Jump to content

Насиље у породици

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мало сам тражио на нету податке о злостављању мушкараца и није баш да сам се усрећио. У Србији је ово изгледа и даље табу тема о којој се чак и не пише. Можда једини валидан и јасан чланак о томе се појавио на сајту РТС-а, али још 2009. године када су писали о сигурној кући за мушкарце која се налази у Ћуприји. 

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/165581/Sigurna+mu%C5%A1ka+ku%C4%87a.html

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 378
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa kad je ovde isp`o p......ca i papucarko tako mu i treba. Zna se kako treba sa ovakvom zeMskom...

Код мене у Мачви би рекли... Ко га .... кад је.... (е није оно на шта сте помислили-него онои што је Оби рек`о под "тако му и треба) :)))

Подели на овим сајтовима

Ne vjerujem da su muskarci fizicki zlostavljani od strane zena, koliko zene od strane muskaraca. Zlostavljane muskarca od strane zena ogleda se prvenstveno na psiholoskom planu gdje zena verbalno zlostavlja muskarca u psiholoskim igrama,zackoljicama, ko kome sta kome, sta je radio kako je radio ovo ono, u smjestanju i namjestanju....sto moze svakako biti jako neugodno u zavisnosti kakav je karakter zene. A opet tu je onda ona prica, da ako neka zena tako radi onda je navodno kriv muskarac koji je opet pi**ka jer to sve dozvoljava i slabasan je.

Video je dobar, pokazuje porazavajuce cinjenice o rodnom stereotipu. Dakle kad bi vidjeli dve zene da se tuku ili dva muska, nasao bi se neko da ih razdvoji, isto tako kad musko bije zensko, ali kad zensko bije musko onda niko da pridje jos se nadje neko ko ce dotuci muskarca, jer tako mu treba kad je p.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Moralo bi da bude.

Ako nije, treba ga spremati.

Ovo je odličan primer kako rodni stereotipi idu na štetu i jednog i drugog pola: pošto su muškarci, je l' da, neosetljivi, aktivni, snažni, ne plaču, ništa ih ne boli, od malena ne smeju da biju devojčice (a devojčice njih smeju), onda kako da priznaju da trpe nasilje i ostanu muškarci? Kako društvo da im pomogne, a da ih ne ismeje?

Mnogo će vode proteći dok ne počnemo da shvatamo da smo svi ljudi i da niko nikog ne treba da bije.

А сестро мене су многе девојчице покушале да бију. Кад виде колико сам низак све помисле : "Језички аргументи су нам пропали дај да намлатимо малога."

АЛИ тврд је орах воћка чудновата-не сломи га ал зубе поломи (дешавало се).

:))

И ја сам за полну равноправност.

Што бре само ја да косим траву око куће, кад може и жена, шта је проблем укључи косачицу у струју и ћерај.

:)))

Подели на овим сајтовима

Е Деки... причају ми то сви, а ја не слушам, па то ти је...  :)))

• Волим 1

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Проблем сам имо у средњој школи кад сам намлатио једну двометрашицу ( која ме је буквално претходно нокаутирала ).

Наиме њен дечко ( у истој школи ) је био кик боксер и неки мафијаш ( после је погино, Бог душу да му прости ).

После инцидента ме је вијао да ме утепа.

И крене једаред залети се ногом да ме пукне на степеништу и ја срећом, ни сам не знам како, ухватим му ногу и бацим је увис, пошто је он претходно замахно добро само се стропошто низ степенице. Мислио сам готов је. Притрчим да видим јел жив, помогнем му да устане, и онда му објасним да му је девојка кретен. Није ме више покушавао дирати. Али сутра дан је она дошла модра у школу.

Подели на овим сајтовима

Е Деки... причају ми то сви, а ја не слушам, па то ти је...  :)))

Ma kreni u akciju i samo bez straha, pa sta ti Bog da. Jednom se zivi!

U svakom slucaju, imas ovde sirok auditorijum pa ces moci da se pozalis ako kojim slucajem mlada bude imala tesku ruku... :D

Подели на овим сајтовима

Проблем сам имо у средњој школи кад сам намлатио једну двометрашицу ( која ме је буквално претходно нокаутирала ).

Наиме њен дечко ( у истој школи ) је био кик боксер и неки мафијаш ( после је погино, Бог душу да му прости ).

После инцидента ме је вијао да ме утепа.

И крене једаред залети се ногом да ме пукне на степеништу и ја срећом, ни сам не знам како, ухватим му ногу и бацим је увис, пошто је он претходно замахно добро само се стропошто низ степенице. Мислио сам готов је. Притрчим да видим јел жив, помогнем му да устане, и онда му објасним да му је девојка кретен. Није ме више покушавао дирати. Али сутра дан је она дошла модра у школу.

Е мајко моја... дакле, свако је сваког помало малтретирао :)  

Подели на овим сајтовима

Е мајко моја... дакле, свако је сваког помало малтретирао :)

Па то су углавном фрустрације. Она њему није могла ништа па ко вели дај да улешим било каквог мушкарца да се искали мало. Или се можда вазнела с обзиром да јој се може. Немам појма.

Углавном тад сам размишљао да се испишем из шулензи. Боље и то него да лежим у болници.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Да не би оног црнца ниједан "јунак"  не би прискочио у помоћ. Надам се никад нећемо постати овако равнодушни, никад!!!

Него, кад смо код равноправности:

http://mondo.me/a396204/Info/Drustvo/Novi-Zakon-Zena-padobranac-mora-biti-padobranka.html

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Него, кад смо код равноправности:

http://mondo.me/a396204/Info/Drustvo/Novi-Zakon-Zena-padobranac-mora-biti-padobranka.html

Novi Zakon: Žena padobranac mora biti "padobranka"

ПадоБранка Соврлић

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Moja komšinica žestoko premlati muža kad se napije  i kad se otrezni ubeđuje ga da mora da prestane da pije zato što kad se napije udara se,

pada i ne zna šta radi, kući joj dolazi sav krvav pa se plaši da nekog ne ubije dok je tako neuračunjljiv. 

Подели на овим сајтовима

Moja komšinica žestoko premlati muža kad se napije  i kad se otrezni ubeđuje ga da mora da prestane da pije zato što kad se napije udara se,

pada i ne zna šta radi, kući joj dolazi sav krvav pa se plaši da nekog ne ubije dok je tako neuračunjljiv. 

To је превентиве ради.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...