Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 25 минута, cloudking рече

Jel moguce da vise ne mislis da se virus razlicito ponasa u zavisnosti od toga u kojoj klimi se nalazi? Secas se? "Topla klima ubija virus... tropske zemlje skoro da nemaju nikakav problem s koronom?" Secas se valjda sta si sve pisao?

pa ti ogranici na klime koje su slicne svedskoj, pa uporedi razlike pa mi reci kolika je efektivnost tvrdog karantina na smrnost.... 

Mislim kad si vec dovoljno inteligentan da zapamtis sta sam pisao, dovoljno si inteligentan da proveris koliko radi karantin i da pokazes zasto mislis da radi... 

Цитат

Eto ti... a bio si spreman glave da nam otkines ako i pomislimo da napisemo nesto drugacije (otprilike ono sto radis sa svakom bozijom temom na ovom forumu). 

Jedino za sta sam "bio spreman da ti otkinem glavu" jesu one gluposti u koje si poverovao da asimptomaticni slucaj moze da ima trajne posledice na plucima a da ne primeti. Prosto mi je neverovatno da poverujes ili uopste uzmes u razmatranje takvu idiotsku glupost. Covek bez vazduha ne moze da izdrzi tri minuta, zamisli da mu je organ zasluzan za dobijanje vazduha ostecen.... to mi je van pameti da mozes da poverujes da to covek moze da "ne oseti".... 

A ovo ostalo si mi terao inat, i tebi je jasno da infra crveno zracenje razbije virus kao nista.... Iskreno odbijam da poverujem da ti je tesko da poverujes da infra crveno zracenje koje pravi rane na tvojoj kozi ako si mu izlzone par sati ne moze da unisti jedan rnk lanac.... 

Цитат

Zato danas niko tvoja ubedjivanja ne shvata ozbiljno, jer ti ubedjujes za svaku glupost koja ti se ucini a posle kad ispadne da si se zeznuo, samo puj pike ne vazi se nista i idemo dalje...

Zao mi je sto me tako gledas, i sto si toliko zatvoren prema mojim argumentima, al sta je tu je. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 7 минута, cloudking рече

NE znam o cemu se radi. Clanak ne mogu da otvorim jer se placa a i ti si mi reko da je WP smece pa ga ne citam... cekaj... a sto ga ti citas sad odjednom?

Sto da ne citam? Je l ti to promovises ideju da ne treba da citamo novine sa kojima se ne slazemo ili za koje mislimo da su lose i biased?

Цитат

Zanimljivo je kako WP moze da bude izvor korisnih infomracija kad pise ono sto se tebi svidja a smece kad pise ono sto ti se ne svidja...

:)

Bas tako. Ne znam sta je tu problematicno. I pink je izvor korisnih informacija po nekad. 

Je l novina mora da bude 100 % crno bela... 100 % smece ili 100 % super? Sto razmisljas tako ograniceno? 

ja ti nikada nisam rekao da ne citas WP, nego da slusas i desnicare i levicare pa da odredis ko ima bolju argument gde.... ja ti ne zamera sto slusas levicare vec sto ne slusas desnicare. 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, cloudking рече

Kad imas dve suprotstavljene ideje ona koja je bolja uziva vecu zastupljenost i promociju. Cist zakon trzista.

Ako hoces jedanku pokrivenost  ili predji na nasu "tamnu stranu" Kakav je sad to komunisticki pristup "svima jednako"? Nema bate. Svakom kolko zasluzuje... ti bar valjda trebalo da budes srecan zbog tog koncepta  :D :D

Moj argument nije "mora da bude jednako" moj argument je da moj sagovornik, klaudking, uracuna taj bias kada razgovara sa mnom. Sto se mene tice neka postoji jos veci bias, bas me briga, ali ako diskutujem sa nekim hocu da uvazi postojanje tog biasa, a ne da se pravi lud da ne postoji. 

Ukoliko ne moze da se slozimo oko postojanja tog biasa, ja ne vidim svrhu dalje diskusije, jer smatram da je njegovo postojanje ocigledno i ko ga ne priznaje - tvrd je tribalista.

Mozemo da diskutujemo o tome na sta sve utice bias, i koliko je veliki... ali da li postoji ili ne... to je vec stvar faktickog stanja... 

Цитат

ili poboljsaj svoju poziciju.

To i rade, sa Trampom. Zato ih i zulja toliko, i zato ga prozivaju. Ne zato sto je on posebno lazov, i zato sto je posebno los... vec zato sto im ugrozava pozicije. 

A zato ga ljudi i vole toliko, jer im se smucila evidentna manipulacija informacija od strane medija i establismenta, kako demokratskog tako i republikanskog. 

Prosto, kao sto ja i ti vidimo da tramp lupa gluposti kada prica o kosovu, tako prosecan amerikanac vidi da cnn lupa gluposti kada prica o x temi, jer on zivi u toj americi i zna sta se desava.

A da bi oni vratili svoje pozicije, moraju da uniste trampa i da satanizuju sto veci broj njegove podrske, da bi priviklu ljude nazad u onu poziciju koja im donosi moc i vlast... 

stvar je mnogo prosta, ako ja nisam u pravu, tramp ce izgubiti ove izbore... americki narod ga nece izabrati. Ako ti nisi u pravu tramp ce pobediti. 

Подели на овим сајтовима

Цитат

To je tacno. Mrzim da gledam tvoje klipove jer je samoinformisanje mnogo opasno ako ne znas sta radis... 

Sa obzirom da si poverovao blogu radiologa o ostecenjima na plucima bez simptoma.. mislim da si u pravu.. opasno je samoinformisanje za tebe.... nemas kapaciteta da procenis ko lupeta a ko prica istinu... 

Подели на овим сајтовима

@cloudking

Цитат

Problem je sto ti mislis da ti nemas nikakav fetis. 

Цитат

Eto... opet ti znas sta ja "mislim"... Sto moras da pretpostavljas, izmisljas i pogresno zakljucujes? 

Ako mislis imas fetis, a druge napadas za njihove fetise - onda si ispao licemeran. Posto je licemerno zamerati neko osobi za nesto sto i sam radis... (imas).

Ako mislis da nemas fetis, a druge napadas za njihove fetise, onda sam ja bio u pravu sa pretpostvkom. 

ili mi daj trece objasnjenje, ili izaberi jedno od ova dva. 

Цитат

zasto je tesko da disktujues samo sa onim sto imas?

Sta mislis pod "diskutujes sa onim sto imas" ? Sta ja tacno imam u diskusiji? Mislis - zasto se ne drzim samo onoga sto si rekao? 

prosto, zato sto se ne kaze sve recima.. nesto se kaze i citanjem, i biranjem fokusa... mislim da kao glumac to odlicno znas.... bukvalno ti je posao komunikacija sa ljudima, koja ukljucuje i motoriku, i tisinu i sve ostalo..... posao ti je da nateras ljude da shvate tvoje misli, da im iskomuniciras neko emotivno stanje, stavove, vrednosti nekog karaktera kog glumis.... ali ne radis to samo recima.... ili cak direktno recima? 

ja kada gledam film recimo, vidim nekog glumca kako cuti, skucen u uglu....drhti....  pa pretpostavim da je uplasen npr... Nista mi nije rekao... recima... ne znam mozda lupam, tako ja dozviljavam stvari, jel nije tako? 

Цитат

Tacno.I? Kakav je osecaj?

Odlican, posto si otvorio poziciju jako losih argumenata. Dajes mi na izvolte dokaze da imas biascinu. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, haveaniceday рече

Logicno je u toj abstrakciji ali u realnosti se desi sve i svasta. Naprimer, uz mere koje si ti spomenuo uvale i subvencije za proizvodjace filtera. I onda normalno umesto da se posteno takmice na trzistu proizvodjaci, politicari biraju gubitnike i pobednike. 

Kakve to ima veze sa tezom da niko neće da izmišlja i pravi filtere ako niko nije dužan da filtrira?

To nije magija, ni kvantna fizika, to je realnost koja se desava svaki dan, imas gomilu primera... rado cu da ti navedem par ako te zanima... prosto receno holisticki, sistem kao celina, ima jos 100001 faktor koji uticu na tu situaciju koju si ti izolovao.... i koje ne mozes da kontrolises. Da li je tu nesto netacno?

Svašta može da utiče na svašta... pa šta?

Evo ti brale prosto me ubedi..

1. Daj mi spektar koji broj ljudi moze da premine (od koliko do koliko) kao posledicu globalnog zagrevanja.

Oko 250.000 godišnje po ovom izveštaju

https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/134014/9789241507691_eng.pdf?sequence=1&isAllowed=y

2. Daj mi spektar koja ce biti ekonomska steta  od globalnog zagrevanja(brojke bilo koje).

2-10% globalnog GDP-a, zavisno od različitih modela

https://www.researchgate.net/profile/Arvind_Singh56/post/Economic_estimation_for_losses_and_damage_due_to_weather_climate_variation/attachment/5a96cb09b53d2f0bba54f9a3/AS%3A599032212754432%401519831817080/download/The_Economics_of_Global_Climate_Change.pdf

3. Daj mi spektar ljudi koji ce preminuti kao posledica mera protiv globalnog zagrevanja.

Kojih mera?

4. Daj mi spektar ekonomske stete koja ce biti kao posledica mera borbe protiv gw.

Kojih mera?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Avocado рече

Kojih mera?

Kojih mera?

Onih kojih ti podrzavas.... ili koje predlaze politicka opcija koju podrzavas... da vidimo jel umire kao posledica tih mera vise ili manje ljudi od 250 000 i jel je steta veca ili manja od 10 % gdp-a. 

Npr, bidenove mere su kazes 6 % gdp-a ( americkog lokalnog ) ... sto moze da znaci da nismo sacuvali nista ekonomske stete ako sprovedemo bidenove mere, a steta od gw bude 2 % bdp u americi. Ali jesmo ako bude 10 %.

Kakve to ima veze sa tezom da niko neće da izmišlja i pravi filtere ako niko nije dužan da filtrira?

To je pogresna teza. Nisam mislio da pravis taj argument... Ljudi prave i rade mnoge stvari koje nisi duzni. 

Prvo ti je pogresna teza da inovator krece u inovaciju jer postoji traznja. Ne krece. Vrlo cesto inovator voli da se bavi inovacijom iz hobija ili neke zelje ili vidi potencijal da "napravi traznju". Traznja vrlo cesto (a kod vecine novih proizvoda) dolazi tek posle inovacije. 

Drugo, ono sto je pogresno kod te teze, jeste da ako fabrike nisu "duzne" (verujem da impliciras zakonski obavezne) da koriste filtere - ne bi ih koristile i stavljale. To je cista spekulacija, imamo gomilu socijalno odgovornog ponasanja od gomile korporacija, fabrika, proizvodjaca, socijalno odgovorna ponasanja na koja uospte nisu motivisani zakonom itd. 

Evo jedan visoko hipoteticki primer. Fabrike izbacaju dim, inovator vidi da u tom dimu postoji veliki energetski potencijal. Osmisli filter koji skuplja cestice co2 i pravi od njih novo gorivo i tako smanjjuje izgubljenu energiju - vraca je u pogon (reciklira). Fabrike posto zele da imaju sto manji gubitak energije, krecu da kupuju taj tip filtera.

Apsolutno je nebitna drzavna regulativa za ovaj sled motivacija. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

imamo gomilu socijalno odgovornog ponasanja od gomile korporacija, fabrika, proizvodjaca, socijalno odgovorna ponasanja na koja uospte nisu motivisani zakonom itd. 

:))

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, haveaniceday рече

Primeri sistematskog rasizma u americi..

Kog rasizma. Vi ste bre  u stanju i jedan domoljubivi pokret kao sto je alt-right toliko da optuzujete da je rasisticki da je sam osnivac morao da se odrekne od tog imena (mukica!)! 

A vidi kako ljudi mirno protestuju u ovom alt-right reliju i ne diraju nikoga. 

image.png

I? Sta je ovo? Jel diraju nekog? Jel prave lom? Ovakve ljude ste nasli da lazno optuzujete, gnjide levicarske!

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, haveaniceday рече

Seksizam u arhitekturi..

OK, znaci neki random blog nekog random pojedinca je za tebe "sistemski problem"... tebra... pod hitno da se udaljis od desnicarenja na neki vikend... evo sad je i tramp u karantinu pa iskoristi priliku da prosetas, napises neku pesmu... ostavi se politike, procisti sinapse. :)

Подели на овим сајтовима

Ima li kakvih vijesti o Trampu, da li je primio hidroksikolorkin i intravensku dozu varikine? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, haveaniceday рече

Sa obzirom da si poverovao blogu radiologa o ostecenjima na plucima bez simptoma.. mislim da si u pravu.. opasno je samoinformisanje za tebe.... nemas kapaciteta da procenis ko lupeta a ko prica istinu... 

Ti jos lupetas o tome?

I po TOM pitanju si ispao tenkre, jer si usvojio taj manir tipicnog teorieticara zavera "nije tacno ono sto je tacno nego je tacno ono sto je meni logicno"... daun kruger is strong with this one :D

Evo ti clanak

ELEMENTAL.MEDIUM.COM

New research on asymptomatic people reveals underlying effects

A evo ti i research:

WWW.ACPJOURNALS.ORG

E sad, jedino sto ti je ostalo jeste da pozoves ove istrazivace i da im kazes da ne mozes da imas stetu na plucima ako nemas sipmtome i molim te da se cerekas dok im to objasnjavas cisto da pokazes tu intelektualnu dominaciju... i kazi im da to sto oni istrazuju veze nema sa zivotom jer si ti provalio medicinu bolje od njih i znas tacno sta je istina a sta ne samo na osnovu tvoje logike koja nema premca u medicinskom svetu...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Ima li kakvih vijesti o Trampu, da li je primio hidroksikolorkin i intravensku dozu varikine? 

Evo svi se nadamo da ce da poslusa svoj savet i da popije  malo domestosa :D:D:D 

A inace, sta prigovaras? Pa sta ako je to reko? pa svi to rade! :D 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...