Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

Иначе, уопште нисам ни мислио на послове и канцеларије кад сам питао (чак ни ја не идем у банке да бих гледао рибе), него зашто многе феминскиње мрзе кад виде згодну дотерану женску увече у граду, у кафићу, ресторану, на Калемегдану. А многе не могу да поднесу ни сцену, ни те саме лепе жене. Не кажем да су све такве, виђао сам женствене феминисткиње које саме гурају тај секси фазон, а у остатку приче врте сличну плочу као Парадоскологија. Али многе јесу активне мрзитељке лепоте, сређивања и лепих жена.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Paradoksologija рече

S druge strane, u bankama i na mnogim drugim kancelarijskim radnim mestima obaveza da 'pristojno i poslovno obučena' za ženu često znači da mora svako jutro u zoru da pegla i fenira kosu, stavlja 5 slojeva šminke i provede 10 sati tog dana u štiklama dovoljno visokim da izazovu probleme u zdravlju. Pritom, sve to je toliko arbitrarno i nepotrebno samo po sebi.

Ovo za banke mi i ima logike zbog radi  kao neke poslovne ozbiljnosti i uredjenosti (tj. sve osim stikli mogu da opravdam), al' meni je za rad u kladionici (za platu od 23.000) covek rekao da bih morala malo da se sredjujem. Samo rekoh - dovidjenja, 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Ovo za banke mi i ima logike zbog radi  kao neke poslovne ozbiljnosti i uredjenosti (tj. sve osim stikli mogu da opravdam), al' meni je za rad u kladionici (za platu od 23.000) covek rekao da bih morala malo da se sredjujem. Samo rekoh - dovidjenja, 

Да знаш само колико промета кладионице имају због својих радница :D Или чак неки кафићи. А ту, мислим, да није у питању понижавање жена или предрасуде према женама или њихово свођење чисто на сексуализовани објекат, него је у питању хладнокрвни пословни интерес да се привуче што више мушких како би више пара оставили у локалу. Хладнокрвни прагматизам. Јесте ружно, јесте лоше и не би се у начелу требало тако поступати или тражити од жена... али ствари су такве какве јесу. Али, и са друге стране, није ни то лоше уколико су захтјеви унутар неких разумних и пристојних граница. Све зависи од конкретног случаја шта се под тим захтјевима подразумијева и зашто се они постављају :stadaradim:

Ајд сад... фино реци да гријешим :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

mnoge žene su u situaciji da moraju da izvode dugotrajne svakodnevne rituale ulepšavanja i provode sate na štiklama samo da bi zadržale posao.

Ако ће на лепоту да задржи посао, онда... Ја још нисам срео послодавца који ће да отпусти радника који зна свој посао и замени га неким који не зна да ради, али је леп(а). Мислим, свакако има оних који су на послу зато што се газди/директору/шефу допадају, али су то већином измишљена радна места и однос се заснива на обостраном слагању и назива се - да не кажем.

Још нешто сам приметио - највише времена и труда на "улепшавање" троше оне жене које раде у потпуно или већински женском колективу, ако изоставимо фабричке погоне.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Да знаш само колико промета кладионице имају због својих радница :D Или чак неки кафићи. А ту, мислим, да није у питању понижавање жена или предрасуде према женама или њихово свођење чисто на сексуализовани објекат, него је у питању хладнокрвни пословни интерес да се привуче што више мушких како би више пара оставили у локалу. Хладнокрвни прагматизам. Јесте ружно, јесте лоше и не би се у начелу требало тако поступати или тражити од жена... али ствари су такве какве јесу. Али, и са друге стране, није ни то лоше уколико су захтјеви унутар неких разумних и пристојних граница. Све зависи од конкретног случаја шта се под тим захтјевима подразумијева и зашто се они постављају :stadaradim:

Ајд сад... фино реци да гријешим :D

Znam 3 devojke i imam drugara koji su (neki jos uvek) godinama radili u razlicitimm kladzama, nikako se ne mogu uporediti kafici i ovo. Ne znam da li si svestan da nemali broj ljudi pola plate pukne na tikete, najvazniji su rezultati i krajevi utakmica, a kad dobiju cascavaju radnika/radnicu bez obzira ko radi.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Znam 3 devojke i imam drugara koji su (neki jos uvek) godinama radili u razlicitimm kladzama, nikako se ne mogu uporediti kafici i ovo. Ne znam da li si svestan da nemali broj ljudi pola plate pukne na tikete, najvazniji su rezultati i krajevi utakmica, a kad dobiju cascavaju radnika/radnicu bez obzira ko radi.

Опет дисторзија реалности микрокозмоса. А ја сам гледао и слушао приче како људи долазе у кладионицу и сједе ту јер је неки заљубен у радницу, неки дођу чисто јер је радница згодна итд. итд. Једна пекара у мом граду је зарадила брдо пара сао јер је због раднице добила надимак "секси пекара". И натраг на Херисово размишљање о валидности личног искуства :D

Добро, за кафиће ово није честа појава, али постоји, као и код разних бутика, продавница обуће итд. То је шоу некад :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

А ја сам гледао и слушао приче како људи долазе у кладионицу и сједе ту јер је неки заљубен у радницу, неки дођу чисто јер је радница згодна итд. итд

Jao, brate, koliko ljudi dnevno upalati i koliko tiketa, a koliko ih se dnevno zaljubi, na koju foru mozes da poredis te 2 stvari?

Подели на овим сајтовима

Moj drugar, dok je radio u Budimpešti imao je kancelariju u ulici u kojoj su se okupljale prostitutke, mislim tu su cekale musterije. I kaže da je radila jedna Romkinja po njemu,ali i nekim njegovim prijateljima jedna od najljepših djevojaka koju su ikad vidjeli. Pošto je bila oštra krivina, posle te ulice, upravo zbog te djevojke i njenih prelijepih crnih očiju je bilo dok je on tu bio jedno desetak saobraćajnih nesreća. Kaže da se jedan belgijski ambasador baš dobro zakucao gledajući prelijepu Romkinju. Tako i u bankama, mušterije često biraju šaltere gdje su zgodnije žene. To je biološki uzrokovano i baš se dobro vidi i mislim da teško kulturna evolucija može nešto drasticno da promijeni jer će se muškarci uvijek okretati za zgodnim djevojkama, da li u kladionici, restoranu, banci itd. Neka zakonska rešenja kojim se smanjuje pritisak na žene ne znam koliko bi bila djelotvorna, osim ako se ne radi o direktnom pritisku od strane šefa, ali to je mobing i kažnjivo je. Međutim u bankama postoji kodeks oblačenja i ne vidim da se vrši neki veliki pritisak  kada je u pitanju obuća ili šminka, koliko kada je u pitanju kilaza, mada ne baš u našim filijalicama. Što se tiče obuće sa visokom stiklom ili šminke, to i žene koje rade u banci takodje vole, jer je šminkanje starije od bilo koje religije, čak je bilo zastupljeno i medju neandertalcima, a ima ga i medju primatima u sličnom obliku.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

Mnoge feministkinje prosto imaju problem sa eksploatacijom seksualne privlačnosti (i to je ono što je osnivač Femena radio) i sa svođenjem žene na seksualnu privlačnost muškarcima kao jedinu njenu funkciju

Ми изгледа стварно живимо на различитим планетама... :)

Из мог угла изгледа, а то свуда око себе видим свакодневно, да жене користе сексуалност да би манипулисале мушкарцима. Ако неко своди жене на сексуалну привлачност, онда то жене раде саме јер им се дебело исплати. Најмоћнији мушкарци на свету - краљеви, председници, милијардери, научници - правили су највеће будале од себе због жена, па чак и губили животе. Мушка способност "аналитичног мишљења" претвара се у тоталну глупост пред женском лепотом и ви женске то веома добро знате.

Пада ми на памет математички геније Еварист Галоа који је пре своје 20-те допринео науци као мало ко други, а погинуо у дуелу због женске. Сву памет изгубио због boobs... Или она балавица која је опељешила Џонија Депа, па сад прешла на Илона Маска... Мислим, свака јој част. Мушки су стварно много глупи кад можеш да их тако мандаш дечијим осмехом и кратком сукњом. Треба их казнити за глупост.

Али да неко ту "експлоатише" женске је митологија. Жене су те које експлоатишу. И то немилосрдно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Pošto je bila oštra krivina, posle te ulice, upravo zbog te djevojke i njenih prelijepih crnih očiju je bilo dok je on tu bio jedno desetak saobraćajnih nesreća.

O, Boze. :( Kako se zna da su se dogadjale zato sto su gledali u zensku osobu (zvuci mi prilicno neverovatno da im belgijski ambasador prica tako nesto)? 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Jao, brate, koliko ljudi dnevno upalati i koliko tiketa, a koliko ih se dnevno zaljubi, na koju foru mozes da poredis te 2 stvari?

Добро, мало карикирам али у суштини има некакве рационалности иза тог приступа. Друга је ствар што ја лично мислим да се то и не исплати толико, али то је опет толико ефемерно да се не може прецизно ни измјерити.

Али за ову пекару ти гарантујем, озбиљно. То је пар година навала трајала, док полиција није ухватила њену власницу умјешану у ланац проституције. Да није жалосно, било би урнебесно...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Ми изгледа стварно живимо на различитим планетама..

Distorzija realnosti u mikrokosmosu

Управо о томе се и ради. Крећемо се међу другачијим људима и у другачијим околинама, имамо различтиа животна искуства и чак мислим да примјећујемо различите ствари ( једни примјећују једне ствари, а други неке друге па одатле и неслагања ).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...