Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

1 hour ago, Џуманџи рече

водитељ

Тревор на око 7:20 или 7:30:"You must be careful not to empathize with the other side. It is okay to understand where they come from, but to put yourselves in their shoes means you give them justification for what they're doing (... ) I bring on my show people who agree with me and some who slightly disagree with me..."

Успјео ме је још више разочарати :/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

1 hour ago, Џуманџи рече

Хммм, водитељ? :D Не знам ко је који, зато сам ставила време од 3 и нешто минута и нагласила да се завршава (део који ми се допада :D ) у 4:14.

Вен Џоунс. Он је по мени океј лик, има добре намјере али је превише опредијељен на црначку страну и на црначки поглед. Ипак покушава да провјерава да ли негдје гријеши. Пристрасан је јако, али је океј и са њим би било добро расправљати ако се не слажеш. 

Када је Трамп побиједио, он је полудио:"Ово је контра напад бијелаца!" ( a whitelash ), као сваки прави "брат црња". Али онда када се смирио одлучио је да посјети једну породицу из средњег САД-а који су гласали за Трампа, трејлор парк бијелци чисти. И прича са њима, покушава да нађе зрнце "бјелачке политике" а нађе - ништа. Рекли су му да нису гласали за Хилари јер јој не вјерују јер памте шта је све лагала, а да су гласали за Трампа јер је обећао да ће им вратити послове. И отишао је са тим, донекле просвијећен. И види се по њему овдје да је схватио да директно хистерисање на Трампа за све што треба и не треба не ради и да жели да почне градити нормалан дискурс како се борити против њега. Да их је више као он, Трумпоња би пао 2020, али овако... Долазе 2018 локални избори у савезним државама. Демократе има тааааако да га издувају ако се не промијене, јер више од пола гувернера и више од пола легислатива држе Републиканци још од 2014.

А Тревор - гомно.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Тревор на око 7:20 или 7:30:"You must be careful not to empathize with the other side. It is okay to understand where they come from, but to put yourselves in their shoes means you give them justification for what they're doing (... ) I bring on my show people who agree with me and some who slightly disagree with me..."

Успјео ме је још више разочарати :/

Слушала сам до 9. минута. Мислим да му је одговарао на питање "како да не постанем оно против чега се борим", што је сасвим логично. Подсети ме на оно што је Жижек (какав год да је :D ) причао о нацистима, где каже да је бесмислено свему тражити неку психолошку "рану", трауму као узрок и да су вероватно многи који су учествовали у злочинима имали неку "тужну причу из детињства"... што не мења чињеницу да су одговорни за чињено зло. Тако сконтах и ово. Емпатија је прецењена. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Juanito рече

Дегенеративна уметност је термин кога су измислили нацисти.

Ako se nešto ne kaže bar 100 puta, meni to isto ko da nije ni rečeno...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Мислим да му је одговарао на питање "како да не постанем оно против чега се борим"

Д, и ово је погрешан одговор. Бојиш се да слушаш друге јер забога, можда могу бити у праву.

Идиотизам. Морално паничарење. Зато више волим видјети Рубина или Саргона када доведу некога са којим се нимало не слажу и нормално их испитају шта мисле и у шта вјерују тако да гледалац има веома јасну слику аргумената које користе. Рецимо, Саргон је довео Џаред Тејлора, идеолога алтрајта, и најнормалније су причали као да се ради о производњи колачића. Тејлор је изнио све своје аргументе до краја да је на крају постало јасно како човјек прави велике логичке скокове а да му Саргон није упутио више од 1-2 против аргумента и то само у форми питања "а зар не мислиш да је супротно због икс ипсилон цет?". И тако се Тејлор сам објесио о своју омчу. Са друге стране погледаш како се Тревор понашао, шта је лупетао и како се публика понашала када је довео Томи Ларен у емисију, тешку трамповску конзервативку. То није била расправа, дебата - него покушај надмудривања јефитним форама, а цура је морала брзо и борбено да прича како би стигла да изнесе мисли до краја прије него публике почне да урла или да Тревор каже неку доскочицу. И на крају се отишло са резултатом да је Томи једва ишта рекла, али да Тревор није ништа и да не можеш донијети никакав суд ни о чему ту, осим да је Тревор гомно које ме је разочарало грдно.

Од човјека који је прави остендап на увредљивим и провокативним шалама дошао је до некаквог моралистичког полицајца који је мртав озбиљан у мисли да се бори против Трампа. Нема више оног вађења "ја сам само комичар" које је Стјуарт радио. Оћ море.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ћириличар рече

И види се по њему овдје да је схватио да директно хистерисање на Трампа за све што треба и не треба не ради и да жели да почне градити нормалан дискурс како се борити против њега.

Ма ич ме не занимају, претраживала сам колико се реч "destroy" користи у јуначкијем биткама по тјубу. :))) Stephen Fry је ту једини којег поштујем - "Трамп се храни реакцијама  => треба га игнорисати", енд офф. :D 

пре 1 минут, Ћириличар рече

Д, и ово је погрешан одговор. Бојиш се да слушаш друге јер забога, можда могу бити у праву.

Не знам како "не емпатисати" = не слушати. 

Измењено од Џуманџи

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Ма ич ме не занимају, претраживала сам колико се реч "destroy" користи у јуначкијем биткама по тјубу. :))) Stephen Fry је ту једини којег поштујем - "Трамп се храни реакцијама  => треба га игнорисати", енд офф. :D

Амин.

Али Трамп ту врши једну веома корисну друштвену функцију - показује ко је све неспособан, јер са њим је веома лако изаћи на крај. И 90% медија то не могу. Замисли када неко код нас не би знао како да доскочи Неши Слини. Па те новинаре би требало најурити из земље и забранити им да икад ишта напишу и проговоре колико би били неспособни.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Тако сконтах и ово. Емпатија је прецењена

Не, није говорио да је емпатија прецијењена, него да се не требаш емпатисати јер их можеш разумјети и тако им дати орпавдање.

А никако да му падне на памет да можда ћеш знати одакле долазе, разумјети их и онда сазнати шта то пропуштају да увиде па раде шта раде, и онда им укажеш на то.

Јок - "не емпатиши се да их не би оправдао". Вала, ако се и са ким треба емпатисати то је са онима који су због неке трауме или понижења урадили нешто лоше, јер сви ми имамо исти капацитет за зло. И када схватиш када би и зашто би ти рецимо побио 6 милиона Јевреја а да не трепнеш, онда схватиш који су узроци тога и знаш шта требаш спрјечавати да се више не понови. Лекција коју Срби веома добро знају је управо та - немој потпуно уништити и понизити некгоа јер ће остати озлојеђен и има да уради неку глупост. Оставили смо Хрвате озлојеђеним, направише усташе. Озлоједисмо Бугаре због Македоније која је требала њима отићи по договору, они нам нож забију у леђа 1915. Муслимани озлоједише нас у НДХ и онда добише Сребреницу након пола вијека. Ми им направисмо Сребреницу, а Бога питај шта би они сад нама урадили ако би им се дала прилика. И тако у круг, јер нико неће да стави прст на чело и стави се у туђе чизме мало.

Мајку му, мислио сам да прва ствар коју анс уче као ДЈЕЦУ је да се ставиш у туђе ципеле. 

Тревор гомно. Дабогда радио на плантажи памука.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ћириличар рече

Не, није говорио да је емпатија прецијењена

Ма, то сам написала у своје име (као коментар). :D Ту заправо објашњавам зашто се слажем са Жижеком. :D

Едит: прочитала сам остатак, мислим да не капирам емпатију као * ти. :)

Измењено од Џуманџи

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Ма, то сам написала у своје име (као коментар). :D Ту заправо објашњавам зашто се слажем са Жижеком. :D

Едит: прочитала сам остатак, мислим да не капирам емпатију као * ти. :)

Зависи да ли под емпатијом мислиш на симаптију можда? Није то исто.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

Comedy... iliti ono za sta ovi drugi nemaju ni talenta ni sposobnost kapiranja tako da im jedino preostaji internet slicice :D

Ono kad krenes da pljujes neciji talenat jer ne deli tvoja politicka uverenja.. najbolja indikacija da si prso...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...