Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 2 минута, Muramasa рече

Kakav problem, kad u kapitalističkom sistemu ništa ne moraš, pa ni da posluješ sa njim, ni sa njemu sličnim? Ima ko hoće.

Haha brate, kad si drugi covek amerike mislim da nemas prava na taj luksuz! :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 19 минута, RYLAH рече

Због чега мислиш да је то? Можда зато што су Мароканци генерално тамнији од Турака, или има неки други разлог? Мислим, капирам ксенофобију, али ако постоји разлика између две групе, одакле та разлика?

Нема никакве везе са бојом коже. Индонежани су тамнији и од једних и од других, па су одлично интегрисани. Бивша су холандска колонија, те деле добар део културе. Нису једни другима непознати. Такође су солидно интегрисани црнци из Суринама. 

Разлика између Турака и Мароканаца потиче вероватно од тога да су Турци у просеку значајно цивилизованији од Мароканаца који су чиста племенска скупина. Добар део Турака су чисти западњаци. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Paradoksologija рече

Mene zanima da li ti, kao neko odrastao u Jugoslaviji, članici Nesvrstanih, možda manje nego ja, ali ipak - imaš te očekivane i predviđene emotivne reakcije - da kapiraš zašto bi neko osetio da je sjajno da od crne do bele kože dođe uz pomoć kozmetičkog proizvoda.

Ne pitaš me da li je ono u redu i da li nešto možda treba uraditi povodom toga, nego me pitaš imam li emotivne reakcije... Kakve to ima veze?

Isto je i na drugim mestima.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Аурор рече

Ne pitaš me da li je ono u redu i da li nešto možda treba uraditi povodom toga, nego me pitaš imam li emotivne reakcije... Kakve to ima veze?

Isto je i na drugim mestima.

Pitala sam tebe i druge da li vam je na emotivnom nivou jasna ova reklama... iskreno, očekivala sam najobičnije "ne, lično ne doživljavam crnce kao prljavije ljude sa lošijom kožom", prosto sam računala da niko rođen u Jugoslaviji nema takvu automatsku emotivnu reakciju... izgleda da grešim, jer nećeš da odgovoriš.

пре 18 минута, Juanito рече

Зашто би један Србин пристао да снима антисрпски филм? Паре, наравно. А при том не знамо да ли су црнкиње пристале да снимају баш те рекламе, или пак генеричке сцене које се после монтирају у разним рекламама.

Не знам да ли је реклама направљена са расистичким намерама. Можда стварно није. Али је дефинитивно болесна. Нормалном човеку онако нешто никада не би могло да падне на памет. Ко год да ју је осмислио је морон, ако није расиста. 

Na obe Dove reklame zaista deluje da su žene učestvovale bez jsne ideje o konačnoj formi. Na ovoj prvoj, obe su prosto skinule majicu; na drugo, stale su zajedno tri žene, vidi se da je ono iza "pre" (iza najtamnije žene) i "posle" (iza najsvetlije) dodato naknadno.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Muramasa рече

Recimo da je adekvatno plaćena, ili je manje sklona uvredi nego belci koji čekaju priliku da budu uvređeni u njeno ime.

пре 23 минута, Juanito рече

Зашто би један Србин пристао да снима антисрпски филм? Паре, наравно. А при том не знамо да ли су црнкиње пристале да снимају баш те рекламе, или пак генеричке сцене које се после монтирају у разним рекламама.

Не знам да ли је реклама направљена са расистичким намерама. Можда стварно није. Али је дефинитивно болесна. Нормалном човеку онако нешто никада не би могло да падне на памет. Ко год да ју је осмислио је морон, ако није расиста. 

да ли се неко од Црнаца бунио против рекламе, да ли су бојкотовали производе тог произвођача'? када је Ђуричко нпр. снимио филм са Анђелином, није баш да није испљуван у јавности, и ако је он само радио свој посао за паре.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, RYLAH рече

Можда и јеси у праву, али за сада су тврдње да се шведски систем буквално распада.

To moje tvrdnje nisu...

Imaju probleme koje disproporcionalno prave "Third World" migranti.

пре 41 минута, RYLAH рече

или од Перикла беше

Omiljen lik libertarijancima inače :)))

пре 42 минута, RYLAH рече

Дакле, нису се затварали, нису се плашили странаца, али јесу пазили да странци буду приморани да се интегришу у друштво, што је неко средње решење.

Da budeš oprezan (bar) mi deluje razumno ovde.

пре 44 минута, RYLAH рече

Ето, неко од деснице у Шведкој може да чита Солонов (или Периклов?) законик и тако да конструктиван предлог, уместо што баљезга о потентним мигрантима који краду, силују и којих је све више.

Sve ovo pretpostavljajući da je integracija moguća i da ovi to uopšte i žele.

пре 41 минута, Juanito рече

Искрено мислим да ту нема никаквог решења. Чиста пат позиција.

U pravu si.

Samo je pitanje šta će da bude kad se dođe do "kritične tačke".

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Paradoksologija рече

Pitala sam tebe i druge da li vam je na emotivnom nivou jasna ova reklama... iskreno, očekivala sam najobičnije "ne, lično ne doživljavam crnce kao prljavije ljude sa lošijom kožom", prosto sam računala da niko rođen u Jugoslaviji nema takvu automatsku emotivnu reakciju... izgleda da grešim, jer nećeš da odgovoriš.

Ako nemam emotivnu reakciju, znači da doživljavam crnce kao prljavije ljude sa lošijom kožom? Kuku...

Ovakvim razmišljanjem je takođe bezdušan, zli bigot svako ko ne deli "emotivne politike" bazirane na "emotivnim reakcijama". 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Снежана рече

да ли се неко од Црнаца бунио против рекламе, да ли су бојкотовали производе тог произвођача'? када је Ђуричко нпр. снимио филм са Анђелином, није баш да није испљуван у јавности, и ако је он само радио свој посао за паре.

Da, zovu na bojkot.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Аурор рече

Sve ovo pretpostavljajući da je integracija moguća i da ovi to uopšte i žele.

Сигурно да има шачица екстрема који не желе. Али верујем да је то веома мали проценат у односу на људе који би да им у новом окружењу буде што удобније. Зашто се са тим често не успева, питање је о ком студије могу да се праве. Али не мислим да је одговор у томе да они не желе да се интегришу.

пре 14 минута, Аурор рече

To moje tvrdnje nisu...

Imaju probleme koje disproporcionalno prave "Third World" migranti

Не бих да звучим као папагај, али код миграната нема било којих кривичних дела која су било како диспропорционална у односу на њихов број. Има терористичких дела која су везана за религију, али и то ретко кад праве мигранти. Најчешће су то друга или трећа генерација, статоседеоци у тим земљама.

И ту опет долазимо до питања због чега они ни после три генерације не могу да се интегришу. А то верујем да је питање које превазилази наше знање, јер бисмо морали тамо да живимо дуже време да бисмо имали праву слику :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Ako nemam emotivnu reakciju, znači da doživljavam crnce kao prljavije ljude sa lošijom kožom? Kuku...

Ovakvim razmišljanjem je takođe zli bigot svako ko nema "emotivne politike" bazirane na "emotivnim reakcijama".

Sad stvarno počinjem da brinem za tebe...

"Ne, nemam očekivanu emotivnu reakciju" je nešto što sam očekivala kao normalno, nešto što i ja delim - jer zaista mislim da NE postoji nekakva objektivna univerzalna ideja da crnci imaju objektivno "lošiju" kožu, naravno, i da ta vrsta rasizma teško da se primi kod nas.

A tvoji odgovori me sad prosto navode da pomislim da nikad ni na šta nemaš nikakvu priznatu i prihvaćenu emotivnu reakciju, što ne odlikuje ni psihopate... stvarno ne razumem potrebu da ovako odgovaraš.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Paradoksologija рече

Жено, престани да ме прогониш, пошто си модератор те могу да те блокирам, овим путем бих те најљубазније замолила да ми се не обраћаш, ако ниси до сад приметила, на игнору си.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...