Jump to content

Зашто Бог допушта страдање невиних, нарочито деце?

Оцени ову тему

Препоручена порука

- Zašto deca umiru?

- Iz istog razloga. Gospod vidi da ako je dete kršteno, može odmah da uđe u Carstvo Božije, a ako ostane živo, postaće razbojnik. Postoji poznata priča: Anđeo je lišio života dete. Jedan monah je hteo da sazna sud Božiji i bilo mu je otkriveno da će dete kada poraste postati vođa razbojničke bande, a sada će ući u Carstvo Božije. Smrt dece se objašnjava još i time da čovek veoma brzo može dostiži visinu pravednosti. Evo mi imamo - Svetog Kirika. Koliko je on imao godina? Mučenik Kirik je imao tri godine. Veliki pravednik na Nebesima. A Vitlejemski mladenci? Gospod zna čovekov put. Gospod ume, kako se kaže, da pročita. On vidi čovekovu slobodnu volju, iako je ne određuje. On koristi slobodnu volju i ubica i drugih ljudi da bi ispunio Svoju odluku. Ubica greši, narušava zapovest Božiju, ali volju Božiju ne može da naruši. Razumete? Jer ako Gospodu nije ugodno da dozvoli neko ubistvo, On ga neće dopustiti: propašće pokušaj, pokvariće se oružje, itd. Mnogo ima primera.

Evo gledao sam u vestima, dogodio se teroristički napad u Indiji, poginulo je 65 ljudi, pritom dve eksplozivne naprave nisu eksplodirale. Gospod je odlučio da jedni poginu, a drugi ne. Statistika govori da u avionima koji se sruše tri puta više ima ljudi koji su zakasnili, ili koji su vratili karte. Shvatate, sve se događa po volji Božijoj. Iako se zlo time nikako ne opravdava. Zla čovekova volja se koristi da bi se ispunila dobra volja Gospoda. Nemoguće je međutim nikako opravdati zlo. Jednostavno Bog to koristi. To je to.

svestenomucenik D.Sisojev

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 268
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Anđeo je lišio života dete. Jedan monah je hteo da sazna sud Božiji i bilo mu je otkriveno da će dete kada poraste postati vođa razbojničke bande, a sada će ući u Carstvo Božije.

Zašto ovo anđeo ili Gospod nije učinio sa Hitlerom,ili recimo Pavelićem?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Zašto ovo anđeo ili Gospod nije učinio sa Hitlerom,ili recimo Pavelićem?
to ce nam se samo kasti kada odemo kog Gospoda....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ma dajte molim vas...

Ne pogorsavajte situaciju jos vise.

Bog NIKADA ali NIKADA ne rusi nasu slobodu, ne uzima On nekog "a da ne postane razbojnik", jel bi to bilo opravdanje za sve one koji jesu razbojnici, kao eto Bozija volja, da je Bog hteo da budu dobri On bi ih ubio pre nego da zgrese...

Svako svojom sopstvenom voljom donosi sopstvene odluke i izbore, Bog nema veze s tim.

Deca, nevini, stradanje, ni u kom slucaju, ali jos jednom ni u kom slucaju nisu BOZIJA VOLJA jednostavno se desavaju u svetu, koji sav u zlu lezi.

Jednostavno, bez ikakvog dubljeg smisla, bez nekog "putokaza" i slicno.

Da, mi posle stradajuci ili bivajuci svedoci stradanja mozemo u podvigu da uz Boziju pomoc to stradanje prinesemo Bogu i iz njega napravimo nesto dobro, al to ne znaci da je Bog blagoslovio stradanje i da ga eto daje samo posebnima.

To tako vodi u gordost, u totalno pogresan odnos sa Bogom u kom smo mi kao posebni jer stradamo.

Mi smo ljudi,stvorenja Bozija, koja Bog jeste stvorio iz ljubavi i u ljubavi, ali nismo bas neki faktor da je Bog nama nesto duzan.

Pogotovo ne da nam da zdravlje, srecu i blagostanje, pa bili mi i deca i nevini i stari i ko god.

Nije Bog nama nista duzan, niti je duzan da nama eto divnima i finima nesto pruzi vise od zivota.

Dao nam je zivot, samim tim i priliku, nase je sta cemo s njim.

Sve drugo se ne uzima zdravo za gotovo...

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Deca, nevini, stradanje, ni u kom slucaju, ali jos jednom ni u kom slucaju nisu BOZIJA VOLJA jednostavno se desavaju u svetu, koji sav u zlu lezi.

Isus kaže da ni ptica ne pada bez volje Oca koja je na nebesima.

I uopšte može li bilo šta da postoji imo ili protiv Božije volje? 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

" јер потребно је да дођу саблазни... "

zašto je bilo potrebno da stradaju toliki nevini ljudi na tako svirep i podmukao način?Da bi se formirao Izrael?Šta Bog radi sa svojom dobrotom dok mu ubijaju njegova stvorenja koja su stvorena po njegovom liku i za koje je on stradao za krstu?

Подели на овим сајтовима

to ce nam se samo kasti kada odemo kog Gospoda....

Mene taj odgovor ne zadovoljava.Čemu tolika Božija pasivnost?

Подели на овим сајтовима

Kratos, ne bez volje nego bez znanja..

Mt, 10, 29-31

29. Не продају ли се два врапца за један новчић? Па ни један од њих не падне на земљу без Оца вашега.

30. А вама је и коса на глави сва избројана.

31. Не бојте се, дакле; ви сте бољи од много врабаца.

Nista se ne desava a da Bog za to ne zna, a On nije stvorio zemlju i nas ovde turio da bi nam izigravao dadilju i da bi se bakcao sa svakim nasim delom.
Sta je odgovorio pravednom Jovu?
Gde si ti bre covece bio kad sam stvarao svet, sta koji moj oces od mene...
Dakle cinjenica da smo rodjeni je najveci dar, dar zivota i to je bilo "Njegovo" da nam da, a ovde smo u palom svetu koji je pod vlascu kneza ovog sveta, znamo ko je taj jelte...
Nismo "pretplaceni" na miran, fin sjajan zivot pun zdravlja i blagostanja, a onda kad zgresimo da nam to Bog oduzima.

Подели на овим сајтовима

Никада не губи наду у Божији Промисао. Постоји допуштење, воља и Божији Промисао.

Допуштење је - када Бог даје цовеку слободу. Човек тада ради оно што жели.

Када делује воља Божија, човек ради оно, што наређује Бог. Воља Божија увек доноси добро.

Божији Промисао управља: да ли да се деси допуштење, да ли воља. Када не можеш да решиш питање и не знаш шта да радиш, - препусти се Божијем Промислу и не размишљај више о томе. 

Грузиски старац Архимандрит Гаврило Ургебаџе

• Волим 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Nista se ne desava a da Bog za to ne zna, a On nije stvorio zemlju i nas ovde turio da bi nam izigravao dadilju i da bi se bakcao sa svakim nasim delom

Jeste al će zato na kraju da sudi svakom našem delu čak i pomisli samoj. 

Подели на овим сајтовима

Jeste al će zato na kraju da sudi svakom našem delu čak i pomisli samoj. 

Pa?

Pitace nas lepo i fino, podelio sam vam karte, dao talante, jel ste bili vesti u tome da ih razradite i prosirite il ste ih zakopali iz straha da ne pogresite?

Lepo nam je sve rekao, ko se plasi da izgubi darove,blago, taj ce ih i izgubiti jer je bio kukavica u slobodnom prevodu. 

Ko se lepo fino kockao pa te talante umnozio u krajnjem racunu - to ne znaci da neke nije i izgubio jelte, nego gledamo bilans...e taj koji je imao cohones, toga ce i da nagradi. Mlake i one "pravedne" ce lepo da izbljuje jer su mnogo fini :D

Подели на овим сајтовима

Kratos, ne bez volje nego bez znanja..

Mt, 10, 29-31

29. Не продају ли се два врапца за један новчић? Па ни један од њих не падне на земљу без Оца вашега.

30. А вама је и коса на глави сва избројана.

31. Не бојте се, дакле; ви сте бољи од много врабаца.

Ništa se ne događa bez Božije volje,još jedan primer:

Isus odgovori: Ne bi imao vlasti nikakve nada mnom kad ti ne bi bilo dano odozgo; zato onaj ima veći greh koji me predade tebi.

Odakle je Pilatu data vlast?Na koga misli Isus kada kaže odozgo?Na rimskog cara?Teško....

Подели на овим сајтовима

Pa?

Pitace nas lepo i fino, podelio sam vam karte, dao talante, jel ste bili vesti u tome da ih razradite i prosirite il ste ih zakopali iz straha da ne pogresite?

Lepo nam je sve rekao, ko se plasi da izgubi darove,blago, taj ce ih i izgubiti jer je bio kukavica u slobodnom prevodu. 

Ko se lepo fino kockao pa te talante umnozio u krajnjem racunu - to ne znaci da neke nije i izgubio jelte, nego gledamo bilans...e taj koji je imao cohones, toga ce i da nagradi. Mlake i one "pravedne" ce lepo da izbljuje jer su mnogo fini :D

A ovamo pričaš da nam nije dadilja koja će da se bakće sa svakim našim delom a na kraju dođemo do suđenja i samim pomislima.Dakle bakće se itekako.

Koje karte je podelio recimo mentalno zaostoloj deci ili deci sa nekim drugim defektima i anomalijama?

To svođenje bilansa mu zvuči krajnje judeo bankarski odnos između nas i Boga.Tipa dao sam ti bre golem kredit i ti mi vraćaš samo glavnicu a ako sam ja Bog (bankar) gde je kamata moja? :D

Подели на овим сајтовима

Ništa se ne događa bez Božije volje,još jedan primer:

Isus odgovori: Ne bi imao vlasti nikakve nada mnom kad ti ne bi bilo dano odozgo; zato onaj ima veći greh koji me predade tebi.

Odakle je Pilatu data vlast?Na koga misli Isus kada kaže odozgo?Na rimskog cara?Teško....

Kao prvo, svaka vlast je od Boga, to je oduvek bio Boziji fazon, jel si video hriscane da se bune protiv rimljana, da odbijaju da budu robovi...

Drugo, Hrista je predao Juda a njego zezno djavo, a trece tako je prsto moralo biti da bi se ispunilo pismo...

Dopusteno je da tako bude, mislim Hristos je dosao radi nasega spasenja, a ne da procaska s Pilatom i ode kuci na rucak :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...