Jump to content

Verski vs. eticki-vrednosni stavovi & nacionalna osecanja

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости
4 hours ago, Ненад. рече

Ми добро знамо да нам Исус поручује да када добијемо шамар у један образ треба да окренемо други, али сада у ово време не треба то буквално да схватимо , и слепо да се држимо. У свему треба да имамо граница.

Zato nikada neću prihvatiti Isusa. Pravi vrlinu od slabosti.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Muramasa рече

Zato nikada neću prihvatiti Isusa. Pravi vrlinu od slabosti.

Nije tacno!  To govori o pobjedi nad sobom, cojstvu, vrlini koju su poznavali i u antickoj Grckoj, i svim civilizacijama koje njeguju ideal ratnika. Taj isti Isus je rekao da 'nema vece ljubavi nego svoj zivot poloziti za druge'. Niko ne umije da tako hrabro rizikuje svoj zivot za druge, kao hriscanin. Da je vise Hristovih ratnika, ne bi nas ubijali kao ovce zadnjih 2000 godina, pa i danas.

Ovo i ne pricam tebi Vasilije, to je uzaludan poso, nego istine radi.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Muramasa рече

Čovek treba da bude prevaziđen. Drugim rečima, ako će čovek da uzvrati udarac sa 700psi, nadčovek treba sa bar 2000.

Imali ste Hristove ratnike u Jasenovcu, pa su svi završili zaklani u živom kreču ili u Savi.

Nama ne treba ni jedan "Hristov ratnik" nego nadljudi. Neko poput Sime Hayhe, Zajceva, Chrisa Kylea, Alwina Yorka, Custera... Ne da nas ne bi ubijali kao ovce, nego bi Srbija bila veća od nekadašnjeg Rima.

gresis bratac, snaga se ne mjeri tako...

treba biti junak pa se pricestiti, a ne poraziti nekog slabijeg, bespomocnog...

Подели на овим сајтовима

@Muramasa ja tebe smatram za logicara i prakticara, znam da se bavius programiranjem, imam ja posao za tebe ako se dogovorimo oko cijene...

mozes li uraditi aplikaciju koja na osnovu jednostavnih ogranicenja od nasumicnog pisanja moze tvoriti upotrebljiv kod, ajde nek se ne generisu slova vec gotovi izrazi , znaci kombinacija tagova, stringova, brojeva, nek udara kako hoce uz jako ogranicena pravila i onda ako uspijes da postignes neku funkcionalnu skriptu random geenrisanu bez ikakve inteligencije sa strane dam ti pare

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Muramasa рече

Šta ima junačkog u tome da se neko pričesti? Nisam nigde rekao da treba napasti slabijeg, nego da na šamar slabijeg treba uzvratiti kao nadčovek.

zato sto samo junaci u ovom paklu ostaju uz hrista, to je najtezi put...

Подели на овим сајтовима

Pa dobro, Vasilije, ti kao veliki ratnik, imas sad prilike da bilo gdje u svijetu branis slabije. Ne moras se s ugrozenima poistovjetiti ni po naciji ni naravno po vjeri. Umjesto toga, pametujes na forumu, izvrces ruglu ideale koje ne razumijes, i visina do koje mozes da dosegnes je ratovanje za novac i licna osveta, s minimiziranjem svih ljudskih veza da bi imao manje ranjivosti i manje obaveza.

Junacki, nema sta. Moram iz pristojnosti da izbjegnem eticku ocjenu tog natcovjecanskog morala.

I hoces li prestati da obezvredjujes nase svetinje, ako zelis da jos trolujes ovde, ako vec nemas pametnija posla.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Muramasa рече

nije tako, pogledaj malo pravoslavni zivot, treba biti zaista junak pa ga postici, samo junak moze da se odupre lijepo upakovanim sljastecim grehovima, samo junak smije da voli bez da se boji da ce ga neko povrediti, treba za to imati hrabrost 

Подели на овим сајтовима

jel karadjordje junak, kad je on klecao pred bogom zasto bi tebe bilo stid? ili ajde neki drugi srpski junak...

nije to ni slabost nit sramota, prosto treba biti junak za tako nesto, zato stado i jeste malo, nije brate lako...

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Muramasa рече

Siguran sam da ću jednog dana ratovati, nakon što diplomiram i emigriram. Voleo bih da to bude na strani ujka Sema protiv Alahovih šehida.

Da, moras da imas bar neki prizrak ideala i osjecanja da se boris protiv zla ili za nesto dobro. Oni su valjda najvece relativno uzeto (odnosno, u odnosu) ljudsko zlo.

Подели на овим сајтовима

Muramasa troluje, mi gubimo vrijeme i energiju s njim. 1324_womens

Подели на овим сајтовима

danas sam imao situaciju gdje sam opet bio ponosan sto sam srbin, bio ja kod jedne moje prijateljice italijanke, rossaria se zove, ja je zovem rosa da me osisa, na njemackom se kaze da se sjece kosa, a posto sam ja stranac priostigao u njemacku sa brda, slabo govorim svabski pa kazem da mi sjece glavu, ne znam  kao reci da mi sjece kosu i sada kod nje navratio jedan sirijac, ja nemam pojma ko je, znam da me rosa isprovocirala nesto jer zna da sam zivac i ja se razmahao rukama da joj sve objasnim, ona se smije a pita taj sirijac jesam li ja rus i gleda u mene, kazem ja nisam, ja sam srbin, covijeku zacaklile odma oci, nasmijesi se i pruzi mi ruku od srca, a bio je dosao kod rose da kaze da mu je umrla zena,e vidis on ko sirijac je prosao taj ratni pakao, a srpski narod mu je ostao u sjecanju kao viteski narod, zato sto smo bili blagi prema njima, nismo ih gledali ko nacisti sa gadjenjem, mada ima izuzetaka, samo stosu oni ipak izuzetci, e to je junacki, a kukavice su oni koji su se bojali te unesrecene i bespomocne sirotinje, pa im se od straha svasta pricinjavalo, jel nazires sada na kojoj strani su junaci, samo se junaci zrtvuju, a ti bi brate iso da tamanis neku sirotinju za ujka sema, vidis ja kad bi morao ici, ja bi izabrao stranu slabijega, taki sam i nema tu lijeka

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Muramasa рече

E pa vidiš, ja sam na strani slabije Nemice ili Šveđanke koju bi njena libtardsko-levičarska vlast ostavila na cedilu kad je taliban siluje, jer je to "deo njegove kulture i identiteta" i na strani slučajnih prolaznika u Parizu ili bilo gde drugde u civlizaciji koji se ne nadaju cevnim bombama i ludacima sa turbanima i kalašima.

silovatelj je silovatelj, to su licnosti nesposobne da kontrolisu svoje seksualne nagone, veze nemaju sa ovom pricom, silovatelja imas u svim kulturama i civilizacijama, prije, sada i bice ih u buducnosti.

mislio sam da si dobar logicar, nadam se da trolujes, bas si nasao jednog silovatelja za generalne zakljucke nad citavim jednim narodom i civilizacijom, ja koliko sam vidio islamske zene su vrlo moralne, mnoge sebi ne dozvoljavaju da gledaju ili pozdrave drugog muskarca jer im je muz svetinja, zar bi to tako bilo da su oni civilizacija silovatelja kako si pokusao da proguras... 

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Muramasa рече

Daj odmah taj ban, da mi ne stoji bezveze nad glavom, jer ja nikada vaše svetinje neću poštovati. Mesecima nemam bas nikakvog validnog razloga da budem na ovom forumu.

Iz administracije imaju.Tvoju licnost , koju  cene I postuju. Njihovo strpljenje I ljubav, cini mi se da tebi smeta. Da mozes sam bi sebe banovao.

( DA SE I NASALIM ) A onda bi smo ti nedostajali , jer bi malo njih u svetu imali toliko zivaca za tebe I ti bi to osecao. ;)

Подели на овим сајтовима

A sto se nerviras ti, Vasillije? Ima istine u onome sto 'prepodobni' govore, a nema samospoznaje  bez bola. Sto da te mi banujemo, sto to ne ucinis sam, sto ne preuzmes odgovornost, sto da proizvedes nasu reakciju uporedjujes ono sto je nama najsvetije sa politickim olosem? Sto pravis sebe tako nekim slucajem koji bi radije rizikovao zivot za pare za jedne zlikovce protiv drugih, nego za svoj sopstveni narod, pa kakav god on bio? Sto da lakrdijas i ponizavas i sebe i druge? Kakvo je zadovoljstvo u tome? Ima produktivnijih nacina za provodjenje vremena ovog naseg ogranicenog zivota zemaljskog... ne_shvata

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...