Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 минут, Branka62 рече

Dakle, odgovor je: Da?

Одговор је - није требало да се иде у рат и побије милион људи да би укинули нешто што је нестајало само од себе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 13 минута, Аурор рече

Čitam ja, često ti ne ide u prilog ni ono što sam okačiš.

*Koje uopšte nisu bile centralne banke u savremenom smislu, koje su bile privremene, zbog ratova i nisu kontrolisale preko 20% valute.

Jeste, ali malo sutra.

*Ne i income tax u savremenom smislu, on je tu od 1913.

(To se lepo videlo crvenom bojom na dijagramu članka koji si dao, što si izabrao da ignorišeš)

Све сам ти поставио. Кукај до сутра што су ти се срушили либерални снови, али цифре и референце не лажу.

Или је можда и паљење Вашингтона лаж да би набедили Медисона да је водио освајачки рат? :D

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Одговор је - није требало да се иде у рат и побије милион људи да би укинули нешто што је нестајало само од себе.

Taj rat je upravo svedočanstvo o tome da ropstvo nije nestajalo samo od sebe... šta više, južnjaci su bili spremni upravo na rat sa nadmoćnijim neprijateljem samo da se ropstvo ne bi ukinulo...

Inače, procenjuje se da ima između 20 i 40 miliona robova danas. Toliko o nestajanju...

https://en.wikipedia.org/wiki/Contemporary_slavery

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Аурор рече

Pa nije to bio miroljubivi kontra-protest, zna se šta bi bilo...

"zna se ko krade u ovoj zemlji..."

3DDktkqTURBXy83ZjFkNzU2YWUwMWE3Mzc0YWYxO

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Taj rat je upravo svedočanstvo o tome da ropstvo nije nestajalo samo od sebe... šta više, južnjaci su bili spremni upravo na rat sa nadmoćnijim neprijateljem samo da se ropstvo ne bi ukinulo...

Наравно да није, потпуно си изврнуо ствари. Јужњаци су бранили своје градове од инвазије, а не ропство. Они су се бранили, а север је нападао. Бесмислено је рећи они су били "спремни на рат" кад су ови други претили и повели агресивни рат...

Ропство би било укинуто у сваком случају и без рата.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

A kako su oni to mogli da znaju sve i da je tacno? 

Robovi kao sto znamo nisu ziveli po hotelima vec su smatrani nizom khm rasom, sto znaci da si mogo da mucis silujes ili ubijes roba bez odgovornosti (sto su juznjaci sa osobitim zadovoljstvom i praktikovali)... U takvoj klimi ti predlazes da sve ostane kako jeste jer postoji mogucnost da ce se kroz stotinak godina situacija resiti sama od sebe?

Pa ja i da sam ziveo tada i da znam da ce robovlasnistvo samo od sebe da se zavrsi, opet bih se borio protiv ljudi koji druge osobe smatraju robovima...

Ono sto zapravo "nije trebalo" da se radi jeste da se ti jadni ljudi uopste dovode  u USA a kad su vec dovedeni, ono sto "nije trebalo" je da nije trebalo da i toliko dugo traje...  A ti kazes nije trebalo da ratuju... trebalo je da ratuju... mnogo ranije i mnogo vise.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Grizzly Adams рече

Дођем ја сад и опалим те у главу, ти ми узвратиш, а ја кажем - "аха! спреман си и да се бијеш!" :smeh1:

Nope... adekvatan primer je:

- sad ću da te sprečim da držiš robove...

- ako to uradiš ja više neću da se družim sa tobom da bih i dalje mogao da držim robove...

- ako to uradiš ja ću da te izudaram...

- ima da držim robove i po cenu batina, odoh ja, a ti me napadni ako smeš!

- ok, ako si spreman i da se biješ da bi zadržao robove, onda ću lepo da te istamburam!

Цитат

Наравно да није, потпуно си изврнуо ствари. Јужњаци су бранили своје градове од инвазије, а не ропство. Они су се бранили, а север је нападао. Бесмислено је рећи они су били "спремни на рат" кад су ови други претили и повели агресивни рат...

Južnjaci su živeli u zajedničkoj državi i izašli iz nje znajući veoma dobro da sledi rat SAMO DA BI BRANILI SVOJE ROBOVE!

Цитат

Južnjaci su navodili upravo potencijalnu zabranu robovlasništva kao razlog za otcepljenje... te Miki Maus revizije istorije su zaista besmislene...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

A kako su oni to mogli da znaju sve i da je tacno? 

Robovi kao sto znamo nisu ziveli po hotelima vec su smatrani nizom khm rasom, sto znaci da si mogo da mucis silujes ili ubijes roba bez odgovornosti (sto su juznjaci sa osobitim zadovoljstvom i praktikovali)... U takvoj klimi ti predlazes da sve ostane kako jeste jer postoji mogucnost da ce se kroz stotinak godina situacija resiti sama od sebe?

Pa ja i da sam ziveo tada i da znam da ce robovlasnistvo samo od sebe da se zavrsi, opet bih se borio protiv ljudi koji druge osobe smatraju robovima...

Ono sto zapravo "nije trebalo" da se radi jeste da se ti jadni ljudi uopste dovode  u USA a kad su vec dovedeni, ono sto "nije trebalo" je da nije trebalo da i toliko dugo traje...  A ti kazes nije trebalo da ratuju... trebalo je da ratuju... mnogo ranije i mnogo vise.

Па види, да сад рецимо Тексас уведе ропство и почне људе да затвара у кавезе ја би био за то да се спрече насилно, јер су покренули насиље.

Али морамо да гледамо историјски тренутак. Институција ропства постојала је хиљадама година. И, хвала Богу, у то време смо се довољно цивилизовали да га постепено укинемо. У то време широм света ширила се аболиција, земље су једна за другом практично сваки дан по једна укидале ропство и остале превазиђене ствари. Нема апсолутно никакве сумње да би се то десило и у свим државама САД. Било је дословно питање дана.

Понављам - колико год ропство било грозно, побити милион људи је исто тако грозно.

То је то, уморио сам се... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Нема апсолутно никакве сумње да би се то десило и у свим државама САД.

Ovo se zove "naknadna pamet".

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Branka62 рече

Ovo se zove "naknadna pamet".

Не, то се зове само логика. Погледај шта се дешавало у другим државама и уопште западној култури, филозофији итд. од почекта XIX века и видећеш да ропство није имало апсолутно никакве шансе да преживи крај XIX века. Говорим о западном свету, наравно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

ја би био за то да се спрече насилно

:unbelieveble:A šta je sa njihovim prirodnim pravom da budu robovlasnici i kakve su to sad nasilne nelibertirijanske metode a ti lično nisi ugrožen jer živiš recimo i Kaliforniji?Otkud ta nasušna potreba za nasilnim nametanjem sistema vrednosti drugima?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Sta ti znaci ova recenica i sta bi s njom da opravdas? 

Ukinuli su ga vec bili sjevernjaci i htjeli to primjeniti na kompletnu SAD i juznjaci se pobunili i odlucili ratovati da zadrze to. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...