Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

"America's Three Bad Options in Syria"

Option category #1 could be termed the sort of limited, punitive strikes that Mr. Obama was pressured to execute and that Mr. Trump saw through last year.

Option category #2 might describe the policies that Mr. Obama favored: actions that make the war costlier for Mr. Assad — arming anti-government rebels, for instance — so as to pressure the Syrian leader into complying with American demands.

Option category #3 would be attacks that go beyond what the Russians and Iranians can match, which is likely to mean either a full intervention or strikes that existentially threaten the Syrian government.

Research by Sarah Kreps and Sarah Maxey, political scientists at Cornell University and the University of Pennsylvania, found that Americans feel a moral obligation to help humanitarian victims — and to provide that help in the form of military action. This can lead Americans to support seemingly incongruous policies like saving war refugees by dropping bombs.

But it’s not just voters. Within Washington, an odd revisionism has arisen around Mr. Trump’s previous set of strikes, meant to explain why they produced little tangible benefit. They only appeared to fail because the United States, it is said, did not properly capitalize on the “leverage” the strikes had provided.

There is an alternate hypothesis: The reason that limited strikes rarely seem to translate into “leverage” is because they do not produce “leverage,” a fuzzy term with no fixed meaning.

This is where we think this debate starts to reveal more about the United States, and particularly Washington’s foreign policy community, than about the Syrian war.

The cult of “limited strikes” is so powerful in Washington that, even when they do occur, it’s said they were never properly capitalized on. There is always the shimmering hope, just over the next hill, that bombing a runway will make all of Washington’s dreams come true.

It sometimes seems as if the United States will be bombing empty runways until the end of time, dead certain that it’s a way to get everything Americans want at no real cost or risk, and that all the past failures only prove that the next time it’ll work for sure.

https://www.nytimes.com/2018/04/10/world/middleeast/syria-us-chemical-weapons.html
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Vecina ozbiljnih analiticara kaze da njih uopste ne interesuje niti mir, niti kakva trenutna pobeda, nego trajni nemir u tom regionu.

Sad kad je rat u Siriji na samom kraju, morali su da se umesaju ako ce da ista probaju da vrate u njihovu korist.

То не ваља ништа за Сирију и суседе али је мање лоше од 3 св. рата о којем сви причају ако САД крене на Сирију.

А зашто су ово доле треће написали:

пре 21 минута, obi-wan рече

"Амери ако буду гађали по бази некој, ништа неће бити. Ако буду гађали Дамаск ови ће се бранити.

Ако буду гађали Русе нећемо написати ништа овде."

ако смо ми на некој пристојној удаљености оданде и за сада немамо ништа са целом причом, или је и тај коментар везан за 3св. рат?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Владан6 рече

То ми је утешно јер онда не би требало безвезе да направе хаос.

Не бој се, када је рат у питању, ту престају све партијске и идеолошке разлике а медијска машина диже Трампа у небеса. Види само шта је било прошле године када је бомбардовао онај сиријски аеродром, и то од медија који га, званично, мрзе:

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Владан6 рече

То не ваља ништа за Сирију и суседе али је мање лоше од 3 св. рата о којем сви причају ако САД крене на Сирију.

А зашто су ово доле треће написали:

ако смо ми на некој пристојној удаљености оданде и за сада немамо ништа са целом причом, или је и тај коментар везан за 3св. рат?

Pa to ti je "crni humor" komentar, na temu moguceg 3. rata...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

:smeh1:

"Pročitao sam sve objave, pažljivo, počeo sam oko 22,00h a sada je 01:04 a nije me bilo na forumu od 18, 00 h 10.04. ja mislio počeo rat. 
Izvadio sam čak i najbolju rakiju, na galonu od starog ćalca piše "ne diraj nipošto", loza rakija, ima 42 mošda 43 stepena, dok je piješ miriše i daje ukus groždja, kad ono cvrc ništa, pokvariste mi ovaj svečan trenutak...

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_564.html

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Страшно је и забрињавајуће да се слабо ко више и сећа због чега се ратује у Сирији + што никог не интересује сама Сирија.

То је сада заиста само сукоб Русије и САД, односно сам против свих.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

"Прво повлачење: Тереза Меј неће с Трампом у рат 

Премијерка Велике Британије Тереза Меј је током разговора са председником Сједињених Америчких Држава Доналдом Трампом изјавила да Лондон треба да добије више доказа за наводни хемијски напад у Сирији пре него што се придружи војној интервенцији у тој земљи, пише лист „Тајмс“."

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_569.html

https://rs.sputniknews.com/svet/201804111115219030-Tereza-mej-donald-Tramp/

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

Премијерка Велике Британије Тереза Меј је током разговора са председником Сједињених Америчких Држава Доналдом Трампом изјавила да Лондон треба да добије више доказа за наводни хемијски напад у Сирији пре него што се придружи војној интервенцији у тој земљи, пише лист „Тајмс“."

Ali sta ce im dokazi. Rusi su to uradili.  :coolio:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Inace mislim da ozbiljnijeg sukoba zapadnih satrapa i Rusije ne moze biti. Situacija je slicna kao na korejakom poluostrvu. Previse je tu jakih igraca u igri i ako bi doslo do pravog rata, citav region ne bi bio postedjen, a to na prvom mjestu ne odgovara Izraelu koji bi bio uvucen u direktan rat sa Hezbolahom, Hamasom i ko zna ko bi se tu jos prikljucio. Zato mislim da osim ostrih rijeci, nece biti neke konkretne akcije od strane SAD i i niihovih satrapa. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Justin Waters рече

Ali sta ce im dokazi. Rusi su to uradili.  :coolio:

Sto rece jedan na vojnom forumu - "Englezi su iznenada dobili napad savesti"... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Justin Waters рече

Inace mislim da ozbiljnijeg sukoba zapadnih satrapa i Rusije ne moze biti.

Ја мислим да то зависи од Русије, ови сатанисти ће сигурно напасти...само је питање како ће Руси одговорити...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...