Jump to content

u 21 vijek je pravoslavlje naučno dokazano a ateizam razbijena ideja

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mislim da bi neki ateista ovo trebao da pročita za 21 vijek. A i neki bogoslov ako ima sugestiju. Jer ateizam koji negira dokaz božijeg postojanja i božiju kaznu koja se vidi zbog rodoskrnavljenja, ipak pada na koljena.

Uloga sveštenika u društvo iz jednog ugla tradicije kod nas na primorje

sveštenik je po pričama starih kod nas vazda bio ugledan čovjek koji ima privatni poso pored primanja u službi crkve, nosio uniformu samo u hram ili na sahranu. a ovi kojima su sveštenici pomagali posebno, su ljudi koji su naslijedili rodoslov sa rodoskrnavljenjem, oni su se odricali imovine i radili na ovaploćenju logosa ili bi pošli u manastiire možda. migrirali neđe... A danas bi takvi da budu bogataši a popovima ili crkvi da zabrane da rade, zarade, i posjedju imovinu. to je tačno ono što je hristos predvidio.

velika je opomena to što su hrista ubili. svaki put kada neki narod izgubi rodoslov, njegova egzistencija u svijetu oboženih je dovedena u pitanje. Hrista su osudili pa ubili oni koje je iritirao i otkrio da se lažno predstavljaju kao nasljednici mojsijevog zakona i što reče hristos. mogu da hule na oca i sina, ali neoprostivo je protiv duha svetog hulit jer ta hula na duh života je malo poslije hrista, bacila izrael u ropstvo kako biblija i upozorava a sa njima u ropstvo su i mrtvaci šetali i ustali na same jevreje da im pojedu zdrave loze.

Tabloidima, skepticima,  laicima je zajedničko da, ne-biti bludnik znači da pop živi u siromaštvo, da ostali slijede taj primjer. A u prošlosti moga đeda i prađeda pa ostalih, to znači da roditelj uči dijete svoje da neće za početak spopadat tokom i nakon adolestencije i kasnije, svoje krvne srodnike drugog pola tokom stvaranja tih važnih prvih društvenih veza budućeg čovjeka. ako je osoba rođena od roditelja koji su prekršili ta osnovna pravila. onda često inteligencija nije kako treba kao ni duševno stanje. najveća zabluda o kojoj se uopšte ne govori je ona koju je ateizam iz 20 vijeka donio sa ubjeđenjem da ljudi mogu da oduzmu nekoj zdravoj porodičnoj lozi jednu granu života. jer vjeruju da ako se njihove loze pomiješaju mogu dobit iscjeljenje potomstva. koliko je to pošteno izvedeno govori sama činjenica da je nekome trebalo da spali crkve sa rodoslovima ili samo crkvene knjige koje su neki sveštenici čuvali životima od komunista i sličnih reformatora. a ideja nije doživjela uspjeh jer je rodoskrnavljenje nasledno stanje na nivo dnk i zahtijeva posebni crkveni život. danas je zabranjeno genetsko liječenje posljedica incesta na nivo dnk.

kome ta problematika nije jasna. teško će kao ateista shvatit pravoslavnu tradiciju i ulogu nekad vjere danas naučno dokazang načina živta. Nama srbima niko ne provjerava krvne veze prije braka, niko ne provjerava jeli partener osoba sa lažnim identitetom... iako partije političke jako dobro znaju kad treba obići glasače...

zakon u srbiji danas dozvoljava brak rođaka što zdravstveni radnici kroz sugestije pokušavaju da promijene odavno. jedino crkva ima ranije kompletan a danas donekle uvid u krvno srodstvo svojih vjernika. mene je ovako đede naučio i ne znam jeli prećerivao možda, ali ostavo mi je rodoslov. zabranjeno je 9 koljena. a tu spada svaka kuća odakle je došla nevjesta i udala se za nekog od mojih direktnih muških predaka 8 koljena iza mene. takođe i kuće u koje se udaju sestre od mojih predaka 8 koljena iza mene. a grananje loze 4 koljena se gleda ako je recimo moja prababa imala sestru koja se neđe udala pa tu kuću izbjegavam.  vidim da crkva neki sistem meni lično nerazuman koristi u svoj zakon o braku. takođe mi se čini da se toleriše ono što nije srpska pravoslavna tradicija. nego neki sistemi đe se toleriše rodoskrnavljenje kao kod ne-srpskih naroda...

skeptici najčešće kažu da da hrist nije vaskrso i otišo na nebesa jer to nije moguće. mislim, ako neko ima jasnije tumačenje super, ja sam ovo čuo od starijih pravoslavaca koji nijesu išli u partiju... odprilike se kaže da hrist propovjeda svoje stradanje, uz šta kaže da će doći u dugom tijelu kao prosjak. ali ga mnogi neće poznat. nema razloga da sumljamo da se to nije ispunilo i da taj hrist nije došao i bio prisutan tokom posmrtne kremacije raspetog hrista.

da nije tako, mi bi imali neki spomen grob srba iz doba nemanjića ili prije nemanjića kad su svi bili hrišćani ili neke hrišćanske sekte... ako je nečiji spomenik pronađen, to je sveštenik ili monah poneki. tek car dušan zabranjuje u odredbi 20 njegovog zakona, srbima da spaljuju tijela preminulih i sveštenicima da dolaze na kremacije, traži da ih ostave u grobove. znači ako se hrist vazino na nebesa, to je posmrtnom kremacijom jer prah ide prahu na zemlji a na nebo ode ostatak. 

za manje obrazovane. posotji primjer gamalijela rabina, koji je bio učitelj apostola pavla. nakon smrti on je kremiran počasno. ođe ima poziva na članke, citate iz biblije i sl. na toj temi kremacije i vaznesenja na nebesa kremacijom uglednih učitelja i sveštenika kod jevreja.

http://www.jewishencyclopedia.com/articles/4740-cremation

danas mladi srbin ili srpkinja iz laičke pravoslavne porodice i jugoslavije ulazi u crkvu, nemamo rodoslov baš svaki sačuvan. mi samo jednu crkvu srpsku imamo đe su komunisti rekli da svi imaju prava u njoj bez zabrane na brak i krštenja iako možda nijesu srbi ne u nacionalističkom smislu nego u smislu hrišćanske tradicije predaka koju smo mi srbi imali prije primanja hrišćanstva kao kulturu naroda. Uz to je NATO nakon što su komunisti reformisali zakon o braku, doveo lgbt koji imaju želju da budu dio crkve i pravoslavlja na neke čudne načine a ne kao vjernici što mogu da budu sigurno... I ostalo je bukvalno da reformišu Hrista pa od njega naprave nekog Sina Božijeg koji zagovara rodoskrnavljenje kao restart duše od grijeha predaka.

ja se nadam da će ateista tj. skeptik 21 vijeka, više bit zainteresovan za upoznavanje Pravoslavlja, kroz čuvanje svog tijela kao hrama božijeg, naspram ateiste iz 19 i 20 vijeka. ne može niko negirat da živimo u doba kada je pravoslavna vjera dokazana. medicina je dokazala da rodoskrnavljenje nije dobro za razliku od ranijih vjerovanja Čarlska Darvina, Alberta Ajnštajna i drugih koji su rodoskrnavili u to doba osvete evropskih feudalaca koji su vladali evropom i amerikom a živjeli u rodoskrnavljenje. Ja mislim da je hitler najbolji primjer surovosti i poslijedica uspješnog rodoskrnavljenja po Darvinovom receptu u situaciji đe ujak Alojz oženi sestričnu Klaru koja mu je bila i sluškinja. čak je smiješno da je Alojzova sestra koja je rodila klaru bila u braku sa čovjekom koji se zvao Johann Baptist Polzl.

Подели на овим сајтовима

Ateizam je prvenstveno prs'o kao pokret. Imali su jedan bust online kada su krenuli i onda su poceli medjusobno da se ujedaju kao besni psi, cim nisu imali vise za sta da ujedaju crkve i religiozne institucije. 

Posto im crkva vise ne ugrozava ni prava homoseksualaca niti bilo sta drugo, Ateisti sada moraju da napdaju nekog drugog, resili su da se bore za svoje ideologije i napadaju jedni druge. 

• Тужан 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Nikk рече

Mislim da bi neki ateista ovo trebao da pročita za 21 vijek. A i neki bogoslov ako ima sugestiju. Jer ateizam koji negira dokaz božijeg postojanja i božiju kaznu koja se vidi zbog rodoskrnavljenja, ipak pada na koljena.

Ako dosad nisu pali na koljena, ovaj tekst će ih definitivno oboriti, nema im druge došao im je kraj. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

ako jesam nekoga podsjetio da samo izčita rodoslove svojih predaka i pripazi na krvne srodnike ili rodoslov partnera ako je bilo rodoskrnavljenja da vidi sa doktorom jer oće doktor da upozori inače ako ima uvid i poznaje zdravlje pacijenata. onda super. ali nemoš ateistu obalit na koljena.. mislim da su to i skeptici i ateisti zbog okolnosti našeg naroda da sm obili previše milostivi po mom rezonovanju. lako je branit ateizam ako se kreacionizam petrovića kosisti kao pravoslavlje. to je već rasprava sa šiptarima u pravoslavnoj crkvi koji imaju drugačiju tradiciju.

ođe kod nas ljudi hrišćansko-šiptarskog porijekla koji imaju rodoskrnavljenje zabiježeno u svoje krajeve i to se vidi na njih, tokom istorije su bili skloni da glume srbe iz porodica aritokratije nemanjića ili lazarevića da bi, ako im upali kod laika, ostali u neko naselje i sklopili brak. a danas će da optuže popove da su ih posrbili iako nemaju te evidencije rodoslova potpisane od srpskog popa kojem se ne zna ime ili diretno optuže vladiku koji je živio prije 200 godina. jer oće i šiptarka da se uda i ekperimentiše malo sa drugim lozama, pa ti rodi hitlera u selo koji podigne tenzije i završi na psihijatriju ili u bolnicu od moždanih ili srčanih udara izazavanih time što hitler razmišlja sam sa sobom. kristijan golubović, svi ti kriminalci srpskog podzemlja koji su donijeli drogu u beograd, kako miroljub kaže, on bi njih kaznio. a porijeklom su iz šiptarskih naselja u crnoj gori ili naselja na granici sa ovima đe je bilo miješanih brakova. to su mjesta sa velikim brojem tragedija, nasilja, psihičkih bolesti, zapušteni... te respiratorne devijacije golubovića su direktno poslijedica incesta predaka po medicinskom katoalogu. sad ti reci da je tu neko od predaka bio pravoslavac, pa teško brate. i piše kod vladika vasilija i drugih da oni nijesu pazili na zakone nemanjića, na pravoslavnu vjeru i poštovali zakone za čuvanje krvi. da su vazda napadali srbe iz pipera, kuča i nekih djelova đe klimenti žive... sad će miroljub da proglasi beograd za grad bluda i spasi beograđane, tako što će da pobije ove svoje i što se desilo, pošo je iz beograda i napravio je kade za porađanje u selo, ispisao đecu iz škole i osnovao partiju srpske desnice u medveđu đe je pitanje šta on radi zapravo. to je naš veliki problem bio ođe, jugoslavija nas je zajebala jer se pojavila politička struja da njih prizna za srbe iako to nijesu i vidi razultata danas. tako je 400.000 šiptara na kosovo postalo 1.800.000 jer njih briga što rodoskrnave, bitno da se nakote. njih nije briga za svetosavlje i naše tradicije pravoslavlja.

ja smatram lično da je najveći problem to što svjetska zdravstvena organizacija ne dozvoljava da se istražuje ili koristi dnk inženjering koji bi poslijedice rodoskrnavljenja ili neku bolest odmah neutralisao kod bebe prije rođenja.

iako ja bih volio distancu neko od toga. i da nekako rifreš čujem neke argumente za ateizam u 21 vijek sa kojima se kritikuje pravoslavna vjera. jer ateizam je sam pokušao da izdigne bezbožništvo na nivo oboženih, bez potreba za postojanjem crkve ili nekih udruženja koja čuvaju rodoslove ili vode evidenciju. ateizam nije riješio bezbožništvo nego ga je zaaskirao u 19 i 20 vijek.

teško su u crnoj gori mogli da ostanu ljudi iz našeg govornog područja koji nijesu rezidenti ili prebjegli jna vojnici, pa da sklope bračnu zajednicu. iako imaju brak i đecu u crnoj gori možda, oni su mogli bit deportovani za običnu saobraćanu nemarnost ili slično. viđet ćemo što će donijet opozicija na tom polju. kod nas je najjača politička struja bivših komunista, previđala potrebe građana na brate 30 godina i to nakon pada komunizma... to su ipak esencijalne potrebe društva da očuvaju higijenu krvi. 

sad su dps najjača opozicija i najjača samostalna partija u crnoj gori. kod njih nema smisla da crkva postoji tokom 21 vijeka. ta država koju oni formiraju, prati rodoslove i krvne veze ali samo to koristi za potrebe glasanja, znači oni uopšte ne prepoznaju srpsku kulturu i neku krvnu higijenu po pravosalvnoj tradiciji.

ja smatram lično da je najveći problem to što svjetska zdravstvena organizacija ne dozvoljava da se istražuje ili koristi dnk inženjering koji bi poslijedice rodoskrnavljenja ili neku bolest odmah neutralisao kod bebe prije rođenja.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Ako dosad nisu pali na koljena, ovaj tekst će ih definitivno oboriti, nema im druge došao im je kraj. 

zaboravimo ovo što sam skrenuo sa teme po kriminalcima radi petrovićevog pokušaja da sasi srbiju od kriminala. može biti da se ogriješim o nečije porijeklo, jer su cetinjani dosta mutili kašu tu jer su oni među prvima kao jedno stočarsko naselje prihvatili šiptare i bratili se sa njima. ali su recimo optužili kuče da su prije njih prihvatili arbanase, pa su cetinjani sa klimentima u kuče odlazili zbog odmazda i po harama kuča, pobiju 90 posto ljudi, pa onda opet za 40-50 godina isto. e sad savremeni cetinjani negiraju to, jer kažu to su odglumili da spriječe srbe da se osvete za pokolj koji su ovi tamo napravili nad srbima. kao i stalnih pljački, silovalnja koja su radili kad upadnu kao banda u neko nezaštićeno selo. pa je zahtijevana odmazda od nogih srpskih uglednih starosjedilačkih zajednica u današnjoj crnoj gori. baš predak ovoga sad Krivokapića što vodi koaliciju za premijera, je bio taj Miloš Krivokapić koji je izvršio jednu od pohara kuča ali spasio neku đecu srpsku valjda ili arbanašku nemam pojma. te pohare kuča i drugih se drže kao tabu teme bez rasprave na tih 5 verzija istog događaja koje postoje.

jesi li ti ateista danas u 21 vijek. ako jesi kojom metodologijom dovodi taj ateizam u pitanje pravoslavno učenje o tijelu čovjeka ili žene koje se štiti kao hram božiji od bluda rodoskrnavljenja ili nasumičnog biranja partnera iz takvih zajednica

Подели на овим сајтовима

ja mislim da je dobar naslov. u kratkim crtama sam reko činjenicu koju svi zaboravljaju.

izgleda da sam došao na forum kad nema ateista, skeptika i drugih. Mene jako interesuje šta je kritika skeptika ka crkvi u 21 vijek, šta je to što odbija skeptika da bude pravoslavan. čisto da sam sebe preispitam i vidim mogu li sam sebi pronać odgovore na te iste sumlje.

Feudalna evropa je bila takva da sve vladajuće porodice, lordovi, grofovi imaju poslijedice incesta i žive u rodoskrnavljenju. Tada je bilo teško izvodljivo da neko ko nema dio njihove krvi, posjeduje zemlju, objekat za stanovanje... Kad je krenuo ustanak protiv vladajućih krvnih loza evrope koji su preuzeli katoličku crkvu toga dobe. Onda dolazi 19 i 20 vijek. pa komunista, nacista i skeptici kao vinston čerčil, albert ajnštaj, adolf hilter, frenklin ruzvelt rodoskrnave ili su rođeni u takvi brak prvog ili drugog koljena. 

To je bilo vjerovanje ateizma i nekih skeptika, sekti u 19 i 20 vijek. danas medicina to osuđuje, ali pravni sistem u nekim državama evrope i amerike i dalje ne reaguje. u 21 vijek ne može ostat isto vjerovanje ateista i skeptika, jer se oni grade na Ajnštajnu, velikim političarima i drugima koji su promovisani kao vrh društva i obrazovani ljudi kojima je rodoskrnavljenje prihvatljivo i lično to rade. danas znamo da to vodi u ludilo, bolesti, patnju, psihopatiju, jako nisku inteligenciju

WWW.DISCOVERMAGAZINE.COM

Geneticists can tell if your parents were closely related — and whether that will affect your health.

tumačenja biblije nikad ne bih odbacio bez tih malih detalja koji skliznu pa ljudi odvale tezu da je mojsije stvarno podijelio more a ne pošao za sinaj kako piše. ako se bogorodica i hristos uspinju na nebesa, dok ostali njihovi članovi porodice ostaju nakon smrti. ja sam ubijeđen da je to kremacija kao što je napravljeno kod učitelja Gamalijela. ostao je opis njegove slavne sahrane kao kremacija u velikoj vatri. a baš u dijela apostola 22.3 kaže pavle da je nakon što je presudio da njegov rođak prvomučenik stefan bude ubijen zbog bogoslovnih tema. postao bivši sudija i bivši gamalijelov učenik. pa nakon te tragedije njemu se ukazao hrist kod kojeg odlazi. to je interesantno jer rani hrišćani apostola pavla dok se zvao sevle, gledaju kao progonitelja a gamalijela kao poštenog čovjeka koji ih na sudu oslobađa optužbi i čak kaže ostalima da ih ne napadaju jer će možda napast boga. ako takav pravednik biva kremiran, što ne bi hrist bio tako vaznesen na nebesa. jer radi čega pita li se neko od tih stručnjaka, radi čega onda svuđe može doći novi ali isti hrist koji dolazi da zatraži čašu vode. Uglavnom svaki ateista ima istu tezu u cg, kao da je hrist izmišljen lik koji nije postojao da bi opravdao nacizam nad ovima što ne čuvaju loze. pa ako je postojao onda čovjek koji ne može krst da ponese, sigurno nakon toliko ranjavanja i smrti ne može polećet sam od sebe na nebo i svijetlit a prije toga pravit čuda koja ispravljaju kičmu, slijepilo liječi…

Подели на овим сајтовима

prije 21 vijeka. evoluciionizam je djelo darvina, Čarls Darvin je oženio svoju sestričnu i vjerovao da rodoskrnavljenje jeste način da se ubrzaju mutacije. on je osnova skepticizma i ateizma akademika koji kritikuju bibliju ili nekih hrišćana koji hoće da prihvate rodoskrnavljenje kao dokazanu hrišćansku tradiciju. Ajnštajn je vjerovao darvinu, tek nakon što ajnštajn sa svojom suprugom iz drugog braka, tj. prvom rodicom sa majčine i očeve strane, vidio da ne može da dobije potomstvo on tek tada priznaje postojanje nekog boga.

u 19 i 20 vijek nema ateističkog djela koje nije zahvaćeno idejom da krvna loza ne mora da se čuva od rodoskrnavljenja. čak karl marks i engels skreću u tom smjeru i danas naši preostali komunisti mene ubjeđuju da je isus hrist prvi komunista koji sve građane izjednačva iako je to u praksi nemoguće.

u 21 vijek ne postoji bolest koju ne možemo da izliječimo preko dnk modifikacije. ali je to zabranjeno u svijetu. zato se ja pitam između ostalog zašto zakoni dozvoljavaju rodoskrnavljenje u mnogo zemalja evrope i amerike a ne dozvoljavaju liječenje poslijedica potomstva onih ljudi koji su prevareni takvim vjerovanjima da je to prirodno i da nema poslijedica na potomstvo. jer evo kinez je izliječio sidu i spriječio prenos tog virusa sa majke na bebu i završio u zatvor jer je to zabranjeno na svjetskom nivou. kina je upozorena da će dobiti sankcije ako ne uhapse tog doktora koji je spriječio širenje side prošle godine.

skeptici idu daleko i vazda nađu nešto interesantno što možda da uzdrma postojeći sistem vjerovanja. sigurno da mora postojati tema oko koje se ne slažemo. nešto što smeta ljudima ili vide drugačije od pravoslavaca.

Подели на овим сајтовима

Прво, дефинитивно си Црногорац.

Не мо'ш написати испод 100 редова.?

Друго, Мирољуб је од Куча, па ми није баш најјаснија твоја прича, је л' Кучи ваљају или не ваљају??

Треће, у теологији не вреди аргумент "прич'о ми ђед". Ако теби Библија није довољно јасна за свештеничку службу као и Христово Васкрсење и Вазнесење, неће ти нико помоћи. Кремирање Христа? Ти си онда исти као Мирољуб, само на другу страну.

Чист протестантизам. "По мени..." а не по Светим Оцима.

Прво да се оправославиш, па онда да васпитаваш атеисте.

Остај с'Богом.

Поздрав од једног Куча са родословом до 16 кољена.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Наслов и пролази, текст јок.

Слично писање затекох на другој теми и не видим поенту, сем да се претерујемо овде.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Дејан рече

Dobro, kako je to Pravoslavlje naučno dokazano?

Što se ateista tiče, dokazano je. na stranu to što ateizam nije nastao kod nas srba već tamo đe su druge crkve.

ateisti često zaboravljaju da pravoslavni vjeruju da čovjek može da se obezboži i postane primitivan ako nema rodoslov u zajednici koja zbirno vodi rodoslove, ako crkva ne upozorava zbirno zajednicu na krvnu vezu osoba. to je suprotno državnoj praksi kod matičara koje ne interesuje ništa sem da nije dupli brak. Njihova vjera je bila da nije potrebno oboženje kroz učenje crkve, ovaploćenje logosa i otkrivenja već da je dovoljno miješanje loza da bi ove zdrave pobijedile kao da je neki virus u pitanju pa se antitijela prenose genetski.

jedan članak koji sam davno čitao još stoji na internet po tom pitanju odnosa crkve i države. ali medicinski u srbiju teško da će neko objavit, uglavnom ljude usmeno savjetuju tokom kontrole ako vide da su bračni partneri istovremeno i rođaci

WWW.TPKNEWS.COM

Neki to nazivaju “rupom u zakonu”, ali član 197 krivičnog zakonika Srbije je jasan: incest je kažnjiv samo ako je u pitanju silovanje ili odnos između srodnika sa maloletnom/maloletnim srodnikom. Crkva, međutim, smatra da...

pokušaj da se potomstvo iscijeli tako što će se miješat ovi koji paze na rodoskrnavljenje u svojoj lozi i ovi koji to ne paze, nema objavljen uspješan rezultat kod velike većine. Imamo situacije eksperimenata što je radio čarls darvin, kojeg nije interesovalo što gubi jedno po jedno dijete u njihovoj mladosti zbog zdravlja, već je nastavljao da dobija đecu i dobijao po neko zdravo dijete. Dijete može da bude prosječno ili hiper inteligentno na kraju, ali reproduktivnost potomstva jako teška, inbreed depresija i psihičke bolesti se pojave pa ako ta osoba ima potomke to naslijeđuju vjerovatno. Nije ostavio eviencije tog eksperimenta tj. njegove porodice koju je stvorio, sem osnovnih javnih podataka koji se mogu naći na internetu. viktorijanska britanija je bila takva kultura đe je kraljica Viktorija lično napravila rodoskrnavljenje i to je bio javni brak promovisan kao trend tada.

U americi. Guverner Masačusets države, Džordž N. Brigs. prvi sumlja zvanično u rodoskrnavljenje kao normalno. On je objavio studio o idiotima i postao prvi guverner koji je zabranio incest i rodoskrnavljenje u nekoj od američkih država. iako danas američke države dobrim dijelom dozvoljavaju brak i prvih rođaka. ovo je članak o tome

WWW.HISTORYNET.COM

I'm writing a novel set in the 1860s-90s (haven't quite settled on the exact decade), and have been unsuccessfully trying to research this question.  I

ovo je isto vrlo dobar članak koji pokazuje da iz arheološkog i genetskog ugla, rodoskrnavljenje je protiv evolucije i istrebljuje ljudske podvrste smanjujući im za početak mogućnost reprodukcije zbog prvih rodoskrnavljenja.

WWW.NEWSCIENTIST.COM

Many early humans were highly inbred, according to a new genetic analysis. Their isolation may explain why modern behaviour took so long to arise

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Јанко рече

Прво, дефинитивно си Црногорац.

Не мо'ш написати испод 100 редова.?

Друго, Мирољуб је од Куча, па ми није баш најјаснија твоја прича, је л' Кучи ваљају или не ваљају??

Треће, у теологији не вреди аргумент "прич'о ми ђед". Ако теби Библија није довољно јасна за свештеничку службу као и Христово Васкрсење и Вазнесење, неће ти нико помоћи. Кремирање Христа? Ти си онда исти као Мирољуб, само на другу страну.

Чист протестантизам. "По мени..." а не по Светим Оцима.

Прво да се оправославиш, па онда да васпитаваш атеисте.

Остај с'Богом.

Поздрав од једног Куча са родословом до 16 кољена.

kako bi neki skpetik ili ateista u 21 vijek. objasnio stavove i položaje koji rješavaju pitanje rodoslova i uopšte ozbilna kritika pravoslavnoj tradiciji ili nekih novih argumenata koji su bili u sjeni ovih do sada. Jer milova ambasadorka u turskoj koja sigurno nije na nivo inteligencije pristunih ateista... kaže da crkva nije potrebna u 21 vijek. sad se ja pitam, ona će biti majka... osim ako ona nije dio neke tajne crkve ili smo mi obmanuti pa ne znamo da praksa crkve koja prati rodoslov jeste ista praksa kao matičar kojeg ne interesuje jel neko nekome rođak.

ti imaš do 16 koljena, ali obuhvata li to kuće konkretne odaakle se žene, imaš li đe se udaju iz tvoje kuće.

koliko je starih kuča a koliko novih kuča to mene interesuje. jer vidi u crnoj gori ima manje od 20.000 albanaca, oko 6.000 hrvata po popisu. ali konkretno kuči imaju stare kuče koji su ostali u kuče i one koji su dijelom migrirali i jedni osnovali gornji ceklin.. i imamo nove kuče koji su porijeklom albanci, takođe velik dio crnogoraca se smatra crnogorcima jer su šiptarskog porijekla. tako da pravi broj albanaca ne znamo ali sigurno nije mali broj. mene su kuči enigma, jer sada je najavio gradonačelnik tuzija da dio kuči ulaze u sastav tuzija, sad nije reko čitavi ali neka sela. tu je sada jel tako situacija da se na nivo podgorice i tuzija vrši razmjena teritorija i rehabilitacija identiteta albanskog se najavljuje od sadašnjeg gradonačelnika nove opštine tuzi.

đe piše da je isus hrist fizički vaskrso u svom tijelu iz mrtvih, tako da znamo da nije bilo viđenje kao kad njegoš ode u vasionu da razmišlja, leti i sreće ljude, svjetlost neku... on to opisuje kao fizički opipljivo, čak njegoš tajnovidac dodiruje grudi žena tokom tih viđenja kako zapisuje. koja je razlika ako neko stavi prst u ranu hrista ili vladika tajnovidac dodirne grudi žena koja nije zapravo u prstoriji za druge ljude da je vide.

pa zato je vjerovatno da je isus kremiran kao kod srba što je bilo kremiranje, dok nije dušan nemanjić zabranio zakonom i popovima da dolaze na posmrtnu kremaciju pravoslavaca koje vode vračevi..sad dali su to neki svate vračevi ili nijesu ja ne znam sad. ali samim tim je dio tijela pošao na nebo kroz dim, onda se to može nazvati da se neko vaznio na nebesa. kao ovom velikom jevrejskom sudiji koji je spasavao hrišćane i priznao postojanje boga među njima, njemu su priredili jevreji kremaciju sa velikom vatrom piše.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Nikk рече

mene su kuči enigma, jer sada je najavio gradonačelnik tuzija da dio kuči ulaze u sastav tuzija, sad nije reko čitavi ali neka sela. tu je sada jel tako situacija da se na nivo podgorice i tuzija vrši razmjena teritorija i rehabilitacija identiteta albanskog se najavljuje od sadašnjeg gradonačelnika nove opštine tuzi.

WWW.DAN.CO.ME

Ne želimo da pravimo jednonacionalnu opštinu. U tom smislu nastojimo da crkva u Matagužima bude dio teritorije Opštine Tuzi. Kuči su istorijski dio Malesije, kaže Nik Đeljošaj

Đeljošaj gradonačelnik, sada 2020 godine kaže da su kuči dio malesije koji je asimilovan praktično u srbe. ne pominje stare i nove kuče. ali kaže da postaju dio nove opštine tuzi sa većinom albanaca

Подели на овим сајтовима

Моји су са Стравча, још их има горе. Ту нам је и Марко Миљанов у родослов.

И нијесмо енигма, но смо се раселили. Има нас у Стару Подгорицу, има и у Чањ, Тиват, далеко кољено су нам Дрекаловићи у Котор.

Мој отац доша' у Србију, родбина у Београд, Краљево, Ваљево...

Него, нијеси чита' Нови Завјет јуначе. Тамо ти у свако 'Еванђеље пише да је Христос васкрса'. Више читај Писма и Свете Оце, мање "созерцавај" својом маштом ка' манити Куч Мирољуб.

Остај ми с' Богом.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...