Jump to content

Verski vs. eticki-vrednosni stavovi & nacionalna osecanja

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Ma politicki stav je mnogo uzi pojam od etnicke pripadnosti. Kad zagusti i pripuca, nema veze ko je glavni, na udaru je narod. Nije da neces da pucas za ovogilionogslucajnoglavnog, nego neces da pucas da branis narod. A to jeste izdajstvo, mladicu. Pa ko ce onda? Ja ne mogu da pucam, puska teza od mene, i ne umijem, a malo se i bojim, kao i moja cerka, itd. I onda jos kaze krivo hriscanstvo jer je milokrvno i nece da se brani, a hriscana pravih, nema ni 5% u ovom nacionu. Nije moguce da to ne shvatas...:scratch_head:

Pa ja sam urednik, nije moje da se raspravljam, samo da se pobrinem da se drugi raspravljaju uz postovanje pristojnosti i sl. R&O

Подели на овим сајтовима

23 hours ago, Muramasa рече

Zato nikada neću prihvatiti Isusa. Pravi vrlinu od slabosti.

Ја имам осећања пема нацији, волим је и можда неке друге вредности. А какве везе то има са верским опредељењем?

Колико сте само пута и ви атеисти писали на сличан начин и истицали да национална припадност нема никакве везе са вером. И нема то је једино што се са вама слажем.

Ти Мурамаса, не само да не признајеш Исуса, већ не признајеш све што се дешава и у другим областима око тебе, или се као трол само зај.....ш са нама.

Ти све критикујеш и много тога пишеш. Лако је то, знаш. Такође лако је и отићи ( опет кажем срећан ти пут) А теже је да се потрудиш да даш неки допринос да би било боље.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Дијана. рече

Ma politicki stav je mnogo uzi pojam od etnicke pripadnosti. Kad zagusti i pripuca, nema veze ko je glavni, na udaru je narod. Nije da neces da pucas za ovogilionogslucajnoglavnog, nego neces da pucas da branis narod. A to jeste izdajstvo, mladicu. Pa ko ce onda? Ja ne mogu da pucam, puska teza od mene, i ne umijem, a malo se i bojim, kao i moja cerka, itd. I onda jos kaze krivo hriscanstvo jer je milokrvno i nece da se brani, a hriscana pravih, nema ni 5% u ovom nacionu. Nije moguce da to ne shvatas...:scratch_head:

Pa ja sam urednik, nije moje da se raspravljam, samo da se pobrinem da se drugi raspravljaju uz postovanje pristojnosti i sl. R&O

Управу си Дијана

Све што се лоше деси, обично су први на удару најсиромашнији и они који ничему нису криви а највише пропате.Миром се народу највише помаже и даје му се почетна основа за све, без тога народ нема ништа.

Хришћанин се брани и оружијем, али само онда више нема другог начина да одбрани народ своје најдраже, своје огњиште и своју груду где има све, а са друге стране га напада несрећа која хоће све да му одузме.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

@Muramasa, sine, kako ćeš ti plakati kad budeš u životu naleteo na tvrdo. Auuuu....

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Da, uvijek se desi neki forumski 'penicilin', 'bic bozji', za one forumase koji vole biti u centru paznje, traciti vrijeme i energiju svoje i tudje, a ne cijene ljude koji ih postuju i shvataju ozbiljno. Samo nemaju ni ovi potonji bas vremena i energije na bacanje. 1324_womens

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Дијана. рече

Da, uvijek se desi neki forumski 'penicilin', 'bic bozji', za one forumase koji vole biti u centru paznje

U tome i jest suština...da se kolo vrti oko Kokana.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Jeste, ali imam pedagosku crtu tj. slabost prema djeci/omladini...

Подели на овим сајтовима

@Muramasa

Nije ti u skladu sa etikom da ostavljas samu zenu da brani Radulovica. Zato lepo vrati nalog pa da vidimo gde je zapelo :)

A i da malo nerviramo levicare, valja se kazu za dobrobit covecanstva...

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Muramasa рече

Treba mi vaš pravedničko-revniteljski bes, ali ga nešto slabo ovde nalazim.

To sto se ne uklapamo u tvoju sliku hriscanstva i hriscana, koju si sebi iskonstruisao da bi rijesio svoje neke licne unutarnje konflikte, je ne samo cinjenica nego vjerovatno i razlog sto se godinama ovde druzimo, ali ti ne mrdas ni desno ni lijevo, ni naprijed ni nazad, samo se regresivno-odbrambeno vracas na iste floskule, provokacije, predrasude, ne bi li izazvao to sto ocekujes da bi se tvoj unutarnji scenario ispunio; uopste ne slusajuci sta ti se govori i ne videci covjeka ispred sebe. Niko te ne nagovara da prestanes da budes to sto jesi, koliko puta sam ja reagovala da prekinu sa takvim bockanjima ili naivno-hriscansko-ljubeznim svojatanjima. Ti imas problem bliskosti, pripadanja, osjecajnosti, i on je duboko povezan sa tvojim odbijanjem hriscanstva, koje je svo srce, svo ljubav, svo pripadanje. Ali to nema veze sa slaboscu nego naprotiv velikom pobjedom nad ljudskom prirodom. Sobodno se moze reci da je istinski hriscanin (a taj je iznimno rijedak) pravi nadcovjek. . 

2 hours ago, Muramasa рече

završiti ovo naklpanje za sva vremena.

Slazem se da treba prekinuti nesto sto ne ispunjava covjeka, radi cega ima jos dublji unutarnji problem, pa i u grupi kojoj nesumnjivo pripada (AS). Ovde te ljudi gotive i uvijek se bune ako si banovan, a ni mi ne shvatamo bukvalno tvoje uvrede pa te ne banujemo, zbog cega si se i bunio da nismo toliko 'tvrdi' kao u dobra stara Solomonova vremena. Ko god te je oslovio tvojim stvarnim imenom, to je u tom trenutku znacilo. ne obracam se imaginarnoj personi, liku, ulozi, etiketi, obracam se tebi, jedinstvenoj licnosti, koju poznajem, prepoznajem i prihvatam takvu kakva je (da te ne iritiram i ne govorim o ljubavi). To su mnogi ljudi ovde, kojima se ne moze prebaciti ni intelektualni ni moralni deficit. Ti djecace to ne znas da cijenis, ali to samo znaci da ne cijenis sebe, to ti je jedan zacarani krug...Mi ovde ne postavljamo uslove tipa 'e ako si potencijalni preobracenik onda cemo da te prihvatimo, ako nisi, onda necemo', valjda zato su nasi ateisti godinama s nama. Slobodan si da budes i rado prihvacen, nije mnogo tesko da ne vrijedjas nasa osjecanja jer u sustini nema za to ni potrebe i nisi ti losa osoba. Takodje si slobodan i da odes, ali da te neko odavde tjera, to nije istina, ponajmanje mi iz urednistva. Mnogo smo vise tolerisali tebi nego pravoslavcima u slicnim situacijama.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...