Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 14 минута, RYLAH рече

Барем буди истрајан кад нешто почнеш. Немој да стајеш на пола кад год неко то означи оним што јесте, па после опет кренеш нешто слично, и опет се чудиш што сви мисле о твојим ставовима оно што јесу.

Ако ништа друго, што отворенији буееш, лакше ћеш да видиш те ставове у целости, и да ли ти одговарају или не.

Ja sam žrtva velike konfuzije...

Подели на овим сајтовима

On 7/30/2017 at 18:50, GeniusAtWork рече

ОК, и какве то везе има са целом овом причом? Је ли Трамп изнео неки доказ да су трансродни психофизички мање способни од осталих да служе у војсци и да су зато ризик? Или да се некада нешто непланирано десило у некој операцији због њих? Није, него су му изговор трошкови за које се одмах испоставило да су безначајни (а војска иначе нема разноразне глупе трошкове које нико не помиње, него само су им само транџе оптерећење за буџет). Али шта друго и очекивати од лика коме сметају муслимани, хиспаноси и све редом што се не уклапа у његов мехур...

Има, јер је аргумент који је Трамп изнио да су трошкови везани за транс особе неосновани за војску ( пази, није рекао да су трошкови превелики и неподношљиви, него да су неоправдани - тј. немају системско оправдање ). Исто као што би били трошкови нпр. операције очију за ћоравце попут мене, ако бисмо хтјели служити. Зашто мијењати чтиав систем ради процентуално небитног дијела апликаната? Док се не постигне друштвени консензус = једноставније је боље.

Учитавам мало и нечега што Трамп сигурно није имао на уму, али се јако добро калеми на његово просто "војска не треба да сносни трошкове невојне проблематике". А не може се негирати да је питање транс особа у војсци прије свега идеолошка проблематика, као што су били гејеви. Кад је друштво прихватило гејеве, нису били проблем за војску. Али док их друштво није прихватило - јесу били. "Мање црнаца - мање расизма" ипак има зрнце истине у себи :ani_biggrin: А ето, исто је било и са црнцима. Док нису постали генерално прихваћени од стране бијелаца, војска је што из предрасуда а што  и из једноставности их раздвајала. Расизам се правдао практичним разлогом - који је ипак био донекле истинит - да би то нарушавало морал бла бла трућ трућ. И док се не ријеше идеолошка питања, не треба их неријешене мијешати са војском.

Подели на овим сајтовима

On 7/30/2017 at 21:03, cloudking рече

Ne zanosi se.

Da postoji plan pojednostavljenja vojske onda bi postojao plan pojednostavljenja vojske a ti bi mogao da nam predocis spisak od oko hiljadu planiranih koraka ka tom pojednostavljenju... jedan od tih koraka bi bio uklanjanja transrodnih osoba iz redova vojske.

To kao sto znamo nije slucaj, ovde se radi o konkretnom targetiranju odredjene grupe ljudi koje se providno farba nekakvim pojednostavljenjem vosjke... sio mi ga djura... mene dodatno nervira sto vodjine pristase gutaju takva obajsnjenja i pored njihove ocigledne providnosti... mislim, nije se ni potrudio da smisli neki jak razlog, provalio covek da vise ne mora ni da se trudi... sve radi po principu "ma radi sta oces i kazi da tako treba"

I stvarno... prolazi mu...

Не заносим се уопште.

Трансродне особе су тренутно врућа тема у америчкој политици, као што су гејеви били задње двије деценије. Ни гејеви нису добили апсолутно равноправан третман све до недавно под Обамом. Прије тога се водила деценијска борба око њиховог прихватања у друштву, и док лијевица није коначно побиједила конзервативне хришћане у културној дебати реформа војске у том погледу није била ефективна. Тек када су и Републиканци попустили са "геј бешингом" гејеви су престали бити проблем за структуру војске - јер је друштво ријешило питање.

Хебига, таргетирани су. И шта хоћеш сад? Да одмах гураш прст у око онима којима трансексуалци сметају? Да вриштиш како су затуцани.. трансфоби? Да им говориш да су овакви онакви и глупи и тупави... и онда да се они још више заинате, јер су се ионако тек захуктали? Трамп је изабран због тог ината. Нека га, има добар и разуман аргумент - прекомпликовано је да се трансексуално питање уплиће у војску ако ствара контроверзе унутар саме војске. Кад друштво одлучи којој ће се идоелогији приклонити - конзервативној или прогресивној, онда нека се дјела.

Далеко сад да је Трумпоња све ово имао на виду, али ово су такође посљедице његове одлуке. У свкаом случају, ради се о веома минорном броју популације и ради се о томе да им се забрањује да само служе у војсци. Ем што их има мање од 1%, ем што их ни пола не служи у војсци нити жели да служи... ово је заиста непостојећи проблем. Док Трумпоња чини да медији и либерали пошизе, он ради своје. Или покушава... Смијенио је брдо људи у задње вријеме :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Grizzly Adams рече

Што се "поштовања симбола" тиче, има пуно људи у САД који су "патриотски" настројени и воле те ствари, али исто тако има и оних које за то није брига, чак се и отворено ругају застави, химни, прецедницима итд. И то се подразумева код њих да је нормално. Не значи сад да ће неки Џек Реднек да те подржава у томе, вероватно ће да те "погледа попреко", али ти не може ништа.

Чини ми се да је недавно Хилари Клинтон предлагала неки нови закон који би кажњавао те ствари, али је то наравно одбијено као неуставно.

Запањио би се рационалом овдје у домовини за кажњавање скрнављења заставе.

Једна од ријетких ствари у којима се апсолутно слажем са либертаријанцима је то да само САД у западном свијету имају праву слободу говора. Европа има само јако либералне границе дозвољеног говора.

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Аурор рече

Ja sam žrtva velike konfuzije...

MEME.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Аурор рече

Evo kako to izgleda, ako ne znaš:

(Warning)

Hide contents

Знам, знам. Знам и како некад знаш зазвучат. Ако ти сви око тебе говоре да мало лупаш као нацош, колике су шансе да су сви ти људи у криву а ти један у праву?

Буди срећан што смо браћа по мимовима, па ти покушавам кроз шалу указати да би мало могао пажљивије бирати ријечи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ћириличар рече

Знам, знам. Знам и како некад знаш зазвучат. Ако ти сви око тебе говоре да мало лупаш као нацош, колике су шансе да су сви ти људи у криву а ти један у праву?

Mišljenje većine nema veze sa tim... Ni generalno sa tačnošću.

It matters not.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Аурор рече

Mišljenje većine nema veze sa tim... Ni generalno sa tačnošću.

It matters not.

Има. Двије главе су умније од једне. Други виде оно што ти не видиш, знају што ти не знаш. Па ако постоји скоро па консензус међу другима глее твојих погледа, а ти знаш да ниси такав каквим понекад посумњају, можда је проблем у твојој презентацији себе? Или можда јеси такав али то не схваташ?

#JBPlessons

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ћириличар рече

Двије главе су умније од једне.

Ovo ostaje da bude dokazano... Ne verujem u ovo.

Grupa je umna onoliko koliko je njena najumnija glava, pretpostavljajući da se voljom većine neće odlučiti nešto drugo (što se uvek desi gde je princip vladavine rulje).

пре 17 минута, Ћириличар рече

Па ако постоји скоро па консензус међу другима глее твојих погледа, а ти знаш да ниси такав каквим понекад посумњају, можда је проблем у твојој презентацији себе?

Mogu svi da nešto misle i da ne bude tačno, a može i niko da ne misli nešto, pa da bude.

пре 22 минута, Ћириличар рече

#JBPlessons

:dobro:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Аурор рече

Ovo ostaje da bude dokazano... Ne verujem u ovo.

Grupa je umna onoliko koliko je njena najumnija glava, pretpostavljajući da se voljom većine neće odlučiti nešto drugo (što se uvek desi gde je princip vladavine rulje).

Причамо о интерперсоналном нивоу, не националном. Рационализујеш нешто што је јасно к'о дан.

Група је умна онолико колико је складна и квалитетна у агрегату.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...