Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 минут, RYLAH рече

Можда и јеси у праву, али за сада су тврдње да се шведски систем буквално распада. Како рече један на једном сајту који је поставио Мурамаса, "Шведска је већ изгубљена, сад треба да се боримо за остатак Европе."

Свакако да треба да пазе да не праве имигрантске гетое, што је грешка коју су друге европске земље дозволиле (често, на жалост, из сопственог расизма). То се зна још од Солона у Грчкој, или од Перикла беше, мешам их вазда. У Атини је од успостављања тог законика, који је заправо био пра-устав, имали једног службеника који је придошлице распоређивао по атинској области, пазећи да се не стварају гетои. Дакле, нису се затварали, нису се плашили странаца, али јесу пазили да странци буду приморани да се интегришу у друштво, што је неко средње решење.

Али поента је да десница, макар у овој сада ситуацији, диже панику безвезе уместо да буде конструктивна и даје предлоге. Ето, неко од деснице у Шведкој може да чита Солонов (или Периклов?) законик и тако да конструктиван предлог, уместо што баљезга о потентним мигрантима који краду, силују и којих је све више. Кад се провали да ништа од тога није истина, гледаће га као будалу и чак и они аргументи који би можда и могли да му се узму у обзир отпадају.

Постоје та перилеанска/софоклеовска решења у тим земљама, али је проблем друге природе. Локално становништво апсолутно не занима интеракција са странцима ван пословне. И ту није у питању расизам (код велике већине људи), него ксенофобија у најбуквалнијем смислу те речи - изразит страх од непознатог. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Џаба што ће имигранти да прођу неке програме интеграције кад после неће ни са ким имати прилику да ”вежбају” и примене шта су научили.

Искрено мислим да ту нема никаквог решења. Чиста пат позиција.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Постоје та перилеанска/софоклеовска решења у тим земљама, али је проблем друге природе. Локално становништво апсолутно не занима интеракција са странцима ван пословне. И ту није у питању расизам (код велике већине људи), него ксенофобија у најбуквалнијем смислу те речи - изразит страх од непознатог. 

Има смисла. Само што, ако ставиш дошљака у ситуацију да је принуђен да се снађе, капирам да ће до некакве интеракције морати да дође, макар у другој генерацији. Ако ни због чега другог, макар ће он морати да се труди да научи језик.

Свакако да је данас илузорно ово решење из древног доба (сем код азиланата и избеглица), само кажем да решења могу да се нађу ако се пође од тога да бисмо решења а не да се пође од тога да нећемо да их гледамо (дал због расизма или ксенофобије, то могу само на реч да ти верујем јер си живео на много више места него ја).

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Paradoksologija рече

:smeh1:

Pa svaka ti čast...

Prvo izvrdaš odgovor (pa nekako pomislim da ipak imaš emotivnu reakciju, no ćutiš), a onda totalno racionalno pitanje o emotivnim reakcijama (jer je marketing zasnovan na racionalnom korišćenju emotivnih reakcija) proglasiš za "žensku logiku"... 

Pazi, ili je baš glup previd (što je verovatnije), a možda je i rasizam. Ničije emotivne reakcije same po sebi nisu argument ni za jedno ni za drugo.

Vi govorite o svojim kao da su najstvarnija stvar, navodite ih kao argument za nešto čak...

Još jednom, ako ste prevideli:

9189-thomas-sowell.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Аурор рече

Pazi, ili je baš glup previd (što je verovatnije), a možda je i rasizam.

Зашто би једна црнкиња пристала на снимање једне расистичке рекламе? 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, RYLAH рече

Има смисла. Само што, ако ставиш дошљака у ситуацију да је принуђен да се снађе, капирам да ће до некакве интеракције морати да дође, макар у другој генерацији. Ако ни због чега другог, макар ће он морати да се труди да научи језик.

У Холандији барем, сви Турци и Мароканци у другој генерацији говоре Холандски. И даље су потпуно изоловани (Мароканци, Турци и не толико). 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Pazi, ili je baš glup previd (što je verovatnije), a možda je i rasizam. Ničije emotivne reakcije same po sebi nisu argument ni za jedno ni za drugo.

Ti govoriš o svojim kao da je to nešto najstvarnije i 

Ti me baš nisi razumeo.

U bar dve reklame Dove je ponovio stare reklamne fore po kojima kozmetički proizvod dovodi do svetlije kože. To treba da izazove emotivne reakcije želje i nade - kao što je cilj svake reklamne kampanje, koje se daleko češće uvezuju uz emocije nego racio (ne znam da li me zezaš ili ne znaš o čemu pričam).

To kakve neko ima emotivne reakcije na to sada nije ni pomenuto. Koncentriši se.

Mene zanima da li ti, kao neko odrastao u Jugoslaviji, članici Nesvrstanih, možda manje nego ja, ali ipak - imaš te očekivane i predviđene emotivne reakcije - da kapiraš zašto bi neko osetio da je sjajno da od crne do bele kože dođe uz pomoć kozmetičkog proizvoda. Jer ja ne - vidim crne žene sa lepom, glatkom i sjajnom kožom koje se transformišu u bele žene sa manje lepom, glatkom i sjajnom kožom - i stvarno ne razumem ni na jednom nivou. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

У Холандији барем, сви Турци и Мароканци у другој генерацији говоре Холандски. И даље су потпуно изоловани (Мароканци, Турци и не толико). 

Због чега мислиш да је то? Можда зато што су Мароканци генерално тамнији од Турака, или има неки други разлог? Мислим, капирам ксенофобију, али ако постоји разлика између две групе, одакле та разлика?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Meni se sviđa kako Mike Pence ima tako dobar triggering efekat. Izjavi čovek da ne voli da večera sam sa ženom koja nije njegova supruga, feministkinje podileišu.

Odbija, neće to da učini ni u najposlovnijem kontekstu. Kako to nije problem?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

Зашто би једна црнкиња пристала на снимање једне расистичке рекламе? 

Зашто би један Србин пристао да снима антисрпски филм? Паре, наравно. А при том не знамо да ли су црнкиње пристале да снимају баш те рекламе, или пак генеричке сцене које се после монтирају у разним рекламама.

Не знам да ли је реклама направљена са расистичким намерама. Можда стварно није. Али је дефинитивно болесна. Нормалном човеку онако нешто никада не би могло да падне на памет. Ко год да ју је осмислио је морон, ако није расиста. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Muramasa рече

@Paradoksologija

Vidi Janet Jackson.

Evo guglah. Što? Što koristi Castile Soap? Pa u pitanju je najobičniji sapun na bazi maslinovog ulja, ne izbeljuje kožu. Ono što je totalno sumanuto je ideja da bi svako želeo da mu koža bude bleđa, a što je u reklami...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Čiji problem? Njegov ili gomile feministkinja?

Manje njegov, više problem žena koje bi poslovale sa njim i njemu sličnim, što prosto nekad uključuje poslovne večere.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Muramasa рече

Meni se sviđa kako Mike Pence ima tako dobar triggering efekat. Izjavi čovek da ne voli da večera sam sa ženom koja nije njegova supruga, feministkinje podileišu.

Hehe, papucar... imal bre medju vama bar neko s moodima? :D:D:D 

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...