Jump to content

Internet-upoznavanje srodne duse

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Џуманџи рече

Е, ту је грешка, јер није описао никакав изазов (по његовој и твојој логици имати везе са нестабилном особом није изазов (I cant even...)). 

Одакле си извукла да имати везу са нестабилном особом није изазов? О.о Какве везе имају нестабилне особе са свиме овиме?

Не мора он описивати никакав изазов, ту сам вам ја, преводилац патријархалног језика :D Озбиљно, није оно што мислиш, нема везе са мазохизмом, него субмисивношћу ( што нису никако исте ствари ).

1 hour ago, Џуманџи рече

Слажем се, у овом смислу није, као што нисам ни мислила на психичку, душевну и шта све да си написао "истост" (а како си покушао да представиш), стога не следи да је нетачна. 

То што сам рекао за те различитости ( не истости ) и даље стоји у овом контексту, јер неки људи заиста вјерују у овакве ствари јер су тако васпитани или јер су такви карактерно. Мислиш да стварно нема жена на Балкану које желе да им мушкарац "буде мушко"? Које не размишљају у контексту ових психичких игрица провјеравања, женскости и мушкости? Ох, итекако их има и увијек ће их бити, управо због тих различитости. Проблем са форумским женским живљем је што генерално не спада у овакве посебне случајеве ( макар по мом досадашњем искуству - цркните хејтери :))) ) па се ишчуђавате када мушкарци овакве ставове третирају са неком озбиљношћу, јер се рјеђе од нас срећете са таквима и нисте имале друштвени притисак да "будете мушко" да спознате све фине финесе шта то заправо значи ( или шта то може значити ).

И знаш шта је ту тужна истина? Што су такви ставови донекле и истинити само зато јер постоји одређени број људи који се понашају и мисле у скалду са тим ставовима ( самоиспуњујуће пророчанство, такорећи ). То је као када пацифиста прича како је мир једино рјешење за срећу људи док игнорише стварност да постоје људи који хоће да те нападну, био ти пацифиста или не, и који самим тим обесмишљавају његов потпуни отпор рату.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Ћириличар рече

Сјећаш се моје приче о оној цур што мисли да се ложим на њу? Е... кад већ спомену женску љубав према снази и викању, побија ти ову изјаву... донекле :smeh1:

Ма дај и то ти је аргумент?! Не засмејавај ме. 

То ти је класични пример размажене татине ћерке која у партнерима тражи очеве особине. Нема везе с овом причом. :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Lady Godiva рече

Ма дај и то ти је аргумент?! Не засмејавај ме. 

То ти је класични пример размажене татине ћерке која у партнерима тражи очеве особине. Нема везе с овом причом. :D

Није ми аргумент, само сам прсо у смијех јер  ми је прво пало на памет кад ти прочитах пост :smeh1: И добро си закључила, татина принцезица... Боже нас спаси татиних принцеза и маминих синова...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Danijela рече

Jel sam sad alfa? :D

Пошто си женско, не значи да си алфа, него значи да си савршена :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ћириличар рече

Боже нас спаси татиних принцеза и маминих синова...

amin-nas

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Mиљан Л. рече

Тачно ће вас неко послуша и од "треме" попије гајбу пива па се појави испред зграде и крене да заводи драгу без упозорења преко телефона. То би било интересантно за гледати, неко ће сигурно да сиђе доле:D. Можда се роди љубав ко зна.

A šta misliš dapre nije bilo treme pred prvi dejt?  To je normalno. Drugi put isto,samo malo blaža tahikardija,a treći već opušteno ;)

Nemoj bez upozorenja,dogovorite se. Ili baš ako vidiš da se ona zainteresovala,iznenadi je,što da ne. A rizik uvek postoji i kod onlajn upoznavanja i običnog,ali rizikujte momci,proći će vam mladost bre

пре 9 минута, Mиљан Л. рече

никад није било оволико људи на свету истовремено па је конкуренција велика, још сви сређени, нашминкани и ошишани нема као пре да копамо и чувамо стоку... Него се преко ноћи жене уобразиле а мушкарци изфеминизирали, ја тврдим

Aha.  Nemoj te sa par hiljada prijatelja i i otvorenom opcijom praćenja,ja ne bih baš toliko rizikovala :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Phoebe рече

A šta misliš dapre nije bilo treme pred prvi dejt?  To je normalno. Drugi put isto,samo malo blaža tahikardija,a treći već opušteno ;)

Nemoj bez upozorenja,dogovorite se. Ili baš ako vidiš da se ona zainteresovala,iznenadi je,što da ne. A rizik uvek postoji i kod onlajn upoznavanja i običnog,ali rizikujte momci,proći će vam mladost bre

Aha.  Nemoj te sa par hiljada prijatelja i i otvorenom opcijom praćenja,ja ne bih baš toliko rizikovala :scratch_head:

Мхххх, Алфа жена значи:skidamkapu:.

giphy (1).gif

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

Ti mu onda dođeš muški feminista...? :smeh1:

Друготаласни, молим лијепо.

Али сам уједно и мениниста.

Тако да сам фактички - еквалиста.

Не можемо се дијелити на мушкарце и жене и јадати се о својим проблемима унутар својих ехо соба, јер већина мука које нас море имају исти извор и чак су исте муке али другачије сервиране или другачије наглашене. Док жене бјеже у феминизам а мушкарци у Мигтау МРА редпил алфа свијет не можемо имати људски разговор међусобно и спознати да смо сви на крају људи које море исти или слични проблеми. За сваки стереотип о јадним малим женицама псотоји стереотип о славним јаким мушкарчинама који су увелико пренадуване биолошке разлике ( које опет су безначајне за већину ствари на појединачном нивоу, кад асе изађе из свијета статистике и просјека ). Не можемо спознати чак ни оне разлике које постоје међу нама, биолошке или друштвене, ни бити искрени око њих у нашој мотивацији према борби или подржавању тих разлика. И то мислим из истог разлога из којег мислим да се не треба гледати на људе само по нацији, религији итд. на појединачном нивоу - сви смо људи од истог/сличног направљени. Тако да...

Мушкарци и жене - ујединимо се ( pun intended ).

И идем да спавам. Сломисте ме феминисткиње. Не може човјек једну полуконтроверзну ствари ОБЈАСНИТИ ШТА ЗНАЧИ ( а не подржавати је ) да не дође вас јато да кренете одмах :)))

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Lady Godiva рече

Шта да ти докажем, то да је твоје наклапање нема смисла?

Докажи ти своју тврдњу да жене не воле мушкарце којима је стало до њих и који воде рачуна да их некако не повреде. 

Ajmo da cujem argumente? Zasto moje" naklapanje" (izraz  koji ne prilici jednoj dami) nema smisla?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Џуманџи рече

Не пролазе теме о свему и свачему, неки људи цене своје време. #самокажем :)

Kod zainteresovane devojke prolaze odmerene teme i zanimljive su joj.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Mиљан Л. рече

Што се тиче Алфа мушкараца, то је мањина у коју спадају верске, пословне, политиче и војне вође. Мимо тога постоји друштвена хјерархија где радом и талентом човек стекне позицију и постане алфа-вођа неке групе. Човек који не да на себи блиске људе, који не да да неко понижава њега или неког њему драгог није Алфа већ човек. Постоје рок-поп звезде које не знају путем да иду а жене их спопадају. Неко повуче линију кокаина или попије две чаше нечега и крене да осваја свет као "алфа" мушкарац и жене га воле али из неког сажаљења ничег другог... Зато нема правила, ја верујем да се мушкарац и жена нађу или не нађу Божијом промисли и то је то.

Шта је то алфа мушкарац у мушко-женској вези? Мени то није јасно

Човек који не да на себи блиске људе, који не да да неко понижава њега или неког њему драгог /pri tom radi na seb,obrzuje se i usavrsava. Razvija svoje moralne i intelektualne vidike. Brine o potomstvu odlucno i sigurno. donosi teske odluke, nezan je prema zeni i postuje je (onu koja to zasluzuje), ne pasi se da iznese svoj stav, ogovorno i vredno radi svoj posao, pomaze drugima/ to je alfa muzjak u musko zenskim odnosima/ ili bolje reci covek.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Џуманџи рече

Не, јер ово: 

се зове мазохизам, невезано коме се припише.

Нико нормалан не жели изазове, зар није изазов трпети неког ко није (цитирам) "учтив и стабилан", а од кога не можеш да се склониш (шеф, колега...)? Стварно не знам шта је са твојом логиком у последње време. 

Tisi inteligentna i bistra osoba i to je jedna od tri karakteristike koje cenim kod zena.

Medjutim primecijem da  impulsivno reagujes  i donositi izbrzane zakljucke. Zar nije bilo lakse da me pitas : sta podrazumevam pod pojmom izazov, i sta znaci ne briga za njena osecanja. I ja bih ti rado objasnio.

Svako percepira stvari i reci na nacin koji je njima najblizi. Izazov je nesto sto nije lako dostupno, uctivost je stvar vaspitanja.

Zasto bih se meni zakacila takva osoba ako ja takvu osobu necim ne privlacim, ja takve osobe odbijam svojim stavom? Mene takve osobe zaobilaze.

Da pojasnim: Alfa muzjak nije neko ko bije i ko se bije na ulici znate i sami da ne zivimo u srednjem veku pa nema potrebe za fminizmom. Takvi ljudi imaju poremecenu licnost i nezreli su a imaju zelju da se dokazuju. Oni su obicno san mladih i nezrelih devojaka.  

Alfa muzjak je dzentlmen, sposoban  da se izbori za svoja prava kao i prava bliznjih, sposoban da zadrzi svoje misljenje i stav bez potrebe da to dokazuje pesnicama, sposoban da bude nezan kao i odlucan u bitnim situacijama. Sposoban da nekad kaze ne i ako bi njegova draga htela da joj kaze da (nne briga o njenim emocijama) ljudi koji su slabi oni ne umeju da kazu ne.

Primer:

Drugarica raskida sa deckom veridbu. Dve godine su u vezi,on je mnogo voli, ali ona raskida jer kaze da nije do njega nego do nje. On je utucen, depresivan,slomljen. Da li ona u tom trenutku misli na njegova osecanja? Da li je ona mazohista?

Ako logicki razmislis nisu svi ljudi oko tebe psihopate i mazohisti mozda ih ti samo tako vidis....

Ima mnogo zanimljivih i divnih ljudi u nasem okruzenju koji imaju razlicita misljenja.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Џуманџи рече

Па није, барем судећи по контексту у ком је употребљена реч изазов - "Svaki muskarac treba da zna, da onaj koji sve zeni odobrava i koji se plasi da je ne uvredi svojim stavom i misljenjem ili je gusi svojojm nesigurnosci a pritom nije uctuv i stabilan, nije izazov devojci". Мсм, мени је ово пакао - да се неко плаши да те не увреди, да те гуши сопственом несигурношћу и да (о, чуда) није стабилан... То је изазов пар екселанс. Па људи се удаљавају од таквих и када су чланови њихове породице у питању, а камоли од (потенцијалног) момка/девојке. О.О 

Наравно, зато сам и нагласила да је непобитно најважнији его. Све остало су... екстензије. :smeh1:

Da pojasnim izazov:

Zene su muskarcima izazov. Kako? Muskarci moraju da se potrude da ih osvoje, jer devojke nece pasti na prvu loptu. Zasto? Zato sto cene sebe i umeju da kazu ne kada im se nesto ne svidja. Kada muskarci nauce da cene sebe i oni ce biti zenama izaov, tj nece se na prvu zaljubljivati, napadati je da su uda za njega i ostale gluposti, vec ce se potruditi da je bolje upozna i sa takvim stavom ce joj biti izazov jer nije kao ostali. To je definicija izazova.

A ovo o cemu ti pricas je anti izazov.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Danijel Petrovic рече

Ajmo da cujem argumente? Zasto moje" naklapanje" (izraz  koji ne prilici jednoj dami) nema smisla?

:))

Не знам зашто уопште спомињеш то да реч коју сам употребила не приличи дами. Никад нисам ни рекла да желим да се понашам као дама. То што ти покушаваш да постанеш џентлмен методом fake it till you make it, је твоја лична ствар. :)

Аргумент...

Кренула сам да пишем, али једноставно нема смисла да причам људима који не желе да чују.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Ћириличар рече

Одакле си извукла да имати везу са нестабилном особом није изазов? О.о

:0222_shocked: Управо на тај пост си наставио Лејдин коментар са "колико је у праву"

пре 14 часа, Danijel Petrovic рече

Bas zato ih i promene, jer vremenom ti muskarci postaju papucari. Svaki muskarac treba da zna, da onaj koji sve zeni odobrava i koji se plasi da je ne uvredi svojim stavom i misljenjem ili je gusi svojojm nesigurnosci a pritom nije uctuv i stabilan, nije izazov devojci, vec jedan od onih (dobrih momaka).

Озбиљно, није оно што мислиш

Сјајно, само треба погледати болдовано и не шлогирати се. 

То што сам рекао за те различитости

Иако није тема и нема везе са темом... 

па се ишчуђавате када мушкарци овакве ставове третирају са неком озбиљношћу

Не, ја сам фрапирана да неко може да каже да имати било какве односе са онаквом особом (која је притом - цитирам - "папучар; један од оних добрих момака:krstix: ) није изазов. А притом живи на Балкану и зна колико су бракови економски важни (егзистенцијално, да се не проси на улици). 

пре 9 часа, Danijel Petrovic рече

Medjutim primecijem da  impulsivno reagujes  i donositi izbrzane zakljucke.

Могуће, видети ^ . 

Ako logicki razmislis nisu svi ljudi oko tebe psihopate i mazohisti mozda ih ti samo tako vidis....

:unbelieveble: Ок, ово није боксидизам, ово је нешто... захвата веће народне масе... 

To je definicija izazova

Ужаси постмодерне. 0703_read

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...