Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Управо сада, Justin Waters рече

Ne budi smjesan. Ono sto je grizli postavio, u ovom momentu sa tehnologijom tuneliranja, da bi napravio za jedan oveci grad, kostalo bi zajedno i vise nego kompletan bruto proizvod SAD sve i da ti drzava da kompletno odrijsene ruke sto se tice poreza. Kao sto rekoh dosta vise price.

I kompjuter je nekad kostao 3000 dolara... imao 8 bajtova.... al slobodno trziste cini cuda... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Нормално, зато што никоме у нромалном свету не требају "брзе пруге" - јер свако има ауто. А ако иде негде даље, путује авионом.

Железница је пре свега корисна за превоз одређених врста роба, па је развијена у складу са тим.

То је само још један аргумент против државе - развијају непотребне ствари и погрешно усмеравају ресурсе.

Кад би овде у Холандији свако свуда ишао аутом, буквално би настао апсолутни колапс.

Предити то са Америком која је празна је смешно.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Justin Waters рече

Koja regulacija sprecava privatnika da napravi superefikasno letece auto i zeli da ga lansira u masovnu upotrebu, ali ga zla drzava sprecava?

Па авио саобраћај је једна од најрегулисанијих области.

пре 13 минута, Justin Waters рече

Lijepo sam te pitao da mi objanis sta je to "bolji put" koji bi napravio privatnik od onoga sto ima sada

Значи, само тражиш од мене да предвидим будућност и шта ће најпаметнији људи на свету да смисле... То ти је као да питаш некога 1940-те да ти предвиди тачно како ће да изгледа интернет и iPhone.

Не знам како би изгледао бољи пут, јер те ствари смишљају људи сто пута паметнији од мене. Али знам - на основу хиљаду пута поновљеног искуства - да приватници све праве боље од државе. Оно је била само једна илустрација од човека који је доказани иноватор и бизнисмен.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Иначе је железница у САД баш развијена супротно од ове Европе где су возови крш, спори, конекције слабе, једва да их има. :smeh1:

Нисам био у прилици да се укључујем у расправу и нећу, сад тек видех ову твоју поруку, само да додам.

Ко не зна да се железница у САД градила уз огромне подстицаје држава, округа и градова и наводи од свега баш железницу као ствар коју су самостално правили приватници, није озбиљан саговорник.

Да не помињемо да су велики железнички подухвати класична планска економија (Pacific Railroad Act на пример).

Са друге стране, нафтоводи јесу одличан пример приватне иновативности и иницијативе. Али масовни транспорт је био исплатив само у почетку, и то уз субвенционисање путева транспорта. Данас је ретко где исплатив.

Цитати стоп, Млађони стоп :)))

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Inace posto ste zaboravili.. slobodno trziste SPUSTA CENE i stvara INOVACIJE.
Kada ga nemas, nemas spustanje cena i stvaranje inovacija.

Cisto da se podsetimo ekonomije... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Ne budi smjesan. Ono sto je grizli postavio, u ovom momentu sa tehnologijom tuneliranja, da bi napravio za jedan oveci grad, kostalo bi zajedno i vise nego kompletan bruto proizvod SAD sve i da ti drzava da kompletno odrijsene ruke sto se tice poreza. Kao sto rekoh dosta vise price.

Да бре, Илон Муск је будала која не зна шта ради... Јави му да се не зезне човек.

После сам ја тврдоглав и нећу да слушам...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

Цитати стоп, Млађони стоп :)))

haha, ok :) 
Kad insistiras. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Кад би овде у Холандији свако свуда ишао аутом, буквално би настао апсолутни колапс.

Предити то са Америком која је празна је смешно.

Као што рекох - тамо где има потребе људи ће направити. Свакако је Холандија другачија од САД.

Само сам хтео да разјасним ту примедбу како "Америка нема брзе пруге". Немају зато што им не треба.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Да бре, Илон Муск је будала која не зна шта ради... Јави му да се не зезне човек.

A zamisli tek koliko je elona muska puklo zbog "red tape" regulacija i visokih poreza.. ovaj jedan imao srece.
Inace gledam sad kako ga drzava subvencionise, uleteli da malo signaliziraju vrlinu, pa ce da bude posle - NE BI ON TO GRADIO BEZ SUBVENCIONISANJA DRZAVE.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Иначе је железница у САД баш развијена супротно од ове Европе где су возови крш, спори, конекције слабе, једва да их има. :smeh1:

Inace Ameri ne zaostaju samo u zeljeznici, nego i u aviontransportu: 

Po sredjenosti aerodroma nema ih u prvih deset http://www.worldairportawards.com/Awards/worlds_best_airport.html

Po najboljim aviokompanijama ne znam ima li ijedna u prvih 50 http://time.com/money/4700046/best-international-airlines-2017/, ako da u prvih 10 sigurno nema nijedna americka. 

Ah da trziste nam potrebu za dobrom avio uslugom, niti ugodnim i sredjenim aerodromima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Ah da trziste nam potrebu za dobrom avio uslugom, niti ugodnim i sredjenim aerodromima. 

To ona izuzetno regulisana industrija gde te skidaju do gaca kada ulazis na avion i gde je prakticno nemoguce da bilo koji novi igrac udje u pircu? 
Pa bas me cudi.... 

Drzavnim regulacijama unistis trziste aviosabracaja... i onda krivis trziste za posledice drzavne intervencije. Par exelance. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Drzavnim regulacijama unistis trziste aviosabracaja... i onda krivis trziste za posledice drzavne intervencije. Par exelance. 

То је онај рад - "а Ђура ће ти опростити што те је тукао"... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Преко 60% "његовог" свемирског програма се финансира из јавних фондова (и много више ако се узме у обзир да су већина његових добављача такође на државној сиси). Ништа он не прави од својих пара.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Преко 60% "његовог" свемирског програма се финансира из јавних фондова (и много више ако се узме у обзир да су већина његових добављача такође на државној сиси).

Нормално, кад не може другачије.

Управо сада, RYLAH рече

Ништа он не прави од својих пара.

То већ није тачно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...