Ronald Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 Озбиљно или се шалиш? (не замери, стварно нисам сигуран) Sad procitaj ono sto sam napisao vezano za nauku i moral, hehehehe Плутон је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 U prevodu - valjalo bi da se viskovi istovare u vene sirotinje da ne izmakne profit. Svetlana Pecin-Saraguda and Натан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 Озбиљно или се шалиш? (не замери, стварно нисам сигуран) Да ли се ти шалиш? Како неко може уопште да буде за то да држава насилно људима убризгава нешто... Можда је Менгеле био за то, ал` ја сам дефинитивно против. -Владимир-, ИгорМ, Милошшш and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 Само се ви шприцајте. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 Једно питање за либертаријанце. Да ли сте за то да држава присилом спроводи вакцинацију грађана? Nisam. Ali jesam zato da skole/ustanove same odlucuju da li ce im to biti kriterijum za upis ili ne pa onda neka svako radi kako mu je volja i snosi odgovornost za to. Npr. ovde vakcinacije nisu obavezne ali kada sam dete htela da upisem u odredjeni vrtic (ovde su vrtici privatni) trazili su mi potvrdu da je vakcinisano. Ima verovatno i vrtica gde ne traze (mada nisam sigurna jer niko nece da rizikuje s tim) i to je ok. Ja svoje dete vakcinisem i hocu da ide u vrtic i skolu gde su deca vakcinisana. Kao sto postujem necije pravo da se ne vakcinise, trazim i postovanje svog prava da mi dete bude u okruzenju vakcinisane dece gdegod je to moguce. Svetlana Pecin-Saraguda, GeniusAtWork and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 U prevodu - valjalo bi da se viskovi istovare u vene sirotinje da ne izmakne profit. Земље у којима није обавезна имају стопу вaкцинисаности деце близу 100%, зато и није обавезно јер проценат вакцинисаних никад не пада испод прага који би угрозио групни имунитет. Плус у некима од тих земаља неке вакцине јесу обавезне, а неке нису. Када би престали да вакцинишу децу, и тамо би преко ноћи постало обавезно. ВИЛМА, Paradoksologija, sqny and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 U Nemackoj vec se blizi procenat koji ugrozava zdrave drugih pa razmisljaju da uvedu opet obavezu. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 Е па, видиш, управо је у томе ствар. Људи који су одлучили да не вакцинишу своју децу то раде да би заштитили њихово здравље, не из обести. Једноставно, не верују да је могућа корист већа од могуће штете. Pa, neko može da odluči da tuče svoje dete lopatom da bi zaštitio njegovo zdravlje, jer veruje da je to korisno, samo ne znam zašto bi se bilo ko ozbiljan obazirao na to... šta mene ili bilo koga briga što je neko mimo svake logike i činjenica "odlučio" da su vakcine štetne? А уверавање казнама како се зове, ако не фашизам? Niko ne uverava roditelje kaznama. Za uveravanje postoje naučne studije. Kazne su tu za bandoglave... Плутон, GeniusAtWork, ВИЛМА and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 Само да приметим да има лепу браду брат Џим! GeniusAtWork, Таша, Avocado and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 никада се мала деца не доводе у контакт са бебама, осим ако је то неизбежно, јер живе у истој кући, тј. ако су браћа. Poslednja revakcina DiTePer-a se kod zdravog deteta u idealnim uslovima prima sa navršenih 5 meseci života. Moje najmlađe, prevremeno rođeno dete bilo je zaštićeno još kasnije. U međuvremenu su starija deca svakodnevno ili skoro svakodnevno dolazila u kontakt sa ukupno sedmoro nevakcinisane dece. I ja tu nisam mogla ništa da uradim, osim da nas sve izolujem, povučem se u planinu na koju godinicu i školujem decu kod kuće. Ne mislim da je na meni, koja redovno vakciniše decu (ne samo zbog njih, već i zbog ostatka društva u kome živim), da podnesem takvu žrtvu da bih dete zaštitila od velikog kašlja ili dečije paralize, stanja koja me neuporedivo više plaše od svih stvarnih i zamišljenih rizika vakcinacije. dzo ni је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 U Nemackoj vec se blizi procenat koji ugrozava zdrave drugih pa razmisljaju da uvedu opet obavezu. Kalifornija je već imala, ako se ne varam, dve epidemije velikog kašlja - ima dovoljno bogatih, fensi roditelja, koji nikada nisu ni izdaleka videli kako je živeti u svetu bez vakcinacije, koji ne vakcinišu svoju decu da ukinu kolektivni imunitet. Ne znam za vas, ali sam ja dovoljno matora da sam upoznala čoveka koji je u detinjstvu imao dečiju paralizu. Nije mogao da hoda. Znam čoveka koji je jedva preživeo veliki kašalj u detinjstvu - već su ga otpisali. Znam koje su stvarne opasnosti kojima možemo da se vratimo iz straha od nekih daleko manje stvarnih. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 A el može da mutira i u vakcinisanoj deci pa da onda bude opasnost i po ostalu decu koja su vakcinisana ali nisu stvorila imuni sistem koji će prepoznati mutirani virus? Da li je i ovo moguće? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 To su gluposti. Ako vakcina ne štiti to je samo dokaz više protiv njenog primanja. Kolektivni imunitet je glupost i prevara! Ovde je već navedeno to kao razlog za primoravanje ljudi na trošenje plaćenih vakcina i budućih plaćenih, ali se osim jedne izjave čoveka koje mu je posao da ljude nagovara na vakcinisanje (Kon mu beše prezime, tako nekao, jevrejski zvuči) nije naveden nikakav drugi validan izvor za takvo mišljenje. Čikam vas da nadjete validne izvore o "kolektivnom imunitetu". Pa dobro vakcina nikada ne daje 100%-nu zaštitu ali pošto je bilo reči da virusi mogu da mutiraju u nevakcinisanoj deci i time ugroze vakcinisanu da li je moguće i da mutiraju i u vakcinisanoj i da ostala deca i pored vakcinacije budu ugrožena jer nisu razvila imuni sistem koji bi prepoznao taj novi,mutirani virus?To me zanima. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 Да ли се ти шалиш? Како неко може уопште да буде за то да држава насилно људима убризгава нешто... Можда је Менгеле био за то, ал` ја сам дефинитивно против. Ако нешто нисам пропустио, прва либертаријанска заповест је "сви људи морају бити слободни докле год својом слободом директно не угрожавају друге људе". Овде се ради о директном угрожавању других људи - туђе деце, још горе - нечијом одлуком да не вакцинише своје дете. Значи, не ради се о школовању деце код куће, експропријацији земљишта, праву на ношење оружја или нечем другом о чему може (и треба) да се разговара...ради се о директном атаку на друге. И шта би по теби држава требала онда да ради? Плутон and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 25, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2016 Ако нешто нисам пропустио, прва либертаријанска заповест је "сви људи морају бити слободни докле год својом слободом директно не угрожавају друге људе". Овде се ради о директном угрожавању других људи - туђе деце, још горе - нечијом одлуком да не вакцинише своје дете. Значи, не ради се о школовању деце код куће, експропријацији земљишта, праву на ношење оружја или нечем другом о чему може (и треба) да се разговара...ради се о директном атаку на друге. То је мало погрешно протумачена "прва заповест". Ја никога не угрожавам ако се нисам вакцинисао. Угрожавам само ако сам заражен нечим и свесно ширим заразу. А људи имају права да на свом приватном власништву ограниче приступ како желе, па тако могу бити приватне школе и институције које захтевају доказ о вакцинацији. И шта би по теби држава требала онда да ради? Па ништа. Натан, Милошшш and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука