Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Управо сада, Жика рече

Стари Завет није укинут. Ствар је у тумачењу. Што већина исламских верника не убија? Они сматрају да тако не треба радити. На пример у Старом завету пише да је Бог наредио Аврааму да жртвује Исака. Ми данас тај одељак не тумачимо буквално. Аутор овом причом хоће да каже да то није добро радити јер је тада било таквих примера.

Ниси у праву.

Био је овде на форуму својевремено један исламски теолог. Па сам га ја питао да ли би дао своје дете да се убије према исламском закону ако сагреши нешто. Па је вредао тамо-вамо пар дана и на крају признао да би.

Тако да то је то.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Управо сада, Аурор рече

Pa oni ne tumače kuran kao mi SZ, nema toga... 

I inače, tamo pišu stvari i razumeju se najbukvalnije, tako je radio Muhamed i tu nema nikakve diskusije. Nema "tumačenja".

Што онда већина верника не убија невернике? А има и мирољубивих ствари.

Подели на овим сајтовима

(3:57): A onima koji budu vjerovali i dobra djela činili, On će njima punu nagradu dati. – Allah ne voli nasilnike.

(5:32): Zbog toga smo Mi propisali sinovima Israilovim: ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao.

(2:62): One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, kršćani i sabejci – one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili – doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati!

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Жика рече

"Nepravda se može uzvratiti istom mjerom, a onoga koji oprosti i izmiri se, Allah će nagraditi. On, uistinu, ne voli one koji nepravdu čine."

Quran (2:191-193) - "And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out. And Al-Fitnah [disbelief or unrest] is worse than killing... but if they desist, then lo! Allah is forgiving and merciful. And fight them until there is no more Fitnah [disbelief and worshipping of others along with Allah] and worship is for Allah alone. But if they cease, let there be no transgression except against Az-Zalimun(the polytheists, and wrong-doers, etc.)"

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Жика рече

Ti miroljubivi citati su iz perioda kad je Muhamed hteo da se privoli Jevrejima ne bi li ga prihvatili kao proroka, pa su ga oni odbili (pokušali da ubiju u par navrata), pa je napisao da su majmuni i svinje. 

Inače je prilično jasno iz istorijskog konteksta da se oni ne odnose na nemuslimane.

Подели на овим сајтовима

Муслиману је дозвољено да се "притаји" у "непријатељском" (читај не-муслиманском) већинском окружењу, понаша се мирољубиво и толерантно ЧЕКАЈУЋИ ВРЕМЕ ДА ПОСТАНУ ВЕЋИНА.

А кад дође време да се законски могу организовати и ширити своју веру несметано у складу са Кураном, онда да слободно иступе у правцу испуњења свих заповести.

Нпр погледајте снимке из Велике Британије (негде смо качили) о квартовима где су постали већина. Тамо се природно више не осећаш добродошлим. А они врло вешто користе сва средства и законе савременог друштва да остваре свој крајњи циљ - исламски закон свуда где постоји муслиман. А тај закон подразумева и каменивање, и убијање иноверних, и тешко физичко кажњавање тј сакаћење итд исл.

Понављам, то се НЕ ДЕШАВА у многим западним земљама ЈЕР СУ МАЊИНА па не би никад:

1. придобили пацифизиране иноверне тим поступањем

2. нити би се могли мирно умножавати и постати велика мањина ради наметања својих права

3. што води ка освајању већине и наметању шерије.

Ово је такође природни пут ислама поред војног освајања.

То што тамо на западу има велики број мирољубивих муслимана је добра ствар за фундаметалистички ислам из 2 разлога:

1. Значи има доста конвертита у ислам који сматрају да примењују најблаже законе ислама, иако греше у многоме.

2. Одлична су база у којој -уз једног "доброг" и правог проповедника у џамији - очас посла обликујеш правог муслимана који ће, кад схвати када и како је кршио шеријатски закон, одмах бити спреман да изврши дела покајања. А сви знамо која су то дела...

Тако се и регрутују терористи рођени у тим државама. Не требају им усељени имигранти за остварење терора већ за брзо прављење већине на територији. На жалост, премноги на атеизираном западу не желе да ово прихвате као истину.

Ми смо то доживели, и остало је јасно у народном предању да ти исто мисле и онај муслиман са којим ручаш и онај на коме седиш увезаним у врећу. Ово је веома грубо речено, али је намерно тако састављено да би "држало будним човека"...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Grizzly Adams рече

Ниси у праву.

Био је овде на форуму својевремено један исламски теолог. Па сам га ја питао да ли би дао своје дете да се убије према исламском закону ако сагреши нешто. Па је вредао тамо-вамо пар дана и на крају признао да би.

Тако да то је то.

To je razlika imzedju islama i pravoslavlja... u islamu te ubijajaju za najmanji prestup a u pravoalvlju mozes i da si vladika i  da se snimas u bludnim homoseksualnim radnjama i da si pedofil, crkva te na kraju "kazni" zivotom u dvorcu i debelom penzijom :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Јанко рече

Ми смо то доживели, и остало је јасно у народном предању да ти исто мисле и онај муслиман са којим ручаш и онај на коме седиш увезаним у врећу. Ово је веома грубо речено, али је намерно тако састављено да би "држало будним човека"...

NEsto se ne secam da smo im ostali duzni a mi smo kao "miroljubivi hriscani" dok su oni "muslimanski krvoloci"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Аурор рече

Ovi naši nisu nikakav problem. :)

Evo Janko misli da jesu... mada ni on ne predlaže neko privremeno ili konačno rešenje tog "problema"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...