Goku Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 10 minutes ago, Juan рече Постоји теорија која предвиђа да се флаша толико дуго распада. А постоје и Свети Јован Шангајски и Свети Василије Острошки који су потврдили животом и дјелом (не теоријом и матафизиком) оно што су проповједали. Моја поента је да, служећи се Мурамашиним рјечником и логиком, теорија тога који тврди да се флаша распада након 1000 година (а ту јасну и неконтрадикторну торију познајем таман колико и Мурамаша) не вриједи пишљива боба јер немам доказ да се увјерим у то. Дакле остаје ми да вјерујем на ријеч ономе који ју је осмислио. Баш као што вјерујем светом Василију када гледам слике од 12. маја са острога и непрегледне колоне људи који му хрле. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 14 minutes ago, Muramasa рече Onda očigledno nismo išli na isti ETF. Nas su na fizici 1 odmah dočekali sa kinematikom i dinamikom (Njutn), pa smo na OET-u 2 i TEK-u radili parazitne kapacitivne efekte na vodovima (eto Pupinovih kalemova kao rešenja). Нисам те питао за ово, него за тамну материју. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 7 minutes ago, Рапсоди рече На ком год нивоу да су / а свакако нису на нивоу снова, то је само твоја визура моје перцепције / ја ЗНАМ, не да верујем него знам и теби желим из срца тај ниво...... Што се тиче поузданости..... ако ћемо баш мак на конац, па и све научне истине /полуистине /, теорије итд,итд су под великим знаком питања и нису апсолут. Goku, PredragVId and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 15 minutes ago, Muramasa рече Dobro, nije dobio ništa materijalno, ali je dobio sledbenike, bio je u centru pažnje... Nekima to vredi neuporedivo više nego bilo šta materijalno. Људи су умирали за вјеру, добровољно, мученичком смрћу, аман! И то све да би били у центру пажње? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 4 hours ago, Goku рече Можда да питамо нпр. @obi-wan-a (или било кога другог од теолога), ево да га прозовем да се јави овдје, да не идемо на ону "његову" тему : Зашто је васкрсење било такво какво јесте, дакле полу-тајно? Sam moment Vaskrsenja jeste skriven od ociju ljudi, kao sto rekoh malo povise ove poruke, ali dogajdaj u celini ne samo da nije sakriven, nego je izuzetno dobro poplocan dokazima i svedocima. Mi hriscani ne verujemo prosto u rec nekog teoreticara ili filosofa, nego u svedocenje zivih ljudi, u ono "sto ruke njihove dodirnuse, i oci njihove videse, i usi njihove cuse", i sve to jos - kao sto si gore i sam rekao - uz naknadni niz potvrda i svedoka, medju kojima su svetitelji najveci, najbrojniji, najocigledniji i najvazniji svedoci koje um moze da zamisli... Goku, PredragVId, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 3 minutes ago, Goku рече А постоје и Свети Јован Шангајски и Свети Василије Острошки који су потврдили животом и дјелом (не теоријом и матафизиком) оно што су проповједали. Моја поента је да, служећи се Мурамашиним рјечником и логиком, теорија тога који тврди да се флаша распада након 1000 година (а ту јасну и неконтрадикторну торију познајем таман колико и Мурамаша) не вриједи пишљива боба јер немам доказ да се увјерим у то. Дакле остаје ми да вјерујем на ријеч ономе који ју је осмислио. Баш као што вјерујем светом Василију када гледам слике од 12. маја са острога и непрегледне колоне људи који му хрле. Није тако. Без намере да критикујем твоју веру, природе метафизичког и научног знања су потпуно другачије. Веровање научницима на реч и веровање светитељима на реч су две различите ствари. Свако може да одлучи да изучи науку и да се непосредно бави научним знањем. С друге стране, нико не може да изучи методе Св. Јована Шангајског и да очекује да му се Бог јави на поптуно исти начин. Можда хоће, можда неће, можда хоће на неки десети начин. Бог је слободна личност, зар не? Природа, фала Богу, није. Она увек одговара на потпуно исти начин мени и Пупину, ако је питамо под истим условима. GeniusAtWork, Sanja Т., Goku and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 3 minutes ago, Muramasa рече ja bih uvek birao onog boga čiji bi vernik na mučilištu projavio svoju silu i masakrirao mučitelje i dželate, nego bio ovca koja bi mirno položila glavu na panj. Бирај. Слобода избора, сјећаш се? Рапсоди, АлександраВ and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 19 minutes ago, obi-wan рече Tako da... mahni se ti dokonih pitaca Ви и Аделаида не разумете тему - "исто (што ја питам вас) ме питала..." obi-wan and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 4 minutes ago, Џуманџи рече Ви и Аделаида не разумете тему - "исто (што ја питам вас) ме питала..." Опет пат позиција, Џу, ми га се не стидимо баш због васкрсења, а они који би га се стидјели не вјерују у то васкрсење. И онда не постоји логичан (овоземаљски) одговор који би их задовољио, бојим се. АлександраВ, PredragVId and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 3 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 6 minutes ago, Juan рече Није тако. Без намере да критикујем твоју веру, природе метафизичког и научног знања су потпуно другачије. Веровање научницима на реч и веровање светитељима на реч су две различите ствари. Свако може да одлучи да изучи науку и да се непосредно бави научним знањем. С друге стране, нико не може да изучи методе Св. Јована Шангајског и да очекује да му се Бог јави на поптуно исти начин. Можда хоће, можда неће, можда хоће на неки десети начин. Бог је слободна личност, зар не? Природа, фала Богу, није. Она увек одговара на потпуно исти начин мени и Пупину, ако је питамо под истим условима. Али ће му се јавити! Тако да ако неко крене путем светитеља, добиће одговоре на питања, и доказе постојање Бога. Али си у праву да је тај доказ различит за сваког, и да доказ није објективан, него субјективан. Ко год куца, Господ ће му отворити врата. Не смемо сметнути са ума да је православље вера откровења, и када се Господ не би откривао сваком вернику на специфичан и танан начин, који може бити чак и другом вернику необичан, верника, ни православља не би ни било. Рапсоди, АлександраВ and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 15 minutes ago, Џуманџи рече Ви и Аделаида не разумете тему - "исто (што ја питам вас) ме питала..." Raumeo sam to, zato i kazem - pusti te koji tako pitaju, nisam mislio na tebe nego na njih... Караконџула and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 3 minutes ago, Ђорђе Р рече Али ће му се јавити! Тако да ако неко крене путем светитеља, добиће одговоре на питања, и доказе постојање Бога. Али си у праву да је тај доказ различит за сваког, и да доказ није објективан, него субјективан. Ко год куца, Господ ће му отворити врата. Не смемо сметнути са ума да је православље вера откровења, и када се Господ не би откривао сваком вернику на специфичан и танан начин, који може бити чак и другом вернику необичан, верника, ни православља не би ни било. Upravo! I vjerujem svetitelju čiji je doživljej vjere drugačiji od mog, kao što vjerujem fizičaru koji govori o crnim rupama iako nemam materijalnog dokaza niti znanja da mogu potvrditi ili opovrgnuti bilo šta od toga. Samo sam pokušavao da ukažem na nedoslijednost toga da nagdje vjerujemo bez dokaza zato što smo odlučili tako, a negdje gdje smo odlučili da ne vjerujemo to nazivamo bezvrijednim, iako su ljudi posvetili život tome. Dijasporka and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 1 minute ago, Muramasa рече Nigde ja ne kazem da sad treba da ide i aktivno progoni one koji ne veruju, kao sto ste vi nekada cinili Koji mi? Budi specifičniji. Grobari? Srbi iz BiH? Ja nisam. A ti vjerovatno misliš na hrišćane (pravoslavce) koji su u prvim vijekovima mučili i ubijali rimljene, jevreje i neznabožce, te su se ovi mučenici krili po katakombama od agresivnih hrišćana nametača svoje vjere. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 I jos jedna stvar, koju nisu razumeli ondasnji Jevreji (u vecini), niti isto to danas razume mnogo ljudi sirom sveta: Hrista su ocekivali mnogi u to vreme (zato i danas tako pitaju opet mnogi, kao i ova muslimanka iz poruke kojom je Dzumandzi pocela temu) kao silnog mesiju, kao cara zemljaskog, koji izvodi konacan obracun sa svima na Zemlji, i uspostavlja nekakvo zemaljsko carstvo apsolutnog blagostanja. Razlike su samo u tome kako je ko nekad i kako ko danas zamislja takvo carstvo. Dakle, NEMA CEZNJE ZA NEBESKIM CARSTVOM, nema ni poznanja tako neceg, nego bezmalo potpuno slepilo na Nebo i nebesko. A Hristos je upravo dosao da nam otvori oci za Nebo i nebesko, da nam da vid kojim cemo da vidimo ne prosto mimo ovog sveta, nego i njega i jos daleko iza njega, da sve, ceo zivot i svet i vasionu i postojanje sagledamo kao jednu izuzetnu Bogom stvorenu celinu. Dosao je, dakle, da nas nauci da ne trazimo samo zemlju i zemaljsko, nego pre i iznad svega nebesko, zato je - kako to Oci prelepo objasnjavaju - prvi put dosao u odelu sluge, da nikog ne zbuni nekom svojom carstvenom slavom i velicinom, nego da celom svojom pojavom bude putokaz u vecnost i vecni zivot. Njegov Prvi dolazak je zato kenozis (= snishodjenje) nasim slabostima i nemocima, "bez slave i krasote", kako to vele Oci, tj. to je bio "dolazak u kucu zalosti (ovaj pali i ranjeni svet), pa je zato bio u odelu zalosti (odnosno, u slabom i ranjivom ljudskom telu, u neiskazanom i nicim uporedivom smirenju)", kako je to lepo rekao sv. vladika Nikolaj. Dakle, zato pitaju pitaci - jer mnogi i danas misle da Bog treba da je car zemaljski, a ne Car slave, tj. Car nebeski. Da Njemu nije i ne moze da bude svojstveno smirenje i milost, i zato ga zamisaljaju doslovce kao nekog siledziju. I zato se (i dan-danas) mnogi zbunjuju i sablazne, jer je Hristos raspeti i vaskrsli vazda bio "Judejima sablazan, Jelinima ludost i bezumlje, a svima koji se spasavaju - i Judejima, i Jelinima, i svima ostalima - Bozija sila i Bozija Premudrost"... -Владимир-, Снежана, Goku and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 1 hour ago, Muramasa рече Inače, ja bih uvek birao onog boga čiji bi vernik na mučilištu projavio svoju silu i masakrirao mučitelje i dželate, nego bio ovca koja bi mirno položila glavu na panj. Имаш их, најактивнији су у Сирији тренутно . А дизали су своје мучитеље и џелате у ваздух и у Француској и Белгији . АлександраВ, PredragVId and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука