Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

51 minutes ago, Господин Дареалис рече

Interesantna perspektiva. :)

FB_IMG_1479250343055.jpg

Iz te perspektive samo seljaci su za Trampa...  ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Мали клип о ретардираности електоралног система, с обзиром на то да је према до сада избројаним гласовима Клинтонова освојила преко милион гласова више (можда бројка буде чак и близу 2 милиона) од Трампа. А ово се дешава други пут у задњих 15 година, 2000. је Буш тако победио Гора који је исто имао више гласова.

П.С. Пре него што почне хејтовање, замислите да је ситуација обрнута :)

Подели на овим сајтовима

Па није то "ретардираност"... Систем је намерно тако направљен да би се ибегло управо то што видимо код Клинтонове.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не знам шта да ти кажем, мени је идеја да председника државе од 320 милиона људи бира 538 анонимних ликова који уопште немају никакву законску обавезу да гласају за оног кандидата који је освојио највише гласова у њиховој држави/округу поприлично суманута.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, GeniusAtWork рече

Не знам шта да ти кажем, мени је идеја да председника државе од 320 милиона људи бира 538 анонимних ликова који уопште немају никаквву законску обавезу да гласају за оног кандидата који је освојио највише гласова у њиховој држави/округу поприлично суманута.

Vecina drzava je donela zakon da moraju da glasaju tako.

Mozda je 3-4 coveka promenilo glas u prethodnih 230 godina... :)

Подели на овим сајтовима

27 minutes ago, GeniusAtWork рече

Мали клип о ретардираности електоралног система, с обзиром на то да је према до сада избројаним гласовима Клинтонова освојила преко милион гласова више (можда бројка буде чак и близу 2 милиона) од Трампа.

Da, ali koliko okruga je uzeo Tramp, a koliko ona?

Ona 57/3184 :)

Sistem im je prilicno ingeniozan zapravo. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Vecina drzava je donela zakon da moraju da glasaju tako.

Mozda je 3-4 coveka promenilo glas u prethodnih 230 godina... :)

Мислим да је већи број, чини ми се да сам прочитао негде да је њих педесетак до сада променило глас, а казне су неке мале новчане. Али није битно, поента је да се њима даје огромна моћ да раде шта хоће, чему то? Ево, Лејди Гага, Пинк и још неки селебритији траже званично од њих петицијом да прогласе Хилари за председника 20. децембра. Што бар по мени везе са мозгом нема: или нека сви буду законски обавезни да гласају за онога ко је добио више гласова у њиховој држави, или нека се распусти читав тај систем и пређе на нешто нормалније.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Господин Дареалис рече

Da, ali koliko okruga je uzeo Tramp, a koliko ona?

Ona 57/3184 :)

Sistem im je prilicno ingeniozan zapravo. 

Niđe veze... taj sistem uopšte ne štiti ruralna i malobrojna područja... štiti (navodno) malobrojne države (koje takođe imaju gusto naseljene gradove i slabo naseljene delove)... uz malo drugačije raspoređene rezultate, ona je mogla sa istim tim brojem dobijenih okruga da dobije izbore...

Sistem u kojem teorijski možeš sa 22% glasova da pobediš nekog ko je dobio 78% ne može da bude dobar...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, GeniusAtWork рече

Што бар по мени везе са мозгом нема: или нека сви буду законски обавезни да гласају за онога ко је добио више гласова у њиховој држави, или нека се распусти читав тај систем и пређе на нешто нормалније

Demonkrate namestaju izbore.

Ko zna koliko je ilegalaca uspelo - minimum 3 miliona je zaokruzilo Hilari... Da se gleda samo popular vote, svaki od njih bi se potpuno vazio i lakse bi se krali izbori generalno.

Demokratija = mob rule, tiranija vecine.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, GeniusAtWork рече

Не знам шта да ти кажем, мени је идеја да председника државе од 320 милиона људи бира 538 анонимних ликова који уопште немају никакву законску обавезу да гласају за оног кандидата који је освојио највише гласова у њиховој држави/округу поприлично суманута.

Оци оснивачи уопште нису имали намеру да се федерални председник бира директним гласањем, директну демократију су сматрали за изузетно опасну. Прва идеја је била да прецедника бура Конгрес, али им се ни то није свиђало па су одлучили да се бира "привремени конгрес" који бира прецедника и онда се одмах распусти - да би се избегао конфликт интереса. И то је ово што имају данас.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...