Лазар Нешић Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Милан Ракић је све рекао везано за тему, немам шта да додам. Ја и пријатељи смо пре две године угасили један од најбољих пројеката (за црквено појање) у новијој историји Цркве у Србији из сличних разлога. Све ми је ово познато. Јуче ми је свештеник рекао да просечно у Београду (2.000.000. становника), према евидинцији клира, недељно у Цркву дође 1000-1500 људи све укупно. Православној Цркви више не могу да помогну ни Шмеман, ни Зизјулас, ни Света Гора и Путин, ни литургијска обнова и преводи светих отаца, па ни форум Поуке. Цркви је потребна права правцата револуција (што рече Зоран Јелисавчић). Црква ће свакако опстати и без Поука и без иког од нас, спасићемо се вероватно и без форума и слично, али тужно је бити посматрач потрошених година, потрошених шанси и (најжалије) потрошених људи које је Православље имало на овим просторима. Немам решења за бољитак, нити савета шта да се уради. Свако нека живи своју ноћ вере како зна и уме и како му Бог помогне. Поздрав свима александар живаљев, Јелена011, Mилена КШ and 17 осталих је реаговао/ла на ово 20 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Jel ovo definitivno? Ako nije da uplatim kolko mogu. Samo mi recite jel moguće da crkva (namerno malo slovo) nema ni toliko para za svoj misionarski sajt. Ovo je gore od sramote. александар живаљев, Zoran Đurović and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 3 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 @Лазар Нешић Сачекај брате да се угаси форум прво па онда да кукамо. Frulica, Zoran Đurović, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 2 minutes ago, VaSa110 рече Jel ovo definitivno? Ako nije da uplatim kolko mogu. Samo mi recite jel moguće da crkva (namerno malo slovo) nema ni toliko para za svoj misionarski sajt. Ovo je gore od sramote. Ima Vasa para koliko hoces, ali ne za prave stvari, kao projekat koji je Lazar naveo ili Pouke itd. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 2 minutes ago, -Владимир- рече Сачекај брате да се угаси форум прво па онда да кукамо. и то што кажеш! Ronald, АлександраВ and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Мислим да треба да покушамо да одржимо сајт. Нису то уопште велика средства, греота је да пропадне. И наравно да нема ничег срамотног у ”мољењу” од стране администрације, и далеко већи пројекти на интернету се одржавају донацијама. Једино што би требало технички да направимо систем који ће да нас подсећа да платимо с времена на време (месечно, двомесечно, колико ко може) уместо да админи лично подсећају на оној теми. А мислим да је боље то што званична црква не (жели да) финансира сајт јер би у супротном, сигуран сам у то, много тога цензурисали. Далеко је боље да форум буде независан од хијерархије, а да пригодност садржаја контролишу ”обични” црквени људи, као и до сада. Није ни то савршено, али је далеко боље од диктирања правила одозго. Још једна дугорочна могућност је да форумаши могу да продају неки свој производ или услугу и да онда део или сав новац од тога оде на одржавање сајта. На пример, мени се свиђа нека Клаудова фотка и хтео бих да је ставим на свој сајт. Ја донирам за форум, а он ми да лиценцу да користим фотку. Неко други може да одржи ”онлајн” час, рецимо, математике, а да онда ученик или родитељ донирају за сајт. Или групни онлајн час, а онда ко жели донира. Има доста могућности велики број талентованих људи овде пишу. Ако се деси да се на тај начин скупи доста више од неопходног, фондација Поуке то може да поклони потребитима. александар живаљев, Милан Ракић, Нифада and 21 осталих је реаговао/ла на ово 24 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 14 minutes ago, VaSa110 рече Jel ovo definitivno? Ako nije da uplatim kolko mogu. Samo mi recite jel moguće da crkva (namerno malo slovo) nema ni toliko para za svoj misionarski sajt. Ovo je gore od sramote. Крај је када се спусти завеса, а колико видим то неће бити, бар не за месец дана. Zoran Đurović and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 @Juanito, bi li ti mogao da napraviš jedan 'donatometar' za forum, pa da za početak svi uvek imaju uvid u to koliko smo u buli u svakom trenutku? Џуманџи, Драгана Милошевић, Аурор and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 To bi moglo da se napravi. Mилена КШ and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 @RYLAH @Avocado Какве су законске могућности да се на сајту хостује продавница робе и услуга? Они који би хтели да продају, давали би проценат компанији која је власник форума (или физичком лицу, ако може, небитно). Слично као што функционишу продавнице апликација, где девелопери дају проценат великој компанији. То би могао да буде трајни извор прихода, а да истовремено да омогући многим људима да обављају свој мали (углавном додатни) бизнис без да се хебетају око инфраструктуре. Шта би правно морао да одради сајт, а шта они који би продавали робу или услуге? Мислим на лично створену робу и услуге, ручни рад типа одећа, накит, иконе, фотографије, своје књиге, туторијале, часове... Не на препродају робе коју неко други производи. Paradoksologija, Снежана, Ненад Р. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 24 minutes ago, Ronald рече Ima Vasa para koliko hoces....... Nažalost Vasa i nema para kolko oćeš. Šalim se naravno zbog načina kako si napisao...... Џуманџи, АлександраВ, Goku and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 @Milan Rakic Твоји ауторски текстови су врхунског квалитета, па ме то подсети да те питам. Шта мислиш да ли би могао да прође онлајн ЖРУ часопис са претплатом? александар живаљев, АлександраВ, Paradoksologija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 39 minutes ago, Juanito рече @RYLAH @Avocado Какве су законске могућности да се на сајту хостује продавница робе и услуга? Они који би хтели да продају, давали би проценат компанији која је власник форума (или физичком лицу, ако може, небитно). Слично као што функционишу продавнице апликација, где девелопери дају проценат великој компанији. То би могао да буде трајни извор прихода, а да истовремено да омогући многим људима да обављају свој мали (углавном додатни) бизнис без да се хебетају око инфраструктуре. Шта би правно морао да одради сајт, а шта они који би продавали робу или услуге? Мислим на лично створену робу и услуге, ручни рад типа одећа, накит, иконе, фотографије, своје књиге, туторијале, часове... Не на препродају робе коју неко други производи. To kad me paying klijenti pitaju oteram ih u k.... Ne znam stvarno... to ćete lakše saznati ako neko zna nekog ko ima takav sajt. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 52 minutes ago, Juanito рече Какве су законске могућности да се на сајту хостује продавница робе и услуга? Не знам да ли је Патреон доступан у Србији. Мислим да није, али он је једна супер опција за заобилажење компликованих рјешења. Са друге стране ту је и Кикстартер који би могао помоћи у заобилажењу законских заврзлама, али не знам да ли је и он доступан код нас :/ Изгледа да је потребна само чвршћа организација самих чланова, на крају крајева. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Već su se javili neki sa dobrim idejama za opstanak Sajta. Dobro je konkretizovati problem i pojednostaviti način za donaciju novca i ideja AnaLaz, Драшко, Milan Nikolic and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука