Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 2 минута, Аурор рече

Bolje bi vam bilo da me primite na umetničku akademiju koju želim :D

Po pitanju mog pitanja o Orkama, jel te makar malo sramota sada? :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

On 7.7.2017. at 22:47, Avocado рече

Kako nisam... pročitao odavno... i nigde u Novom Zavetu ne piše da Stari Zavet "даје историјски извештај о неком давном времену и народу који је имао такав закон."... šta više, taj vaš osnivač religije čiju interpretaciju pominješ, baš eksplicitno kaže da nije došao da ukine taj zakon i da ni najmanjeg slovca iz tog zakona neće nestati dokle postoji zemlja...

Mislim, to piše u vašim svetim knjigama... a to kako vi to interpretirate je sasvim druga stvar... i kao što rekoh, meni je baš drago što to interpretirate tako da npr. gejeve ne treba ubiti... doduše, trebalo vam je malo duže vremena za tu konkretnu interpretaciju, ali ste ipak stigli do toga... stići će i muslimani... imali su malo lošiji i kasniji start...

Prvo zakon je uveden tamo gde ljubavi više nije bilo. Jer tamo gde je ljubav tamo je svaki zakon suvišan.

Posle pada ljudskog roda uveden je stari zakon. Da bi se razumevalo starozavetno pismo treba razumeti Novi Zavet Boga sa čovekom.

Hristos je rekao da će nebo i zemlja proći ali da Njegove reči neće proći.

Hristos nije došao da ukine stari zakon koji je bio zakon jer ljubavi u ljudima više nije bilo, nego da ga ispuni i podigne zajedno sa Sobom u Krsnu Žrtvu u smrt i vaskrsenje Novog Zaveta.

Starim zavetom nijedan čovek se ne može opravdati to Hristos jasno svedoči, dakle ti možeš držati svako slovo zakona starog ali opravdati se ne možeš jer ponavljam on je i donešen zato jer  ljubavi među ljudima nije bilo više.

Ispunjenje zakona jeste onaj momenat kad Hristos taj zakon uzdiže i podiže na sebe umire sa njim i vaskrsava sa Novim Zavetom, sa vaskrsenjem koji oprašta sve grehe, jer stari zavet iako ga držiš, tebe ne opravdava jer je tvoja grešnost već u njemu utkana, ponavljam zato je i donešen.

Kada Hristos kaže da će se sve svršiti ne misli na kraj sveta, nego na početak eshatološke realnosti, realnosti večnoga života opravdanog u veri u Hrista koji oprašta očišćava ljudsko zlo i vaskrsava ga kao novo nebesko telo, vaskrslo duhovno telo nove materije koja je u Njemu i gde On Sam može da prebiva u nama.

Stari zavet je bio loš, to su zakoni jer ljubavi u ljudima nije bilo, to je zatvorski zavet, to su pravila zatvorenih mrtvih razbojnika i ti zatvorenici se nisu mogli opravdati za svoja nedela samo zato što su poštovala zatvorske zakone, dok god nije došao Hristos ispunio sve te zakone uzevši ih na sbe i da mogućnost zatvorenicima da se verom i tim zakonima opravdaju u Njemu, jer je On taj koji oprašta jer je On taj koji je uzeo zakon na sebe ispunio ga umro sa njim i vaskrsao u Novom Zavetu u novoj tvari.

Zato je stari zavet zakon za bezakonike, zakon za razbojnike koji su izgubili ljubav i zbog toga dobili pravila (zakon).

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Аурор рече

Jel tebe nije sramota da nazivaš normalne ljude nacistima?

Im a simple man... i see a nazi i say "hey, hi nazi"

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Аурор рече

Ne, što?

Sto se pravis blesav i pokusavas decijim fkrama da izbegnes odgovor na pitanje koje vrlo ocigledno raskrinkava svu propagandu kojom se sluzis da zamaskiras svoj nacizam. Nista drugo, cini mi se... :D

Подели на овим сајтовима

On 7/7/2017 at 22:47, Avocado рече

i kao što rekoh, meni je baš drago što to interpretirate tako da npr. gejeve ne treba ubiti...

Гејеве не, ал такве ко ти дефинитивно треба!

Инквизиција је својевремено одрадила много доброг посла. Сво зло и дегенерисање је кренуло откад смо је укинули!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...