Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 минут, Juanito рече

А какве везе има породица и зашто је европска породица супериорна? 

Немам појма, ја то нисам реко.

Цело време сам мислио да се ради о "породици народа", како се обично користи за те неке народе са сродном културом. Кад сте почели о браку остао сам тотално збуњен...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 18 минута, Аурор рече

Građanske slobode, neugroženost od strane države, niska stopa kriminala, vladavina prava, sloboda govora i imovine, stabilne i nezavisne institucije, slobodno tržište...

Mogućnost da čovek razvije kreativne i druge potencijale. Druge zemlje su dobre za pojedinca samo onoliko koliko ovoga ima u njima.

E tu sam te cekao. Ne postoji drzava na svijetu niti je postojala u kome su objedinjeni svi ovi elementi. Negdje imas slabiji upliv drzave, ali visu stopu kriminala, negdje imas manju stopu kriminala ali veci upliv drzave itd...

Nego ono sto izvodis iz principa slobode, poput gradjanskih sloboda, vladavine prava, sloboda govora itd...postoji ponajvise zbog ljevicarskih ideja. Nisu se tradicionalisti borili za smanjenje radnog vremena, veca prava za zene, pravo zene na puni politicki angazmana, slobodu govora itd...vec socijalisti. Ono cime se danas dicimo u mnogme je poteklo na temeljima prosvetitetljstva, humanizma da bi na kraju zavrsilo sa francuskom revolucijom. Jacanje sekularizma i otklon od tradicionalno jakog upliva vjerskih institucija u upravljanje drustvom i petljanje u drzavne poslove utro je put i ka vecim gradjanskim slobodama i pravima. 

Stvari dakako nisu ni toliko jednostavne. U jednom represivnom Sovjetskom Savezu zene su imale veca politicka prava nego mnoge zapadno evropske drzave u to vrijeme. Cak i prije Sovjetskog Saveza bilo je nekih pomaka u carskoj Rusiji u promicanju prava zena na pun politicki angazman. 

Prema tome kada krenes da velicas moderne tekovine "Zapadnog svijeta"... samo se sjeti mrskih ljevicara. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Немам појма, ја то нисам реко.

Цело време сам мислио да се ради о "породици народа", како се обично користи за те неке народе са сродном културом. Кад сте почели о браку остао сам тотално збуњен...

12:smeha:

Јок брате. ”Теорија је” да су супериорни европски, плави, тата, мама и деца.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Juanito рече

На пример по породици и одсуству #дегенерације...

Ono se odnosilo na degeneraciju u standardima lepog... Ne ono što ti misliš.

Jer ovo što se dešava drugde i što možemo da vidimo, se takođe dešava i u umetnosti, samo što se tu mnogo bolje vidi. To je taj isti poduhvat de(kon)strukcije, "progresa" itd.

O čemu se radi? To je zato što ovi ljudi ne veruju u lepo po sebi, objektivno, nego je i lepota "socijalni konstrukt". Ili kako kaže jedna mi drugarica umetnica: "Zadatak moderne umetnosti nije da daje odgovore, nego da postavlja pitanja". :)

received_1369583089786001.jpeg

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

U jednom represivnom Sovjetskom Savezu zene su imale veca politicka prava nego mnoge zapadno evropske drzave u to vrijeme.

Осим што су морале да траже дозволу од комитета да се преселе из једног села у друго.

А да путују преко границе нису могле ни да сањају. Ни да читају недозвољене књиге. Ни да кажу ако се не слажу са диктатором.

Стварно су имале већа права...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

"Некада се сматрало да је уметност из других култура мање софистицирана од наше, али данас смо схватили како су у ствари једнаке".

Kako ne... ;)

received_1335852853159025.jpeg

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Аурор рече

Ono se odnosilo na degeneraciju u standardima lepog... Ne ono što ti misliš.

Jer ovo što se dešava drugde i što možemo da vidimo, se takođe dešava i u umetnosti, samo što se tu mnogo bolje vidi. To je taj isti poduhvat de(kon)strukcije.

O čemu se radi? To je zato što ovi ljudi ne veruju u lepo po sebi, objektivno, nego je i lepota "socijalni konstrukt". Ili kako kaže jedna mi drugarica umetnica: "Zadatak moderne umetnosti nije da daje odgovore, nego da postavlja pitanja". :)

received_1369583089786001.jpeg

Mnogo lep taj Almatadema levo. Uzgred, zar on ne spada u "modernu" umetnost? ;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Осим што су морале да траже дозволу од комитета да се преселе из једног села у друго.

А да путују преко границе нису могле ни да сањају. Ни да читају недозвољене књиге. Ни да кажу ако се не слажу са диктатором.

Стварно су имале већа права...

Govorim o bavljenju politikom i pravom glasa. Ali pustimo SSSR, naveo sam ga kao ekstremni primjer gdje cak u jednom takvom kazamatu postojalo je vise slobode po nekim pitanjima nego u nekim drugim nacelno slobodnim drzavama Evrope. 

Moja poenta odgovaranja Auroru je da postoji farsa u njegovim stavovima jer nesto satro se izjasnjava za tradicionalne evropske vrijednosti koje su superiorne u odnosu na ostale u svijetu, a zanemaruje cinjenicu da to nisu uopste tradicionalne vrijednosti i da uveliko pocivaju na savremenim tekovinama sekularizma i ljevicarskih ideja poput slobode govora, i vecih prava za zene, vecih radnickih prava itd...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Аурор рече

O čemu se radi? To je zato što ovi ljudi ne veruju u lepo po sebi, objektivno, nego je i lepota "socijalni konstrukt". Ili kako kaže jedna mi drugarica umetnica: "Zadatak moderne umetnosti nije da daje odgovore, nego da postavlja pitanja".

Па шта је ”објективно лепо”, леба ти? И где спада Салвадор Дали, у ”објективно лепо” или у ”дегенерацију”? Или у музици, да ли је блуз ”објективно леп” или ”дегенерација”?

И не, оне твоје сличице се нису односиле на уметност, него на породицу. То је толико јасно и директно речено да не може да буде никакве сумње.  

Подели на овим сајтовима

Мислим да је овде поента управо да релативизација коју фурају модерни прогресивци или шта су већ. Они не само да нису свесни колико су те идеје битне за цивилизацију и овај леп живот који данас имамо, него их још негирају, фантазирају о некаквој "кривици" па смо ми ваљда по тој причи криви што смо цивилизовани, а неко други није. Ко да неко брани другима да прихвате те идеје. А прихватају људи све више у свету, виде шта је добро. Свет се трансформисао, сиромаштво се искорењује муњевитом брзином, људи све боље живе... Осим ових зеленокосих феми-наци-прогресиваца код нас. Који су само алави и не знају шта оће.

Треба да будемо поносни на то и треба да бранимо те идеје свом снагом.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

И да, уметност не мора да буде пријатна за око и остала чула, не знам уопште одакле вам то. Колико знам, једино су ауторитарне идеологије (и леве и десне) прописивале објективно лепу уметност. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...