Jump to content

Религија у нацистичкој Немачкој

GeniusAtWork

Препоручена порука

Баш недавно сам прочитао књигу Алфреда Розенберга (главног нацистичког идеолога) ,,Мит 20. века", где Розенберг баш говори о религији. Јасно је да он  у тој књизи одбацује Хришћанство. Али, он тврди да Христос није био онакав каквим га представљају, тврди да је био ,,Аријевац" и да је пропагирао расну идеју. А Црква и Оци су наводно све фалсификовали. Спис врвии од осуде римокатоличанства и евнггелистичког протестантизма, али аутор уопште не помиње Православље. Е то је проблем са људима на Западу, они нису познавали Православље и онда су, увиђајући сво лицемерје римокатоличанства и протестантизма (а могу рећи да је Розенберг лепо описао римокатоличко и протестантско лицемерје и фарисејство)- они су одлазили у антихришћнство.

У принципу, човек тврди да треба одбацити све религије љубави, а у првом реду мислио је на Хришћанство, и треба успоставити ,,религију крви", расе и ,,германско-нордијске части". Розенберг је предлагао да се из цркви уклоне крстови и Библије и да на олтару сваке цркве стоји мач са угравираним германским рунама. . А испред сваке цркве да стоји велики споменик немачким војницима из првог светског рата. Дакле- идолопоклонство чисто, клањање идолу нације и расе.

Због моћи и утицаја Ватикана, нацисти ово нису спровели у дело, а убеђен сам да су сви тако мислили и да су желели да потпуно уклоне Хришћаљнство. Занимљиво је да је Хитлер ценио Ислам и да су поједини нацистички идеолози говорили да је Ислам ,,позитивна семитска религија".

Подели на овим сајтовима

Preporučio bih ovo ko želi da se bolje upozna nacističkom religijom 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

13 hours ago, Рапсоди рече

Мени је још занимљивија део из Х. живота о прогону хомића. Па једне прогонио и затварао, а друге не, ове прве кад није имао нашта да се вади а сметали му као пол.противници. 

Све су прогонили. Дуго сам се и дубоко бавио нацизмом, нацистичком идеологијом, филозофијом и нацистичким погледом на религију. Та прича да је Хитлер хомиће прогонио, а неке не, није истинита. Све су их прогонили. Све за које су они утврдили да јесу такви.

Нацисти су увели најстрожи закон по том питању. По њиховој верзији одредбе 175, и најмањи знак да је човек наводно хомосексуалац, био је довољан за хапшење. Најбизарнији је свакако пример када су осудили човека по том основу јер је, наводно, гледао дечка и девојку како се љубе и сад нацистички полицајац је закључио да је човек ,,више" гледао у дечка, него у девојку. И то је за њих био довољан основ да га осуде. Таквих бизарних случајева има још.

,,Одсек за борбу против педерастије и абортуса" (мислим да се тако звао) у оквиру Гестапоа је радио даноноћно, буквално нису стајали. Химлер, који је и основао тај одсек, је био највећи непријатељ хомосексуалцима у Немачкој. Химлер је сматрао да их треба физички поубијати или кастрирати. Химлер је иначе био опседнут рађањем и наталитетом, препоручивао је Немцима и Немицама да само праве децу, није важно да ли у оквиру брака или ван брака. Чак је и полигамију сматрао легалном, само ако је у служби нације и расе. Сам Химлер имао је троје деце, једно са законитом супругом, а двоје са личном секретарицом. Химлер је и покренуо програм ,,Лебенсборн" (,,Извор живота") где су млади СС-овци парили са ,,расно чистим" женама из Немачке и са окупираних територија.

Тако да та прича (коју пропагирају неки појединци) да нацисти нису прогонили хомосексуалце у целини, већ само хомосексуалце левичаре, није истинита. Све су их прогонили. На пример, био је десничарски лист у Немачкој пре доласка нациста на власт, који се звао ,,Елита". Тај лист је пропагирао десничарске, националистичке и расистичке ставове и идеје сличне онима које су пропагирали и нацисти. Али, тај лист је био хомосексуалне оријентације и пропагирао је ,,слободну љубав", педерастију је сматрао ,,узвишеном", итд. Нацисти су тај лист, након доласка на власт, забранили, већину су их похапсили и послали у логор. Дакле, није им помогло ни то што су имали исте ставове као и нацисти. Да не помињем хапшење СА-оваца, који су били пуни хомосексуалаца, а главно оптужба је била управо то: изопаченост и неморал. Нацисти су увек чистили своје редове од таквих. На пример, казна за СС-овца који би био ухваћен у ,,неприродном непристојном односу" (тако су они то дефинисали) била је смрт.

Дакле, по том питању нацисти су имали јасан став и доследно су га спроводили, није тачна прича да су неке хомосексуалце толерисали. 

Подели на овим сајтовима

26 minutes ago, Kratos рече

Preporučio bih ovo ko želi da se bolje upozna nacističkom religijom 

Да, нацисти су били опседнути окултизмом. Сам Хитлер је говорио да ко у нацизму види само политички покрет и идеологију- тај заправо не види ништа, јер је нацизам нешто много више од тога. Наравно да је мислио на духовну (окултну) страну нацизма. 

О нацистичком окултизму има пуно књига написаних. Има доста чињеница, али има и претеривања. Главно нацистичко веровање било је да су Немци директни потомци ,,богова са Атлантиде" (Розенберг је био убеђен да је Атлантида стварно постојала, и Химлер такође). И путем окултних ритуала и праксе хтели су да ступе у контакт са тим ,,боговима".

Опасна заблуда која је одвела милионе људи у смрт. 

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, Православни Србин рече

Баш недавно сам прочитао књигу Алфреда Розенберга (главног нацистичког идеолога) ,,Мит 20. века", где Розенберг баш говори о религији. Јасно је да он  у тој књизи одбацује Хришћанство. Али, он тврди да Христос није био онакав каквим га представљају, тврди да је био ,,Аријевац" и да је пропагирао расну идеју. А Црква и Оци су наводно све фалсификовали. Спис врви  од осуде римокатоличанства и евнггелистичког протестантизма, али аутор уопште не помиње Православље. Е то је проблем са људима на Западу, они нису познавали Православље и онда су, увиђајући сво лицемерје римокатоличанства и протестантизма (а могу рећи да је Розенберг лепо описао римокатоличко и протестантско лицемерје и фарисејство)- они су одлазили у антихришћнство.

У принципу, човек тврди да треба одбацити све религије љубави, а у првом реду мислио је на Хришћанство, и треба успоставити ,,религију крви", расе и ,,германско-нордијске части". Розенберг је предлагао да се из цркви уклоне крстови и Библије и да на олтару сваке цркве стоји мач са угравираним германским рунама. . А испред сваке цркве да стоји велики споменик немачким војницима из првог светског рата. Дакле- идолопоклонство чисто, клањање идолу нације и расе.

Због моћи и утицаја Ватикана, нацисти ово нису спровели у дело, а убеђен сам да су сви тако мислили и да су желели да потпуно уклоне Хришћанство. Занимљиво је да је Хитлер ценио Ислам и да су поједини нацистички идеолози говорили да је Ислам ,,позитивна семитска религија".

Још да додам, нацисти су волели теозофију, чак су основали сопствену верзију исте, коју су назвали ариософија, ,,наука о аријевској раси". 

Подели на овим сајтовима

38 minutes ago, Дијана. рече

Slabo me zanima, sto pucanje, sto seksi-plavuse :smeh1:

12 hours ago, Милан Ракић рече

Па добро. Ал` Блавацка у "Вулфенштајну" касније дође...

Reveal hidden contents

maxresdefault.jpg

Zaboravih, poucno je pokazati 'privlacnost' stvarne Blavatzke - privlacna (u smislu dobro=lijepo) koliko i sam nacizam...

http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Helena_Blavatsky

Much of Helena Blavatsky's writing contained strong racial themes. She regularly contrasts "Aryan" with "Semitic" culture, to the detriment of the latter, asserting that Semitic peoples are an offshoot of Aryans who have become "degenerate in spirituality and perfected in materiality" (The Secret Doctrine, Vol.II, p.200). Blavatsky also sorted the races of the world by their relation to the "Fifth Race" (the Atlanteans) putting the Aryans on the top and describing Aborigines (i.e., Native Australians and Tasmanians) as "semi-animal creatures."

Her work influenced Nazi ideology.

"Nazi 'science' has brought hoots of derision from those who hold to the Cartesian model. In place of psychology there was an occult frappe composed of the mysticism of Gurdijeff, the theosophy of Madame Blavatsky and the archetypes of Nordic mythology."[10]

Rezultat slika za helena blavatskyfoto

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Православни Србин рече

Да, нацисти су били опседнути окултизмом. Сам Хитлер је говорио да ко у нацизму види само политички покрет и идеологију- тај заправо не види ништа, јер је нацизам нешто много више од тога. Наравно да је мислио на духовну (окултну) страну нацизма. 

О нацистичком окултизму има пуно књига написаних. Има доста чињеница, али има и претеривања. Главно нацистичко веровање било је да су Немци директни потомци ,,богова са Атлантиде" (Розенберг је био убеђен да је Атлантида стварно постојала, и Химлер такође). И путем окултних ритуала и праксе хтели су да ступе у контакт са тим ,,боговима".

Опасна заблуда која је одвела милионе људи у смрт. 

O tome se baš i govori u ovom dokumentarnom filmu.I kult crnog Sunca.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, Православни Србин рече

6 minutes ago, Kratos рече

O tome se baš i govori u ovom dokumentarnom filmu.I kult crnog Sunca.

Култ црног сунца им је био важан, јер су сматрали да он симболише ,,црне рупе" кроз које наводно, ти ,,богови" су изашли и кроз које ће се вратити, када за то ,,дође време". Зато су свуда истицали тај симбол. 

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Дијана. рече

Zaboravih, poucno je pokazati 'privlacnost' stvarne Blavatzke - privlacna (u smislu dobro=lijepo) koliko i sam nacizam...

http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Helena_Blavatsky

Much of Helena Blavatsky's writing contained strong racial themes. She regularly contrasts "Aryan" with "Semitic" culture, to the detriment of the latter, asserting that Semitic peoples are an offshoot of Aryans who have become "degenerate in spirituality and perfected in materiality" (The Secret Doctrine, Vol.II, p.200). Blavatsky also sorted the races of the world by their relation to the "Fifth Race" (the Atlanteans) putting the Aryans on the top and describing Aborigines (i.e., Native Australians and Tasmanians) as "semi-animal creatures."

Her work influenced Nazi ideology.

"Nazi 'science' has brought hoots of derision from those who hold to the Cartesian model. In place of psychology there was an occult frappe composed of the mysticism of Gurdijeff, the theosophy of Madame Blavatsky and the archetypes of Nordic mythology."[10]

Rezultat slika za helena blavatskyfoto

Одличан текст, баш везан за ову тематику: http://www.pravoslavni-odgovor.com/okultizam/rasizam.htm

Подели на овим сајтовима

Meni najače bilo kad je bio Nirnberški proces i vojnik koji je čuvao Geringa a koji je voleo da ide u lov kao naš drug,majku mu božiju  Tito,pita njega a šta je mislio Hitler o lovu?A Gering mu kaže Hitler nije lovio,smatrao je da je nehumano ubijati životinje.:babuska:

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, Православни Србин рече

Та прича да је Хитлер хомиће прогонио, а неке не, није истинита. Све су их прогонили. Све за које су они утврдили да јесу такви.

Познати вођа содомиста , десничара Бранд никада није прогоњен нити ухапшен од режима.Левичари хомићи јесу.Хитлер је користио оптужбу за хомосексуализам као средство да уклони политичке неистомишљенике.Па онда Густав Грундгенс, лично је Геринг поставио за дир.државног позоришта, а Химлер је забранио хапшење било ког глумца под отужбом да је хомић без његове личне дозволе.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

12 hours ago, RYLAH рече

Хитлер је конкретно био нека мешавина паганина, теозофа, некога ко је веровао да је Фридрихова реинкарнација, веровао делом у хороскопе и слично. У суштини, имао је неко своје веровање које је требало да представља микс свега тога, али нисам сигуран коллико је заиста веровао, јер се стално подсмевао Химлеру и поготово Хесу, зато што преозбиљно схватају све те ствари.

Хитлер је озбиљно веровао у то. Да, ,,подсмевао им се", али зато су се за те ,,маштарије" Химлера и Хеса давала државне паре, и то у огромним количинама. Окултни  биро ,,Ананербе" (,,Наслеђе предака") био је финансиран државним парама, као и експедиције које су они спроводили.

Дакле, озбиљно су веровали у то. На пример, сам Хитлер је опседнут планином  Унтерсберг   јер је мислио да је то портал кроз који долазе ванземаљци (тј. ти ,,богои-преци" аријевске расе").

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Рапсоди рече

Познати вођа содомиста , десничара Бранд никада није прогоњен нити ухапшен од режима.Левичари хомићи јесу.Хитлер је користио оптужбу за хомосексуализам као средство да уклони политичке неистомишљенике.Па онда Густав Грундгенс, лично је Геринг поставио за дир.државног позоришта, а Химлер је забранио хапшење било ког глумца под отужбом да је хомић без његове личне дозволе.

Навео си два примера. Шта су два примера у односу на целокупан број? Иначе, Бранд је спадао у групу ,,преваспитаних". То сам заборавио да кажем. Постојала је и опција ,,преваспитавања", када су хомосексуалци наводно ,,излечени" и ,,променили мишљење". Бранд је спадао у ту групу, ,,преваспитаних". Нацисти су веровали (тако су њихови психолози тврдили) да је људе који нису ,,дубоко загазили" у хомосексуализам могуће преваспитати.

Бранд је спадао у ту групу. Али, генерално, сем минорних изузетака, нацисти су прогонили хомосексуалце. И то не само левичаре, већ све. То је чињеница.

Ако је и неко у партији био хомић, морао је то да крије. Дакле, то није било толерисано. Ево шта је Химлер мислио о хомосексуализму:

Želeo bih da razjasnim nekoliko ideja na temu homoseksualnosti. Među određenim homoseksualcima postoji sledeće mišljenje: „Ono što ja radim ne tiče se nikog, to je lična i privatna stvar“. Sve što se tiče seksualnih stvari prestaje da bude privatno kada život ili smrt nacije zavisi od toga. To je ono što čini razliku između sveta dominacije ili sveta anhilacije.

Nacija sa mnogo dece može da zadobije nadmoć i da gospodari svetom. Čista rasa sa tek nekoliko dece je već sa jednom nogom u grobu; za pedeset ili sto godina ona će biti bez ikakvog značaja; za dve stotine godina ona će izumreti. Esencijalno je da se razume da ako dozvolimo da se ova infekcija nastavi u Nemačkoj a da nismo u mogućnosti da joj se suprostavimo, to će biti kraj Nemačke ili germanskog sveta. Nažalost ovo nije tako prosta stvar kao što je to bila za naše predke. Za njih je nekoliko ovakvih izolovanih slučajeva bila tek prosta abnormalnost; oni bi ih udavili u močvarama.

Oni koji su pronalazili takva tela u blatu nisu znali da su se u 90% slučajeva nalazili licem u lice sa drevnim homoseksualcima koji su bili udavljeni sa svom svojom imovinom. Ovo nije bila kazna, već prosta eliminacija ove određene abnormalnosti. Za nas je od vitalnog značaja da ih se rešimo; moramo da ih izčupamo poput korova, bacimo ih u vatru i spalimo. Ovo ne treba uraditi zbog nekakvog osvetničkog duha već zbog neophodnosti; ove kreature moraju biti istrebljene.

Heinrich Himmler, 18. 02. 1937.god.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Православни Србин рече

Навео си два примера. Шта су два примера у односу на целокупан број? Иначе, Бранд је спадао у групу ,,преваспитаних". То сам заборавио да кажем. Постојала је и опција ,,преваспитавања", када су хомосексуалци наводно ,,излечени" и ,,променили мишљење". Бранд је спадао у ту групу, ,,преваспитаних". Нацисти су веровали (тако су њихови психолози тврдили) да је људе који нису ,,дубоко загазили" у хомосексуализам могуће преваспитати.

Бранд је спадао у ту групу. Али, генерално, сем минорних изузетака, нацисти су прогонили хомосексуалце. И то не само левичаре, већ све. То је чињеница.

Ако је и неко у партији био хомић, морао је то да крије. Дакле, то није било толерисано.

Та Рапсоди / женско / не слажем се са вашим тумачењем.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, Рапсоди рече

Та Рапсоди / женско / не слажем се са вашим тумачењем.

Ок, извињавам се. 

Не ради се о тумачењу, већ о чињеницама. Када сам кренуо да читам о нацизму, налетео сам и на ту тезу о вези хомосексуализма и нацизма. На пример, прочитао сам најчувенију књигу о томе ,,Ружичаста свастика" (The pink svastika) која је покушавала да докаже теорију о вези хомосексуализма и нацизма. Али, није била уверљива. Најтачније што је речено у њој је да је у наци редовима било хомосексуалаца. Па било их је (њих, узгред, има свуда, има их и међу верницима), али то није доказ некакве везе између нацизма и хомосексуализма. Онда сам читао озбиљнију литературу по том питању, као и изјаве самих нациста, саму доктрину нацизма и каснију праксу и схватио да то није тако. На пример, Розенберг у својој књизи хомосексуализам назива ,,одвратном појавом", а ни други нису имали блаже речи. Рецимо, случај Рем. За Рема је Хитлер знао да је хомосексуалац, знали су и остали у партији. Али га нису дирали. Зашто? Па зато што им је био потребан, јер је био храбар (то је чињеница) и спреман на све. Био им је само средство за преузимање власти. Иначе, Рема су скоро сви у партији мрзели, нарочито Химлер. Остало је историја, Рем је убијен као и остали СА-овци. 

Дакле, сви који пропагирају тезу да је постојала везе између нацизма и хомосексуализма наводе само изоловане случајеве. Али, у целини, они нису у праву. Нацизам је имао један крајње негативан став о томе. Нацисти су мрзели хомосексуалце из три разлога:

1. Сматрали су их ,,слабим мушкарцима". Нацисти су баш инсистирали на мушкости и мужевности, хтели су да стварају ,,мушку, дисциплиновану" државу. То јесте неке хомосексуалце привлачило нацизму, али пошто су нацисти сматрали да ,,јак, одлучан и дисциплинован" мушкарац не може бити у исто време и хомосексуалац, они су то одбацивали.

2. Јер нису били способни да рађају, а нацистичка идеологија је била опседнута рађањем и наталитетом, нарочито Химлер.

3. Сматрали су их психичким болесницима, то је био званичан став нацистичких психолога.

Дакле, то су чињенице. Наравно, ја не подржавам ни тезу хомосексуалног лобија да су они били ,,главне жртве нацизма" (у суштини, њихов број је мали  у односу на број страдали Јевреја, Рома, Словена, итд) и наравно да се не слажем са њиховом бесмисленом тезом да је свако ко је против њих ,,нациста". И ја сам против хомосексуализма, али нисам нациста. Али такође се не слажем ни са фалсификовањем чињеница о односу нацизм о хомосексуализма. Нацисти јесу имали негативан став о томе и јесу их прогонили. 

Но, добро, да се вратимо ми на тему. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...