Срђан Шијакињић Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Sve dok znas sta je jer si je "gleao pred sobom" i savetujes "lekara"....jednostavno nema smisla...a i kasno je ...i pijano...mestimicno...Volim vas sve. Relano podelio sam sa poukama ovo vece i nisam se pokajao....Dobrih ljudi ima. Жив и здрав ти нама био брате! Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 ....uradi nešto pozitivno i lepo za drugoga...neku sitnicu...pošalji nekome neku lepu poruku ili nazovi nekog koga jako dugo nisi čuo...otiđi u šetnju,pusti neku dobru muziku,pročitaj neku sjajnu knjigu...promeni nešto u svom prostoru gde boraviš...ovo ti govorim iz ličnog iskustva...meni takve stvari pomažu... JESSY, Igor87 and Zero је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Samo ti znas zbog cega te je uhvatila ta camotinja.Budi iskren prema sebi.Ako mozes da resis to sto te muci,pocni polako da resavas i nemoj da gubis nadu koliko god to resenje sada izgleda nerealno.Ako ne mozes da resis,nemoj da se nerviras i ne razmisljaj o tome. Zero, DYNABLASTER and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Igor87 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Pomaže Bog, brate Igore, i dobro došao. Pokušaću koliko-toliko da pomognem, a svaka korekcija, dopuna itd. dobrodošla je Evo par linkova koji su meni pomogli u takvom periodu... Svako dobro i samo hrabro! Hvala ti brate na iskrenom savjetu . Svako dobro ti zelim ! Sve dok znas sta je jer si je "gleao pred sobom" i savetujes "lekara"....jednostavno nema smisla...a i kasno je ...i pijano...mestimicno...Volim vas sve. Relano podelio sam sa poukama ovo vece i nisam se pokajao....Dobrih ljudi ima. Ima tu svega, ali kazem zadnjih mjeseci tako sam bio super...ali kazem necu se predati tome, izvuci cu se uz pomoci dragog Boga! ево нешто што је већ било код нас.... можда помогне... https://www.pouke.org/forum/topic/27049-%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BE-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8/ https://www.pouke.org/forum/topic/15369-uninije-kako-se-izboriti-s-njim/ Jessy hvala puno, ovo pismo mi je mnogo znacilo, nema predaje Sve najbolje od Gospoda zelim Zero је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Jessy hvala puno, ovo pismo mi je mnogo znacilo, nema predaje Sve najbolje od Gospoda zelim :bendoff: Igor87 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Igor87 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Најбржа је молитва. Има их сигурно милион +, све према потреби тј.тескобама. Лако ћеш их наћи на интернету. Најбоље ми помаже исповест и Свете Тајне (причешће), мислим да је то за тугу најбоље. Има ова апликација за Андроид - Календар и Молитвеник, ту има много молитава за разне прилике и неприлике. Псалтир ми такође пуно помаже. Hvala brate! Bog ti pomogao Знам одлично шта је депресија, гледао сам је пред собом. Јесте јако озбиљна ствар и зато бих свакоме саветовао кад осети да се можда ради о томе, да се не ради о обичној туги, да посети лекара. То не треба олако схватати... Jedini lekar je Bog i Crkva, kakva brate bolnica , o cemu pricas?? Бојан Сарачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Brate Igore, ukucaj na you tube "Gospod govori čoveku", možda ces tu naci odgovore. Meni to uvek pomogne. Ili idi malo do lokalne crkve, pa porazgovaraj sa sveštenikom o tome što te muci. Igor87 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Треба да узрок своје депресије погледаш у очи и да покушаваш да нађеш пешење за то . Најгоре је само туговати и не решавати узрок туге. Главу горе и напред та туга сигурно није јача од тебе . Ради све што волиш ишто те испуњава , буди активан ,шетња , спорт , напорнији рад , трчање и све оно где ћеш добро да се ознојиш. Igor87 је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Hvala ti brate na iskrenom savjetu . Svako dobro ti zelim ! Nema na čemu "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Igor87 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Brate Igore, ukucaj na you tube "Gospod govori čoveku", možda ces tu naci odgovore. Meni to uvek pomogne. Ili idi malo do lokalne crkve, pa porazgovaraj sa sveštenikom o tome što te muci. Hvala Jeco slusam cesto taj klip, iskreno sam sam kriv za svoje postupke, narusio sma svoj mir zbog obicnih zemaljskih gluposti. Mislim da je prazna prica uzrok mog pada, jer u društvu takva priča obično bude "prazna". Osjecam na sebi da to nisam ja, len na molitvi, tesko se budim ujutru, jednostavno ne prepoznajem sebe. Ali na meni je da se povratim i da se trgnem iz tog sna. Znaam da me Bog želi iščupati i tuga me obuzela jer me On želi izvući iz ovog pada. Hvala ti, svako dobro ti želim! Dobri ljudi hvala vam puno na iskrenoj pomoci, izvukao sma od svakog po nešto. Bog je vidio vaš trud, nagradiće vas. Sve najbolje od srca želim Jelena 76 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Jedini lekar je Bog i Crkva, kakva brate bolnica , o cemu pricas?? Је л' идемо код лекара када добијемо упалу плућа? Или када доживимо инфаркт? Наравно да идемо, и то ништа не смета да упоредо са лекаром тражимо помоћ и у Цркви и молитви. И мозак је исто орган колико и плућа, срце или бубрег па када имамо психичких проблема, као депресија например, треба да се обратимо лекару у сваком случају, а да ли ћемо се обратити и Богу то зависи од тога ко у шта верује или не. Лекар не смета Богу, као ни обрнуто, напротив. DankaM, Иван Ивковић, Anette and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Је л' идемо код лекара када добијемо упалу плућа? Или када доживимо инфаркт? Наравно да идемо, и то ништа не смета да упоредо са лекаром тражимо помоћ и у Цркви и молитви. И мозак је исто орган колико и плућа, срце или бубрег па када имамо психичких проблема, као депресија например, треба да се обратимо лекару у сваком случају, а да ли ћемо се обратити и Богу то зависи од тога ко у шта верује или не. Лекар не смета Богу, као ни обрнуто, напротив. Ja se sa ovim zaista slažem, ali kao što je potrebno naše slobodno da Hristu, tako se i slobodno odlučujemo da posetimo psihologa ili psihijatra. Lično psihijatrima ne verujem, više cenim psihologe, mogu mnogo pomoći, ali to je nešto što traži i aktivno učešće da bi samoj osobi bilo bolje. Срђан Шијакињић and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Ja se sa ovim zaista slažem, ali kao što je potrebno naše slobodno da Hristu, tako se i slobodno odlučujemo da posetimo psihologa ili psihijatra. Lično psihijatrima ne verujem, više cenim psihologe, mogu mnogo pomoći, ali to je nešto što traži i aktivno učešće da bi samoj osobi bilo bolje. Нажалост чини ми се да је код нас (како је другде не знам) нега о пацијентима са психичким тегобама јако скромна, из простог разлога што (бар у мом граду) на једног психијатра долази много, много пацијената, тако да он једва стигне да посвети 15ак минута сваком, а чини ми се да су психички проблеми много захтевнији него рецимо ОРЛ тегобе и да пола сата у току две недеље је сувише мало. Места на оделењима скоро и да нема, мислим да не успевају да збрину ни најтеже случајеве (покушаје самоубиства и сл.)... Све у свему, црно као и у осталим областима здравства, па још црње и теже. Могуће додуше и да ја превише песимистично оцењујем стање... Тако да, разумем зашто немаш превише поверења у психијатре, само не знам ни колико су психолози доступни онима којима су потреби. Уз то када додаш неку примитивну слику која је присутна у наорду да је као срамота отићи код психијатра/ психолога... Иначе, свакако да је до човекове слободне одлуке да ли ће отићи код лекара, али треба увек и свуда наглашавати да је потребно и најбоље решење да се увек обратимо лекару, за све озбиљније тегобе које имамо, од јаког кашља и температуре која не спада, све до трајније депресије и сл. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Igor87 Написано Децембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2013 Нажалост чини ми се да је код нас (како је другде не знам) нега о пацијентима са психичким тегобама јако скромна, из простог разлога што (бар у мом граду) на једног психијатра долази много, много пацијената, тако да он једва стигне да посвети 15ак минута сваком, а чини ми се да су психички проблеми много захтевнији него рецимо ОРЛ тегобе и да пола сата у току две недеље је сувише мало. Места на оделењима скоро и да нема, мислим да не успевају да збрину ни најтеже случајеве (покушаје самоубиства и сл.)... Све у свему, црно као и у осталим областима здравства, па још црње и теже. Могуће додуше и да ја превише песимистично оцењујем стање... Тако да, разумем зашто немаш превише поверења у психијатре, само не знам ни колико су психолози доступни онима којима су потреби. Уз то када додаш неку примитивну слику која је присутна у наорду да је као срамота отићи код психијатра/ психолога... Иначе, свакако да је до човекове слободне одлуке да ли ће отићи код лекара, али треба увек и свуда наглашавати да је потребно и најбоље решење да се увек обратимо лекару, за све озбиљније тегобе које имамо, од јаког кашља и температуре која не спада, све до трајније депресије Ovde se radi o tugi, a ne psihickom poremecaju...tuga kao tuga svima se javi, danas se osjecam super, drugo je mentalno oboliti,pomješao si te dvije stvari!!! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2013 Budi što više vani, šetnja, sa društvom ako imaš koga da te ne gnjavi. Ako nemaš, onda šetaj sam. Odrediš rutu, toliku da možeš posle toga još malo da pješačiš. Odrediš je unaprijed, kako ne bi odustao prije nego je odradiš. Bilo koji drugi vid rekreacije koji ti odgovara. Trčanje, biciklo, što god a da te ne smara puno. Obaveze svakodnevne, ali tolike da se ne brineš o njima. O čemu se radi, tuga, kao i svako drugo osjećanje je prolazno. Zapamti to, i samo onda gledaj da intervali tuge budu što kraći, praktikujući sve ono što ti pomaže u tim trenucima. Ne posmatraj to kao nešto što ne smije da dođe. Iskoristi te periode kako bi vidio šta te baca u čamotinju. Prihvati to raspoloženje, sa mišlju, kako došlo tako i prošlo. ... e, da, treba napomenuti da se tuga uvijek javlja kao osjećaj da se nešto dešava što ne treba da nam se dešava. Uvijek se tu radi o nekom ličnom gubitku, na bilo kojem planu. zato treba pogledati, šta nas to čini tužnim, odnosno šta bi nas učinilo srećnim po tom pitanju, i odatle krenuti cheers Иван Ивковић, Igor87, Бојан Сарачевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука