Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

пре 13 минута, florenntina рече

I kad smo vec kod licemerstva...

Licemerno je i foliranje propagirati nesto sto ne svedocis svojim zivotom. Neka dodje na temu neko ko ima iskustva u promiskuitetu pa neka svedoci o tome a ne ovako.

Stali ste lepo i verno uz svoje partnere a ovamo kao promiskuitet je ok. Ma pazi molim te! I posle nama kazete da smo mi licemerni jer pricamo ono sto mislimo i zivimo ono u sta verujemo?

Kako je to licimjerno? Niko ne propagira promiskuitet, nego ga samo ne osudjuju. Mogu ja ne osudjivat nesto ali opet i reci:"Aint my cup of tea".

Подели на овим сајтовима

Da se osvrnem i na WC kad smo vec kod licemerja. Mladic je u toj situaciji drustveno ispao "baja" ne zbog hm.. "atributa", sto je lep, ili sto je pametan (yeah right), nego zato sto ga je ona (zensko bice) izabrala. To je nesto sto su zene ranije razumele, i odatle je i poticalo izvorno drustveno sankcionisanje ovakvih postupaka od strane zena prema zenama. Men propose, women dispose. To je bazicna biloloska cinjenica, puno semena a malo jajnih celija (i da da... naravno da postoje izuzeci od pravila, ali to su "izuzeci" bas zato sto nisu pravilo). I upravo se zbog te biologije sljudsko drustvo razlicito postavlja prema muskom i zenskom promiskuitetu, a ne zato sto je to nekakav "drustveni konstrukt".

Svaki muskarac intimno zna da ce posle takvog dogadjaja sanse za dugu vezu sa tom konkretnom devojkom da padnu za 95% (ovih 5% su narcisoidi koji misle da je devojka samo sa njim u stanju da odradi one-night-stand jer je on mnogo lep, pametan i neodoljiv). Koliko je onda iskreno i nelicemerno da muskarci propagiraju "free love, ma opusti se to je sve danas normalno" i ostale Djenkine price iz Maratonaca mozemo da ostavimo samim zenama da procene ;)

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ћириличар рече

Nisi svjestan kako pritisak okoline ( stvarni ili umisljeni ) moze imati loseg uticaja na pojedinca.

Pritisak okoline (koji kod nje sigurno ne postoji), da je bio na vreme, bi verovatno pomogao da ne bude takva.

пре 8 минута, Ћириличар рече

postovanje tudje slobode

Pa nisam hteo da joj ukinem slobodu da tako radi ili da je kažnjavam...

пре 9 минута, Ћириличар рече

Moras postovati i taj duh slobodarstva i na licnom nivou,

Pa jel ga ne poštujem? :)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, uros рече

To je bazicna biloloska cinjenica

Не можеш ти тако са овим biology-deniers... За њи се ми сви рађамо као потпуно безлични ентитети, а после нам друштво намеће неке улоге.

Иначе би сви били као амебе и размножавали се простом деобом.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Аурор рече

Pritisak okoline (koji kod nje sigurno ne postoji), da je bio na vreme, bi verovatno pomogao da ne bude takva.

Ja zapravo jedini ovde imam concern za nju (i druge) kao ljudsko biće...

Ne želim da ijedna bude takva, zato što vrlo dobro znam da ih mi (uprkos svoj demagogiji koja se može čuti) ne cenimo gotovo uopšte.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

За њи се ми сви рађамо као потпуно безлични ентитети, а после нам друштво намеће неке улоге.

Po onoj definiciji je rod ono što društvo očekuje od tebe zato što si muško/žensko.

Mo'š misliti... :)

Подели на овим сајтовима

There are two kinds of people in the world -- those who divide everyone into two kinds of people and those who don't.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Po onoj definiciji je rod ono što društvo očekuje od tebe zato što si muško/žensko.

Они не капирају да се друштво састоји од "трансакција". Ти даш неком нешто што очекује да би добио оно што хоћеш.

Значи, на теби је одлука - колико то што ти оћеш сматраш вреднијим од онога што ти траже.

У преводу - не мораш ако нећеш.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Аурор рече

Ja zapravo jedini ovde imam concern za nju (i druge) kao ljudsko biće...

Ne želim da ijedna bude takva, zato što vrlo dobro znam da ih mi (uprkos svoj demagogiji koja se može čuti) ne cenimo gotovo uopšte.

mislim da je/ih gotovo u opste i nije briga. Tako da ce trebati neki ozbiljniji motiv ako bas imas concern za nju :) 

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Аурор рече

Pa to je najgore...

Nikakvo samopoštovanje.

Aha samopostovanje = da je ti cenis... Ako je ti ne cenis onda ona sebe ne postuje... :scratch_head:

nije se ni moglo ocekivati nesto drugo od tebe

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...