odgovarajuće argumente može da kulira kad neko drugim argumentima osporava te argumente ili kad postavlja pitanja u vezi sa tim argumentima? Može... i to po pravilu znači da nema valjan odgovor.

Цитат

Zar nismo konstatovali da evolucija jos nema 100% tacnu istinu real life stvari ?

Jesmo... i to je i dalje daleko bolje od 100% netačnih tvrdnji kreacionizma...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече

Обично да. У мом случају ја нисам лично заинтересован да са тобом овде водим бесконачне дискусије у којима свако остаје при своме, а ти то схвати како хоћеш. Када сам у гимназији (математичко-технички смер) после математике или физике одлазио на часове биологије, па нам после нпр.Ојлерова формуле или Хајзенберговог принципа неодређености слушао оно што ви пропагирате деловало ми је као да слушам неке бајке. Одмах сам наслутио да ту нешто`смрди`, а касније се упознао са литературом која критикује то што смо морали да учимо. А и та иста литература је постала доступна у последњих 15так година.

Али опет, више ценим твој став него интелектуално/духовно бескичмењаштво. И наравно, свако знање ваља да се поштује, а види се да га ти имаш.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, о.Горан рече

Обично да. У мом случају ја нисам лично заинтересован да са тобом овде водим бесконачне дискусије у којима свако остаје при своме, а ти то схвати како хоћеш.

Nisam ni ja... poenta diskusija je upravo u tome da možda neko ne ostane pri svome... naprotiv, spamovanje bez dijaloga služi samo za to da svi ostanu na svome...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Avocado рече

Nisam ni ja... poenta diskusija je upravo u tome da možda neko ne ostane pri svome... naprotiv, spamovanje bez dijaloga služi samo za to da svi ostanu na svome...

Овај форум не прате само дискутанти, 90 и кусур % је читалаца који се не усуђују да много пишу, углавном да `не испадну глупи`. Ја махом пишем збох њих.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Горан рече

Овај форум не прате само дискутанти, 90 и кусур % је читалаца који се не усуђују да много пишу, углавном да `не испадну глупи`. Ја махом пишем збох њих.

Odprilike tako nekako i ja nesto razmisljam. By the way, nemojte  da otkrivate taktiku....:0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, о.Горан рече

Pa i ja zbog njih uglavnom imam potrebu da ukazujem kolko mlatis praznu slamu... kao ono npr kad si pisao o nekim satro naucnicima koji su satro osteceni zato sto su kreacionisti, a ja sam uz malo guglanja pronasao da to nije tacno i odma postavio zbog svih tih ljudi koje lazes  po forumu.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, о.Горан рече

То је све тачно са тиме да комуникација подразумева слободну вољу оба саговорника. Што се мене тиче, ја сам ову хипотезу учио још у гимназији и још тад сам, иако у то време нисам био утврђен у православној вери тј. једва сам је и познавао, назирао да је у питању тешка пропаганда и испирање мозга. Касније, када сам почео да се бавим теологијом моја гледишта у вези исте су се само учврстила тако да сам одавно 100% сигуран да је у питању лаж високог калибра, само врло вешто упакована у обланде научности зарад пецања лаковерних, несигурних, каријериста и сл. Касније сам установио да се многи научници не слажу са њом али да су скрајнути и на врло безобразан начин маргинализовани. Такође сам установио оно што је мени најбитније, а то је да она буни многе вернике јер им савест не да да помире та два гледишта. Неке је лакше придобити сладуњавим причама о томе да је наука једно, а религија дисјунктна са науком и сл., али шта ћемо са бистријима?

Међутим, и лажи које је ова хипотеза инспирисала су треснуле о под( комунизам, нацизам) тако да се и овој ближи крај.

A jesi li nasao odgovor na najvazine pitanje u toj "velikoj obmani TE"? Gde je motiv?

Zasto su se naucnici udruzili u to suer tajno udruzenje evolucionista  u kome svi imaju ogroooomnu korist od toga da tu bjaku odrzavaju u zivotu? Gde im je motiv za tako nesto?

Znas li koji nivo organizacije ti je potreban da pravilno regrutujes sve te naucnike da celog zovtia svi slozna brane jednu laz? Ako znamo da ukupnog broja naucnika tek jedan mali broj njih su kreacionisti (ti jos malo pa si ih sve poimence pobrojao u svojim temama) to onda predstavlja ekstremno veliki broj ljudi koji treba svi da rade zajedno i u dosluhu... zasto bi to radili?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Хаха, па нису они свесни да бране лаж. Они мисле да су велики научници, углавном су штребери јер паметан човек не може да пристане на толику количину испирања мозга( то су ови што је не прихватају, било креационисти било ИД, било они који ћуте због сопствене позиције). Али, шта се ти бринеш, веруј у то у шта верујеш и уживај хаха. Теби лепо, мени лепо и аутоматски свима лепо.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...