Johanes de Silencio Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 тачно сам знала.....зато сам те и питала....то је и ''мој драги и вољени'' прота....одмах се препознамо ми протини.... Ето, невероватно! А можда и није, код њега одлази толико много људи, да је то баш чудо. Можда смо се некада и видели ... пустиња је тамо где боли ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Ето, невероватно! А можда и није, код њега одлази толико много људи, да је то баш чудо. Можда смо се некада и видели вероватно...ја једном месечном идем на исповест....плус на поједине литургије....као што ћу ићи 2.јануара на.св.Јована Кронштатског... slavabogu Johanes de Silencio је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Прота Дејан је право благо,моја прва исповест је била код њега, сад ретко идем на топчидер,мада сам и даље у сестринској цркви,што у шали кажемо за гробљанске цркве, св Тома на бежанији... Џеси,требало би да знаш Ивану и Сандру,оне тамо висе... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Прота Дејан је право благо,моја прва исповест је била код њега, сад ретко идем на топчидер,мада сам и даље у сестринској цркви,што у шали кажемо за гробљанске цркве, св Тома на бежанији... Џеси,требало би да знаш Ивану и Сандру,оне тамо висе... знам ове са слике....Ивана беше предаје енглески на ПБФ ? а Сандра има и другу бебу....? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Осећам да треба да будем бољи, да треба да сам ватренији у својој љубави и искрен у свом праштању, осећам да желим да ваистину васксне Христос у мени и дух прав обнови у утроби мојој али се осетим и слабим, трулежним, недораслим јер осетим да моје време протиче и отиче а не мењам се, можда ми речи нису искрене, осећања помешана али увек осетим да ми је место ту, тамо где се, овакав никакав, молим и то ме храбри да то ваља чинити и да треба опстати у томе јер бројне су препреке али срце говори да ми је место у молитви, да ту припадам. Осетим да су сви, који су тамо где и ја, у храму Божијем, ту са истим циљем, да им Господ пружи оно недостајуће, да их исправи, исцели, да их осветли и просветли и зато покушавам да прочистим себе, да се покајем због тврдог срца мога и заиста опростим и заволим сваког брата и сестру, ближњег свога. JESSY, Јадранка-Дервента and marta . је реаговао/ла на ово 3 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marta . Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 kada se molim...osecam se sigurno,bezbedno,ispunjeno...nisam sama i uvek znam da Gospod cuje svaku moju molitvu,a da li ce je uslisiti to nije na meni,On zna sta je dobro za mene...i sto mi je jako drago,sve vise imam potrebu da se molim za druge...mislim da u toku molitve treba odbaciti sve pomisli i osecaje i samo se skruseno moliti svesni da smo gresni,jer verujem da mnogi od nas nisu toliko duhovno uzrasli da bi smeli da se bave svojim osecajima u toku molitve jer nam sve to pomucuje molitvu...mislim samo cisto srce treba uz molitvu 301 Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Није ми битно како се ја осећам, битно ми је да ја стојим испред Бога онаква каква јесам....тужна, срећна, намћораста, откачена....Понекада ми је тешко да изговарам туђе речи, јер их не осећам и нису део мене...онда ћутим...и тада се у ствари најбоље разумемо, јер само тако не слушам себе него слушам шта Бог има мени да каже. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Divna tema. srcee Iskrena molitva je za mene neopisiv osjecaj,vrijeme kada se "punim" Bogom,kada se cistim iznutra i najljepsa je onda kada se pred Gospodom osjecam manja od makovog zrna ali u isto vrijeme toliko jako i osnazeno u Njemu....cesto kada se molim placem i tada osjecam kao da me neopisiva energija ljubavi grli,poput neke imaginarne ruke miluje po kosi.U isto vrijeme osjecam poniznost,pokajanje,osjecanje da je Neko uvijek tu za mene.Kad se sve izgubi,i ostane ti samo vjera tada je vjera i snaga molitve najveca.Hvala dragom Bogu za sve i za ovaj osjecaj nakon nedeljne liturgije i molitve. srcee srcee srcee I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Kad uspem da mi misli ne lutaju onda pocinjem da osecam dubinu molitve.Koliko uspevam to je drugi padez. Ali uglavnom molitva je sluzba i stajanje pred Bogom. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 31, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2012 морам опет да приметим да су на теми присутни углавном мушкарци (осиме Јадранке и мене) и да се опет''забављам'' читајући њихове коментаре..... .smesko.Звонко - генерал: Срле - мајор: Драле - музичар и вероватно војник у покушају: :laugh: 0304_smile4 http://youtu.be/UHmhxYudAAU ladan "идем путем од КАНИСТРА" feeble and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 31, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2012 ladan "идем путем од КАНИСТРА" I ja, i ja sam to isto čula feeble and Драшко је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Децембар 31, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2012 Sve i svasta mi se desava u smislu iskusenja.Desavalao mi se vise (na sluzbi) da se osecam kao potpuno bespomocno i uplakano dete, vise bespolno - nego polno, i ne samo misao (napadi od djavola) da je "ljubav-fuj" nego i da sam "zastranio" i da cu da "poludim" ako ostanem dalje (na sluzbi) i da se molim. greengrin iskusenja, strahovi, bolesti, strasti....misaona i fizicka borba ,sta god hoces, stalno je nesto drugo na raznovrsnom meniju u pokusaju da te odvoji od molitve i Hrista . Uh. Hvala! Stvarno ne znam sto se uopste zalim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 31, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2012 He, iskušenja tokom molitve su stalna... Od toga što je moja pažnja ravna pažnji prosečnog kolibrija, kao i to što se molim pred spavanje, pa mi iskrsne misao o tome šta treba ujutru da uradim, pa da li sam uključila bojler/isključila šporet/ugasila TV i dr. Mada, tu se gura nekako Najgore mi je kad sam nešto ojađena, ali baš mnogo, kao pre nekoliko dana. Plakala sam i pitala Ga da li me uopšte voli. Ali onda sam nekako dobila odgovor da me voli. Ne znam kako, jednostavno sam bila uverena u to... Volim i da izgovaram molitve zahvalnosti, ali najiskrenije je bilo jedanput kad su mi javili da je nešto što nas je mučilo i plašilo dugo, ustvari bilo u redu. Bilo je to najspontanije "Bože, hvala ti" u mom životu A kako sam bila u blizini Hrama Svetog Save, pa su prošla dva sveštenika, pa kako sam ja to glasno izgovorila, samo su mi se osmehnuli i mahnuli mi. Bila nekako simpatična scena gavrosaurus, Драган άσημος :), Саша од Москве and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 31, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2012 Sve i svasta mi se desava u smislu iskusenja.Desavalao mi se vise (na sluzbi) da se osecam kao potpuno bespomocno i uplakano dete, vise bespolno - nego polno, i ne samo misao (napadi od djavola) da je "ljubav-fuj" nego i da sam "zastranio" i da cu da "poludim" ako ostanem dalje (na sluzbi) i da se molim. greengrin iskusenja, strahovi, bolesti, strasti....misaona i fizicka borba ,sta god hoces, stalno je nesto drugo na raznovrsnom meniju u pokusaju da te odvoji od molitve i Hrista . Zaista svasta se se desava misli lete na razne strane retko kad uspem da sidjem u srce.Ako stojim vrtim se, ako sedim ceskam se gde god me zasvrbi;ako nije nista od toga onda slusam razgovore mojih ma faze i fazice kolko god voles. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Питање из наслова ове теме сам поставила,јер ми се у задњих 2-3 године дешава да плачем приликом молитве било да се ради о изражавању дубоке захвалности за то што постојим било да се налазим у некој невољи па молим Господа да ми подари снагу.Тако у задње вријеме ако не плачем осјетим као да нисам дубоко доживјела молитву,као да се механички молим.На некој теми сам прочитала да сузе воде на поље "патетисања" и да ми пред Богом треба да будемо јаки и стамени.Вољела бих знати и ваше мишљење о овоме.Иначе,ја сам Сања из Сарајева и драго ми је што сам овдје. srcee Олимп, JESSY, emilija and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука