haveaniceday Написано Октобар 1, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2020 пре 4 часа, Avocado рече Nije... jer je problem globalni. Ako mi svedemo na nulu a drugi ne urade nista, nista se bitno nece promeniti. Ne znam, sto se mene tice, ako hoces da promenis svet za neku nijansu, pocni od sebe. Ne zanima me da se bavim ni ja (a jos manje drzava) promenom drugih. Al to je nasa politicka i filozofska razlika... Цитат Sasvim dovoljno su precizni. Slobodan si da verujes u to. Ja mislim da nisu precizni ni u steti koja ce biti, ni u steti mera koje predlazu. I dotle niko ko izlazi sa tim pricama o GW nema moj glas i podrsku a svako ko izlazi sa nekim masnim zahtevima i planovima ima glas protiv, osim ako ne ponudi nesto drugo. U Srbiji svako ko trabunja o tim stvarima nikada nece dobiti moj glas. Jedan od glavnih razloga sto nikada necu glasati za recimo PSG i slicne degenerike jesu upravo te stvari... Цитат To su svi znali... Svi? ok..... Цитат Poverioci. Po mom misljenju ne moraju da placaju za najveci deo jer... visa sila... Ko te pita.... Onaj ko mu je izdao nekretninu isto ima neke radnike, zaposlee dugove... i svoje poverioce.... tvoje i moje misljenje je nebitno, to ce da se desi. Ekonomska steta ce biti strasna... samo da nas stigne.... jos nismo videli nista....... samo sto mrtve od ekonomske stete i ruiniriane zivote niko nece da stavlja na neke sajtove da ih broji..... pa samim tim oni nisu bitni vecini ljudi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 1, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2020 пре 2 часа, haveaniceday рече Ne znam, sto se mene tice, ako hoces da promenis svet za neku nijansu, pocni od sebe. Ne zanima me da se bavim ni ja (a jos manje drzava) promenom drugih. Al to je nasa politicka i filozofska razlika... Naravno da moram da počnem od sebe... ali ne mogu samo promenom sebe da rešim globalni problem... to nije politička niti filozofska razlika već jednostavna činjenica... Цитат Slobodan si da verujes u to. Ja mislim da nisu precizni ni u steti koja ce biti, ni u steti mera koje predlazu. Pa da... samo nikako da objasniš koji je to kriterijum preciznosti i zašto je relevantan... jer to isto možeš da izmisliš za bilo šta kad nešto ne želiš da uradiš... možeš ortaku koji ti je rekao da se nađete na uglu neke dve ulice da kažeš da nije bio dovoljno precizan jer ti nije rekao tačne geografske koordinate kvadratnog decimetra gde želi da se nađete... problem je samo što je očigledno da to nije relevantno za bilo šta, jer je i informacija koju imaš dovoljno precizna... prosto puka tvrdnja da informacija može da bude i preciznija nije relevantan argument za to da ne uradiš ništa sa informacijama koje imaš... Цитат I dotle niko ko izlazi sa tim pricama o GW nema moj glas i podrsku a svako ko izlazi sa nekim masnim zahtevima i planovima ima glas protiv, osim ako ne ponudi nesto drugo. Naravno... a i kad budu "dovoljno precizni" izmislićeš neki drugi "razlog"... i predložićeš kao rešenje aktuelnog problema mere koje su već na snazi 10 ili 20 godina... jer lakše je praviti se da problem ne postoji nego odustati od dogme da se regulacijama i porezima može rešiti neki problem... Цитат Svi? ok..... Ko je mogao da ne zna da će restoran da propadne ako mu je zabranjeno da radi? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 Tramp pozitivan na koronavirus RS.N1INFO.COM Američki predsednik Donald Tramp objavio je da na svom zvaničnom Tviter nalogu da su on i prva dama SAD pozitivni na... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 пре 32 минута, GeniusAtWork рече Tramp pozitivan na koronavirus RS.N1INFO.COM Američki predsednik Donald Tramp objavio je da na svom zvaničnom Tviter nalogu da su on i prva dama SAD pozitivni na... Srećković...Proći će kao Berluskoni, da ga je dobio u prvom talasu kada se sprdao sa virusom, sad bi bio 2m pod zemljom. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 пре 12 часа, Avocado рече Naravno da moram da počnem od sebe... ali ne mogu samo promenom sebe da rešim globalni problem... to nije politička niti filozofska razlika već jednostavna činjenica... Ok, samo sam ti objasnio zasto sam naveo primer solara. Jer ja nemam nikakvog uticaja globalno, imam samo lokalno. mada ovo sto kazes nije bas tacno... Moze i da se resi tako sto lokalno, neka drzava, olabavi regulacije i poreze i pusti inovatore da stvaraju inovacije, pa naprave inovatori i preduzetnici neku tehnolosku revoluciju...svet se cesto tako menjao i resavao globalne probleme mnogo pre globalnog zagrevanja... U nekoj drzavi inovatori i preduzetnici naprave nesto dobro i bolje od starog i onda ga ceo svet prihvati. Цитат Pa da... samo nikako da objasniš koji je to kriterijum preciznosti i zašto je relevantan... Mislim da mi daju odokativne procene, o ekonomskim i zivotnim posledicama globalnog zagrevanja i odokativne procene ekonomskih i zivotnih posledica mera protiv globalnog zagrevanja uporedjene. Naprimer, bice x poplava, x susa, agrarana steta tolika, toliko i toliko unistenih kuca, toliko i toliko poplava... itd.... Da bih uopste mogao da vidim sta mi je bolje da odlucim. Ja ne vidim ni jedno ni drugo. Uzmimo naprimer bidenov plan. Gde su tu procene? Nigde.. obecava "veliki broj novih poslova" i "bolju buducnost".... Цитат jer to isto možeš da izmisliš za bilo šta kad nešto ne želiš da uradiš... Ovo jeste tacno ali isto tako vecina ljudi (demokratski sistem) nece da rezultuje u tome da ljudi ne zele nesto da urade ukoliko im predstavis konkretne posledice i prednosti. Da oni (naucnici i aktivisti) iznose dobre planove, imali bi mnogo vecu podrsku javnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 пре 48 минута, Justin Waters рече Srećković...Proći će kao Berluskoni, da ga je dobio u prvom talasu kada se sprdao sa virusom, sad bi bio 2m pod zemljom. Ne verujem da bi bio pod zemljom. Vecina ljudi i njegovih godina prezivi korona virus bez vecih problema. Preminu uglavnom oni koji vec imaju jako opasne i teske bolesti od kojih on nema ni jednu. Na sve to dodaj da njega testiraju svaki dan, kao i sve clanove tima, i da je predsednik jedne od najjacih drzava na svetu i ima pristup najboljim doktorima i tehnologijama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 Пре сат времена, GeniusAtWork рече Tramp pozitivan na koronavirus RS.N1INFO.COM Američki predsednik Donald Tramp objavio je da na svom zvaničnom Tviter nalogu da su on i prva dama SAD pozitivni na... Pif, nista od skorije sledece debate... bedara. inace n1 fake news, evo lista: izjavljivao je da se protivi uvođenju mere nošenja maske na nacionalnom nivou, iako su je pojedine savezne države uvele (protivi se jer nema autoriteta, bitan detalj) Predsednik Amerike je govorio "da istraživači razmatraju efekte dezinfekcionih sredstava" na virus i postavljao javno pitanje - mogu li ih ubrizgati u ljude pošto virus napada pluća. Trampove izjave odmah su odbacili zdravstveni stručnjaci, a on se kasnije branio time da je bio sarkastičan. (sto jeste bio..mislim lik prica o tome da ubacis svetlost kroz vakcinu.... pa nije toliki debil, svakako ) Predsednik SAD poručivao je vlastima da treba da uspore testiranje na koronavirus jer se povećanim testiranjem identifikuje i veći broj zaraženih. Testiranje je opisao kao "mač sa dve oštrice". "Kada toliko testirate, imaćete više zaraženih. (ovo jeste rekao ali je bilo jasno da se sprda) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 Ne pise im se dobro... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 пре 8 минута, haveaniceday рече Ne pise im se dobro... Ma može im pljunuti pod prozor. Ovo je kao kada su se ljudi sprdali, da zapad samo što nije Srbe optužio za globalno otopljavanje leda. Samo što sad Tramp to radi zvanično. Terminalna bolest mozga. fsa је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 пре 4 минута, Justin Waters рече Ma može im pljunuti pod prozor. Ovo je kao kada su se ljudi sprdali, da zapad samo što nije Srbe optužio za globalno otopljavanje leda. Samo što sad Tramp to radi zvanično. Terminalna bolest mozga. Meni je impresivno da ti toliko mrzish Ameriku da su tvoja zemlja i tvoj narod patili zbog kineskog bezobrazluka i skirvanja informacija po pitanju ovog virusa .... i ti i dalje odbijas da vidis tu cinjenicu... Kinezi su mogli istog momenta da budu iskreni, zatvore granice, urede internacionalne letove i nista od ovoga ne bi bilo. Ali nisu to uradili vec su se drndali 3 meseca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 пре 3 минута, fsa рече A sta je ovde tacno lagao? Mislim fakticki mi i dalje ne znamo da li maske rade u svrhu zastite pojedinca koji ih nosi.... znamo samo da stite druge... pa normalno ako veliki broj ljudi nosi maske.. manje ces njih da zarazis ako ne mozes da pljujes toliko koliko i bez maske. A on ovde prica za sebe, da on ne nosi masku, ionako je testiran svakodnevno, prosto je nemoguce da bude zarazen a da ne zna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 пре 12 часа, Avocado рече Ko je mogao da ne zna da će restoran da propadne ako mu je zabranjeno da radi? Svi oni koji su za zatvaranje. Samo debil moze da kaze coveku "hocu da tvoj posao propadne da bih ja mogao da spavam lakse nocu". Svedjani nisu zatvarali restorane i to nam je jasna demonstracija da nije preterana razlika izmedju zatvaranja ekonomije i slobodne ekonomije u doba korone. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 пре 34 минута, haveaniceday рече Meni je impresivno da ti toliko mrzish Ameriku da su tvoja zemlja i tvoj narod patili zbog kineskog bezobrazluka i skirvanja informacija po pitanju ovog virusa .... i ti i dalje odbijas da vidis tu cinjenicu... Kinezi su mogli istog momenta da budu iskreni, zatvore granice, urede internacionalne letove i nista od ovoga ne bi bilo. Ali nisu to uradili vec su se drndali 3 meseca. Ne moj narod uopšte nije patio zbog "kineskog" bezobrazluka, patio je radi raznih drugih bezobrazluka, a SAD su patile isključivo i najviše zbog Trampovog bezobrazluka. Da je virus izolovan u bilo kojoj drugoj zemljji, osim Kine, Rusije, Irana ili možda Venecuele...ništa od ovog bjesomučnog optuživanja se ne bi vidjelo kako od SAD tako i od njegovih vazala. Ovo ludilo mozga koje nastoji da Kinu okrivi za kompletnu sliku o pandemiji je bez presedana u istoriji. Kinezi su bili iskreni onda kada su bili sigurni o čemu se radi. Onda kada je bilo sasvim jasno o kakvom se virusu radi, zapad je i tad kalkulisao u vezi zatvaranja ekonomije i nametanja restrkcija, a Kini se spočitava da je trebala zatvoriti svoju ekonomiju i imati gubitke onda kada je bilo nejasno o čemu se radi. Druga stvar je također što ne postoji jasan dokaz gdje je virus nastao, osim činjenice da su ga Kinezi prvi izolavali i utvrdili da je moguće da je riječ o virusu SARS. Testiranja uzoraka brisa bolesnih ljudi u Evropi su pokazali da je virus bio prisutan skoro mjesec dana ranije nego službeno potvrđen prvi slučaj, dakle još u decembru 2019. U Italiji je zabilježen povećan broj upala pluća, u odnosu na prosjek još od oktobra 2019 do decembra 2019. Zašto u Evropi nisu ovo ranije prepoznali? Nemam nimalo sumnje da je riječ o hladnoratovskoj borbi i zato mi ne pada napamet da podržim vašingtonske komesare u njihovim besmislenim optužbama. fsa је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Октобар 2, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2020 Dobre vesti za Trampa i njegove pristalice Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука