Jump to content

Sistem te laže!!!

Оцени ову тему

LogosAgape

Препоручена порука

5 minutes ago, Deja Vu рече

Sudeci po spotu BS-a taj sistem nije samo ova nasa politicka scena, nego je mnogo siri. Recimo medju onim maskama-slikama primeticete i sliku Stiva Dzobsa. Kakve veze on ima sa srpskim politicarima? Nikakve naravno rekao bi neko na prvu loptu, no slusajuci dalje pesmu i gledajuci spot videcete da se tu spominju subjekti van granica poput MMF-a i da su prisutne slike Merkelove, Hilari, Trampa (koji ce pendrek on kada je isto antisistemski nastrojen), Sorosa i slicnih. Dakle, sistem koji laze Srbiju je siri ukljucuje medjunarodne aktere i najverovatnije laze ljude sirom sveta, ali to nije bitno sada jer nas zanima Srbija.

Inace samo dovodjenje u pitanje sistema moze biti problematicno. Ok je ako sistem znaci politicku bagru, ali to nije nista novo, no problem je ako sistem obuhvata institucije i neke vrednosti tipa demokratiju, nove tehnologije i internet. Donekle kao da se rugaju tome kada ih spominju u pesmi gde kazu kako eto to nije resilo nista nego sve isto pa i gore. Naravno nasa ''demokratija'' jeste rasulo, ali nije resenje ukidanje demokratije nego valjda njeno jacanje.

Sa umetnicke strane gledano, pesma je onako, imali su mnogo boljih i generalno cenim BS kao rep grupu jer je jedna od boljih sto se tice nase rep scene za razliku od ovih cmizdravaca tipa Elitni Odredi, Relja i ostali klinci. 

Kako kakve veze ima pokojni Dzobs? Pa jel bio zli kapitalista? Poznato je da je zli kapitalizam, MMF sa masonima na celu, Srbiju u crno zavio i uzrok svakog zla vazda bio? Oni se  bore protiv sistema ali ne onog koji nam je najvise zla naneo nego onog stranog, masonskoiluminatskobilderbergerovskog.   Jerbo rusenje Milosevica je bila greska koja je odgovarala samo stranim agenturama. Cela pesma obiluje grozomornim ispiranjem mozga koje je zapoceto 87. i traje do dana danasnjeg. A bas su te maloumne anticivilizacijske mantre i dovele sadasnje generacije do ove i ovakve katastrofe. Zbog toga je mahom omladina izgubljena besciljno ili u rijaliti smecu ili u ovakvim "osvescivanjima", jer koji ce on moj sada da razvija neku nauku, tehnologiju (i sletanje na Mesec je prevara a kamoli oni roveri na Marsu) , umetnost,  kulturu kad to sve ide na vodenicu MMFa i svih SrBskih neprijatelja.

Jedino sto je u pesmi lepo receno je opis kako ga rade celog zivota. Samo sto je steta sto oni sada imaju priliku da na slican nacin rade svoju publiku.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, RYLAH рече

Никад ми није лежао, најискреније. Од оних страних који певају о тешком животу у гету или о оргијањима, до ових наших који су ми увек били мало патетични. Врло могуће да генерализујем, ал ми баш никад није лежао.

Nije ni meni bas jer sam ga slabo slusao, ali sam preslusavao pesme. Recimo ne mogu jednu te istu rep pesmu da pustam 100x na dan kao sto to mogu sa metal. Znao sam sa burazerom da se raspravljam ali vise iz sprdnje da sve sto nema zicu nije umetnost. Ali ima dobrih i ne mozemo reci da rep nije umetnicki pravac, jer takve price su vazile za rok i metal. 

A o teskom zivotu i orgijanju pevaju i rokeri, vecina svih pesama bilo kojeg zanra je o tome: zivot i ljubav. Samo se razlikuje nacini izlaganja o tome. I to je cesto predrasuda poput one da svi metalci pevaju o satani. 

11 minutes ago, RYLAH рече

Врло могуће. Причам о ономе што знам из свог окружења. Нисам баш спроводио неко истраживање

Nisam ni ja, ali posto sam mladji od tebe i imam tog danasnjeg klinackog iskustva, moje okruzenje i uzorak je daleko veci :D 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

11 hours ago, Aquilius Cratus рече

Kako kakve veze ima pokojni Dzobs? Pa jel bio zli kapitalista? Poznato je da je zli kapitalizam, MMF sa masonima na celu, Srbiju u crno zavio i uzrok svakog zla vazda bio? Oni se  bore protiv sistema ali ne onog koji nam je najvise zla naneo nego onog stranog, masonskoiluminatskobilderbergerovskog.   Jerbo rusenje Milosevica je bila greska koja je odgovarala samo stranim agenturama. Cela pesma obiluje grozomornim ispiranjem mozga koje je zapoceto 87. i traje do dana danasnjeg. A bas su te maloumne anticivilizacijske mantre i dovele sadasnje generacije do ove i ovakve katastrofe. Zbog toga je mahom omladina izgubljena besciljno ili u rijaliti smecu ili u ovakvim "osvescivanjima", jer koji ce on moj sada da razvija neku nauku, tehnologiju (i sletanje na Mesec je prevara a kamoli oni roveri na Marsu) , umetnost,  kulturu kad to sve ide na vodenicu MMFa i svih SrBskih neprijatelja.

Jedino sto je u pesmi lepo receno je opis kako ga rade celog zivota. Samo sto je steta sto oni sada imaju priliku da na slican nacin rade svoju publiku.

Tek sam sad video da su me citirao. 

Da upravo sam na to mislio kada sam spomenuo da na prvi pogled Dzobs nema veze sa nasim politicarima i da pod sistemom BS ovde misli ne samo na njih nego na zli zapadni demokratski neoliberalni globalizovani tehnoloski kapitalisticki sistem kojeg je Dzobs deo, a koji je kriv za nase stanje mada i generalno svuda u svetu. Skabo je recimo nezavisno od BS-a pravio pesme koje su bas uperene protiv interneta i tehnologije koji otudjuju coveka od coveka i dovode ga u stanje ropstva i slicne fore. 

I to mnogi ljudi nece ni primetiti, koji nas to sistem zapravo laze i kom pevaju. 

Подели на овим сајтовима

15 hours ago, RYLAH рече

Никад ми није лежао, најискреније. Од оних страних који певају о тешком животу у гету или о оргијањима, до ових наших који су ми увек били мало патетични. Врло могуће да генерализујем, ал ми баш никад није лежао.

Можда ниси чуо ово? :)

Подели на овим сајтовима

Еминем је својевремено имао антиратни сингл „Mosh“ (квалитативно далеко испред ових сплачина Београдског синдиката) са контроверзним видеом. Лиричко ремек-дело.

Подели на овим сајтовима

Laganje sistema, koji nije današnji problem, već decenijski, vekovni problem je posledica, nikako uzrok.

Lažu te svi. Lažu te roditelji, laže te komšija, laže familija, lažu prijatelji, lažu nastavnici, profesori, laže te poslodavac....ti i takvi ljudi odlaze u sistem, u vlast, veći su im interesi pa su im veće i laži.

Toliko je partija na ovo malo stanovnika da to izaziva gadjenje. Koliko godina prodje a ništa se ne menja. Demokrate, levica, desnica...niko nije pao sa marsa, svi su rodjeni ovde, odrasli ovde. školovani ovde, vaspitani ovde iz naroda su ušli u sistem  i svi lažu.

Smenite ih sve,uzmite neke ljude iz naroda koji nisu partiski aktivi, opet će sve isto biti.

Nema čovjeka ...

Подели на овим сајтовима

Istog dana kad i uradak Beogradskog sindikata, pojavila se i ova zabavna i inteligentna pesma na sličnu temu. Likove znam, moj muž igra fudbal sa njima :)

"Sistem"

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...