Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

21 minutes ago, Juanito рече

Ако се купцу не свиђа услуга, једноставно више неће да је користи. Не треба да тражи некакву посебну заштиту од државе, тржиште већ има саморегулационе механизме да се реши непрофесионалних продаваца који поступају ружно према клијентима.

Ma da... I da su ga ubili - ljudi bi znali da ne treba da idu tamo i ovi bi ispali iz posla. 

Checkmate!

Подели на овим сајтовима

37 minutes ago, Господин Дареалис рече

Ma da... I da su ga ubili - ljudi bi znali da ne treba da idu tamo i ovi bi ispali iz posla. 

Checkmate!

Али нису га убили. Нису чак ни претили. Нису на било који други незаконит начин поступили према њему. Могуће су једино две ствари 1) били су непријатни према муштерији или 2) нису испунили уговорне обавезе према ономе ко је купио карту. Прво решава тржиште, друго суд. Све преко тога је опасно државно мешање у слободно тржиште. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Juanito рече

Али нису га убили. Нису чак ни претили. Нису на било који други незаконит начин поступили према њему. Могуће су једино две ствари 1) били су непријатни према муштерији или 2) нису испунили уговорне обавезе према ономе ко је купио карту. Прво решава тржиште, друго суд. Све преко тога је опасно државно мешање у слободно тржиште. 

Ali nije dobio ono za sta je platio, treba da trazi lepo povracaj novca i da ne ide tamo.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Grizzly Adams рече

Па држава се није мешала.

Формално није, али ће онај који се јесте мешао убрзо постати ”држава”. Његов наступ у овом случају није строго формално комуњарски, али де факто јесте. 

Не може више Доналд Трамп да говори као Доналд Трамп. Све што он каже је мишљење председника САД, а то мишљење је да председник САД има право да утиче на слободне одлуке учесника на тржишту. То је страшна ствар. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Формално није, али ће онај који се јесте мешао убрзо постати ”држава”. Његов наступ није строго формално комуњарски, али де факто јесте. 

Колико знам, он им је само рекао да су били некултурни и да би требало да човеку упуте извињење. Шта је ту "комуњарски"?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Није ствар у томе што су се они "усудили", него што то није место ни време. Ево да ти појасним - ако одеш са породицом у ресторан или позориште ти си тамо купац, клијент. Платио си за неку услугу. И у тој ситуацији је апсолутно непримерено да ти конобар или глумац држи политички говор, посебно не да те јавно прозива пред свим осталим гостима. То је изузетно непрофесионално и ружно. Да се то догодило у било ком ресторану конобар би истог момента добио отказ, али бродвејским глумцима се гледа кроз прсте.

Ако оћеш да држиш политичке говоре, иди лепо на политички скуп па причај шта оћеш.

Ispada da ste vi libertarijanci najrepresivniji od svih.

Ni u kom drugom sistemu niko ne bi mogao da pomisli da može da ode u pozorište i ne suoči se tamo sa odrazom društvene stvarnosti i ne dobije razne provokacije.

I u monarhijama i u komunizmima su vladare i sisteme redovno prozivali u pozorištu - jedino po libertarijancima je tako nešto nedopustivo.

Ali, nevidljiva ruka to sređuje, zar ne? Kome se ne sviđa pozorište, ne ide više u njega. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, Paradoksologija рече

U toj promeni preko noći kod mnogih se vidi nešto što nema veze ni sa logikom, pa ni sa ideologijom: pre bih rekla da je prosto jedna manje ili više svesna fascinacija autoritarnim tipom ličnosti i pristupom svetu.

To se vidi i kod onih koji glasaju za Vučića ne zbog ma kakve politike, ideologije, konkretnih rezultata, već zato što ume da podvikne nesposobnijim saradnicima, da izgrdi neposlušni i nezahvalni narod, da se izdere "Tišina tamo!" i uopšte pokaže 'čvrstu ruku'.

После ове 2016, не знам како ће људи умети да погледају деци у очи. Било ком детету. Свет је прс'о више него што сам мислила да је могуће.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Ispada da ste vi libertarijanci najrepresivniji od svih.

Ајде... По чему смо "најрепресивнији" леба ти? Зато што се усуђујемо да неком кажемо да је неваспитан?

1 minute ago, Paradoksologija рече

Ni u kom drugom sistemu niko ne bi mogao da pomisli da može da ode u pozorište i ne suoči se tamo sa odrazom društvene stvarnosti i ne dobije razne provokacije.

Па ја не браним њима то право, само кажем да је некултурно.

5 minutes ago, Paradoksologija рече

I u monarhijama i u komunizmima su vladare i sisteme redovno prozivali u pozorištu - jedino po libertarijancima je tako nešto nedopustivo.

Нико није рекао да је "недопустиво", само да је "некултурно". Читај мало пажљивије.

6 minutes ago, Paradoksologija рече

Ali, nevidljiva ruka to sređuje, zar ne? Kome se ne sviđa pozorište, ne ide više u njega. 

Наравно. Што се мене тиче, Хамилтона нисам ни имао намеру да гледам, а представе од ове исте екипе ћу да избегавам.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Нико није ни тражио заштиту "од државе".

Туј ли си з начи. Ја реко да ниси опет побегао у шуму. Буди још са нама, има време за зимски сан. Ипак је победа Трампа, победа Трампа бре. Нема ту више "назад" као некад што могло. :) 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Џуманџи рече

После ове 2016, не знам како ће људи умети да погледају деци у очи. Било ком детету. Свет је прс'о више него што сам мислила да је могуће.

Што? Мојој породици је 2016 била једна од најлепших година.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Grizzly Adams рече

Колико знам, он им је само рекао да су били некултурни и да би требало да човеку упуте извињење. Шта је ту "комуњарски"?

А какве везе има нечија некултура и шта је ко рекао? 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Grizzly Adams рече

Ајде... По чему смо "најрепресивнији" леба ти? Зато што се усуђујемо да неком кажемо да је неваспитан?

Па ја не браним њима то право, само кажем да је некултурно.

Нико није рекао да је "недопустиво", само да је "некултурно". Читај мало пажљивије.

Наравно. Што се мене тиче, Хамилтона нисам ни имао намеру да гледам, а представе од ове исте екипе ћу да избегавам.

Možda sam 'apsolutno neprimereno i ružno' uz insinuaciju da bi otkaz bio jedina primerena reakcija protumačila prejako.

Ali, u redu, samo si izneo lično mišljenje, prihvatam. Ne slažem se, jer smatram da su ovakve stvari neodvojiv deo pozorišta kroz milenijume, ali prihvatam pravo na mišljenje.

Da li ti prihvataš da kada neko iznese mišljenje o ponašanju i rečniku Trampa i njegovih pristalica to nije cenzura, već iznošenje ličnog mišljenja? 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...