Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 4 минута, Милан Ракић рече

Русољубље. А!?

Haha, jok... Bugarski! :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Управо сада, Млађони рече

Drustveni ugovor onako kako ga predstavljaju Hobs i Ruso jeste glupost. Citaj vise loka. Pocni od wikipedije. 

Молим те престани да се бламираш. Посебно кад се гађаш именима философа о којима појма немаш.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Не лупај, леба ти. Сад се већ толико бламираш да ми није ни забавно да те оповргавам јер се ради о материји која је занимљива за можда троје људи на форуму па нема сврхе.

Ako ides na kopaonicku skolu prirodnog prava manje jedi cevapa vise slusaj. Tamo ima mnogo vise ljudi kojima je to zanimljiva materija, samo pazi da se ne izblamiras ko kod mene. :) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Млађони рече

Gluposti, samo posmatram teritoriju srbiji kao privatno vlasnistvo gradjana srbije. Teritoriju nemacke kao privatno vlasnistvo gradjana nemacke. 
Ti nekako sve vreme odbijas da je ta teritorija njihova podeljena privatna svojina a tvoji drugari pricaju kako je to glupost. 

Одбијам зато што је то потпуна глупост. То је својина политичара и шта они одлуче, ти можеш само да следиш, или идеш у затвор. Нешто се не сећам да на мојој приватној својини неко други може да ми нареди како треба да се понашам. Ерго, територија Србије није моја приватна својина. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Одбијам зато што је то потпуна глупост. То је својина политичара и шта они одлуче, ти можеш само да следиш, или идеш у затвор. Нешто се не сећам да на мојој приватној својини неко други може да ми нареди како треба да се понашам. Ерго, територија Србије није моја приватна својина. 

Pa dobro onda se tu u tom principu ne slazemo. Ja mislim daj e to tvoja svojina koja je trenutno okupirana od strane politicara nasilnim metodom. 
Kao kada ti lopov protivpravno prisvoji auto... a ti si nemocan da uradis bilo sta.

ako te iskreno zanima moje misljenje ( ali sumnjam) jeste da moras da pravis kompromise sa politikom. Ako hoces da stopiras socijalnu drzavu ( a ja to iskreno hocu) moras da napravis kompromis sa migracijama. Kada stopiras socijalnu drzavu mozes otvoriti granice 100 %.

I nisam jedini lbiertarijanac koji to misli. To misli i friedman, vec sam kacio njegove klipove o tome. DA ne mozes imati slobodne granice (kako ti hoces) i socijalnu drzavu istovremeno jer je to put za propast. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Теорија о "уговору" који нико није потписао, ни видео, нит има појма шта у њему пише... :)

c609db21075fd48871d75349ca0be805ea614ef6

Ajde bre grizli, nemoj da se blamiras!
Sta ti znas o tome... Rylah je zavrsio pravni fakultet i radi u bransi mora da je jako upucen ufilozofiju prava... mislim NEMOGUCE DA NIJE. :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Pa dobro onda se tu u tom principu ne slazemo. Ja mislim daj e to tvoja svojina koja je trenutno okupirana od strane politicara nasilnim metodom. 
Kao kada ti lopov protivpravno prisvoji auto... a ti si nemocan da uradis bilo sta.

ako te iskreno zanima moje misljenje ( ali sumnjam) jeste da moras da pravis kompromise sa politikom. Ako hoces da stopiras socijalnu drzavu ( a ja to iskreno hocu) moras da napravis kompromis sa migracijama. Kada stopiras socijalnu drzavu mozes otvoriti granice 100 %.

I nisam jedini lbiertarijanac koji to misli. To misli i friedman, vec sam kacio njegove klipove o tome. DA ne mozes imati slobodne granice (kako ti hoces) i socijalnu drzavu istovremeno jer je to put za propast.

Znači, ako bi bi Nemačka sutra ukinula sve aspekte socijalne države, tebi bi bilo skroz ok da u nju odmah posle toga uđe X miliona muslimana?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Znači, ako bi bi Nemačka sutra ukinula sve aspekte socijalne države, tebi bi bilo skroz ok da u nju odmah posle toga uđe X miliona muslimana?

Da. Tacno tako.
Jer bi svi ti muslimani koji tada udju mrali da rade i saradjuju i staraju se o sebi. Morali bi da se integrisu u drustvo i kulturu da bi dobili poslove. 

Ovako -  ne moraju, mogu da grade svoje geto zajednice. 

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, GeniusAtWork рече

Саудијска Арабија је највећи спонзор исламског тероризма на планети. А плус је држава где се људима секу главе због враџбина и каменују жене због прељубе.

Saudijska arabija kao drzava nije spozor islamskog terorizma. 
Pojedini saudijci iz saudijske arabije su sponzori islamskog terorizma.
Saudijska arabija kao drzava ne, cak saradjuje sa Amerikom na suzbijanju istog. 
>> http://thehill.com/policy/defense/324391-saudi-arabia-offers-to-contribute-troops-to-isis-fight

Ovo ostalo jeste tacno, ali isto vazi i za Iran. U iranu ako si stariji od 18 godina i uhvate te u homoseksualnom aktu kazna je smrt. 

I onda dodaj na to da imas dve zemlje koje su oboje uzasne teokratske diktature, koje seku glave ljudima za stvari kao sto je homoseksualizma jedna od njih hoce nuklearku. 

Koja ti je veca opasnost? Ova sto samo sece glave kod sebe, ili ova sto sece galve ali oce i da ima nuklearku? 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Млађони рече

Da. Tacno tako.
Jer bi svi ti muslimani koji tada udju mrali da rade i saradjuju i staraju se o sebi.

Ok.

пре 12 минута, Млађони рече

Morali bi da se integrisu u drustvo i kulturu da bi dobili poslove. 

Ovako -  ne moraju, mogu da grade svoje geto zajednice. 

Ovo ne bi morali... kakve veze ima socijalna država sa integrisanjem u kulturu i time da li neka grupa pravi geto zajednice?

Ali eto da ne raspravljamo bez potrebe o tome, mogu i da preformulišem pitanje:

Ako bi bi Nemačka sutra ukinula sve aspekte socijalne države, tebi bi bilo skroz ok da u nju odmah posle toga uđe X miliona muslimana i da zadrže svoju kulturu?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Avocado рече

Ovo ne bi morali... kakve veze ima socijalna država sa integrisanjem u kulturu i time da li neka grupa pravi geto zajednice?

Ali eto da ne raspravljamo bez potrebe o tome, mogu i da preformulišem pitanje:

Ako bi bi Nemačka sutra ukinula sve aspekte socijalne države, tebi bi bilo skroz ok da u nju odmah posle toga uđe X miliona muslimana i da zadrže svoju kulturu?

Ja mislim da bi morali da se integrisu u kulturu, jer iskreno sumnjam da ce neko da ti da posao ako dodjes tamo i pripovedas serijat. 
Niti ce ijedan privatni fond da ti pomaze ako nemas poslove. Mislim da su glavni razlozi neintegracije - socijalna davanja. 

Zato nemamo puno problema sa ranijim muslimanima, i zato su prvi talasi migracija - znacajno manje radikalni od sledecih ili njihovih potomaka. Jer su prvi talasi migracija bili ljudi koji su dosli tamo da rade i u interesu im je bilo da batale islamske socijalne norme. 

To je naravno moje misljenje. Nemam neke dokaze sve je cista spekulacija na osnovu principa u koje verujem. 

Problem je u tome sto mislim da je tvoje drugo pitanje nemoguc scenario. Onda bi to znacilo da nista o libertarijanizmu sto verujem nije nikako istina i propali bi jako brzo. 

Inace vodim se pretpostavkom da smo do sad makar dosli do sporazume da ja kada kazem KULTURA mislim na serijatske socijalne norme a ne na hranu, narodne igre, pripovetke, stil oblacenja ili slicno. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Млађони рече

Ja mislim da bi morali da se integrisu u kulturu, jer iskreno sumnjam da ce neko da ti da posao ako dodjes tamo i pripovedas serijat. 
Niti ce ijedan privatni fond da ti pomaze ako nemas poslove. Mislim da su glavni razlozi neintegracije - socijalna davanja. 

Zato nemamo puno problema sa ranijim muslimanima, i zato su prvi talasi migracija - znacajno manje radikalni od sledecih ili njihovih potomaka. Jer su prvi talasi migracija bili ljudi koji su dosli tamo da rade i u interesu im je bilo da batale islamske socijalne norme. 

To je naravno moje misljenje. Nemam neke dokaze sve je cista spekulacija na osnovu principa u koje verujem. 

Problem je u tome sto mislim da je tvoje drugo pitanje nemoguc scenario. Onda bi to znacilo da nista o libertarijanizmu sto verujem nije nikako istina i propali bi jako brzo. 

Inace vodim se pretpostavkom da smo do sad makar dosli do sporazume da ja kada kazem KULTURA mislim na serijatske socijalne norme a ne na hranu, narodne igre, pripovetke, stil oblacenja ili slicno.

Ok, ali pitam te zbog tvoje ideje da se Friedman slaže sa tobom... svestan si da on u klipovima koje si postavio apsolutno ne pominje kulturu i da priča da je imigracija baš super? :)

Za razliku od tebe koji ovo sve prevashodno posmatra kroz pitanje da li će ovi da uprljaju neku šatro superiornu kulturu, Friedman to i ne pominje... pa je malo bzvz da imaš uobrazilju da se on sa tobom slaže, zar ne?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Ok, ali pitam te zbog tvoje ideje da se Friedman slaže sa tobom... svestan si da on u klipovima koje si postavio apsolutno ne pominje kulturu i da priča da je imigracija baš super? :)

Ali isto tako prica kako welfare state stimulise LOSU migraciju. 

Nazalost jedan klip nije izgleda dovoljan da bi razumeo ceo libertarijanski argument.

Svi libertarijanci (sa kojima sam ja razgovarao o tome)misle da postoji dobra i losa migracija i dobri i los migranti.
Dobri migrant bi bio osoba koja dodje da radi u usa.
Los migrant bi bio osoba koja dodje da pljacka u usa.

Uzroci sto imamo losu migraciju su oblikovani u tri stvari
- Kriminalizacija narkotika. Krimnalno trziste narkotika stimulise kriminalce (naprimer tijuana kartel) da dodju u usa pobiju konkurenciju i zarade pare.
- Welfare state - stimulisu ljudi da dolaze da bi se ogrebli dzabe pare u usa i lepsi zivot na tudj racun.
- Ilegalno oruzije to jest poteskoce u nabavljanju oruzija - motivise migrante koji hoce da kradu i pljackaju da to rade.

Drugim recima, ja, friedman i oni koje sam ja citao smatraju da ova tri faktora doprinose negativnoj migraciji. 
Ako izgradimo drustvo gde nemamo welfare state, gde je posedovanje oruzija lakse i narkotici su legalni - stimulisace samo pozitivne migracije. 

U klipu koji sam ti dao, friedman prica o tome kako welfare state stimulise negativne migracije. 
I kako ne mozeda imamo otvorene granice i welfare state.

Pricao je o jos nekim stvarima. 

Kulturu(socijalno politicke norme) sam ja ubacio, kao nadogradnju na taj argument. Jer mislim da je trenutno stanje u svakj drzavi neka prosecna kulturno-politicka norma koja vlada.

Naprimer kod nas je kulturno-politicka norma kult licnosti. Zato zivimo ovako kako zivimo. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Los migrant bi bio osoba koja dodje da pljacka u usa.

Indijanci likes this.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...