Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 5 минута, florenntina рече

A cekaj, zasto mislite da sve neminovno ide u aut?

Па рецесија је неминовна ако значајно подигну каматне стопе, јер добар део привреде зависи од јефтиног новца. Мада .25 можда неће бити толико приметно, то је минимална промена.

На пример: https://news.vice.com/story/why-so-many-tech-companies-are-valued-at-over-a-billion-without-making-a-dime-in-profit

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па рецесија је неминовна ако значајно подигну каматне стопе, јер добар део привреде зависи од јефтиног новца. Мада .25 можда неће бити толико приметно, то је минимална промена.

На пример: https://news.vice.com/story/why-so-many-tech-companies-are-valued-at-over-a-billion-without-making-a-dime-in-profit

Pa dobro ali valjda ce Tramp skresati poreze ili je to samo prazno obecanje?

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Grizzly Adams рече

Тако да они сада имају веома добру прилику да "тригерују" оно што и сами знају да је неминовно, а кривицу свале на неког другог.

Pa možda, ne znam...

Koliko sam shvatio, oni će da 'šuruju' sa svakim ko drži stolicu. :) A za njega je verovatnije da će da napravi pakt sa đavolom i da produži dalje Obama style, samo je problem što još nema mnogo fore, kao što znaš...

Ali ko da gledam ove, kad krenu događaji da se odvijaju, kako će da se obruše na njega da je "upropastio ekonomiju" i kako je sve bilo super kad je Obama bio tu. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Док не видим не верујем. :)

Kapiram. Ako je to upitno, onda mi se scenario o kome pricate cini dosta realnijim.

Inace, berza jeste skocila zahvaljujuci entuzijazmu investitora koji percipiraju Trampa kao nekoga "okrenutog" biznisu ali i zbog njegove najave o velikoj drzavnoj potrosnji.

Dakle, skok je baziran na ocekivanjima, ne na nekoj realnoj promeni tj. akcije su trenutno precenjene. Medjutim, ukoliko se porezi zaista smanje, realnost bi mogla prestici ocekivanja, tako da bi berza uskoro mogla opet izgledati "jeftino". S druge strane, ako s nastavi po starom, samo uz izmenjeno pakovanje i uz povecanje kamatnih stopa, recesija je vise nego izvesna.

Ovo je bar moje neko misljenje na osnovu svega sto citam zadnjih meseci otkad pratim berzu. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, florenntina рече

Kapiram. Ako je to upitno, onda mi se scenario o kome pricate cini dosta realnijim.

Inace, berza jeste skocila zahvaljujuci entuzijazmu investitora koji percipiraju Trampa kao nekoga "okrenutog" biznisu ali i zbog njegove najave o velikoj drzavnoj potrosnji.

Dakle, skok je baziran na ocekivanjima, ne na nekoj realnoj promeni tj. akcije su trenutno precenjene. Medjutim, ukoliko se porezi zaista smanje, realnost bi mogla prestici ocekivanja, tako da bi berza uskoro mogla opet izgledati "jeftino". S druge strane, ako s nastavi po starom, samo uz izmenjeno pakovanje i uz povecanje kamatnih stopa, recesija je vise nego izvesna.

Ovo je bar moje neko misljenje na osnovu svega sto citam zadnjih meseci otkad pratim berzu. 

Pa cene akcija i jesu baziranje na ocekivanjima - futures ... 

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Crveni Baron рече

Pa cene akcija i jesu baziranje na ocekivanjima - futures ... 

Jesu ali vazno je kako su ta ocekivanja utemeljena. 

Jedno je kad postoje konkretne promene na kojima baziras ocekivanja a drugo je kada samo "verujes" u nesto, neku kompaniju, trziste ili obecanje Trampa u ovom slucaju.

Ovo prvo je investiranje a ovo drugo kockanje. :)

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, RYLAH рече

А шта је цисџендер, за нас са јефтинијим улазницама?

Немам појма шта ти термини значе код ових лудака, али чисто технички:

307xoye.jpg

Подели на овим сајтовима

Да не заборавимо да је једна од најбољих ствари у вези Трамповог председниковања то што Други амандман неће бити угрожен. :)

14991858_1374542162580202_45303812444295

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Аурор рече

To mu dođe non-trans, iliti normalno.

Cis i trans su suprotno :)

Kako oni uopste umeju da zapamte sve te nazive i da ih pravilno koriste a da ne pogrese pitam se.

Ne znam jesam li kacila na Pouke jedan super smesan video gde je lik pola sata pred nekim evropskim parlamentom pozdravljao prisutne, citajuci sve kategorije pojedinacno. Inace lik je konzervativac koliko sam ukacila koji je bas hteo da pokaze apsurd svih tih novih naziva itd..,

Na kraju ga njihova Maja Gojkovic moli da "predje na stvar" a on car mrtav ozbiljan u fazonu "molim vas nemojte da budete tako diskriminatorski nastrojeni, nije politicki korektno da ne pomenemo sve kategorije" i onda nastavlja :) Crkla sam od smeha.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...