Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

ОК, ај да занемаримо сад разлику између та два примера...

Али ваљда се слажемо да је манипулација и злоупотреба деце у политичке-идеолошке сврхе зло?

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Али ваљда се слажемо да је манипулација и злоупотреба деце у политичке-идеолошке сврхе зло?

U potpunosti.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams Nego pade mi na pamet kad već pomenusmo zloupotrebe... šta ti misliš o regulaciji reklamiranja proizvoda namenjenih za decu? U smislu zabrana da reklame budu uperene direktno ka deci (a ne ka roditeljima) tj. da se ne manipuliše samom decom, da se ne dozvoljava da u reklami nagovaraš decu da nagging-uju roditelje da im kupe proizvod... i slično...

Jel ti je to ok? Pitam posebno sa moralne strane i sa zakonske strane jer kapiram da možeš i da se ne slažeš sa takvim postupanjem, ali da ga ne bi zabranio...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Хвала Манитуу!

Џоне Оливере изађи из њега... :D

A baš nisam toliki fan... ok je Oliver ali ništa specijalno...

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Avocado рече

@Grizzly Adams Nego pade mi na pamet kad već pomenusmo zloupotrebe... šta ti misliš o regulaciji reklamiranja proizvoda namenjenih za decu? U smislu zabrana da reklame budu uperene direktno ka deci (a ne ka roditeljima) tj. da se ne manipuliše samom decom, da se ne dozvoljava da u reklami nagovaraš decu da nagging-uju roditelje da im kupe proizvod... i slično...

Jel ti je to ok? Pitam posebno sa moralne strane i sa zakonske strane jer kapiram da možeš i da se ne slažeš sa takvim postupanjem, ali da ga ne bi zabranio...

Занимљиво питање. Нисам размишљао о томе...

Вероватно се слажемо да је такво понашање фирми "некоректно", можда на граници неморалног. Мислим да би друштво, пре свега родитељи такве фирме требало да критикују и извргну руглу. Нажалост живимо у времену опште конфузије вредности...

Што се законске забране тиче, овако на брзину без много размишљања, не видим оправдање за забрану, мислим да је у питању слобода говора. Родитељи имају обавезу да прво воде рачуна о томе шта деца гледају-читају, а онда да буду одлучни у томе где су границе.

Са друге стране, с обзиром да је усмерено на децу, ту можда ипак постоји некакво "насиље" које тренутно не видим...

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Grizzly Adams рече

Занимљиво питање. Нисам размишљао о томе...

Вероватно се слажемо да је такво понашање фирми "некоректно", можда на граници неморалног. Мислим да би друштво, пре свега родитељи такве фирме требало да критикују и извргну руглу. Нажалост живимо у времену опште конфузије вредности...

Komplikovanije je od toga... jer ako je dozvoljeno, nećeš imati korektne i moralne u toj priči jer ne mogu da opstanu na tržištu... pa onda deluje bez veze i da im zameriš. Ne možeš da zameriš nekom što neće da bude moralan ako će to da upropasti njegov biznis.

пре 34 минута, Grizzly Adams рече

Што се законске забране тиче, овако на брзину без много размишљања, не видим оправдање за забрану, мислим да је у питању слобода говора. Родитељи имају обавезу да прво воде рачуна о томе шта деца гледају-читају, а онда да буду одлучни у томе где су границе.

Са друге стране, с обзиром да је усмерено на децу, ту можда ипак постоји некакво "насиље" које тренутно не видим...

Roditelji svakako imaju tu obavezu ali se podrazumeva danas da nisu svemoćni u tome i da prosto ne mogu da spreče da im dete nešto vidi na TV-u ili internetu... a naročito na sadržajima koji su upravo namenjeni deci jer se ovi svi upravo tu i reklamiraju.

Komplikovana je situacija jer tu imaš različitog kupca (roditelj) i potrošača (dete)... imaš potrošača robe koji nije poslovno sposoban i koji i nije sposoban (ni pravno ni faktički) da sam (valjano) odluči da kupi stvar koju ga proizvođač reklamom nagovara da kupi. Negde mi tu leži to "nasilje" jer manipulišeš ljudskim bićem koje još uvek nije dovoljno razvijeno da prepozna manipulaciju i baš iz tog razloga mu ni ne dajemo poslovnu sposobnost.

Sa druge strane, opet takva zabrana sprečava proizvođače da svoju robu reklamiraju svojim potrošačima, što je ceo smisao marketinga... takvom zabranom i  diskriminišeš proizvođače onih igračaka koje su deci zabavnije, na korist onih koji prave "pametne" i "razvojne" igračke...

Подели на овим сајтовима

Нисам успео да нађем ону блог-тему... :) Елем, стигао је нови контингент из 'Мерике (you know...), па сам хтео да се још једном захвалим @Grizzly Adams и да кажем да је он за мене Велики Ресурс знања, мудрости и братске лав. 

Long may he live and God bless him.

5aac41398c285_USPOSTAL.thumb.jpg.302c8585d35de8983b65b5064add93ef.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Нисам успео да нађем ону блог-тему... :) Елем, стигао је нови контингент из 'Мерике (you know), па сам хтео да се још једном захвалим @Grizzly Adams и да кажем да је он за мене Велики Ресурс знања, мудрости и братске љубави. 

Да нам га Бог поживи!

Ајде не претеруј, само дрвим по форуму ко нека баба... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Ајде не претеруј, само дрвим по форуму ко нека баба... :smeh1:

Друго, ово није шала, можда је баш то помогло ћалу ;)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...