Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, Avocado рече

Vidiš kako je definisanje važno... da si odmah rekao da ne pričamo o teoriji informacija kojom se bave naučnici, nego o "Kratosovoj teoriji informacija", ne bi se ovoliko raspravljali... rekao bih da si potpuno u pravu da po "Kratosovoj teoriji informacija" informacije nastaju isključivo u umu... dok se u onoj naučnoj teoriji informacija se takva tvrdnja ne navodi... eksplicitno...

podatak vs informacija :P

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Иван ♪♫ рече

Ronald

Svaka cast na podrsci :) 

moro sam :))

Ozbiljno, detaljno odgovarati Rapsodiji je kao podvizavanje u pecini:)

Подели на овим сајтовима

On 12/20/2016 at 22:58, Avocado рече

Vidiš kako je definisanje važno... da si odmah rekao da ne pričamo o teoriji informacija kojom se bave naučnici,

Bave se itekako.Teorija informacije je matematička teorija.Sad se vrati na poreklo i izvor o kome sam ti pričao pa ćemo onda vidimo da li je isključivo Kratosova teorija.

On 12/20/2016 at 22:58, Avocado рече

Kapi kiše su izvor informacije da pada kiša.

Otkud znaš da su kapi kiše,možda neko piša sa neba,možda neko sipa vodu iz bokala sa rupicama,kako znaš da je kap baš kap kiše?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Kratos рече

Bave se itekako.Teorija informacije je matematička teorija.Sad se vrati na poreklo i izvor o kome sam ti pričao pa ćemo onda vidimo da li je isključivo Kratosova teorija.

Naučnici se svakako bave teorijom informacija (što je sasvim jasno i iz moje poruke pre nego što si je isekao, te je pokušaj da mi to objasniš besmislica), samo po u toj teoriji ne postoji zaključak da informacija može nastati isključivo u umu... nisi ni pokušao da to demonstriraš... tako da ne znam šta pokušavaš nastavljajući istu priču? Tvoje slobodne interpretacije te teorije me ne interesuju baš mnogo... da se nisi pozvao na "autoritet" te teorije, već rekao da po tvom mišljenju i interpretaciji informacija nastaje isključivo u umu, ne bih ti ništa na to ni prigovorio... slobodan si da veruješ u šta god hoćeš... ako kažeš da je to po teoriji informacija, onda bi valjda trebalo da u toj teoriji postoji takav postulat i ne bi trebalo da imaš problem da to nađeš u nekom ozbiljnom izvoru.

Цитат

Otkud znaš da si kapi kiše,možda neko piša sa neba,možda neko sipa vodu iz bokalasa rupicama,kako znaš da je kap baš kap kiše?

Znam zato što sam inteligentni prijemnik informacije koji ima sposobnost da tu informaciju procesira zajedno sa drugim informacijama. Nisam ja stvorio tu informaciju, već sam je opazio i obradio u svom umu.

Hoćemo li sad konačno čuti toliko isčekivanu Kratosovu definiciju "informacija" iz koje istovremeno proizilazi da one moraju nastati u umu i da ćelije obrađuju informacije??

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Naučnici se svakako bave teorijom informacija, samo po u toj teoriji ne postoji zaključak da informacija može nastati isključivo u umu... nisi ni pokušao da to demonstriraš... i ne znam šta pokušavaš? Tvoje slobodne interpretacije te teorije me ne interesuju baš mnogo... da se nisi pozvao na "autoritet" te teorije, već rekao da po tvom mišljenju i interpretaciji informacija nastaje isključivo u umu, ne bih ti ništa na to ni prigovorio... slobodan si da veruješ u šta god hoćeš...

Matematika je apstrakcija,potiče iz uma.Dalje već ne mogu,nastavi sam.

пре 5 минута, Avocado рече

Znam zato što sam inteligentni prijemnik informacije koji ima sposobnost da tu informaciju procesira zajedno sa drugim informacijama. Nisam ja stvorio tu informaciju, već sam je opazio i obradio u svom umu.

Hoćemo li sad konačno čuti toliko isčekivanu Kratosovu definiciju "informacija" iz koje istovremeno proizilazi da one moraju nastati u umu i da ćelije obrađuju informacije??

Ekselent.Kapljice vode padaju na tvoju glavu(moju nebitno),osećaš da kaplju,vlažne su,sve je mračno,ništa sem toga ti čulno ne percipiraš?Kako znaš da je to onda kiša?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Kratos рече

Ekselent.Kapljice vode padaju na tvoju glavu(moju nebitno),osećaš da kaplju,vlažne su,sve je mračno,ništa sem toga ti čulno ne percipiraš?Kako znaš da je to onda kiša?

Već sam ti odgovorio: Znam zato što sam inteligentni prijemnik informacije koji ima sposobnost da tu informaciju procesira zajedno sa drugim informacijama. Nisam ja stvorio tu informaciju, već sam je opazio i obradio u svom umu.

Nego, hoćemo li sad konačno čuti toliko isčekivanu Kratosovu definiciju "informacija" iz koje istovremeno proizilazi da one moraju nastati u umu i da ćelije obrađuju informacije???

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 21/12/2016 at 4:16, Ronald рече

Ozbiljno, detaljno odgovarati Rapsodiji je kao podvizavanje u pecini:)

Да  ниси побркао лончиће Рони, последње стране  су затрпане  дискусијама и објашњењима  Кратоса и Авокада.

А ако ти је баш до окајања грехова и  до пећинског подвизавања, изволи код нас у Соко Бању,  има их колико хоћеш, и баш вапе за неким таквим подвижником као ти што си , само знај да справе за истејезавање мишића не могу да стану...:ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Иван ♪♫ рече

pa podvizavaj se malo :D 

Ne mogu i jedno i drugo, hhehehehe, sad sam vise u ritmu pustinjskog podvizavanja i ne zelim da izgubim mir:D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Да  ниси побркао лончиће Рони, последње стране  су затрпане  дискусијама и објашњењима  Кратоса и Авокада.

А ако ти је баш до окајања грехова и  до пећинског подвизавања, изволи код нас у Соко Бању,  има их колико хоћеш, и баш вапе за неким таквим подвижником као ти што си , само знај да справе за истејезавање мишића не могу да стану...:ani_biggrin:

Moze pecinsko i pustinjsko podvizavanje bez pecine i pustinje, smisao je u njegovom znacenju, zar to nisi naucila, ocito da nikad nisi upoznala nekog gradskog pustinjaka?:D Ostavi sve za sta se vezes i otvori svoje srce za drugog, to mozes gdje hoces:D Pa ne trebaju mi sprave za misice, jer u pecini i sumi okolo mogu vjezbati ( 1 sat na  istezanja i disanje, 1 sat setnje kroz sumu uz duboko razmisljanje, 18 sati molitve i iscitavanja podviznickih i drugih knjiga, 4 puta po pola sata za spavanje i 2 sata na ocuvanje , prirode, hranjenje zivotinja, pravljenja sklonista itd.). Ali polako, nemoj me tjerati, hahahahaahah, tek sam u fazi priprema:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Ronald рече

Ne mogu i jedno i drugo, hhehehehe, sad sam vise u ritmu pustinjskog podvizavanja i ne zelim da izgubim mir:D

Ali ako ne dođeš u iskušenje nećeš znati da li je to pravi ili lažni mir. :) Nije svako za pustinju, nego samo iskusni podvižnici  :D 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Kratos рече

Matematika je apstrakcija,potiče iz uma.

da, to se pominje u onon videu što je Klaud postavio, na 12:46 : https://youtu.be/SrU9YDoXE88?t=12m46s

ali ne postoji odgovor na to da li je matematika izmišljena ili otkrivena

Подели на овим сајтовима

Иначе, књига св.аве Јустина и проф Велимира хаџи Арсића је некад била у списку књига које је требало прочитати пре уписа на Богословски факултет.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...