Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

kako da ne pomislim kada ga imam,barem tako dugo mislim i tu moju misao neznam kako da izbacim kad znam lepo sta pise u Bibliji o tome i to me najvise muci.Nemogu da se promenim i odolim zovu prirode,kako je vecinom ovde tumacite "pale" i kad lepo pise da se zna sta me ceka

No

rekao sam tu da ne osudjujem sto daju pricest onima za koje svi znaju kakvi su,jer nisam cuo njegovu ispoved,ako je ispovedio.Duhovnik mi je taj nas pop iz sela koji je dosao iz Ostroga,samo mu nisam rekao zbog cega ne mogu da se pricestim jer je njegov stav isti verovatno kao i kod onog sto mi neda pricest dok se ne pokajem.Da mom duhovniku ponovo sve ispricam i da prolazim kroz sta sam prolazio kad sam to ispovedio,veruj mi da ne mogu,nemam snage ponovo prolaziti sve to,a znam da bi mi bilo ist,ako ne i gore,jer svi oni govore bori se,to mije i on rekao mada nezna koji je problem u pitanju

Nisi me valjda razumio, pronadji takvog kome najviše idu baš takvii kao ti, taj bude imat najviše iskustva i znanja s tim i a ne žali para, taman da je 4-5 sati vožnje daleko. Nije bitno koliko često za njim hodaš već koliko ti on može pomoći a koliko se ti njemu možeš otvoriti i na kraju koliko će od svega toga biti neke praktične duhovne koristi. Kad čuješ nekog takvog sličnog da je gay i član SPC raspitaj se slobodno kome ide, koga ima za duhovnika i da li ga taj njegov duhovnik razumije, u kolikoj mjeri i kako to izgleda praktično u efektima, da li je s njim zadovoljan, u čemu mu najviše tačno pomaže itd. Tako je to bilo mišljeno.

Подели на овим сајтовима

No

Nisi me valjda razumio, pronadji takvog kome najviše idu baš takvii kao ti, taj bude imat najviše iskustva i znanja s tim i a ne žali para, taman da je 4-5 sati vožnje daleko. Nije bitno koliko često za njim hodaš već koliko ti on može pomioći a koliko se ti njemu možeš otvoriti i na kraju koliko će od svega toga biti neke praktične duhovne koristi. kad čuješ nekog takvog sličnog da je gay i član SPC raspitaj se slobodno kome ide, koga ima za duhovnika i da li ga taj njegov duhovnik razumije, u kolikoj mjeri i kako to izgleda praktično u efektima, da li je s njim zadovoljan, u čemu mu najviše tačno pomaže itd. Tako je to bilo mišljeno.

pa svi popovi imaju isti stav prema homoseksualnoscu,tako su uceni,nema da jedan gleda da je to manji greh a drugi vise.nisam  u krugu gej osoba,sa kojim sam u kontaktu je samo moj partner i niko visemza neke znam ali ne zelim nikome da se otkrivam i da ulazim u tu zajednicu da imam gej prijatelje

Подели на овим сајтовима

pam u tome i jeste problem,sam homoseksualizam nije greh ako ga ne cinis u praksi,kad osudim,ugrizem se za jezik,kad ogovaram takodje i znam da sam pocinio greh protiv svoje brace i mogu reci da se skoro istog trenutka pokajem i znam da nije u redu i gledam da takve stvari u sebi suzbijem,te koje mogu,ali kako ove,Nemogu svesno ulaziti u greh za koji ne vidim da je greh a tako pise u Bibliji.i svesno me to jede iznutra sto mozak kaze da je greh a srce ne misli tako.Nadam se da me sad razumes

Шта мислиш да ли би мањи грех био када би почео да лажеш себе и околину, када би рецимо раскинуо са тим дечком и почео да живиш на силу као стрејт, и у том и таквом животу постао огорчени кретен кји мрзи себе, свој лажни живот који не жели да живи?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

pa svi popovi imaju isti stav prema homoseksualnoscu,tako su uceni,nema da jedan gleda da je to manji greh a drugi vise.nisam  u krugu gej osoba,sa kojim sam u kontaktu je samo moj partner i niko visemza neke znam ali ne zelim nikome da se otkrivam i da ulazim u tu zajednicu da imam gej prijatelje

To je tačno, ali svi sveštenici nemaju iste harizme, darove. Neko ima harizmu da radi sa mladjima ljudima, omladinom, neko umije to bolje sa starijim, neko opet sa bračnim ljudima ili treba s takvima koji nisu hetero, itd. Nisu svi "popovi" isto ni pripremani po školama i fakultetima a nemaju ni svi iste harizme, na to sam mislio. Neko je recimo stigao završit i studij psihologije uz bogosloviju i pripremao se sistematski na to kako bi pomagao ljudima u baš takvim komplikovanim situacuijama gdje je potrebno osim dobre volje i strašno mnogo znanja iz psihologije i sličnih stvari. Takvi "popovi" postoje, samo treba malo biolje razgledati oko sebe.

Подели на овим сајтовима

kako da ne pomislim kada ga imam,barem tako dugo mislim i tu moju misao neznam kako da izbacim kad znam lepo sta pise u Bibliji o tome i to me najvise muci.Nemogu da se promenim i odolim zovu prirode,kako je vecinom ovde tumacite "pale" i kad lepo pise da se zna sta me ceka

Како кад имам! :cmizdrenje: :cmizdrenje:

А шта да кажем ја и слични мени, који болујемо од рођења?

Не, ал Винкету је убедљиво најтеже. :trtmilo:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Шта мислиш да ли би мањи грех био када би почео да лажеш себе и околину, када би рецимо раскинуо са тим дечком и почео да живиш на силу као стрејт, и у том и таквом животу постао огорчени кретен кји мрзи себе, свој лажни живот који не жели да живи?

pa i to mi je cak bila solucija ,mozda i pokusaj,ali u samom startu sam video da gubim.imam komsiju,koji je priklonjen jako crkvi i postuje sva crkvena pravila,recimo neko bi ga mozda nazvao i fanatikom u veri,on zna moj problem i non stop mi govori da se borim,da kvarim dusu i tog mog decka da se patim jer mala je patnja naspram onog sta me ceka,otvoreno je rekao da takve osobe kao ja idu u pakao,i da je bolje da se u ovom zivotu zrtvujem da bih nasledio carstvo bozije,i da non stop budem u borbi.cak je bez mog dopustenja zvao neke manastire da se mole za mene,oni nisu hteli jer ja to sto jesam ne mogu da prihvatim kao greh u mom srcu i da njihova molitva bi bila uzaludna,jedino ako ja to zelim i imam kajanje tad bi se molili za mene da bi Bog da snage da se oduprem demonu,E tako mi je rekao.posto me je to jako pogodilo,rekao sam mu da na tu temu ne zelim vise da pricam sa njim i ako je to greh,on je samo moj.

Подели на овим сајтовима

Добро Гаго, сви ми  некада мислимо тако, нема птребе да се изругујемо једни другима, тешко је човеку у муци да види другог и Другог. :)

А.М.

Подели на овим сајтовима

To je tačno, ali svi sveštenici nemaju iste harizme, darove. Neko ima harizmu da radi sa mladjima ljudima, omladinom, neko umije to bolje sa starijim, neko opet sa bračnim ljudima ili treba s takvima koji nisu hetero, itd. Nisu svi "popovi" isto ni pripremani po školama i fakultetima a nemaju ni svi iste harizme, na to sam mislio. Neko je recimo stigao završit i studij psihologije uz bogosloviju i pripremao se sistematski na to kako bi pomagao ljudima u baš takvim komplikovanim situacuijama gdje je potrebno osim dobre volje i strašno mnogo znanja iz psihologije i sličnih stvari. Takvi "popovi" postoje, samo treba malo biolje razgledati oko sebe.

e takve je malo teze naci..da idem od crkve do crkve i od manastira do manastira da se ispovedam nebih mogao,bojim se osudjivanja mnaseg popa a ne jos njih sto dok ne naletim na takvog,mislim da trazenje takvog duhovnika u meni dok ga ne nadjem samo stvorilo jos jacu psihicku tezinu i podnosenje samoga sebe

Подели на овим сајтовима

Тај твој комшија личи на бабу, и душебрижника који није скоцкао ни себе. Али, воли да соли ране другом

Подели на овим сајтовима

Добро Гаго, сви ми  некада мислимо тако, нема птребе да се изругујемо једни другима, тешко је човеку у муци да види другог и Другог. :)

Јес, сваком свој проблем испада највећи, док се не осврне око себе. :coolio:

Не ругам се нимало. :naklon:

Подели на овим сајтовима

pa i to mi je cak bila solucija ,mozda i pokusaj,ali u samom startu sam video da gubim.imam komsiju,koji je priklonjen jako crkvi i postuje sva crkvena pravila,recimo neko bi ga mozda nazvao i fanatikom u veri,on zna moj problem i non stop mi govori da se borim,da kvarim dusu i tog mog decka da se patim jer mala je patnja naspram onog sta me ceka,otvoreno je rekao da takve osobe kao ja idu u pakao,i da je bolje da se u ovom zivotu zrtvujem da bih nasledio carstvo bozije,i da non stop budem u borbi.cak je bez mog dopustenja zvao neke manastire da se mole za mene,oni nisu hteli jer ja to sto jesam ne mogu da prihvatim kao greh u mom srcu i da njihova molitva bi bila uzaludna,jedino ako ja to zelim i imam kajanje tad bi se molili za mene da bi Bog da snage da se oduprem demonu,E tako mi je rekao.posto me je to jako pogodilo,rekao sam mu da na tu temu ne zelim vise da pricam sa njim i ako je to greh,on je samo moj.

На ово се фокусирај, комшију остави да живи у свом паклу. :)

Надам се да схваташ да је лажни живот већи пакао него свака мука и борба у правом животу. :)

Моли се :)

А.М.

Подели на овим сајтовима

И ја мислим да ниси гневан. Али много нервозан јеси и преосетљив изнад сваке мере. Није Лепи једини с којим си се закачио у последње време. То није начин да се реше проблеми, Иване.

uvek postoji razlog...

Подели на овим сајтовима

izvini Dragana ako si se u mojim recima imalo nasla povredjenom,neznam tvoj problem,bolujem i ja od rodjenja psihicki,pijem antidepresive,ali naravno mi ljudi smo takvi da je nas krst nama najtezi.Neznam od cega bolujes ali ti zelim ozdravljenje sto pre suosecam se sa tobom i shvacam tvoju kako da nazovem ove recenice,neznam ni sam.Ja nisam rekao da je meni najteze,mislim da ima dosta tezih stvari kao izgubiti dete,tu si nemocan kao i ja ali verujem da je bol dosta jaca i neda ti mira.jos jednom kazem neznam tvoju bolest ali ti zelim zdravlje od srca

Подели на овим сајтовима

e takve je malo teze naci..da idem od crkve do crkve i od manastira do manastira da se ispovedam nebih mogao,bojim se osudjivanja mnaseg popa a ne jos njih sto dok ne naletim na takvog,mislim da trazenje takvog duhovnika u meni dok ga ne nadjem samo stvorilo jos jacu psihicku tezinu i podnosenje samoga sebe

No, i to što kažeš, imaš Recht, kod nas bi se sem tam neki takav i našao i kad ne baš iza svakog ćoška.

http://www.srednja.hr/Novosti/Svijet/Don-Gallo-Svecenik-koji-pusi-hasis-i-podrzava-gay-zajedicu

A nisi prvi ni jedini na svijetu s takvim problemom, moraćeš stat u red:

http://www.telegraf.rs/vesti/1422276-ispovest-gej-popa-kako-sam-skinuo-mantiju-i-priznao-da-sam-homoseksualac-foto

:D

Buon Natale con Don Gallo che canta Bella ciao dopo aver celebrato la santa messa

Подели на овим сајтовима

Тај твој комшија личи на бабу, и душебрижника који није скоцкао ни себе. Али, воли да соли ране другом

kroz moju pricu sa njim bilo je dosta tema koje sam mogao da prepricam svojim bliznjima,i njihovo je misljenje slicno tvom,ali kada te neko bode gde boli jos je gore

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...