Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

2 minutes ago, Juanito рече

Ако су у праву либертаријанци, сви смо колективно на***али. 

Нису они никада били у праву. А и да Амери нахебу, па мора и то једном да се деси. Док њима не смркне другима неће моћи да сване. :)

Не секирај се. Није то Србија па да због једног лика цела држава пропадне. Тамо се планира 500 година у напред и више глава одлучује и води државу.  Није Трамп луд када је дошао до милијардера и места президента САД. Нити ће он сам све одлучивати као Вчко код нас.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

1 minute ago, Juanito рече

Зар то није пут у тоталну економску катастрофу и за САД и за остатак света? Барем по предвиђању либертаријанске теорије, протекционисти имају другачије виђење.

Ако су у праву протекционисти, Америка ће након Трампових забрана постати грејт аген. Ако су у праву либертаријанци, сви смо колективно на***али. 

Пази, погрешна је претпоставка да ми сад имамо "слободну трговину" па ће стање са његовим "протекционизмом" бити "горе". Тренутно имамо гомилу регулација и протекционизама. И већ смо на путу ка тоталној економској катастрофи... Трамп јесте протекциониста, али ако укине ове постојеће које су веома компликоване и уведе неке једноставније - то је опет добитак. Није идеално по "либертаријанској теорији", али једноставна регулација је боља од комплексне. На пример, бољи је flat-tax 10% за све, него прогресивни порез који ти треба месец дана да израчунаш и опет ниси сигуран колики је.

Не кажем да ће то тако бити. Можда његов протекционизам испадне и гори од овог сад, само кажем да ми сад немамо "слободну трговину" и да је потребна промена. Да ли ће бити на боље или на горе видећемо... Све је могуће.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Juanito рече

Чак се и интервенционисти попут Кругмана слажу да је протекционизам генерално лош. 

Ti si covek koji voli logiku. Zar ti ovo nije dovoljno da diskreditujes Krugmana vo vjeki vjekov? A posle da razmislis zasto se intervencionista deklarise kao neko ko smatra da je protekcionizam los?

btw. Tramp merama kojima preti zeli da se repozicionira u pregovorima tj. da indirektno natera ostale na obostranu slobodnu trgovinu, bar ja tako vidim stvari tj. nadam se da je to po sredi.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Miranda said that the portrayal of Hamilton, Thomas Jefferson, George Washington, and other Caucasian historical figures by black and Hispanic actors should not require any substantial suspension of disbelief by audience members. "Our cast looks like America looks now, and that's certainly intentional", he said. "It's a way of pulling you into the story and allowing you to leave whatever cultural baggage you have about the founding fathers at the door."[96] He noted "We're telling the story of old, dead white men but we're using actors of color, and that makes the story more immediate and more accessible to a contemporary audience."[97]

"Hamilton is a story about America, and the most beautiful thing about it is...it's told by such a diverse cast with a such diverse styles of music," says Renee Elise Goldberry, the actress who plays Angelica Schuyler. "We have the opportunity to reclaim a history that some of us don't necessarily think is our own."[98] The creator insists that all of the Founding Fathers be played by people of color, i.e. non-white, and is open to women playing as the Founding Fathers.[99]

Апропо Хамилтона. Не видим проблем у таквом кастингу уопште. О таквом нечем причату у времену када 'обојени' добију пропорционално ненормално мање главних улога од белаца, а да не почнемо и са женама...

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Grizzly Adams рече

Пази, погрешна је претпоставка да ми сад имамо "слободну трговину" па ће стање са његовим "протекционизмом" бити "горе". Тренутно имамо гомилу регулација и протекционизама. И већ смо на путу ка тоталној економској катастрофи... Трамп јесте протекциониста, али ако укине ове постојеће које су веома компликоване и уведе неке једноставније - то је опет добитак. Није идеално по "либертаријанској теорији", али једноставна регулација је боља од комплексне. На пример, бољи је flat-tax 10% за све, него прогресивни порез који ти треба месец дана да израчунаш и опет ниси сигуран колики је.

Не кажем да ће то тако бити. Можда његов протекционизам испадне и гори од овог сад, само кажем да ми сад немамо "слободну трговину" и да је потребна промена. Да ли ће бити на боље или на горе видећемо... Све је могуће.

А по чему је 100 појединачних споразума са 100 земаља једноставније од једног споразума са свих 100 земаља? Сто споразума захтева познавање сто различитих закона, те додатне рачуновође и адвокате. То ће онда да отежа пословање малим фирмама. Велики имају паре за гломазну админиистрацију, мали могу да се сликају. 

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Grizzly Adams рече

Да, управо то мислим. Јесте дебилно. И нажалост тачно.

Reditelj ima pravo na svoju interpretaciju, to je ono najlepse uumetnosti

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

А по чему је 100 појединачних споразума са 100 земаља једноставније од једног споразума са свих 100 земаља? Сто споразума захтева познавање сто различитих закона, те додатне рачуновође и адвокате. То ће онда да отежа пословање малим фирмама. Велики имају паре за гломазну админиистрацију, мали могу да се сликају. 

Зависи какви су... Креатори тих споразума нису имали на уму "мале фирме", већ управо интересе великих корпорација и картела. Они су направљени да ограниче трговину, а не да је ослободе.

Што рече један мудар човек - за слободну трговину није потребан никакав споразум.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, florenntina рече

Ti si covek koji voli logiku. Zar ti ovo nije dovoljno da diskreditujes Krugmana vo vjeki vjekov? A posle da razmislis zasto se intervencionista deklarise kao neko ko smatra da je protekcionizam los?

О чему причаш? Прво, ја уопште не волим Кругмана. Лик ми је смешан и трагичан с оним марсовцима, разбијеним прозорима и ратовима као економском стимулацијом итд.

А логика ми каже да је могуће да неко буде интервенциониста у једном, а не и у нечем другом. Имаш два домена које се или не преклапају или се само делимично преклапају. Кругман мисли да држава треба разним мерама да стимулише привреду (упумпава паре, вештачки ствара потражњу итд.) и да је то добро. Због тога је интервенциониста. Али истовремено не мисли да држава треба значајно да ограничава слободну трговину са другим државама. У том делу није интервенциониста. Где је тачно проблем са логиком? Пре ће бити да ти имаш проблем са црно-белим светом и идеологијом која меша непреклапајуће домене (на пример 1. како треба да буде економско уређење драве и 2. и да ли постоји антропогено глобално загревање и како се и да ли може спречити. У твојој иделогији ово двоје непогрешиво иду заједно. Као квантна запетљаност, видиш један електрон на једном крају свемира и одма знаш у ком је стању спрегнути електрон на другом крају. У мом универзуму ове две ствари нису спрегнуте. С обзиром на то да се различитим методологијама долази до одговора на ова два питања, могуће да постоје људи који се слажу у 1) и не слажу у 2) или обрнуто. Тако и са Кругманом, нема ничег необичног да се око једног слаже са мном, а око другог не слаже.

17 minutes ago, florenntina рече

btw. Tramp merama kojima preti zeli da se repozicionira u pregovorima tj. da indirektno natera ostale na obostranu slobodnu trgovinu, bar ja tako vidim stvari tj. nadam se da je to po sredi.

Занчи лудило колико сте ви трамповци заслепљени. Човек очигледно ради ствари које су недвосмислено гушење слободе (тешки етатизам), а ви видите некакво скривено гурање слободне трговине, да се власи не досете. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Grizzly Adams рече

Што рече један мудар човек - за слободну трговину није потребан никакав споразум.

Одлично, слажем се потпуно. Значи Трамп ће да укине све споразуме и отвори границе за сву робу?

Подели на овим сајтовима

Одлично, слажем се потпуно. Значи Трамп ће да укине све споразуме и отвори границе за сву робу?

Па не знам шта ће Трамп да уради, то мора њега да питаш. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Juanito

To je to, ne slažemo se sa Krugmanom o intervenciji kroz državnu potrošnju, ali se slažemo da slobodna trgovina nema alternativu. Njegova oblast i jeste ovo drugo međunarodna ekonomija.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Juanito рече

Tacno, samo da prethodno osigura da ce to i drugi da urade. Ja se tome nadam a videcemo sta ce biti.

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams

А кад треба да се глуми Христос, какав мушкарац се обично тражи, а какав је Христос заиста физички био?

Не ради се о томе брате. Немам ништа против да глуми ко шта оће, ако је добар глумац, ако је забавно и лепо.

Имам против ових који су опседнути расом, разним опредељењима итд. То је болест. Њима више није битно да ли је нешто лепо, забавно, духовито, мудро... битно им је само да учесници буду "различити". Та њихова "различитост" је постала идеологија и то веома ружна, искључива и тоталитарна идеологија. Јер онај ко заиста поштује све људе и прихвата различитост - он је и не примећује. Њему су сви људи исти. Зато му и нису "различити".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...