Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 3 минута, cloudking рече

Onda ja imam svoje znacenje reci fasista: covek koji mrzi ljude iz drugih grupa (religijskih, kulturnih, nacionalnih...) bez valjanog razloga.

;)

Ja ih ne mrzim, ali redovno masakriranje nedužnih ljudi je mnogima itekako valjan razlog.

Imamo islam da mu se zahvalimo na tome, znaš onaj što ga pogrešno razumeju oni koji to rade... ;)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 6 минута, Аурор рече

Ja ih ne mrzim, ali redovno masakriranje nedužnih ljudi je mnogima itekako valjan razlog.

Imamo islam da mu se zahvalimo na tome, znaš onaj što ga pogrešno razumeju oni koji to rade... ;)

Ovog trenutka palim auto i idem kod kolege s posla. On je musliman i minimalno sto mogu je da ga izbacim iz stana i nasutiram ispred zgrade. Hvala ti za ovo otvaranje ociju!

Jbt, ovamo se predstavlja kao umetnik i filantrop a on u stvari masakrira neduzne ljude! Mizda mu paterina!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Аурор рече

Onda nema potreba da se bavimo evropom! U srbiji zivi veliki br muslimana. Koje resenje predlazes za njih? Al da je neko- konacno! :)

Ne ozb, sta cemo da radimo sa srpskim muslimanima?!

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, cloudking рече

Onda nema potreba da se bavimo evropom! U srbiji zivi veliki br muslimana. Koje resenje predlazes za njih? Al da je neko- konacno! :)

Ne ozb, sta cemo da radimo sa srpskim muslimanima?!

Što kada nema nikakvih problema sa njima? Kad si video da dižu ljude u vazduh u Beogradu?

Čak su im i mišljenja ista kao naša, isti su kao mi :)

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Аурор рече

Ista priča kao sa Apple u Kini, da se ne ponavljamo...

пре 20 часа, Аурор рече

Ja imam fabriku u državi A, ti imaš fabriku u državi B. Tebe naterali da regulišeš ovo i ono, a ja to nisam uradio ovde i tvoji proizvodi koštaju više od mojih.

Ja te pobeđujem u tržišnoj igri, ti se gasiš i moraš da otpustiš hiljade i hiljade ljudi koje zapošljavaš...

Živo me interesuje šta li bi ti rekao onaj otpušteni radnik kad bi počeo da mu pričaš o dobru atmosfere, čistom vazduhu i sličnim stvarima. :) Verovatno bi te zakucao pesnicom.

Да не пишемо по сто пута, пошто је ово повезано...

Та прича са Кином је исфорсирана, а да будем искрен, делује ми и оркестрирано, и то управо од стране кретена којима је јефтиније да трују људе у својој земљи него да уложе у зелену технологију. 

Зашто?

На првом месту, Кина је покушавала и дуго успевала да дампингом дигне конкурентност својој привреди. Међутим, јефтина радна снага је ресурс који може да постоји ограничено време, као што се видело у свим азијским економијама које су се тако пробиле. Кина је достигла ту границу. Поред тога, Кина више не може да избегава ни примену одређених еколошких решења, јер је загађење у њиховим већим градовима крајње алармантно. А ако је истина оно што причају за економију Кине, следи им повећа рецесија на неки средњи рок, док економију не поставе на реалне ноге (док не престану да праве мехуре путем планске економије). Дакле, прича Кине није одржива, шта год да САД уради.

Са друге стране, кинеске компаније углавном и нису кинеске компаније. Кинеске компаније пуне џепове акционара у САД, и на кинеским фабрикама највише зарађују управо Американци. Поред тога, Америка је изместила непродуктивне и слабо плаћене послове из САД у Кину и трансформисала своју економију на рачун, и на корист, кинеске економије. Дакле, САД су свесно ушле у јачање кинеске економије, јер им то прави профит. Било која прича о кинеским производима или економским активностима које крше правила и праве штету Америкама, је обична глупост која служи за домаћу употребу.

На крају, кинеска и америчка роба, макар за сада, нису конкуренција једна другој, него се и допуњују и зависе једни од других. 

Зато, прича о еколошким стандардима и Кини која једе амерички леба је глупост из најмање два разлога: прво, Кина више не може да одлаже решавање тог проблема због саме себе и здравља својих људи, и то на централном нивоу, као што су све цивилизоване земље урадиле у једном тренутку. Друго, било који профит који се наводно направи у Кини, иде у Америку у проценту од најмање осамдесет посто. Зато је и прича о америчком трговинском дефициту са Кином пренадувана, из истих разлога (мада не треба заборавити ни незадовољство домаћих социјалиста у Америкама који би тражили другачију дистрибуцију кад би сконтали математику).

Шта ће даље да буде са САД и Кином, не знам јер немам Роскину куглу, али ова прича је само замајавање авности за домаћу употребу, а врло вероватно и спиновање оних о којима причамо све време - који хладно израчунају да је јефтиније да трују људе него да пређу на чистије технологије.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Аурор рече

Što kada nema nikakvih problema sa njima? Kad si video da dižu ljude u vazduh u Beogradu?

Čak su im i mišljenja ista kao naša, isti su kao mi :)

Muslikani a nisu nasilni!!!

Jesi ti siguran u to sto pricas? Posto si me vec unedio da je tako nesto nemoguce! Ne znam da li znas ali Islam je zlo sam po sebi. (Procitaj nesto iz kurana ako mi ne verujes)

Odakle ti ideja da neki muslimani mogu da budu normalni imiroljubivi?

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Аурор рече

Ti pričaš o degree, ja pričam o principu.

Bravo, upravo si izrekao zapravo sustinu stavova koje pseudo-libertarijanci zastupaju. Bitan je princip ko šiša realnost. To je kao kad neko iz "principa" neće nešto da uradi iako je to potrebno ili iz "principa" podržava nekoga ili nešto iako je to kontra-produktivno. 

Dakle tebi se ne sviđaju regulacije koje imaju za cilj umanjenje zagađenja okoline, jer nije ti bitno što će to dobprinjeti čistoj okolini, bitno je da je time narušen princip koji se protivi bilo kakvim regulacijiama. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Аурор рече

Zato što su muslimani in name only, nisu pravi muslimani...

Šta je učenje i šta je radio Muhamed ih zabole.

Ajde ponovo da te pitam. Kako odredjujes koji muslimani su deklarativni a koji pravi?

Da li bi se beogradski muftija slozio s tobom?

Ako bi srbi krenuli da beze u evropu zbog rata da li bi zabrana ulaska za srpske muslimane bila opravdana?

Подели на овим сајтовима

U stvari jos dva... da li se tvoji mimovi odnose i na srpske muslimane? Kako srpski muslimani da znaju da li se tvoji mimovi odnose i na njih?

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, cloudking рече

Сећаш ли се шта је умерени бегорадски муфтија изјавио кад су побили оне несрећнике из ”Шарли Ебдо”?

Подели на овим сајтовима

Ne znam.

пре 14 минута, cloudking рече

Ajde ponovo da te pitam. Kako odredjujes koji muslimani su deklarativni a koji pravi?

Oni koji slede islam.

Ako bi srbi krenuli da beze u evropu zbog rata da li bi zabrana ulaska za srpske muslimane bila opravdana?

Iskreno mislim da ne bi.

I jos jedno pitanje, jel kontas uopste koliko si neposten u svojim argumentacijama?

Ne kontam, ne mislim to.

U stvari jos dva... da li se tvoji mimovi odnose i na srpske muslimane? Kako srpski muslimani da znaju da li se tvoji mimovi odnose i na njih?

Ne odnose se na njih, rekao sam na koga.

Управо сада, Juanito рече

Сећаш ли се шта је умерени бегорадски муфтија изјавио кад су побили оне несрећнике из ”Шарли Ебдо”?

Da strada ko vređa "proroka" je potpuno u skladu sa islamom...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Juanito рече

Колико знам, практично нема муслиманских теолога који тако тврде. 

Bilo je islamskih teologa na poukama dok je jednom bila aktivna diskusija sa muslimanima. Elem, upravo su oni objasnjavali da se ti stihovi imaju uzeti kao proizvod vremena, istorijskih okolnosti itd....jer Muhamed kada je poceo propovjedati islam bio je u manjini i dosta slabiji od aktuelne elite arapskog poluostrva koji su paganizam drzali za zvanicnu vjeru i koji su nastojali unistiti islam jer su ga vidjeli kao prijetnju politickom poretku. Na identican nacin se opravdavaju sve gadosti pomenute u SZ. Ne znam zasto je tesko prihvatiti to i za islam, osim ako nije u pitanju aurorov princip. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Justin Waters рече

Dakle tebi se ne sviđaju regulacije koje imaju za cilj umanjenje zagađenja okoline, jer nije ti bitno što će to dobprinjeti čistoj okolini, bitno je da je time narušen princip koji se protivi bilo kakvim regulacijiama. 

Ne generalno, pričao sam o ovom Pariskom sporazumu i CO2 i to.

Jedino rešenje je da se nađe nešto bolje od fosilnih goriva...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...