Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 минут, Млађони рече

Pozitivna strana komentara,. Lajk. :) nisam ovo ocekivao od tebe. 

Не знам како ме видите људи, ал далеко од тога да се палим на неку бирократију или да фетишизирам државу. Само сам реалан кад причамо о томе, јер једино ентитет попут државе има довољно снаге и ресурса да одради неке ствари.

То што се све то претворило у ово што имамо данас не значи да је цела прича лоша него да је прича која ваља и која је носила напредак са собом покварена у међувремену.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 27 минута, cloudking рече

Napredujemo, sad jos samo da ukapirate da nisu svi ni besposlicari i gnjavatori koji zele da zive od socijalne pokoci i napravili smo pomak!

Nikad nismo ni rekli da su svi, to si ti umislio kao i mnoge druge stvari o tome sta mi mislimo. 

Meni je zanimljivo da ti mene kao nesto argumentima napadas sta mislim za muslimane ili migrante, a ovamo mislis za sve gradjane usa koji su glasali za trampa ili glupi ili da mrze meksikance. NIkako ti ne pada na pamet da ti ljudi osecaju na svojoj kozi probleme koje migranti stvaraju. Inace to nisu samo meksikanci. dolaze iz meksika ali to je dosta migranata iz latinske amerike koji preko meksika idu u usa. 

Sto ne proveris te tvoje statitike pre svega da vidia koliko zapravo migranata ulazi u USA pretrcavajuci granicu?

Dovoljno da stvara probleme gradjanima usa i da oni te probleme primecuju u svakodnevnom zivotu, bez obzira sta im pseudo-liberalici srednje klase koji te probleme nemaju pricaju. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Не знам како ме видите људи, ал далеко од тога да се палим на неку бирократију или да фетишизирам државу. Само сам реалан кад причамо о томе, јер једино ентитет попут државе има довољно снаге и ресурса да одради неке ствари.

Meni najiskrenije iz tvoj postova deluje tako. 

То што се све то претворило у ово што имамо данас не значи да је цела прича лоша него да је прича која ваља и која је носила напредак са собом покварена у међувремену.

Ni ja ne mislim da je cela prica losa, ali mislim da oslnjanje na istu u mnogim drustvenim institucijama rezultuje losije nego obrnuto. Evo bas na ovoj temi. Oslanjanje na welfare state je rezultovalo u tome da moramo da resavamo problem migracija. Da nije bilo welfare stejta problem migracija nikad ne bi postojao. Moze da se raspravljamo o tome da li je to problem koji jednostavno treba da istripimo za dobrobit welfare stejta ali ja mislim da je nepotreban jer bi ljudi sa privatnim fondovima mnogo bolje resili. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Млађони рече

Nikad nismo ni rekli da su svi, to si ti umislio kao i mnoge druge stvari o tome sta mi mislimo. 

Meni je zanimljivo da ti mene kao nesto argumentima napadas sta mislim za muslimane ili migrante, a ovamo mislis za sve gradjane usa koji su glasali za trampa ili glupi ili da mrze meksikance. NIkako ti ne pada na pamet da ti ljudi osecaju na svojoj kozi probleme koje migranti stvaraju. Inace to nisu samo meksikanci. dolaze iz meksika ali to je dosta migranata iz latinske amerike koji preko meksika idu u usa. 

Dovoljno da stvara probleme gradjanima usa i da oni te probleme primecuju u svakodnevnom zivotu, bez obzira sta im pseudo-liberalici srednje klase koji te probleme nemaju pricaju. 

Ukapiraces jednog dana da je "Zid" samo curkuska predstava za one sa jeftinijim ulaznicama...

Sto se tice procenata, manje od pola udje preko granice, ostatak udje- avionom (?!)...ali ok, ZID- produkt najbolje politike ikada vidjene na prostorima USA ce to da sredi.

Cim ga meksikanci plate :)

Jesi slusao telefonski razgovor izmedju trampa i meksickog predsednika? Treba slusate te stvari, batalite vise blogere i jutjubere, slusajte pravu stvar za promenu :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ukapiraces jednog dana da je "Zid" samo curkuska predstava za one sa jeftinijim ulaznicama...

lol  ja to i znam i vecina ljudi koji glasaju za trampa to znaju. Sta ti mislis da smo mi idioti? Mozda bi mogao malo da nas citas....
Ja sam od samog starta pricao da je zid tipicna tramp taktika koju je opisao u ARt of A deal. 
evo sad cu da ti je objasnim, sta je trump tu pisao. 

kada recimo kupujes auto.. i dodjes kod prodavca.. auto vredi 3 000 evra ti dodjes i lupis mu cenu 1000 eura. On pomisli da si lud i od dogovara ne bude nista. Onda sacekas malo i dodjes ponudis mu 2500 za auto sto ce delovati poprilicno razumno u odnosu na pre. vece su sanse da ces da ga dobijes. 

i prica oko zida je komplet ta igra. Mogu da ti citiram sebe gde sam ljudima pricao bas to. 

Sto se tice procenata, manje od pola udje preko granice, ostatak udje- avionom (?!)...ali ok, ZID- produkt najbolje politike ikada vidjene na prostorima USA ce to da sredi.

Mislim da si pomesao ilegalne i legalne migrante.

Tramp ne dira legalne migrante iz latinske amerike za njih je sve isto kao i uvek. 

ali izgleda da ti emotivno pristupas temi i nista te ne zanima o cinjenicnom stanju za sta se tramp zaista zalaze i sta tramp zaista radi nego jednostavno osecas potrebu da moras da ga prozivas, jer je to moderno u tvom svetu. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

Jesi slusao telefonski razgovor izmedju trampa i meksickog predsednika? Treba slusate te stvari, batalite vise blogere i jutjubere, slusajte pravu stvar za promenu :D

Jesam, totalno ocekivano. Pokazao je da je sve ono sto prica po televiziji cist show, da bi se mediji palili i besplatno ga promovisali a da je u sustini jedan normalan i racionalan i inteligentan lik. 

Covek je ultra pametni biznismen koj ivozi medije konstantno. Zna da ne postoji los publicitet. Zbog svih stvari koje je lupetao dobio je besplatnu promociju i on to zna. A u sustini jedan izuzetno normalan i racionalan covek koji se vesto krije iza maske idiota i to mu pomaze i u biznisu i u politici jer ga gluplji od njega podcenjuju. 

I sutra dan kada njegov mandat postane istorija imace iza sebe gomilu dobrih rezultata a likovi kao ti ce da budu gledani kao neko ko se protivio tom coveku. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Inace banka engleske je sprovela studiju o uplivu migracija na ekonomiju. Kada se uvoze masovno radnici koji rade "low level" poslove, tipa djubretari, gradjevinci i slicno, to znacajno umanjuje plate ljudima najnize radnicke klase. 

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/12063052/Mass-migration-driving-down-wages-offered-to-British-jobseekers.html

Ne glasaju ljudi za trampa jer su rasisti, nego jer im meksikanac koji pretrcava granicu umanjuje platu i uzima posao. A sa druge strane tog meksikanca ne opterecuje drzava porezima. 

Znaci totalno ne fer pozicija. Lepo sam rekao, ne mozes imati welfare i migracije. Ne mozes. Nema tu nista ksenofobicno cist pragmatizam. 

i ako to nastavis da radids nateraces te ljude cija plata strada od tih migracija da mrze migrante. 

@Grizzly Adams

Шта ти мислиш о овоме? Треба ли држава да штити домаће раднике од јефтине радне снаге која долази с поља и има ли држава право да натера привредника да у својој фирми као чистача запосли Амера уместо Мексиканца? А можеш успут да кажеш и да ли Амери уопште желе да раде те послове и да ли теби лично смета да користиш услуге јефтинијих Мексиканаца.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

@Grizzly Adams

Шта ти мислиш о овоме? Треба ли држава да штити домаће раднике од јефтине радне снаге која долази с поља и има ли држава право да натера привредника да у својој фирми као чистача запосли Амера уместо Мексиканца? А можеш успут да кажеш и да ли Амери уопште желе да раде те послове и да ли теби лично смета да користиш услуге јефтинијих Мексиканаца.

Cisto da se razumemo, ja ne mislim da drzava TREBA to da radi, ali ocigledno ne mozes da ocekujes od ljudi da placaju welfare za koji glasaju liberali i onda da dopuste migracije koje isto podrzavaju liberali. 

ja bih u svakom trenutku zatvorenih ociju podrzao pokret koji hoce da ukine welfare state i da znacajno liberalizuje migracije. Ali takvog pokreta nema i u trenutnoj situaciji razumem i podrzavam racional - Ako ste me vec prisilili da placam welfare state u redu, ali nemojte da mi ubijate plate pustajuci ljude koji mogu da igraju van pravila igre koja ste meni nametnuli. 

da me ne napadnu pojedini opet kako nisam dovoljno libertarijanac sto razumem racional tih ljudi i njihovu odluku. 

Подели на овим сајтовима

Da ne otvaram novu temu, vide` malopre ovaj klip, pa da pitam vas ucene ljude - koliko je `Murica vec jedna skroz real-pandurska drzava? Tj., koliko je tamo u stvari vec predaleko otislo to obozavanje drzave, a na racun obicnih ljudii i osnovnog nekog reda i poretka? Pitam posteno, nisam upucen...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Da ne otvaram novu temu, vide` malopre ovaj klip, pa da pitam vas ucene ljude - koliko je `Murica vec jedna skroz real-pandurska drzava? Tj., koliko je tamo u stvari vec predaleko otislo to obozavanje drzave, a na racun obicnih ljudii i osnovnog nekog reda i poretka? Pitam posteno, nisam upucen...

Usa (ujedinjene drzave) ne mogu tako da se kategoriziju jer je to 50 ujedinjenih drzava u kojima svaka ima svoju policiju, koje su medjusobno nezavisne jedna od druge.  
Ali generalno podosta. 

medjutim politics now kada gledas uzimaj sve sto kazu sa zrncem soli jer su ono sto se zove "fake news" to je pro demokratska stranka medij. Vole da precute bitne cinjenice ili da izvrcu sliku stvarnosti da bi se uklopila u njihov moralni kalup. 
Doduse ova kritika mi deluje sasvim legitimna, ali mi snimak malo sumnjiv.  

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Tumaralo. рече

...

Nije da nekog ista branim, ali ova slika je fotosop, koliko da znate...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, obi-wan рече

Ovo je samo idiot pandur koji će verovatno biti kažnjen zbog ovoga, a pored toga sud im nikada neće prihvatiti dokaz pribavljen na ovaj način, te džabe sve ovo radi.

Sama okolnost da medicinska sestra dovodi u pitanje njihova ovlašćenja ti ukazuje na nije "skroz real-pandurska država"...

Da budemo realni, kod nas ne bi uopšte izbila frka, niko im se ne bi ni suprotstavio što to rade bez naloga...

Inače, pogledaj recimo član 286. stav 2. našeg ZKP (link). Za slučaj da nisi skontao, policija kod nas može, bez ikakvog naloga pa i bez obrazloženja, da uđe u bilo koju kompaniju ili preduzetničku radnju i zapleni koju god dokumentaciju želi:

"U cilju ispunjenja dužnosti iz stava 1. ovog člana, policija može: ... da u prisustvu odgovornog lica pregleda određene objekte i prostorije državnih organa, preduzeća, radnji i drugih pravnih lica, ostvari uvid u njihovu dokumentaciju i da je po potrebi oduzme; da preduzme druge potrebne mere i radnje."

Dovoljno je da posle kažu da su imali "osnove sumnje" da ta dokumentacija ima neke veze sa nečijim izvršenjem krivičnog dela.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Avocado рече

Ovo je samo idiot pandur koji će verovatno biti kažnjen zbog ovoga, a pored toga sud im nikada neće prihvatiti dokaz pribavljen na ovaj način, te džabe sve ovo radi.

Ja bih vala ovo uzeo sa zrncem soli, jer ne verujem da je ovaj covek od juce pandur i da te stvari ne zna. 
I na kraju nije mi jasno zasto bas sestru hapsi jer nece da uzme krv? Zasto ne supervizora zasto druga sestra to ne uradi? Zasto bas ta odredjena sestra? 

Naravno uvek je moguce da je u pitanju mozda neki licni slucaj te da je iskljucio mozak, ali mi ne deluje da je neko ko ne zna da taj dokaz nece da vazi i ne vidim razlog za hapsenje sestre, posebno sto je klip isecen i naraciju nam pruza sajt kroz tekst preko videoa... a nista konkretno od strane ucesnika nismo culi. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...