Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

Једна од најгорих појава у Срба.

Мене су кад сам био клинац поклапали вазда том погрдном речју - Филозоф.

И ја шта ћу кренем да читам философске књиге.

Подели на овим сајтовима

Мене су кад сам био клинац поклапали вазда том погрдном речју - Филозоф.

Надимак из другог основне.  :) 

Подели на овим сајтовима

Видели смо данас, на једној другој теми, сведочење мушкарца жигола. Човек се добровољно бавио тиме и зна још неке који јесу. С друге стране, Парадоксологија је негде (можда баш на овој теми) рекла да мисли да никада не може да буде добровољна размена било каквих сексуално орјентисаних услуга (укључујући и  стриптиз) за новац, кад су жене у питању? Зашто? Жене су слабији пол, па их увек неко тера, а мушкарци могу сами слободно да одаберу такве ствари?

Подели на овим сајтовима

Видели смо данас, на једној другој теми, сведочење мушкарца жигола. Човек се добровољно бавио тиме и зна још неке који јесу. С друге стране, Парадоксологија је негде (можда баш на овој теми) рекла да мисли да никада не може да буде добровољна размена било каквих сексуално орјентисаних услуга (укључујући и  стриптиз) за новац, кад су жене у питању? Зашто? Жене су слабији пол, па их увек неко тера, а мушкарци могу сами слободно да одаберу такве ствари?

Nisam rekla da prostitucija nikad ne može biti neiznuđena, već retko i teško u društveno-ekonomskim sistemima koje nastanjujemo.

Postoje žene koje iz jedne relativno lagodne društvene pozicije dobrovoljno ulaze u prostituciju bez posredstva makroa, pod svojim uslovima, ne iz nužde ili prinude. Ali su u realnosti one retkost. Većina prostituisanih žena je u prostituciji pre punoletstva. Veliki procenat su žrtve trgovine ljudima. To ignorisati jer postoje izuzeci za mene jeste zabadanje glave u pesak.

Druga je stvar pitanje seksualnog čina kao naplative usluge i mirenje toga sa stvarnom dobrovoljnošću čina. Ono što sam rekla je da je želja prema drugoj osobi oznaka stvarnog dobrovoljnog pristanka na seksualni čin - inače novac ne bi igrao presudnu ulogu.

Da li bi imao seks sa osobom koja to čini samo zbog novca - usto je verovatno, statistike kažu, izuzetno siromašna, mlada, ima dete, i navučena je na neku opojnu drogu da bi svoj život preživela? Da li bi imao seks sa osobom koja ne želi da ima seks sa tobom već su joj potrebne pare? Da li bi se osećao kao silovatelj neke vrste? Ja bih, bez obzira na pol.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Da li bi imao seks sa osobom koja ne želi da ima seks sa tobom već su joj potrebne pare?

У случају да знам да је та особа очајна, у проблемима или натерана, свакако не бих. Мислим да се одсуство слободне воље осети. Читао сам скоро исповест једног Тексашанина који је свесно бирао цуре којима је у очима видео ”сломљеност и тугу” јер је ”непогрешиво знао” да су то онда оне које то раде из крајње нужде, те ће учинити све да га задовоље. То ми је грозно на сваком могућем нивоу. 

Што се осталих случајева тиче, увек бих бирао да радим било шта са људима који у томе уживају, а не са онима који отаљавају на силу (и то се препознаје), али не видим ту паре као битан фатор. Такође не видим ништа суштински различито у сексу са те стране у односу на било шта друго. Секс је посебан за вас религиозне који у томе видите нешто сакрално и то поштујем. Али за мене је секс, између осталог, физичко задовољство и опуштање, попут масаже. Тачно, секс са особом коју волиш постаје нешто заиста посебно (као нпр. масажа), јер је део нечег много већег, али секс за мене постоји и ван контекста љубави (као нпр. масажа). Певање песме особи коју волиш је нешто посебно. Слушање песме особе коју волиш је нешто посебно. Али то не значи да не могу да слушам песме од некога ко ме тотално разбија својом музиком, иако га не волим у том смислу. Такође не значи да је лоше да тој особи платим. Нити је лоше да неком свирам и да од тог неког примим новац. Да резимирам: не бих ишао на концерт Томе Здравковића кога су нацисти натерали да пева. Такође не бих волео да слушам некога кога мрзи да ми свира и пева, али то чини само због пара. Не бих се осећао као да га силујем, али чему то? Међутим, ако неко жели да ми свира за новац и у томе ужива, а ја уживам тог неког да слушам, онда не видим ниакакв проблем у целој причи. А како знам ко ужива, а ко се гади, али свира само због пара? Па не знам математички да докажем, али осећам. Не можеш да превариш некога ко такође помало музицира и ко је у кафани од десете године, можда можеш неког ко први пут оде у кафану. Зато почетници никада не треба сами да иду у кафану, већ увек са искуснијим, док не науче да осећају. Надам се да смо се разумели. 
Подели на овим сајтовима

На којој (нисам испратио)?

Сигурно да ниси кад тлапћеш о Вучићу по цео дан. Ето сад нек ти Вучић каже де је жиголо!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Сигурно да ниси кад тлапћеш о Вучићу по цео дан. Ето сад нек ти Вучић каже де је жиголо!

То је моја дужност. Ако ме се Радуловић сети кад дође на власт, сети се...

Узгред, извини што идеш по мене и чистиш моје увреде за Вучића, просто, не мог' се суздржим.  :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

Da li bi imao seks sa osobom koja to čini samo zbog novca - usto je verovatno, statistike kažu, izuzetno siromašna, mlada, ima dete, i navučena je na neku opojnu drogu da bi svoj život preživela? Da li bi imao seks sa osobom koja ne želi da ima seks sa tobom već su joj potrebne pare? Da li bi se osećao kao silovatelj neke vrste? Ja bih, bez obzira na pol.

Ovakva situacija ne moze se smatrati kao silovanje, jer se opet radi o dobrovoljnom pristupu prostituciji bez obzira sto se neko nalazi u ne znam ti kakvoj situaciji, opet se ne radi o tome da je neko tu devojku/zenu naterao i prinudio da se time bavi. Jer u prvoj situaciji imas izbor, mada imas i u drugoj samo u drugoj na tvoju volju utice volja drugog (kao kod trgovine ljudi), a u prvoj toga nema. 

Kao da si rekla da je silovanje to sto je siromastvo nateralo nekog da radi u restoranu, kaficu i kuva i usluzuje ljude.  Ili pak masaza. Jer koja je razlika izmedju pruzanja nekome usluge uzivanja u hrani, picu od uzivanja u seksu? Kao sto Huan rece, to je samo jedan problem kod nekih religioznih koji postoji zbog konzervativizma. Jer mozda nekog bas mrzi da masira tamo nekog ljigavog debelog maljavog lika, ali to radi jer mu trebaju pare zato sto je siromasan. 

Uostalom, imas prostitutke koje solidno zive, ali i dalje rade svoj posao jer ima trebaju pare za neke luksuzne stvari (tipa hoce da kupi plazma TV). One ne znaju nista drugo do rade ili ako znaju to nije dobro placeno, a ovde biznis cveta. Znaci da tim stvarima prilaze cisto poslovno. 

A pod dobrovoljno podrazumevam da je neko nesto izabrao svojom voljom, ne mislim da to kakva osecanja gaji prema tome, da li voli ili ga mrzi da radi neki posao. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...