Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

Ја сам овде лично чула и/ли видела само примере које је Парадоксологија навела, тако да се заиста питам - а о чему се овде расправља, али стварно? 

Едит: на ово мислим: 

7 hours ago, Paradoksologija рече

Ali smo govorili o svetu u kome mnogi od nas žive, a koji bi mogao da bude daleko bolji i humaniji prema pripadnicima oba pola - svetu u kome se žene i dalje pod pritiskom osude porodice lišavaju zakonski jednakog nasledstva u korist braće, u kome je nasilje nad ženama privatna stvar porodice na koju policija neadekvatno reaguje i pored zakonskih uredbi, u kome se od detinjstva svi guraju u rigidne rodne uloge i krivicom i sramljenjem drže pod kontrolom, što šteti svima, pa i dečacima i muškarcima.

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Grizzly Adams рече

Реагујем зато што мислим да цела та прича потпуно губи смисао и извне се наглавачке када постане "друштвени активизам". Јер "друштвени активисти" - као што кажеш - нису заинтересовани за малог човека, појединца.

Upravo tako, ovo je sjajna poenta. 

Hriscanstvo i 'drustveni aktivizam' su cista suprotnost. Hrist ni slucajno nije bio 'drustveni aktivista'.

Izgleda mi da je mnogima ova razlika veoma tanka, ako je uopste i prave u glavi...  :)

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Џуманџи рече

Ја сам овде лично чула и/ли видела само примере које је Парадоксологија навела, тако да се заиста питам - а о чему се овде расправља, али стварно? 

Едит: на ово мислим: 

Хвала што си додала пример, баш сам се питао на шта си мислила... Па треба имати у виду да се овде расправља из неколико различитих земаља и континената. :)

Што се Србије тиче, свакако - не би смело да буде такве дискриминације да браћа добијају веће наследство од сестара. Изненађем сам да се то уопште дешава још увек... Кад је САД у питању, а и добар део "запада", ту ти је ситуација сасвим обрнута. Овде жене имају толико привилегија да су мушкарци постали угрожени. Без претеривања.

Наравно, не ваља ни једно ни друго.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, Grizzly Adams рече

Е сада, помогао си ми такође да разјасним због чега онда ја реагујем овде. Реагујем зато што мислим да цела та прича потпуно губи смисао и изврне се наглавачке када постане "друштвени активизам".

Е видиш, ја због тога на почетку нисам прихватао феминизам уопште. И не бих и даље да нисам од скоро свих жена које са било каквим друштвеним активизмом имају нулте везе и које нису никада читале ништа о свим овим стварима о којима расправљамо (укључујући и ону с којом живим) чуо идентничне ствари и аргументе о којима Парадоксологија овде говори, само што Парадоксологија смара с неразумљивим академским терминима, а ове друге жене то објасне просто.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Grizzly Adams рече

Хвала што си додала пример, баш сам се питао на шта си мислила... Па треба имати у виду да се овде расправља из неколико различитих земаља и континената. :)

Што се Србије тиче, свакако - не би смело да буде такве дискриминације да браћа добијају веће наследство од сестара. Изненађем сам да се то уопште дешава још увек... Кад је САД у питању, а и добар део "запада", ту ти је ситуација сасвим обрнута. Овде жене имају толико привилегија да су мушкарци постали угрожени. Без претеривања.

Наравно, не ваља ни једно ни друго.

Да, али "мало" збуњује када дође Иван са нотицама па каже за шта се феминисткиње бор за...,Ћириличар са аргументом "и у Србији су неке феминисткиње почеле да се понашају као оне из УСофА... С' друге стране, ти малопре помену да се "они... боре сачмарама", просто човек не зна на шта се мисли. Добро је повлачити паралеле, али будимо реални - овде махом пишу људи из Србије, логично је да се не користимо свакојаким примерима... Ја никада до сада нисам чула да је било која девојка (у БГ-у) неког назвала сексистом. Ниједном до сада. Значи, 'ајмо мало са проблемима који заиста дотичу оне који пишу. 

Веровао или не, ов (болд) сам доживела на својој слави, када је један рођак објашњавао да сестри нису дали део наследства јер (цитирам) "не ваља да женско узима део". :unbelieveble: О коментарима које сам слушала о себи не говорим (женско, јединица), Богу хвала па су ми родитељи врх. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Џуманџи рече

Веровао или не, ов (болд) сам доживела на својој слави, када је један рођак објашњавао да сестри нису дали део наследства јер (цитирам) "не ваља да женско узима део". :unbelieveble:

Ма види, опет ту не може да буде проблем шта је нека будала рекла. Те ствари решавају се на суду. Значи, тај рођак је кретен и може он да прича шта хоће. Није проблем то што он прича на слави. Свако на слави мож` да прича шта год оће, а неки људи нису превише бистри...

Проблем је што то није отишло на суд па да се тамо реши.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Ма види, опет ту не може да буде проблем шта је нека будала рекла. Те ствари решавају се на суду. Значи, тај рођак је кретен и може он да прича шта хоће. Није проблем то што он прича на слави. Свако на слави мож` да прича шта год оће, а неки људи нису превише бистри...

Проблем је што то није отишло на суд па да се тамо реши.

То ти је само један од примера (надовезах се на оно на шта ја иначе циљам), а друга је тема што она вероватно пресуду не би ни дочекала (говоримо о Србији).

Подели на овим сајтовима

Па онда се слажемо. Само мислим да је грешка кад пођете од те приче шта је "неко рекао"... То збуњује људе, посебно мушке. Осим сењор Хуана... ;)

Није никакав проблем шта је неко рекао, проблем је што судови не решавају ствари како треба.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Grizzly Adams рече

Па онда се слажемо. Само мислим да је грешка кад пођете од те приче шта је "неко рекао"... То збуњује људе, посебно мушке. Осим сењор Хуана... ;)

Није никакав проблем шта је неко рекао, проблем је што судови не решавају ствари како треба.

Па, не.  На страну што су наши судови да те Зевс сачува, све и да су много ефикаснији - ебеш ти то када због утувљене будалаштине мораш на суд. Јер ће суд силом да то регулише, човек се неће променити, нити ће одустати од свог става.

Зато васпитање и утицање на све могуће начине, сваким разговором да се разбију митови, изговори и остале племенске глупости.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Grizzly Adams рече

А шта може суд ако отац (на кога се све води), на пример баш тај који ”само прича”, запише у тестаменту да све оставља сину?

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Џуманџи рече

Зато васпитање и утицање на све могуће начине, сваким разговором да се разбију митови, изговори и остале племенске глупости.

Знаш што је реко Ајнштајн:

"Само две ствари су бесконачне, Космос и људска глупост. Ал` за Космос нисам сигуран..."

А узалудно је борити се против нечега што је бесконачно. Глупих људи ће увек бити, ми то не можемо да искоренимо. Да су паметни чекали да се глупи опамете, ми би још живели у пећинама и обожавали ватру. Него паметни људи треба да гурају напред, да користе своју предност и праве бољи свет за себе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече

А шта може суд ако отац (на кога се све води), на пример баш тај који ”само прича”, запише у тестаменту да све оставља сину?

Па не може се ништа, његове су паре.

Оно што можемо је да направимо свет у коме ће свако моћи да живи нормално од свог рада, где ће такво заостало племенско понашање бити бесмислено. Наредна генерација, одрасла у таквом свету, имаће сасвим другачији поглед на живот. А диносаури ће изумрети као и увек.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Да, али "мало" збуњује када дође Иван са нотицама па каже за шта се феминисткиње бор за...,Ћириличар са аргументом

Значи сад се прозивамо, а? :D

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Grizzly Adams рече

А узалудно је борити се против нечега што је бесконачно. Глупих људи ће увек бити, ми то не можемо да искоренимо. Да су паметни чекали да се глупи опамете, ми би још живели у пећинама и обожавали ватру. Него паметни људи треба да гурају напред, да користе своју предност и праве бољи свет за себе.

Значи да је узалудно причати и против левичарских глупости? Да те опоменем сваки пут кад кренеш на "држава дуради нешто" темама људима да говориш шта мислиш да треба и не треба да раде и како треба да размишљају?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...