Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dobro izvinjavam se neću ulaziti u temu dalje pošto ne poznajem dovoljno te prilike o kojima dalje govoriš-

Ali i dalje stojim na poziciji da se nije rodio genije koji bi mogao da osmisli kontekst i jasnu formulu prekrati.

Брате, потпуно те разумијем. Али пропаганда је чудо.

Управо се са том тактиком води нпр. расправа око миграната и избјеглица у Европи. "Ко прави проблеме? Мигранти. Не сви! Али ако ће ико, то ће бити мигранти, муслимани." - то је десничарски спин ( нису сви мигранти проблематични, али ако је ико проблематичан то ће бити мигрант ). И онда треба човјек да се удуби у читаву причу да би видјео да није баш тако. Има истине у томе, свакако ( као новогодишња маратонска силовања и сексуална узнемиравања у Келну ( Cologne ) и одређени број терористичких напада ), али има и друга страна - да највише терористичких напада нису починили мигранти него домаћи муслимани.

Е онда ће ти неко и њих сврстати у мигранте "друге/треће итд. генерације" и онда опет улази се у битку спиновања.

И онда ти се појаве неки ликови који немају баш фине идеје и кажу да је "ислам некомпатибилан са Западом", са којима се не слажу чак ни десничари ( или не макар на исти начин ). И онда ће неко рећи како "десничарски медији иду на руку тим исламофобима јер им се аргументи донекле преклапају", имплицитно стављајући кривицу на обичне десничаре и националисте што ако се преведе преко границе доводи до ућуткивања критике са десне стране. ( Мислим да ћеш се сложити да је такво стање у Србији владало одређено вријеме под ДС-ом и да није било плодносно - као што сада се иде полако у супротном смјеру? ) И онда се тиме ућуткују и десничарске будале и квалитетне десничарске критике. А то није здраво и слободно друштво, а такве тактике користе управо пропагандисти ( лијеви ти говоре како си зао, десни ти говоре како мрзиш своје - па бирај отров ) и нико више. И зато је битно бити опрезан кад асе чуеј таква аргументација, јер је велика шанса да ти је говори пропаганддиста. А пропагандисти нису превише поуздани.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 19 минута, Аурор рече

Ork budeš po izboru, ne po nečemu što ne zavisi od tebe i slučajnost je rođenja.

On 4.6.2017. at 0:49, Аурор рече

FB_IMG_1496529129587.thumb.jpg.436280ab6aa46aaa699ca58f383750df.jpg

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Pa dobro, valjda smo apsolvirali do sada da se na tim mimovima ruga medijskim i progresivnim narativima itd. i da je poenta u tome.

Ta migracija je očigledno katastrofalna stvar (iza koje se sigurnno nalazi nekakva agenda), a ovamo pišu ovakve članke...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Ћириличар рече

Поштени би испали да су рекли:"Океј, Такер булшитује, али има неких основа за то. Ево их и ево зашто баш Такеров приступ тим чињеницама није тачан...".

Pa moj utisak je da su baš to i rekli.

Цитат

Ако се прихвати да не смијемо говорити шта мислимо само зато јер се неколицина будала може сложити са нама - то није онда здраво и разумно.

Nemoj molim te i ti sa ovim glupostima... zašto se sloboda govora pominje samo kada neko kritikuje stavove desničara... pa niko nije rekao da Karlson ne sme da govori ono što misli!!!! Naravno da sme, kao što i Vox sme da govori šta misli o tome što Karlson govori...

Цитат

Поготово ако знамо да људи попут Такера нису расисти и да ће бити на страни против расиста ако би они постали битни ( али расисти нису битни у дискурсу - још увијек у Европи, а у Америци не мислим да ће бити ).

Pa ne znamo da li Taker Karlson jeste ili nije rasista... kako ja to mogu da znam? Možemo samo da pratimo njegov javni narativ, a možda sam ja i propustio neko njegovo otvoreno hejtovanje rasista... takođe, znamo da će svakako biti na strani rasista i da jeste na strani rasista po pitanju mera protiv imigranata.

Ja razumem šta ti hoćeš da kažeš - da treba objasniti zašto njegovi stavovi o imigrantima nisu ispravni, a ne samo povući paralelu "on mrzi imigrante, nacoši mrze imigrante, prema tome on pomaže nacošima"... ja se slažem sa tobom, ali se ne slažem da je VOx ovog puta to uradio, već je uradio i jedno i drugo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Аурор рече

Pa dobro, valjda smo apsolvirali do sada da se na tim mimovima ruga medijskim i progresivnim narativima itd. i da je poenta u tome.

Ja sam mislio da smo do sada apsolvirali da su i deca izbeglice i da kad nazoveš izbelice Orcima, onda si tu svrstao i decu... bez obzira na to šta ti je bila namera.

Činjenica (šta si uradio) i motiv/namera (zbog čega si to uradio) su dve različite stvari...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Ja sam mislio da smo do sada apsolvirali da su i deca izbeglice i da kad nazoveš izbelice Orcima, onda si tu svrstao i decu... bez obzira na to šta ti je bila namera

Nisam ih nazvao tako, poenta je da bi se onako izveštavalo u Middle Earth.

I to su jedni od smešnijih mimova, u iskušenju sam opet da kačim :smeh1:

FB_IMG_1500736209679.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Nemoj molim te i ti sa ovim glupostima... zašto se sloboda govora pominje samo kada neko kritikuje stavove desničara... pa niko nije rekao da Karlson ne sme da govori ono što misli!!!! Naravno da sme, kao što i Vox sme da govori šta misli o tome što Karlson govori...

Није само десничара, него и лијевичара. Ево, код нас већ се одомаћило "сорошеви плаћеници". Као што се види на теми око заставе - сендвичари су покушали да дискредитују НВО сектор и тако га ефективно ућуткају јер "мрзе своју земљу и наш идентитет", јер ако ће ико бити такав то су Сорошеви НВО плаћеници.

Само што је са оксом случај да су критиковали десничара том методом.

1 hour ago, Avocado рече

Pa moj utisak je da su baš to i rekli.

Нису рекли да Такерова критика има основа ( као што има - мислим и нацистичка критика је имала основа, да се тако изразим ) већ да га нема. А има га... Но то је опет мој лични стандард, јер увиејк желим да су сви аспекти сагледани.

1 hour ago, Avocado рече

Pa ne znamo da li Taker Karlson jeste ili nije rasista... kako ja to mogu da znam? Možemo samo da pratimo njegov javni narativ, a možda sam ja i propustio neko njegovo otvoreno hejtovanje rasista... takođe, znamo da će svakako biti na strani rasista i da jeste na strani rasista po pitanju mera protiv imigranata.

Апстрактни модел "просјечног републиканског десничара" изведен из досадашњег искуства. Мени ето не изгледа да је Такер расиста јер нисам видјео да користи генетичку или биолошку аргументацију, него приеј свега културолошку ( на страну што се не слажем доста са њом, али далеко је од расистичке ). Баш сам јуче слушао његов разговор са Гавином Мекгајнсом. Обични десничарски шитлорд.

1 hour ago, Avocado рече

Ja razumem šta ti hoćeš da kažeš - da treba objasniti zašto njegovi stavovi o imigrantima nisu ispravni, a ne samo povući paralelu "on mrzi imigrante, nacoši mrze imigrante, prema tome on pomaže nacošima"... ja se slažem sa tobom, ali se ne slažem da je VOx ovog puta to uradio, već je uradio i jedno i drugo...

Edit: У почетку сам мислио да  Вокс није то урадио. САда, кад аси ме исправио, мислим да јесу, али да то нису урадили довољно добро ( јер су острашћени па тиме заслијепљени ) и тако су сервирали ипак на крају "затровани спин" ( ако то ниеј оксиморон ). Само да баш прецизно прецизирам :D

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Аурор рече

Nisam ih nazvao tako, poenta je da bi se onako izveštavalo u Middle Earth.

I to su jedni od smešnijih mimova, u iskušenju sam opet da kačim :smeh1:

FB_IMG_1500736209679.jpg

Il nas zezas ili stvarno ne kapiras...ne znam sta je gore...

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Razumem da ste jako potreseni mimovima i da sam čudovište.

Rece covek koji se uvredio zbog crteza isusa u halterima ;)

Nisam potresen. Nisi cudoviste ali ti se nesto strasno svakako desilo u proteklih par godina...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Šta si sve okačio na internet u životu, bio bih šokiran da jesi :D

Znas me, znam te :coolio:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...